Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، جواد منصوری منابع بالقوه آب استان را شامل منابع آب سطحی، زیرزمینی و آب انتقالی عنوان کرد و اظهار داشت: متوسط آب انتقالی به استان، حدود 54 میلیون مترمکعب در سال است.

وی در خصوص منابع آب سطحی استان نیز بیان کرد: یزد از منابع آب سطحی ناچیزی برخوردار است که به صورت سیلاب بوده و صرف تغذیه آبخوان ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد به کاهش 90 درصدی میزان رواناب استان طی 10 سال گذشته نسبت به میانگین 20 ساله قبل از آن در اثر بارش کم، تبخیر بالا، پراکندگی زمانی و مکانی بارش ها و سایر اقدامات مداخله جویانه بشر، اشاره کرد و افزود: با کاهش رواناب، نقش ناچیز منابع آب سطحی کمرنگ تر شده و تقریبا کلیه مصارف استان به جزء میزان آب انتقالی، از سفره های آب زیرزمینی تامین می گردد.

وی سرانه آب تجدید پذیر استان را 777 میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: استان یزد از نظر میزان آب تجدید پذیر رتبه 30 و از نظر کسری مخزن رتبه 7 را در بین 31 استان کشور دارد و در حال حاضر براساس شاخص فالکنمارک، سرانه آب تجدید پذیر استان در وضعیت "کمبود" قرار دارد.

منصوری همچنین میزان برداشت از منابع آب قابل دسترس را 130 درصد بیان و تصریح کرد: در همه دشت های استان حجم آب برداشتی بیشتر از مجوز صادر شده ای است که باید به صورت قانونی بهره برداری شود؛ این میزان برداشت وخامت وضعیت منابع آب را به نمایش می گذارد که در صورت ادامه این روند، تخلیه جبران ناپذیر آبخوان ها اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: منابع آبی در حاشیه برخی آبخوان ها از نظر کیفیت غیرقابل استفاده شدند و یا از نظر کمیت به شدت با افت مواجه هستند که در نهایت با نشست زمین و ایجاد فروچاله، مرگ آبخوان ها اتفاق می افتد و تنها منبع آب قابل اتکا در استان از دسترس خارج می شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد گفت: برنامه هایی که وزارت نیرو، شوراهای حفاظت از منابع آب مانند طرح سازگاری با کم آبی و طرح احیا و تعادل بخشی پیگیری می کند، قطعا ناجی این روند برگشت ناپذیر خواهد بود و امیدوارم بتوانیم پایداری منابع آب را در استان رقم بزنیم.

وی با اشاره به کاهش 14 درصدی بارندگی نسبت به سال قبل خاطرنشان کرد: با توجه به این که بارش های موثر سال آبی 98-97 منجر به کاهش 13 درصدی کسری مخزن نسبت به سال قبل شد؛ همچنان با کسری مخزن 233 میلیون مترمکعب در سال مواجه بودیم. به این معنا که غیر از مصرف صد درصدی منابع آب در دسترس (تجدید شونده)، 233 میلیون مترمکعب هم اضافه بر آن از ذخایر استراتژیک آب زیرزمینی استفاده کرده ایم.

منصوری اظهار کرد: با توجه به وضعیت برداشت ها و افزایش مصرف در اثر شیوع ویروس کرونا باید صرفه جویی در همه بخش ها اتفاق افتد تا بتوانیم از تابستان سال جاری که با افزایش مصرف شرب و بهداشت مواجه است، با کمترین تنش عبور کنیم.

وی با بیان اینکه با شروع کرونا و ادامه آن، در هفته دوم اسفند30 درصد مصرف آب شرب و بهداشت نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش پیدا کرده است، افزود: متوسط مصرف آب شرب و بهداشت طی 2 ماه اخیر نسبت به سال گذشته‌بیش از 20 درصد افزایش داشته و در شهرستان‌هایی که مبتلایان بیشتری به این ویروس داشتند درصد افزایش مصرف آب نیز نسبت به سایر شهرستان ها بیشتر بوده است که باید با صرفه جویی در همه بخش ها جبران شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خشکسالی یزد آب شرب میلیون مترمکعب منابع آب سطحی آبخوان ها مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان گردشگران خارجی در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، «سید عزت الله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: سی‌ام فروردین، روز محوطه‌ها و بناهای تاریخی است و این روز را به همه خانواده میراث فرهنگی تبریک می‌گویم.

وی افزود: اخیراً جلسه کارشناسی خیلی خوبی در این خصوص در حوزه میراث فرهنگی برگزار شد، از هنرمندان و فعالان و نخبگان این حوزه تقدیر به عمل آمد.

ضرغامی اظهار کرد: ایکوموس، روز بین المللی محوطه‌ها و بناهای تاریخی است و اخبار کذبی که منتشر شده که ایران از ایکوموس و ایکو خارج شده است، تکذیب می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: در دولت مردمی فعالیت‌های بین المللی در حوزه میراث فرهنگی به مراتب گسترده‌تر از گذشته ادامه دارد و این دو حوزه ماهیت غیردولتی دارند و از سال‌ها قبل پرداخت حق عضویت آنها هم توسط افراد حقیقی صورت می‌گیرد و این موضوع هیچ ربطی به ادامه عدم همکاری ما با این دو مجموعه ندارد و به مراتب فعال‌تر از گذشته با این دو مجموعه رابطه ما ادامه دارد.

ضرغامی با انتقاد از اخبار کذب برخی رسانه‌ها در خصوص آمار گردشگر خارجی، گفت: برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که تعداد گردشگران خارجی در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است در حالی که اصلاً ۱۴۰۳ عملاً شروع نشده است و تعداد گردشگران خارجی در ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۵۰٫۸ درصد افزایش داشت که ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر ورودی گردشگر خارجی داشتیم که در سال ۱۴۰۱، ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار گردشگر بود.

وی ادامه داد: این در حالی است که یک میلیون و هشتصد هزار گردشگر از کشور آذربایجان به دلیل مشکلاتی در سال گذشته نتوانستند وارد کشورمان شوند که اگر اینگونه نمی‌شد، ما رکورد قبل از کرونا را می‌شکستیم.

در حال تکمیل

کد خبر 6080361

دیگر خبرها

  • افزایش مخاطبان رسانه ملی
  • تناژ بارگیری صادراتی راه آهن شمال غرب ۲۲۰ درصد افزایش یافت
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • میزان گردشگران خارجی در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است
  • افزایش ۸۳ درصدی میزان بارش در نیشابور
  • رشد ۲.۵ برابری بازرسی های بهداشت محیط
  • ۶۰ درصد سدهای کشور پر است
  • حجم سد زاینده‌رود به ۳۶۸ میلیون متر مکعب رسید
  • موافقان و مخالفان نوشیدن قهوه چه می‌گویند؟