Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@17:17:21 GMT

جلوی کامپیوتر یا تلویزیون غذا نخورید

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۲۹۵۳

جلوی کامپیوتر یا تلویزیون غذا نخورید

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اپیدمی ویروس کرونا و توصیه‌های قرنطینه خانگی، روز به روز به تعداد افرادی که عادت دارند در حین تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر غذا بخورند، افزوده می‌شود. اکثر افراد هم نداشتن زمان را بهانه‌ای برای این عادت نادرست اعلام می‌کنند که اصلاً قابل قبول نیست.

کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوانگفت: اکثر کودکان و افرادی که برای درمان چاقی به متخصصان تغذیه مراجعه می‌کنند، هنگام بیان شرح وضعیت خود، به خوردن غذا مقابل تلویزیون و سیستم کامپیوتر اشاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: صرف نظر از دلایل علمی و تخصصی، می‌توان به آموزه‌های سنتی و دینی در خصوص آداب غذا خوردن اشاره کرد که حالت نشسته و با صبر و حوصله غذا خوردن از مهمترین این آداب است.

او در ادامه افزود: تحقیقات علمی ثابت کرده است افرادی که هنگام غذا خوردن تلویزیون نگاه می‌کنند، یا با گوشی همراه خود مشغول فعالیت هستند، به این دلیل که تمرکزی بر روی غذا خوردن خود ندارند حس سیر بودن را دیرتر متوجه می‌شوند و با غذا خوردن بیشتر دچار چاقی خواهند شد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: از دیگر عوارض این کار علاوه بر چاقی، به این دلیل که افراد حس رضایتمندی ندارند بسیار زودتر احساس گرسنگی می‌کنند و به سمت غذا‌های فست فود یا اسنک‌ها می‌روند و به خاطر کالری یا شور بودن بالای این مواد سلامتی خود را به خطر می‌اندازند.

صمدپور مطرح کرد: از دیگر عوارض این کار می‌توان به کاهش سوخت و ساز بدن اشاره کرد که این افراد هم در معرض چاقی قرار می‌گیرند؛ بنابراین در این روز‌های قرنطینه خانگی اگر می‌خواهید هم از سلامت تغذیه برخوردار باشید و هم دچار چاقی نشوید، هنگام غذا خوردن کاملاً تمرکز کنید و از انجام هر گونه فعالیت دیگر پرهیز کنید تا بتوانید از غذا خوردن خود لذت ببرید.

در روز‌های قرنطینه خانگی باید به این نکته توجه داشت هیچ‌کس در طول روز آنقدر مشغول و سرگرم نیست که نتواند نیم ساعت برای غذا خوردن وقت صرف کند؛ بنابراین کافی است در منزل، زمان مشخصی برای صرف غذا اختصاص دهید. اگر کارتان زیاد است این زمان را کوتاه کنید، ولی هرگز هنگام کار با کامپیوتر و تماشای تلویزیون غذا نخورید.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: همچنین کمبود خواب در ایام قرنطینه و تعطیلی، می‌تواند باعث افزایش وزن شما شود. زیرا کسانی که به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابند، بیشتر گرسنه می‌شوند، کالری بیشتری دریافت می‌کنند و فعالیت کمتری انجام می‌دهند. عادت‌های خواب‌تان را اصلاح کنید و شب‌ها غذای پُرچرب نخورید.

منبع: فردا

کلیدواژه: کامپیوتر تلویزیون غذا خوردن متخصص تغذیه و رژیم درمانی غذا خوردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۲۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد

به گزارش مدیکال نیوز، چاقی خطر ابتلا به مشکلات سلامت مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲، آرتریت و چندین نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ممکن است پیری مغز را نیز تسریع کند.

محققان دریافتند که چاقی و رژیم غذایی پرچرب به رگ‌های خونی در مغز موش‌ها آسیب رسانده و اکسیژن رسانی به سلول‌های مغز را کاهش داده و منجر به زوال شناختی می‌شود.

چاقی یک نگرانی رو به رشد بهداشت عمومی در سراسر جهان است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲، ۱۶ درصد از مردم در سراسر جهان به چاقی مبتلا بودند.

این وضعیت یک نگرانی فزاینده در جوانان است. این سازمان گزارش می‌دهد که ۱۶۰ میلیون کودک و نوجوان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ با چاقی زندگی می‌کردند.

خطر ابتلا به مشکلات سلامتی در فردی که اضافه وزن دارد بیشتر است و هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد این خطرات بیشتر می‌شود. چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، از جمله:

• بیماری قلبی عروقی (عمدتاً بیماری قلبی و سکته مغزی)

• دیابت نوع ۲

• اختلالات اسکلتی عضلانی مانند استئوآرتریت

• برخی از سرطان‌ها (آندومتر، سینه و روده بزرگ)

دکتر «شارون نگری»، نویسنده ارشد این مطالعه و عضو فوق دکتری در بخش جراحی مغز و اعصاب در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه اوکلاهاما، گفت: «چاقی ناشی از رژیم غذایی باعث ایجاد طیف وسیعی از پاسخ‌های التهابی سیستمیک می‌شود که می‌تواند اثرات گسترده‌ای روی بدن از جمله عروق مغزی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی که چاقی ممکن است باعث پیری در عروق مغز شود، به دلیل حالت التهابی مزمنی است که ایجاد می‌کند.»

مطالعات نشان می‌دهد که چاقی با کاهش عملکرد مغز مرتبط است. مکانیسم دقیق آن مشخص نیست، اما التهاب - که یک اثر شناخته شده چاقی است - ممکن است بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.

دکتر نگری توضیح داد: «بافت چربی در افراد چاق، مولکول‌های فعال زیستی مختلفی از جمله سیتوکین‌های پیش‌التهابی ترشح می‌کند که می‌توانند در جریان خون در گردش باشند و بر اندام‌های دوردست از جمله مغز تأثیر بگذارند».

او افزود: «این سیگنال‌های التهابی می‌توانند به پیر شدن سلول‌های عروقی منجر شوند، رشد پیری در مغز را تسهیل کنند، بنابراین توانایی عروق برای تنظیم جریان خون و پاسخ به فعالیت‌های عصبی را مختل می‌کنند.»

نگری گفت: «کاهش وزن و حفظ وزن سالم می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد، که هر دو در آسیب عروق مغزی و زوال شناختی دخیل هستند. علاوه بر این، وزن سالم از سلامت جسمانی خوب پشتیبانی می‌کند که ارتباط نزدیکی با سلامت مغز دارد.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اصول تغذیه سالم در خانواده + فیلم
  • مردان و زنان در عوامل موثر در چاق شدنشان هم متفاوت هستند!
  • اموزش فرمت کردن فلش مموری، رم و هارد لپ تاپ
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • خطر مرگ؛ این گیاهان را دیگر نخورید
  • عامل چاقی مردان و زنان یکسان است؟
  • عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • نکته جالب درباره عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند