Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@09:52:47 GMT

حیوانات به کرونا مبتلا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۵۸۲۰

حیوانات به کرونا مبتلا می‌شوند؟

در پی انتشار خبری مبنی بر ابتلای اولین ببر به کووید- ۱۹ در باغ وحشی در شهر نیویورک، یک دامپزشک گفت: به‌نظرم این خبر درست نبود و اساس و پایه علمی نداشت.

پیام محبی در گفت‌وگو با ایسنا، ادامه داد: به‌نظرم در جریانات اخیر  برخی خبرگزاری‌ها پوپولیستی رفتار می‌کنند و  تنها به‌دنبال بالا بردن آمار بازدیدکنندگانشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در روند علمی باید ابتدا اثبات شود که بیماری در اثر کووید است یا آنفلوانزا و... سپس آن را به‌صورت قطعی اعلام کرد،‌ گفت: حتی اگر یک بیمار علائم تنفسی داشته باشد حتما به این معنی نیست که این بیمار دچار بیماری کووید- ۱۹ شده و این ویروس روی او تاثیر گذاشته است.

محبی ادامه داد: به‌دلیل اینکه معمولا باغ وحش‌ها در اطراف شهرها هستند مانند باغ وحش ارم در ایران اگر ببری در باغ وحش سرفه می‌کند شاید آن ببر تحت تاثیر عوارض شهرنشینی‌است همانطور که اگرمن تک سرفه کنم به معنی آن نیست که من سینوزیت دارم این درحالیست که ممکن است یک فرد یا یک ببر به ویروسی مانند کووید ۱۹ آلوده شده اما به آن بیمار نشده باشد.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران همچنین گفت: اینکه آیا گربه‌سانان به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند یا نه نیاز به تحقیقات گسترده‌ای دارد و به‌نظرم هنوز نمی‌توان به آن گزارش استناد کرد. از طرف دیگری نیز رسانه‌ها دچار اشتباهی می‌شوند و آلوده شدن (Infected) را با بیمار شدن ((sick را یکی می‌کنند. درصورتی که شما می‌توانید به یک عامل بیماری‌زا آلوده شوید اما لزوما بیمار نشوید حتی در مورد بیماری کووید ۱۹ نیز درصدی از  جامعه انسانی را بیمار نمی‌کند اما آلوده می‌کند بنابراین ممکن است کووید ۱۹ یک سگ یا گربه را آلوده کند اما به این معنی نیست که آن‌ها بیمار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بود همه دچار بیماری کووید ۱۹ شوند دیگر کسی نمی‌گفت نتیجه تست یک نفر مثبت شده‌است بلکه هر فردی را که نتیجه تست او مثبت شده بود را بیمار اعلام می‌کردند بنابراین تست مثبت یعنی این ویروس وارد بدن من شده است اما اینکه بیمار شده‌ام یا خیر مکانیسم دیگری دارد.

محبی با اشاره به اینکه چگونگی انتقال بیماری بین گونه‌های مختلف متفاوت است و اهمیت بسیاری دارد، تاکید کرد: یک‌سری بیماری‌ها از یک گونه به گونه‌ای دیگر منتقل می‌شوند و یک‌سری بیماری‌ها حتی اگر بیماری مشترک باشند، منتقل نمی‌شوند.  به طور قطع کووید ۱۹ بیماری مشترک بین انسان و حیوان و از خفاش به انسان منتقل شده‌ است اما اینکه آیا از انسان دوباره به خفاش منتقل می‌شود یا خیر جای بررسی دارد.

وی ادامه داد: این بیماری از خفاش به انسان منتقل شده اما نوع انتقال آن بین انسان‌ها نیز متفاوت است بنابراین ممکن است حیوانات خانگی به این بیماری آلوده شوند اما خودشان بیمار نشوند حتی اگر به این ویروس بیمار شوند نیز نمی‌توان به صورت قطعی گفت که می‌توانند این بیماری را به انسان منتقل کنند. به همین خاطر نمی‌توانیم به یک گزارش درباره مبتلا شدن یک ببر به کووید ۱۹ استناد کنیم.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران با اشاره به اینکه ویروس کرونا از خفاش آمده است، گفت: این بیماری از حیات وحش منتقل شده و از خفاش که اصولا خون‌خوار است اما سوال این است که چرا این بیماری به حیوان دیگری که خفاش از آن خون‌خواری می‌کند منتقل نشده‌است؟ چرا در خود شهر ووهان چین هیچ گزارشی از مبتلا شدن حیات وحش به این بیماری نیامده‌است؟ تنها حیوانی که به این بیماری مبتلا شده و گفته می‌شود آن را به انسان منتقل کرده‌است یک نوع مورچه‌خوار است.

این دامپزشک با اشاره به اینکه گزارشی که درباره مبتلا شدن یک قلاده ببر در باغ وحشی در شهر نیویورک منتشر شده‌است جای بررسی دارد،‌ اظهار کرد:‌حتی اگر ثابت شود که آن ببر به کووید – ۱۹ مبتلا شده‌است به این معنی نیست که گربه‌ها نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. درست است که از یک خانواده هستند اما یک گونه نیستند.

محبی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در سطح جهانی پاندمیک شده است، گفت: بیش از یک میلیون نفر در جهان به این بیماری آلوده شده‌اند و اکنون انسان‌ها در سرتاسر جهان به وسعت گسترده‌ای از حیوانات خانگی نگه‌داری می‌کنند بنابراین ما دامپزشکان باید تا کنون در حیوانات خانگی علائمی از این بیماری یا علائم ناشناخته دیگری را مشاهده می‌کردیم.

وی ادامه داد: با وجود شیوع گسترده این بیماری در جهان حتی اگر اعلام شود که یک سگ در چین به کووید-۱۹ بیمار شده است نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که تمام سگ‌های جهان احتمال مبتلا شدن به این بیماری را دارند.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران گفت: فکر می‌کنم حیوانات ممکن است به کووید ۱۹ آلوده شوند اما تصور نمی‌کنم به همان شکلی که انسان‌ها این بیماری را می‌گیرند به آن مبتلا شوند.

محبی در پایان تاکید کرد:‌ تمام احتمالاتی که درباره آن‌ها صحبت می‌کنم نتایجی است که تا این لحظه به دست آمده است و امکان دارد فردا گزارشی منتشر شود که حیوانات خانگی نیز می‌توانند به کووید ۱۹ دچار شوند اما در عین حال علائمی نداشته باشند یا این بیماری در آن‌ها به صورت ضعیف باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس ببر باغ وحش نيويورك انسان منتقل حیوانات خانگی کووید ۱۹ مبتلا شدن باغ وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: توصیه ما این است که زائران حتما نسخه انگلیسی دارو و توصیه پزشکشان را به همراه داشته باشند.

سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون دارو‌های غیر مجاز و نحوه انتقال داروی بیماران اظهار داشت لیست دارو‌های ممنوعه هرسال توسط وزارت بهداشت عربستان ابلاغ می‌شود که همان لیست سال‌های گذشته است. لیست دارو‌ها را به پزشکان معاینه کننده زائرین داده ایم و وظیفه پزشکان این است که این لیست را به اطلاع زائر برسانند.

وی افزود: از دارو‌های ممنوعه، دارو‌های مخدر است که ورود آن کلا به عربستان ممنوع است. همچنین دارو‌های آرامیخش از خانواده بنزودیازپین مثل خانواده دیازپام نیز ممنوع است.

مرعشی در ادامه تصریح کرد: ورود سایر دارو‌ها ممنوعیتی ندارد، ولی برای اینکه عزیزان زائر در فرودگاه‌های مقصد دچار مشکل نشوند، توصیه ما این است که حتما نسخه انگلیسی دارو و توصیه پزشکشان را به همراه داشته باشند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در رابطه با واکسن‌های مورد نیاز برای سفر حج گفت: براساس دستورالعمل سعودی واکسن اجباری برای همه کشور‌ها واکسن مننژیت است و برای کشور ما همین واکسن در نظر گرفته شده است و از طریق هلال این واکسن برای همه زائرین تهیه شده است و تا دو هفته قبل از اعزام زائر باید این واکسن تزریق شود.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون لزوم تزریق واکسن کرونا اذعان داشت: فعلا توصیه‌ای برای تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا وجود ندارد. واکسن الزامی مننژیت است و نگرانی بابت بیماری کرونا وجود ندارد.

مرعشی در رابطه با بیماری‌های واگیر در میان زائران بیان داشت: رعایت نکات جمعی و فرعی در پیشگیری از بیماری‌های عفونی بسیار مهم است. به هر حال تعداد زیادی زائر از کشور‌های مختلف با بیماری‌های بومی مختلف در یک مکان قرار می‌گیرند و همین امر موجب می‌شود حتی افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند به بیماری‌های عفونی مبتلا شوند. اما در صورت بیمار شدن نیاز به قرنطینه نیست.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ۹۲ بیمار هموفیلی تحت پوشش کانون هموفیلی چهارمحال و بختیاری
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • شناسایی بیماران مبتلا به تب‌مالت در این استان
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا
  • خوردن هندوانه در چه شرایطی باعث «اُوِردوز» می‌شود؟
  • شناسایی ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان کردستان
  • بازماندگان کووید شدید ماه‌ها بعد با مشکلات سلامتی مواجه می شوند
  • شناسایی ۶۶۸ بیمار مبتلا به تب مالت در کردستان
  • شناسایی و درمان ۶۶۸ بیمار مبتلا به تب‌مالت در کردستان