Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@02:14:51 GMT

درمان عفونت دندان با روش‌های خانگی

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۳۱۱۳

درمان عفونت دندان با روش‌های خانگی

اگر عفونت دندان درمان نشود عفونت می‌تواند بـه فک، گردن، سر و حتی قلب و یا سایر قسمت های بدن گسترش یابد. برای درمان عفونت دندان میبایست بـه دندان پزشک مراجعه کنید، تشخیص عفونت دندان برای دندان پزشک بسیار ساده اسـت. اما اگر شرایط مراجعه بـه دندان پزشک را ندارید، میتوانید از درمان خانگی عفونت دندان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگر نمیدانید برای درمان عفونت دندان یا آبسه باید از چه روش‌هایی استفاده کنید، این مطلب را تا پایان بخوانید.

چه هنگام باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
عفونت دندان یک عفونت جدی اسـت کـه اگر درمان نشود، می‌تواند بـه سایر قسمت های دهان گسترش یابد. اگر عفونت دندان دارید، بلافاصله باید دکتر را ببینید. دارو‌های خانگی ذکر شده در بالا بـه معنای درمان های تکمیلی بـه دارو‌های تجویز شده توسط دکتر اسـت.

چرا دندان عفونت می‌کند؟
دندان شـما از خارج سخت بـه نظر میرسد، اما از داخل از مجموعه‌ای از اعصاب، بافت های مرتبط بـه هم و رگ های خونی تشکیل شده اسـت. در بعضی از موارد دندان عفونی می‌شود کـه میتواند نتیجه:

کرم خوردگی یا پوسیدگی دندان

بیماری لثه، همچنین بـه عنوان بیماری پریودنتال شناخته می‌شود

دندان ترک خورده

اگر عفونت را درمان نکنید، میتوانید پالپ دندانی کـه همان مجموعه‌ای از بافت هم بند و اعصاب و رگ‌ها اسـت را از بین برده و بـه عفونت منجر شود دو نوع رایج عفونت دندان وجوددارد:

عفونت پری اپیکال کـه در نوک ریشه دندان شـما شکل میگیرد.

عفونت پریودنتال کـه بر استخوان کنار دندان تاثیر میگذارد.

شـما می‌توانید بیش از یک عفونت دندان داشته باشید. یا عفونت میتواند از طریق استخوان عبور کند ودر چندین نقطه دیگر نیز ظاهر شود. اما هر یک فقط بـه یک دندان مربوط می‌شود.

در حالی کـه دندان درد و تورم نشانه های رایج عفونت دندان هستند شـما ممکن اسـت این علائم را نداشته باشید و بـه این معنی اسـت کـه کیست پر از چرک در جای دیگری کـه قابل مشاهده نیست در حال تشکیل شدن اسـت.

اگر علائمی نداشته باشید دندان پزشک از طریق آزمایش اشعه ایکس عفونت دندان را بررسی میکند کـه معولا یک معاینه معمول اسـت. همچنین ممکن اسـت بـه دندان ضربه وارد کند تا بررسی کند کـه آیا درد وجوددارد یا خیر.

اگر دندان پزشک نتواند عفونت دندان را تشخیص دهد شـما را بـه یک متخصص ریشه معرفی خواهد کرد این متخصص بـه طور قطع عفونت شـما را تشخیص خواهد داد و ان را درمان خواهد کرد.

توجه داشته باشید کـه عفونت دندان «Abscessed Tooth» باید توسط معاینه و درمان شود، و روش های خانگی میتواند ناراحتی ناشی از عفونت را کاهش دهد. در ادامه بـه چند روش برای درمان خانگی عفونت دندان اشاره کرده ایم:

۱. درمان عفونت دندان با آب نمک
از بهترین درمان های خانگی برای عفونت دندان آب نمک اسـت! دهان خودرا با آب نمک، برای تسکین موقتی عفونت دندان شستشو دهید. آب نمک همچنین در التیام زخم موثر بوده و سلامت لثه‌ها را نیز التیام می‌بخشد.

روش درمان:

نصق قاشق چایخوری نمک را در نصف فنجان آب گرم حل کرده و دهان خودرا با ان شستشو دهید. سعی کنید حداقل ۲ دقیقه ان را در داخل دهان خود نگه دارید. اینکار را بـه مدت سه بار در روز تکرار کنید.

۲. درمان عفونت دندان با جوش شیرین
جوش شیرین یک گزینه مقرون بـه صرفه برای درمان عفونت دندان شـما اسـت. جوش شیرین برای پلاک های دهان عالی اسـت و همچنین دارای خواص ضد باکتری اسـت.

روش درمان:

نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین را در نصف فنجان آب و نمک حل کنید سپس محلول را بـه مدت ۵ دقیقه در دهان خود قرار دهید و اینکار را بـه مدت دو بار در روز تکرار کنید.

۳. درمان عفونت دندان با روغن پونه کوهی
روغن زیتون یک درمان طبیعی اسـت کـه می‌توانید ان را از داروخانه تهیه کنید. روغن زیتون یک ضد باکتری و آنتی اکسیدان اسـت و میتواند بـه کاهش تورم و درد ناشی از عفونت دندان کمک کند.

روش درمان:

چند قطره روغن خالص را بـه یک توپ پنبه اضافه کنید. دو تا سه دقیقه روغن را در منطقه عفونی نگه دارید. اینکار را سه بار در روز تکرار کنید.

۴. درمان عفونت دندان با کمپرس سرد
کمپرس سرد باعث کاهش درد و تورم میشود. برای کاهش درد دندان و درمان عفونت دندان از کمپرس سرد استفاده کنید.

روش درمان:

برای این منظور قطعات یخ را دریک حوله خشک قرار دهید سپس کمپرس را بـه مدت ۱۵ دقیقه روی گونه خود و نزدیک منطقه آسیب دیده قرار دهید اینکار را می‌توانید بـه مدت چندین بار در روز انجام دهید.

۵. درمان عفونت دندان با چای شنبلیله
شنبلیله را می‌توان درر همه‌ی سوپرمارکت‌ها پیدا کرد! شنبلیله دارای خواص ضد باکتری و سابقه طولانی در استفاده بـه عنوان یک درمان خانگی برای التیام زخم و کاهش التهاب و عفونت دندان اسـت.

روش درمان:

برای استفاده از این روش یک قاشق چای شنبلیله را بـه آبی کـه در حال جوشیدن در قابلمه اسـت اضافه کنید سپس اجازه دهید محلول خنک شود. با استفاده از یک توپ پنبه، مقدار کمی از ان را بـه منطقه آسیب دیده اعمال کنید اینکار را سه بار در روز تکرار کنید.

۶. درمان عفونت دندان با روغن میخک
روغن میخک از زمان های قدیم بـه عنوان یک درمان طبیعی دندان درد استفاده میشود و دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی اسـت.

روش درمان:

برای درمان عفونت دندان با قرار دادن چند قطره روغن میخک روی یک توپ پنبه، ان را مستقیما بـه منطقه آسیب دیده اعمال کنید. ممکن اسـت بخواهید این روغن قوی رابا روغنی مانند جوجوبا رقیق کنید. شـما همچنین می‌توانید با افزودن چند قطره روغن میخک داخل آب دهانشویه بسازید.

۷. درمان عفونت دندان با روغن آویشن
روغن آویشن یکیدیگر از روغن های قوی و طبیعی اسـت کـه میتواند انگل‌ها را از بین ببرد و مبارزه با باکتری‌ها و کاهش تورمنیز موثر اسـت.

روش درمان:

روغن آویشن را میتوان با یک توپ پنبه مستقیم بـه منطقه آسیب دیده اعمال کرد.

شـما همچنین میتوانید با افزودن چند قطره روغن آویشن داخل آب دهانشویه بسازید

برای درمان عفونت دندان، روغن آویشن را میتوان تا سه بار در روز استفاده کرد.

۸. درمان عفونت دندان با آب اکسیژنه
هیدروژن پراکسید یک درمان عالی برای مبارزه با عفونت باکتریایی اسـت همچنین میتواند باعث کاهش پلاک و خون ریزی لثه شود.

روش درمان:

برای استفاده از این روش ۳ درصد از هیدروژن پراکسید رابا آب مخلوط کنید.

دهان خودرا با محلول شستشو داده و مراقب باشید کـه بـه هیچ وجه ان را نبلعید.

هیدروژن پراکسید می‌تواند چند بار در روز استفاده شود.

۹. شستشوی دهان با روغن
شست و شوی دهان با روغن یک روش قدیمی اسـت کـه بـه از بین بردن باکتری های مضر و ضد عفونی کردن دهان کمک میکند و سبب التیام بهداشت دهان و دندان میشود. مطالعات محدود نشان میدهد کـه شست و شوی دهان با روغن یک درمان خوب برای خون ریزی لثه، رفع بوی بد دهان و کاهش باکتری‌ها اسـت.


روش درمان:

روغن های خوب برای کشیدن روغن عبارتند از: روغن نارگیل؛ روغن کنجد و روغن زیتون. کشیدن روغن در صبح و با معده خالی توصیه میشود. برای استفاده از این روش یک قاشق روغن را در دهان خود و بـه مدت ۲۰ دقیقه نگه دارید و مراقب باشید کـه روغن را نبلعید.

۱۰. درمان عفونت دندان با سیر
سیر یکیدیگر از درمان های طبیعی و مفید بیماری‌ها اسـت، از جمله این کـه درد را مدیریت کرده و قاتل بیماری‌ها نیز اسـت.

روش درمان عفونت دندان:

برای استفاده از این روش با استفاده از سیر خرد شده خمیری درست کنید. خمیر را روی منطقه عفونی اعمال کنید. اینکار میتواند چندین بار در روز تکرار شود.

در اخر مراقبت از دهان و دندان را جدی بگیرید و همیشه هر ۶ ماه یکبار جهت معاینه دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه نمایید و به دنداند‌های خود رسیدگی نمایید   منبع: تالاب 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دندان درد درد دندان عفونت دندان پارسی خبر برای استفاده از این روش برای درمان عفونت دندان بار در روز تکرار کنید درمان عفونت دندان منطقه آسیب دیده روش درمان اسـت روش درمان چند قطره روغن سه بار در روز روغن آویشن دندان پزشک بـه مدت ضد باکتری دهان خود اسـت کـه یک درمان آب نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی باید «لوزه» های خود را عمل کنند؟ / زمان مناسب جراحی لوزه

دکتر علیرضا موحدی درباره جراحی‌های لوزه، دلایل، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به نقش لوزه در بدن اظهار کرد: لوزه‌ها بخش لنفاوی دفاعی بدن است که دفاع موضعی بخشی از بدن را برعهده دارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمام بخش سیستم دفاعی بدن را لوزه‌ها انجام نمی‌دهند و صرفا دفاع منطقه‌ای و موضعی کار لوزه است، توضیح داد: در مواردی پیش می‌آید که لوزه‌ها متورم می‌شوند، شایع‌ترین علت این مسئله عفونت‌های مکرر و محیط مناسب لوزه‌ها برای رشد میکروب باکتری است.

وی با بیان اینکه عوامل آلرژیک، استفاده از برخی غذاها، داروها و شرایط ایمنی بدن، می‌تواند منجر به بزرگ شدن لوزه‌ها شود، اضافه کرد: البته در تمامی افراد بزرگ شدن لوزه‌ها مشکل‌آفرین نمی‌شود، ممکن است لوزه‌های فردی از حد معمول بزرگتر شده باشد ولی هیچ مشکلی هم ایجاد نکند.

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند؟

موحدی ادامه داد: چنانچه تورم لوزه‌ها اختلالاتی در خواب ایجاد کند به این معنی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، خرخر شبانه داشته باشد یا اینکه گلودرد مکرر داشته باشد یا در سال بیشتر از سه بار دچار عفونت چرکی و میکروبی ناحیه گلو شود که هر سه بار هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد یا دچار گوش دردهای مکرر شود، نیاز به بررسی توسط متخصص دارد.

این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه معمولا لوزه‌های متورم با لوزه‌ سوم همراه است، ادامه داد: محل لوزه‌های بزرگ در حفره‌ دهانی و حلق  است ولی لوزه سوم کف جمجمه و پشت بینی قرار دارد، بنابراین این موضوع می‌تواند مشکلات تنفسی در ناحیه گوش برای بیمار ایجاد کند.       

وی یادآور شد: ایجاد مشکلات جدی در ناحیه گوش، حلق و گلو، عفونت‌های مکرر گوش و اختلال خواب از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد

موحدی اختلال در روند رشد را یکی دیگر از عوارض بزرگ شدن لوزه‌ها دانست و توضیح داد: فردی که نتواند از بینی نفس بکشد معمولا دچار کم اشتهایی هم می‌شود، یعنی تنفس از راه دهان، تنفس خشکی است که منجر به کاهش اشتها می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بزرگ شدن لوزه، همیشه نیاز به مداخلات جراحی ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دارو درمانی، عفونت، نحوه نفس کشیدن، روند خواب، کنترل و یا درمان می‌شود و نیاز به جراحی نیست، به شرط اینکه تنفس فرد، از راه بینی باشد و بیمار در طول شب راحت بخوابد، در این شرایط  نیازی به جراحی نیست.

وی تاکید کرد: عفونت‌های مکرر، بدخوابی، خرخر شبانه و نهایتا اختلال رشد از مهمترین دلایلی است که فرد را کاندید جراحی برداشتن لوزه می‌کند.

سن مناسب برداشتن لوزه‌ها تا پنج سالگی است

موحدی درباره سن مناسب جراحی لوزه نیز توضیح داد: اگر فردی با دهان باز می‌خوابد، خرخر شبانه دارد و یا بیشتر از معمول دچار عفونت گلو می‌شود، چنانچه جراحی برداشتن لوزه‌ها در او قبل از شکل‌گیری فک بالا و در سنین پایین یعنی حدود پنج سال باشد به مراتب بهتر است، چرا که با اختلالات دندانی و فکی مواجه نخواهد شد، ولی بعد از ۱۰ سالگی، ضایعات و عوارض دهانی و فکی و همچنین اختلال رشد متوجه فرد است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با برداشتن لوزه‌ها با عارضه‌هایی همراه است یا خیر؟ توضیح داد: تا زمانی که فرد با مشکلاتی که به آن اشاره شد مواجه نشده باشد، جراحی برداشتن لوزه برای او انجام نمی‌شود،  بنابراین برداشتن لوزه صرفا با هدف درمان و همچنین پیشگیری از ایجاد مشکلات بعدی انجام می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه تاکید کرد: لوزه سوم تا سن ۱۰ سالگی آرام آرام تحلیل می‌رود و به عبارتی کوچکتر می‌شود اما در صورت نادیده گرفتن آن تا سنین بالاتر از ۱۰ سال خصوصا در مواردی که تفس را دچار مشکل کرده، قطعا اختلالات رشدی و فک به همراه خواهد داشت.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با بیان اینکه اختلال در رشد فک نیز نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد، ادامه داد: لوزه سوم در سن ۱۰ سالگی ممکن است به صورت کامل از بین برود ولی عارضه‌هایی از جمله اختلال رشد، فک، بدشکلی صورت برای فرد باقی می‌ماند بنابراین نیازی نیست تا ۱۰ سالگی صبر کنیم که لوزه از بین برود چرا که این اقدام عارضه‌های بیشتر و همیشگی را  به دنبال خواهد داشت.

موحدی با بیان اینکه جراحی برداشتن لوزه‌ها با تشخیص پزشک و برای افرادی که دچارعارضه هستند، ضرورت دارد، یادآوری کرد: اگر این جراحی به موقع انجام شود عارضه‌ای برای بیمار ندارد، اما چنانچه دیرتر از موعد (بالاتر از ۱۰ سال) انجام شود، عملا فایده‌ای برای فرد نخواهد داشت؛ ضمن اینکه سایر مشکلات رشدی، دهانی و فکی برای همیشه برای فرد باقی می‌ماند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • لوزه‌های بزرگ را به حال خود رها نکنید
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • دانه ضد آلرژی و ضد التهاب
  • چه کسانی باید «لوزه» های خود را عمل کنند؟ / زمان مناسب جراحی لوزه
  • درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید
  • جراحی برداشتن لوزه؛ چرا و چه کسانی؟
  • بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو
  • جایگزین مسواک از راه رسید!
  • آیا زمان دور انداختن «مسواک» فرا رسیده است؟