Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: شیوع ویروس کرونا نه تنها به روند "جهانی شدن" ضربه وارد کرده بلکه "اتحادیه‌های منطقه‌ای" را نیز دچار چالش کرده است.

حسن بهشتی‌پور  در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که شیوع ویروس کرونا در نقاط مختف جهان بعد از جنگ جهانی دوم مهم‌ترین رویدادی است که تمام زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: ما در این سال‌ها با هیچ بحرانی به اندازه کرونا مواجه نبودیم که همه کشورها و تمام شئونات زندگی افراد را در عرصه‌ خصوصی و عمومی این گونه تحت تاثیر خود  قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر همه مناسبات جهان از جمله عرصه بین‌الملل، گفت: چند سالی است که  در عرصه بین الملل شعار جهانی شدن و این ایده که دنیا به سمت دهکده کوچک جهانی می‌رود و در این چارچوب همه کشورها باید با یکدیگر  همکاری کنند چرا که در عرصه بین‌الملل شاهد یک «جهان واحدی» خواهیم بود، مطرح می‌شد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: بعد از این‌که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا شد و شعار «اول آمریکا» را مطرح کرد و در پی آن از تعداد زیادی توافق‌نامه‌های بین‌المللی خارج شد ، این موضوع باعث ضربه زدن به روند جهانی شدن شد و در ادامه شیوع ویروس کرونا ضربه جدی‌تری را به این روند وارد کرد.

بهشتی‌پور در همین راستا گفت: در حال حاضر کشورهای جهان به جای این‌که دست به دست هم دهند که این مشکل را به صورت مبنایی و با همکاری یکدیگر حل کنند عمدتا، به دنبال این هستند که صرفا در داخل کشور خود  این مشکل را حل کنند.

وی افزود: به صورت طبیعی اولویت با حل مشکلات داخلی است ولی پدیده‌ای مثل کرونا موضوعی نیست که اگر شما در داخل خانه‌تان امنیت برقرار کنید و همسایه‌تان کرونا داشته باشد شما مطمئن باشید که از همسایه‌ خود کرونا نمی‌گیرید.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که برای حل این مشکل  باید کشورهای دنیا با یکدیگر همکاری کنند، تصریح کرد: متاسفانه در این شرایط خطیر ، مشاهده می کنیم ، کشوری مثل آمریکا به سیاست فشار حداکثری خود علیه ایران همچنان ادامه می‌دهد و حتی در تلاش است از این بحران برای پیشبرد اهداف خود علیه دیگر از کشورها استفاده کند.

بهشتی‌پور با بیان این‌که بحران کرونا نه تنها به روند جهانی شدن ضربه زده بلکه اتحادیه‌های منطقه‌ای را نیز دچار چالش کرده است، اظهار  کرد: برای نمونه می‌توان به موضوع اتحادیه اروپا اشاره کرد. در حال حاضر کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا که با بحران کرونا مواجه هستند به این اتحادیه اعتراض می‌کنند که چرا نقشی جدی برای کمک به این کشورها برای عبور از این بحران بازی نمی‌کند و کشورهای عضو این اتحادیه فقط به فکر خودشان هستند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین در ادامه‌ی صحبت‌های خود با بیان این‌که در روابط بین‌الملل سال‌هاست که با مقولاتی مانند امنیت بین‌الملل،  امنیت مرزها  و ... روبه‌رو هستیم، خاطرنشان کرد: بحران کرونا باعث شده که موضوع « امنیت بهداشت» و « امنیت سلامت»  پررنگ شود و به عنوان یک فاکتور اصلی در مناسبات بین‌المللی مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که قطعا پس از بحران کرونا توجه به امنیت بهداشت و سلامت مورد توجه جدی‌تر کشورها قرار می‌گیرد، افزود : شاید هیچ کس فکر نمی‌کرد که یک موجود بسیار کوچک بتواند اینگونه تمام مناسبات بین‌المللی را تحت  تاثیر خود  قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کارشناس مسائل بین الملل بحران کرونا ویروس کرونا جهانی شدن بهشتی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک

آلودگی صنعت پلاستیک با وجود میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود، تا اواسط قرن تلاش‌های جهان برای کنترل بحران آب‌وهوایی را تضعیف می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تجزیه‌وتحلیل‌ها نشان می‌دهد که تا اواسط قرن، انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید پلاستیک می‌تواند سه برابر شود و یک‌پنجم بودجه کربن باقی‌مانده زمین را تشکیل دهد. این برآوردهای جدید شواهد بیشتری را ارائه می‌کند که صنعت پلاستیک در حال تضعیف تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است.

محققان برای تخمین مجموع انتشارهای مرتبط با تولید پلاستیک، تأثیر گازهای گلخانه‌ای ۹ نوع از رایج‌ترین پلاستیک‌ها را بررسی کردند که برای ساخت بسته‌بندی‌های پلاستیکی، بطری‌های آب، ظروف نوشیدنی داغ و مواد دیگر استفاده می‌شوند.

تولید پلاستیک و انتشار گازهای گلخانه‌ای

تولید پلاستیک که از سوخت‌های فسیلی ساخته می‌شود، فرآیند تولید گازهای گلخانه‌ای را تشدید می‌کند، در این فرآیند زغال‌سنگ، نفت یا گاز استخراج و مواد آن‌ها پالایش و فرآوری می‌شود که در این میان تولید ترکیبات شیمیایی دیگری مانند فرمالدئید از آن، آلودگی بیشتری ایجاد می‌کند. محصولات پتروشیمی پس از آن به بلوک‌های ساختمانی پلاستیکی مانند اتیلن شکسته می‌شوند که این فرآیند، آلاینده‌ترین جنبه تولید پلاستیک با بیشترین میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای است. فرآیند پلیمریزاسیون (ترکیب این بلوک‌های سازنده برای تشکیل مولکول‌های بزرگ‌تر) و سپس شکل‌دهی آن‌ها برای تبدیل شدن به محصولات گوناگون با انتشار گازهای گلخانه‌ای بیشتری همراه است.

تولید پلاستیک ۲.۲۴ گیگا تن آلودگی ناشی از گرمایش سیاره در سال ۲۰۱۹ (به اندازه ۶۰۰ نیروگاه زغال‌سنگ) ایجاد کرد و طبق گزارش حاضر، در آن سال پنج درصد از کل انتشار جهانی کربن، ۱۲ درصد از تقاضای نفت جهان و ۸.۵ درصد از تقاضای گاز را به خود اختصاص داد. انتظار می‌رود این اعداد به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کند، زیرا صنعت پلاستیک در مسیر رشد تصاعدی قرار دارد و انتظار می‌رود تولید آن تا سال ۲۰۵۰ دو یا حتی سه برابر شود.

در این میان با افزایش سالانه چهار درصدی تولید پلاستیک و دو برابر شدن آن در عرض یک ربع قرن، انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از گرم شدن سیاره را تا سال ۲۰۵۰ به ۶.۷۸ گیگا تن خواهد رساند که برابر با انتشار بیش از ۱۷۰۰ کارخانه زغال‌سنگ است. پلاستیک همچنین اگر در زباله سوز بسوزد یا به محل دفن زباله فرستاده شود، در پایان عمر خود انتشارهای سمی و گرمایش سیاره ایجاد می‌کند.

از سوی دیگر ۷۰ درصد از سوخت فسیلی مورد استفاده در تولید پلاستیک از مواد خام مورد استفاده در مرحله تولید و نه الکتریسیته مورد استفاده در پردازش آن به‌کار می‌رود. در نتیجه حتی اگر جهان تا سال ۲۰۵۰ به برق کاملاً بدون کربن دست پیدا کند، تولید پلاستیک در سال ۲۰۵۰ با سناریوی رشد سالانه چهار درصد، ۵.۱۳ گیگا تن آلودگی تولید خواهد کرد.

جلوگیری از این رشد انفجاری می‌تواند این تأثیر را کاهش دهد. اما حتی اگر تا سال ۲۰۵۰ تولید در سطح فعلی ثابت بماند، سهم تولید پلاستیک ۱۵ تا ۱۹ درصد از بودجه جهانی کربن باقی‌مانده برای حفظ میانگین دمای جهانی در ۱.۵ درجه سانتی‌گراد خواهد بود و حتی با یک شبکه کاملاً کربن‌زدایی شده، این رقم هنوز می‌تواند تا ۱۶ درصد باشد.

برآوردهای این گزارش قوی‌ترین شواهد علمی تا به امروز را در مورد نیاز به توقف و معکوس کردن گسترش تولید پلاستیک فراهم آورده است، چراکه نشان می‌دهد تولید پلاستیک می‌تواند بودجه کربن جهان را قبل از پایان قرن به‌طور کامل مصرف کند. با این حال محدود کردن تولید پلاستیک می‌تواند مزایای آب‌وهوایی عظیمی به همراه داشته باشد. مهار تولید پلاستیک اثرات مثبت دیگری از جمله بر سلامت عمومی نیز خواهد داشت.

کد خبر 745943

دیگر خبرها

  • طالبان و همسایگان آن: یک قالب منطقه ای برای غلبه بر چالش‌ها در افغانستان و فراتر از آن
  • تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • یک سالگی جنگ داخلی سودان
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا
  • احداث سالن ورزشی در محله جروکان
  • مخالفت با پرداخت جایزه نقدی به برندگان المپیک