Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور شیشه فروش روز  پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به بارندگی‌های اخیر افزود: مجموع بارش‌ها در سرشاخه های زاینده رود و کوهرنگ از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ۹۸) تا کنون یک هزار و ۲۳ میلی‌متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۵ درصد کاهش یافته است.

حجم سد زاینده رود در اواسط فروردین پارسال حدود ۳۵۰ میلیون و در اواسط اردیبهشت پارسال حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب بود و با توجه به بارش های بسیار خوب سال گذشته حجم آن در اواخر فصل بهار به حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظرفیت کامل این سد ۱.۴ میلیارد متر مکعب است.

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان همچنین با بیان اینکه خروجی سد زاینده رود از پانزدهم فروردین امسال برای ادامه کشت غلات کشاورزان اصفهان افزایش یافت، خاطرنشان کرد: این رهاسازی تا اواسط خرداد ادامه خواهد داشت.

وی همچنین میزان بارش استان در سال زراعی جاری تا کنون را ۱۱۳ میلی متر اعلام و اضافه کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۳ درصد کاهش دارد که بیشترین کاهش‌ها مربوط به مناطق مرکزی و شرقی استان است.

شیشه فروش با اشاره به ورود سامانه جوی ناپایدار  به استان اصفهان و بارش‌هایی که در مناطق مختلف وجود داشت، گفت: این بارش‌ها در مناطق غربی روان آب ایجاد کرد اما منجر به سیل و خسارت نشد.

وی با بیان اینکه این جبهه هوای ناپایدار تا ظهر پنجشنبه در بیشتر مناطق فعال است و دما تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد در شمال و غرب استان کاهش می یابد، افزود: تا فردا وزش باد و طوفان لحظه‌ای، رگبار و تگرگ پیش بینی می‌شود.

شیشه فروش خاطرنشان کرد: وزش بادهای مقطعی در روز چهارشنبه در شرق اصفهان خسارت جزیی به گلخانه‌ها وارد کرد.

وی با اشاره به جان باختن چهار نفر در سال گذشته در استان اصفهان بر اثر صاعقه، تاکید کرد: لازم است کشاورزان و دامداران اصول ایمنی را هنگام رعد و برق رعایت کنند و در حاشیه رودخانه‌های فصلی تردد نداشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر آماده باش همه نیروهای امدادی و خدمات رسان از جمله ۴۱ راهدارخانه، ۴۲ پایگاه هلال احمر و ۲۰۰ پایگاه اورژانس، تصریح کرد: با توجه به تجربه ای که از سیلاب‌های فروردین پارسال به دست آمد امسال تدابیر لازم از سوی همه ارگان‌ها در نظر گرفته شده است.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست،، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. 

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا رعد و برق سیل کشاورزی محیط زیست مدیریت بحران بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سد زاینده رود سال گذشته بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟

یک مقام مسئول گفت: «وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال، ۴۰ درصد منفی است. به‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پربارشی قرار داریم، اما بارندگی‌ها کمبود آب تهران را جبران نکرده است.»

به گزارش مهر، وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم، اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سد‌های استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود، اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

دیگر خبرها

  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • بارش‌های کشور در سال گذشته چطور بود؟/ پاسخ احد وظیفه
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها