Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بازیگری یکی از مشاغل محبوب در سطح جهان محسوب می‌شود، بازیگری فارغ از شهرت و ثروتی که ممکن است برای فرد بازیگر به همراه داشته باشد، جهانی است که می‌توان در آن ایفای نقش در قالب شخصیت‌های مختلف را تجربه کرد. تاریخ انتشار: 22:00 - 20 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۰۴۴۵

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بازیگری یکی از مشاغل محبوب در سطح جهان محسوب می‌شود، بازیگری فارغ از شهرت و ثروتی که ممکن است برای فرد بازیگر به همراه داشته باشد، جهانی است که می‌توان در آن ایفای نقش در قالب شخصیت‌های مختلف را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین اکثریت مواقع بازیگری به عنوان یکی از مشاغل سخت جهان محسوب می‌شود، شاید از دور برای بسیاری اینکه بازیگری اتفاقی سخت باشد، قابل لمس نباشد اما اگر به صورت اصولی و به مفهوم واقعی به بازیگری نگاه کنیم، این هنر به واقع به تمرین، مطالعه، شهود و مطالعات فراوانی نیازمند است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

پایین نیامدن انرژی آوایی

در فصل‌های قبل تمرینی از شما خواسته شد مبنی بر ضبط کردن صدای مردم (در اتوبوس واحد) در زندگی روزمره‌شان. الان دوباره به آن صدا‌ها رجوع کنید؛ در اکثرشان به یک نقص مشترک دست پیدا خواهید کرد: معمول شده که هر شخص، یکی دو کلمه‌ی اول گفتارش را با صدای گیرا آغاز می‌کند، اما در کلمه‌های بعد مدام این صدا پایین‌تر و پایین‌تر آمده و بدون اغراق کلمه‌های آخرشان اصلا شنیده نمی‌شود!

صادق باشیم خیلی از بازیگران بر روی صحنه و یا در فیلم‌ها نیز این نقص را در استفاده از منبع آوایی دارند یادمان باشد که یک جمله وقتی شنیده و فهم می‌شود که کلمه‌ی آخرش نیز با همان شدت کلمه‌ی اول ابراز شود.

حالا شعر خوانی و یا مرور متن‌های نمایشی به صورت مونولوگ با آهنگ شعر فارسی روزمره را در دستور تمرین درس قرار می‌دهیم. انرژی آوایی خود را از حرف و کلمه‌ی ابتدایی بررسی و تعیین کنید. تمام قطعه‌ی خود را با همان انرژی تا به آخر بیان کرده و از افت آن جلوگیری کنید.

جمله‌ای که در نظر می‌گیرید دارای تعداد بالای واژگان نباشد: خواجه مگو که این من ام- این نه من ام نه من من ام. حالا بررسی انرژی واژگان را به ترتیب روی هر واژه انجام داده و با واژه‌ی قبل مقایسه کنید؛ تا به آخر. دقت کنیم که حرف آخر یعنی "م" دارای مخرج بینی است و باید سعی کرد آن را در ارتفاع و شدت حرف اول (خ) که دارای مخرج دهانی است ابراز داشت. گیر انداختن تنفس و رها ساختن تدریجی آن به سمت مخرج ادای حروف تنها راه نگهداری از انرژی آوایی در یک سطح است.

شکل دادن به صوت

در طول تمام تمرین‌ها یک جمله را در ذهن خود پیرامون ساختن ذهنیتی دقیق از تمام تمرین درس‌ها تکرار کنید: صدا جسم است. همین جمله‌ی به ظاهر ساده، سرنوشت آوایی شما را تغییر می‌دهد.

عده‌ای بر اثر تنبلی‌هایی که من نامش را کسالت‌های درون خانگی می‌گذارم عادت کرده‌اند که بسیار شل و وارفته و لاقید حرف بزنند! گو اینکه برایشان اصلا مهم نیست حرفشان شنیده شود! حالا جای تعجب دارد که حرفی که نیازی به شنیده شدن ندارد پس چرا زده می‌شود؟! جالب این است که خیلی از پدر و مادر‌ها برای بد و شل و وارفته حرف زدن فرزندانشان مدام قربان آن‌ها نیز می‌روند! باید حرف زدن برایمان همچون عبور از آتش مهم باشد.

هر لحظه که واژه‌ای از دهانمان خارج شده، اما به مخاطب نرسد همچون سوختن در آتش است. مکالمه از نزدیک فقط ۴۷ درصد از معنای چیزی را که می‌خواهیم بگوییم انتقال می‌دهد. نباید با بی قیدی در حرف زدن همین میزان را نیز کاهش دهیم.

در این تمرین به اجسام پیرامون دقت کنید. هر کدام دارای سطح و کعب مختلفی هستند. تمام مسیر‌های قبل تا تولید صوت و آوا را انجام داده منتهی این بار به بدنتان شکل دهید. سعی کنید شکل‌ها بر اساس اشیا و حجم‌های پیرامون باشد. سپس تفاوت‌های به وجود آمده در هر آوا را به نسبت شکل جدید بدن بررسی کنید. یادتان باشد که آوا مجموعه‌ی صوت، صدا و گفتار است و همچون جسمیست که به بیرون پرتاب می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا نقد تئاتر اخبار تئاتر کلمه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش" سه خواهر" در مرکز تئاتر مولوی بروی صحنه رفت

نمایش معروف "سه خواهر" اثر آنتوان چخوف ،توسط یکی از محبوب ترین نویسندگان تئاتر کشور،محمد چرمشیر بازخوانی و نگارش شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو،  نمایش «سه خواهر» بر اساس نمایشنامه معروف "سه خواهر"اثر آنتوان چخوف ،توسط یکی از محبوب ترین نویسندگان تئاتر کشور،محمد چرمشیر بازخوانی و نگارش شده است.
نگین ضیایی کارگردانی این نمایش را بر عهده دارد .ضیایی در سوابق قبلی خود کارگردانی نمایش های مرفی،آپارتاید،واسومانی،بازیافتگی،کبوتری ناگهان،هفت خوان و ...را نیز داشته است.
تهیه کننده این اثر وحید لک یکی از با سابقه ترین تهیه کنندگان و از فعالان امور هنری و  تئاتر کشور است که امسال در کتار گروهی داتشگاهی ، در مرکز تئاتر مولوی  قرار گرفته است.او در سوابق قبلی خود در این سمت با کارگردانی همچون،سیاوش طهمورث،نادر برهانی مرند،حمید رضا آذرنگ،پیام دهکردی،ساناز بیان،آرش دادگر،سهراب سلیمی،ایوب آقا خانی و ...همکاری داشته است.
نمایش "سه خواهر"هر روز ساعت ۲۰:۳۰در سالن اصلی تئاتر مولوی به مدت زمان ۷۵ دقیقه تا ۲۰ اردیبهشت روی خواهد بود .
علاقه مندان به ویژه دانشجویان تمامی رشته ها می تواند با مراجعه به سایت تیوال ضمن برخورداری از تسهیلات این نمایش،بلیط خود را در روزهای مورد نظر تهیه کنند.

دیگر خبرها

  • صفا آقاجانی بازیگر پیشکسوت جراحی شد
  • بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون جراحی شد
  • اجرای ۳ اثر متفاوت در پردیس تئاتر شهرزاد
  • اردیبهشتِ تئاتر شهرزاد با سه نمایش متفاوت
  • سحر دولت‌شاهی: از ازدواج‌های جنجالی تا مادر شناگرش!
  • سحر دولت‌شاهی: از ازدواج‌های جنجالی تا مادر شناگرش! پ
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • نمایش «باغ آرزو» به روی صحنه تئاتر نیشابور رفت
  • نمایش" سه خواهر" در مرکز تئاتر مولوی به روی صحنه رفت
  • نمایش" سه خواهر" در مرکز تئاتر مولوی بروی صحنه رفت