Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-28@18:58:38 GMT

آیا کرونا در تابستان از میان خواهد رفت؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۱۸۸۲

ساعت 24-تحقیقات نشان می‌دهد شیوع ویروس کرونا در تابستان با ریتم کندتری اتفاق ‏می‌افتد اما ...

«دانشمندان معتقدند با گرم‌تر شدن هوا، کرونا درک جدیدی از خود به دست داده و حتما به دمای ‏هوا واکنش نشان خواهد داد. در پایان زمستان، اپیدمی‌های آنفلوآنزا رو به نابودی می‌رود.

آیا ‏آفتاب هم در عملکرد مشابهی روی رفتار ویروس کرونا و شیوع آن تأثیر می‌گذارد؟ این ‏سوالی کلیدی است که اپیدمیولوژیست‌ها از نزدیک این تغییرات را دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‏تحقیقات اولیه انواع دیگر ویروس کرونا - انواع رایجی که در بریتانیا منجر به سرماخوردگی ‏می‌شود - دارای ساختار فصلی است؛ پیک بیماری در طول زمستان اتفاق می‌افتد و در بهار ‏ناپدید می‌شود. نکته جالب توجه این است که پیک این بیماری ویروسی با شیوع آنفلوآنزا در یک ‏زمان اتفاق می‌افتد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد تنها مقدار کمی از ویروس کرونا در فصل ‏تابستان قابل سرایت است. به نوشته گاردین، هفته گذشته دانشمندان دانشگاه یونیورسیتی کالج لندن تحقیقی از ‏ویروس‌های کرونای رایج مانند کروناویروس انسانی ۲۲۹‌ای، ان‌ای۶۳ یا اوسی ۴۳منتشر ‏کردند. در این تحقیق، آنالیز نمونه‌هایی که چندین‌ سال پیش جمع‌آوری شده، نشان می‌دهد که ‏تعداد مبتلایان به عفونت ویروس کرونا در ماه فوریه به بالاترین میزان می‌رسد؛ در حالی‌ که در ‏فصل تابستان بسیار پایین است.

تحقیقات دیگر هم نشان می‌دهد که رفتار ویروس کرونا در آب و ‏هوای معتدل در هر فصلی متفاوت است ‏اما با این حال نویسنده اصلی این تحقیق، راب آلدریج، هشدار می‌دهد: «در فصل تابستان، ‏سرایت ویروس کرونا ادامه ‌دارد ولی در سطح پایینی خواهد بود و با وجود جمعیت زیاد افراد ‏آسیب‌پذیر، این موضوع ممکن است در فصل زمستان کاملا برعکس شود.»

آلدریج می‌گوید: «با در نظر گرفتن این که با ویروس جدیدی روبه‌رو هستیم و با وجود آسیب‌پذیر ‏بودن میزان بالایی از جمعیت دنیا، نمی‌دانیم الگوی فصلی در تابستان دوام خواهد آورد یا نه. ‏به همین دلیل، مهم‌ترین کاری که باید انجام دهیم این است که به توصیه‌های پزشکی گوش ‏دهیم.»

این موضوع را دیگر دانشمندان نیز تأکید می‌کنند؛ دانشمندانی که هشدار می‌دهند ویروس کووید ‏‏۱۹ یک عامل عفونی جدیدی است و مردم هیچ فرصتی برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن خود ‏ندارند. در نتیجه، با وجود این که تابستان نزدیک است، احتمال دارد شیوع ویروس کرونا با همین میزان ادامه داشته باشد. ‏مایکل اسکینر، ویروس‌شناس دانشگاه امپریال کالج لندن می‌گوید: «مطمئنم رفتار ویروس ‏در فصل‌های مختلف، نقش مهمی در شیوع آن دارد. اما تأثیر آن در مقایسه با فاصله‌گذاری ‏اجتماعی که در حال حاضر اجرا می‌کنیم، بسیار خفیف خواهد بود. ممکن است تأثیرات کمی ‏بگذارد اما جایگزین خودقرنطینگی نیست.»

بن نیومن از دانشگاه ریدینگ تأکید بیشتری دارد: «این ویروس در سرمای شدید در چین آغاز ‏شد و در ایسلند و برزیل و اکوادور به سرعت در حال پیشرفت است. وقتی بهار شروع شد، ‏رشد ویروس در جهان بیشتر شد. ما باید خودمان این ویروس را مهار کنیم.»

برخی محققان بر این باورند که فصل بهار نه‌تنها روی رفتار ویروس تأثیر می‌گذارد، بلکه در ‏سیستم ایمنی بدن هم تغییراتی ایجاد می‌کند. به گفته ناتالی ریدل، ایمونولوژیست در دانشگاه سوری ‏‏«سیستم ایمنی بدن ریتم روزانه‌ای دارد اما چیزی که کمتر کسی می‌داند این است که عملکرد آن ‏با تغییر فصل متغیر است.» ‏برای راستی‌آزمایی آن، ریدل و محققان دیگر در دانشگاه‌های سوری و کلمبیا روی تغییرات بدن ‏در فصل‌های مختلف و ساعات متفاوت روز تحقیق می‌کنند. از داوطلبان، در طولانی‌ترین روز ‏سال در فصل‌های زمستان (بیست‌ودوم دسامبر) و تابستان (بیست‌ویکم ژوئن) و در روزی که طول شب و روز ‏تقریبا یکسان است در فصل‌های بهار (بیست‌ویکم مارس) و پاییز (بیست‌ودوم سپتامبر) نمونه‌های ‏بیولوژیکی می‌گیرند.

یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که زیرمجموعه‌ای از گلبول‌های سفید که نقش ‏مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد در برخی ساعات روز بیشتر می‌شود که نشان می‌دهد سیستم ‏بدن در ساعات مختلف واکنش متفاوتی دارد. مثلا لنفوسیت‌های بی که پادتن تولید می‌کند، شب‌ها ‏بیشتر تولید می‌شود. ‏با این حال به گفته مایکلامارتینز، مدیر پروژه این تحقیق در دانشگاه کلمبیا، تحقیقات درباره ‏تأثیر فصل‌ها روی ریتم سلول‌ها همچنان ادامه دارد و نتایج آن اهمیت بالایی خواهد داشت. ‏مارتینز می‌گوید: «شناخت آسیب‌پذیری بدن در برابر بیماری‌ها و ویروس‌ها در طول ‌سال ‏می‌تواند زمان واکسیناسیون را مشخص کند که در نهایت منجر به از بین رفتن عفونت می‌شود.»

روزنامه شهروند

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ویروس کرونا سیستم ایمنی بدن ویروس کرونا رفتار ویروس نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان

ایسنا/خراسان رضوی یک روانشناس گفت: با توجه به افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در ایام تعطیلات به خصوص نوروز تلاش برای حفظ امنیت کودکان ضروری است.

احمد اکبری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در شرایطی که همه کودکان دانش و مهارت لازم برای حفظ امنیت خود در اینترنت را ندارند و به گفته یونیسف میلیون‌ها کودک در معرض خطر آنلاین online risk قرار گرفته‌اند، تأمین امنیت کودکان و دور نگه داشتن آنها از آسیب‌های فضای مجازی به عنوان دغدغه پیش از کرونا وجود داشت و پس از کرونا برجسته شد.

وی با بیان اینکه دوران کرونا نشان داد آشنایی با اینترنت نیاز کودکان برای «زندگی دیجیتال» Digital Life و حیات کنونی آنهاست، ابراز کرد: دنیای بدون خطر نامطلوب است و کودکان باید یاد بگیرند که گنجایش خطرات محاسبه شده را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است عواقب آن را برطرف سازند در این میان باید تجزیه و تحلیل درستی از ارزیابی خطر و ارزیابی مزایای اینترنت داشت.

 کنار گذاشتن نگرش‌های متمایل به حذف فضای مجازی

این روانشناس با بیان اینکه دسترسی به فضای اطلاعاتی از حقوق اساسی انسان‌هاست، افزود: نادیده گرفتن این مهم می‌تواند به انفعال و از دست رفتن موقعیت‌ها بیانجامد؛ بنابراین، باید از سطوح ابتدایی تا دانشگاه بخش عمده‌ای از آموزش در فضای مجازی محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: اجبارهایی همچون کرونا اهمیت ورود به آموزش‌های مجازی را به نظام‌های آموزشی دیکته نموده است.

اکبری با اشاره به این خواسته یونیسف که باید ابزارهای یادگیری مجازی را افزایش و در اختیار مربیان، والدین و فرزندان قرار داد، گفت: دسترسی به سرویس‌ها و خدمات مرتبط با امنیت کودکان، دسترسی کودکان محروم و کم درآمد به اینترنت و حفظ روابط اجتماعی کودکان از طریق شبکه‌های اجتماعی ضروری است.

وی اعلام کرد: کودکان زیادی در سراسر دنیا این روزها از پنجره گشوده اینترنت به زیست خود ادامه می‌دهند اما واکنش والدین به این شرایط قابل تأمل است و از میزان استفاده کودکان از اینترنت در دوران کرونا احساس بدی دارند.

این روان‌شناس کودکان ادامه داد: والدین باید اطمینان حاصل کنند دستگاه‌های در دسترس کودکان به جدیدترین ورژن های ‌ و برنامه‌های ضد ویروس مجهز هستند و با کودکانشان گفتگوی آزاد و دوستانه درباره چگونگی ارتباط با سایرین در زمان اتصال به اینترنت داشته باشند.

والدین هوشیار باشند

اکبری با تأکید بر وضع قوانینی درباره چگونگی، زمان و مکان استفاده از اینترنت با موافقت و همراهی کودکان گفت: والدین باید نسبت به علائم استرس و پریشانی کودکان ناشی از فعالیت‌های آنلاین هوشیار باشند.

وی گفت: احترام والدین به آزادی انتخاب کودک و نوجوان قادر به کنترل و نظارت بر فعالیت‌های آنلاین آنها بوده و در زمینه مصرف رسانه باید میانجیگری کنند که این میانجیگری شامل؛ طیفی از ایجاد ممنوعیت در دسترسی به صفحات مضر، نظارت در کاربری، کاربری فعال میان والدین و کودک، تسهیلگری در هدایت به صفحات مفید، ارتقاء سیاست‌های حفاظتی فعلی خود، مطابقت با واقعیت‌های یادگیری از خانه می‌شود.

اکبری افزود: والدین باید با نظارت و ترویج بر رفتارهای مناسب آنلاین، اطمینان یابند کودکان به خدمات مشاوره‌ای مدرسه دسترسی دارند.

وی با اشاره به نقاط منفی آموزش‌های مجازی، گفت: استمرار آموزش‌های مجازی می‌تواند تفاوت‌های فردی و هدایت تحصیلی را به چالش بکشد.

این استاد دانشگاه آزاد، عدم آموزش معلمان در دانشگاه‌ها و مراکز تربیت‌معلم منطبق بر آموزش از راه دور الکترونیکی و مجازی را به عنوان یکی از نقاط ضعف آموزش‌های مجازی برشمرد و ابراز کرد: با توجه به نبود امکانات در برخی مناطق به خصوص خانواده‌هایی که به لحاظ مالی امکان فراهم نمودن وسایل ارتباط جمعی را برای کودکان ندارد و نبود محتوا و طراحی برنامه‌های درسی کتب موجود به ویژه دروسی همچون ریاضی و علوم مناسب آموزش‌های مجازی نیست.

اکبری اذعان کرد: عدم آشنایی با شیوه‌ها و فنون تعامل در فضای مجازی و گرما بخشی به کلاس درس و کاهش مناسبات انسانی در دراز مدت می‌تواند به جایگزینی فناوری و وسایل آموزشی به جای روابط چند وجهه کلاسی بین شاگردان و معلم و شاگردان با یکدیگر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افراد بزرگسال تا ۸۰۰ بار در روز صورت خود را لمس می‌کنند/ ما چطور مریض می‌شویم؟
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • استفاده از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لاله‌های سالم
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید