Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@10:18:58 GMT

مرحله جدید مصون‌سازی کارکنان ایران خودرو آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۹۳۹۵

مرحله جدید مصون‌سازی کارکنان ایران خودرو آغاز شد

گروه صنعتی ایران خودرو مطابق با دستورالعمل تدوین شده، تحت عنوان دستورالعمل جامع مقابله با کرونا، برگرفته از پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، شرایط لازم و کافی برای فعال بودن خطوط تولید و تلاش و تکاپوی کارکنان را ایجاد کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایکوپرس، این خودروساز با تاکید بر اهمیت والای سرمایه‌های انسانی خود به‌عنوان مهم‌ترین نهاده تولید، سلامت آنان را در اولویت قرار داده و تلاش می‌کند، هم‌زمان با انجام فعالیت‌های تولیدی و عرضه خودرو به بازار، آرامش و تندرستی کارگران را نیز دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 آگاه‌سازی کارکنان در بهمن ماه ۹۸ و پیش از ورود ویروس منحوس کرونا به کشور در دستور کار این شرکت قرار گرفت و به این ترتیب با انتشار مطالب و محتوای ویژه نسبت به اطلاع‌رسانی به موقع اقدام شد. هم زمان با شیوع این ویروس در چین به عنوان کشور مبدا، کارکنان ایران خودرو از ویژگی‌ها و روش‌های انتقال آن آگاهی یافتند.

با ورود به مرحله بحرانی شیوع ویروس،   مدیریت بحران در ایران خودرو فعال و به این ترتیب کمیته بحران ایران خودرو متشکل از مدیران ارشد این خودروساز، تمامی فعالیت‌های خود را با درنظر گرفتن امکان شیوع این ویروس پیش برد و فرماندهی پیشگیری و مقابله با آن را برعهده گرفت. این مرحله نیز با سازمان دهی و پیشگیری از ابتلای کارکنان به این بیماری دنبال شد. برای تحقق این امر، کمیته کارشناسی تخصصی، کارگروه عملیات و اجرایی، کارگروه آموزش و اطلاع رسانی تشکیل شد.  

در مرحله سوم فرآیند مدیریت این بحران، کاهش ریسک و اقدام برای مقابله با ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفت.

از ابتدای ورود ویروس به کشور، اقلام حفاظت فردی در اختیار تمامی کارکنان ایران خودرو قرار گرفت و با تقلیل تعداد جلسات و برگزاری بخشی از آن به صورت آنلاین، زمینه احتمال شیوع بیماری کاهش یافت.  
تعطیل شدن مکان های ورزشی، مذهبی، آموزشی و تلاش برای کاهش مواجهه کارکنان با یکدیگر و حذف مواجهات غیر ضرور برای امور سازمانی از جمله تصمیمات ستاد مقابله با کرونا در ایران خودرو بود.  
تغذیه سالم و استفاده از مواد مغذی و دارای ارزش غذایی بالا، از جمله اقدامات مهم در مسیر حفظ سلامت کارکنان ایران خودرو به شمار می آید. همراه هر وعده غذایی، میوه دارای ویتامین C بالا، آبمیوه و همچنین آدامس برای رطوبت مسیر تنفسی در میان کارکنان توزیع شده و در سال ۹۹ نیز ادامه خواهد یافت.

کمیته های فرعی ستاد مبارزه با کرونا

کمیته کارشناسی تخصصی از جمله کمیته های تشکیل شده برای مدیریت بحران کرونا در ایران خودرو با جمع آوری، تهیه و تدوین پروتکل‌های پیشگیرانه و کنترلی، تدوین و انتشار دستورالعمل‌های اجرایی، شناسایی و دسته‌بندی سطوح و اماکن بر اساس میزان ریسک و شناسایی تمامی نیازمندی‌های و دسته‌بندی آن اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کمیته عملیات اجرا قرار داده است.  


کمیته عملیات و اجرا نیز با برنامه‌ریزی و هماهنگی اقدامات تعریف شده در ستاد مدیریت بحران، اقداماتی از جمله ضد عفونی کردن تمامی اماکن عمومی، تولیدی، ستادی و انبارها و محل‌های طبخ غذا، رستوران‌ها و هم‌چنین  اقدامات تب سنجی علاوه بر مبادی ورودی، تب سنجی داخل سالن، اقدامات ضد عفونی داخل سالن‌های تولید،   اقدامات تامین، خرید و توزیع اقلام مورد نیاز برای تامین بسته حمایت از سلامت کارکنان و همچنین اقدامات تغییر و به‌سازی محیط کار را در دستور کار قرار داده است.  

مدیریت ارتباطات ایران خودرو نیز با همکاری مدیریت آموزش با تشکیل کمیته آموزش و اطلاع رسانی، در این مدت تلاش کرده تا از طریق تولید و تهیه متن، بروشور، فیلم و سایر کانال‌های ارتباطی، بسته‌های آموزشی لازم را تهیه و در اختیار کارکنان قرار دهد.

کمیته متشکل از این دو مدیریت با تدوین پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بومی گروه صنعتی ایران خودرو و همچنین تدوین و انتشار ویژه نامه‌های سازمانی، پوستر و بنر، بروشورهای اطلاعاتی، SMS و پیام های ضروری نسبت به آگاه سازی کارکنان اقدام کرده است.   طراحی و انتشار کتاب دستورالعمل جامع بومی گروه صنعتی ایران خودرو، طراحی و اجرای آموزش‌های الکترونیکی سرگروه ها، مسئولان، مدیران و کارشناسان، حضور در سالن های تولید و واحدهای مختلف به منظور پایش اثربخشی آموزش ها و نیازسنجی موارد لازم و جدید، بروزرسانی اطلاعات و انتشار نسخ جدید پروتکل و محتوای آموزشی و تبلیغی و مدیریت سرویس‌های خبری و تبلیغات وی‌ژه عملیات ستاد از جمله اقدامات دیگر این کمیته بوده است.

پایش مستمر سلامت کارکنان

از زمان شیوع بیماری، ایران خودرو به صورت روزانه وضعیت سلامت و درمان افراد مبتلا و یا مشکوک به ابتلا را پیگیری کرده و با ایجاد شرایط آسان در پذیرش درمانی و ارسال بسته حمایتی به خانواده مبتلایان، شرایط تیمار را برای خانواده ها تسهیل کرده است. همچنین بسته بهداشتی ویژه ای را تهیه و برای خانواده تمامی کارکنان ارسال کرده است.  
ارسال پیامک به کارکنان در طول تعطیلات نوروزی و آگاه سازی آنان از وضعیت سالن های تولیدی و ضدعفونی های روزانه سالن ها و همچنین پایش سلامت کارکنان از این طریق از دیگر اقدامات صورت گرفته ستاد مبارزه با کرونا در ایران خودرو بوده است.  

در سال گذشته اقلام ویژه ای از جمله تب سنج، کاور صورت، لباس ایزوله، مایع ضد عفونی کننده و اقلام ویژه شرایط بحرانی شامل ماسک تنفسی تهیه و در میان کارکنان توزیع شده است. با آغاز سال کاری ۹۹، این اقدامات استمرار خواهد یافت و اقدام بهداشتی در اختیار کارکنان و همچنین خانواده آنان قرار خواهد گرفت.
علاوه بر سطوح و اماکن سطح شرکت، سرویس های ایاب و ذهاب کارکنان نیز به صورت مستمر ضد عفونی شده و در آغاز سال کاری پیش از استفاده کارکنان از سرویس ها، نسبت به ضد عفونی آن اقدام شده است.  
در مبادی ورودی، تمامی کارکنان علاوه بر دریافت بسته ماسک و ژل ضد عفونی کننده دست، با استفاده از دستگاه تب‌سنج معاینه می‌شوند تا از ورود افراد مشکوک به داخل شرکت جلوگیری شود. تب‌سنجی هنگام کار در سالن‌های تولیدی و بخش‌های ستادی نیز به صورت مستمر صورت می‌گیرد.  

ایران خودرو در صدد است تا در کنار انجام مسئولیت‌های اجتماعی در قبال جامعه با اقداماتی نظیر ارایه خدمات فروش و پس از فروش به صورت غیرحضوری برای کاهش زمینه ابتلای مشتریان به ویروس کرونا، برگزاری مجمع فوق العاده به صورت آنلاین برای جلوگیری از تجمع و حفظ سلامت سهامداران، توزیع اقلام بهداشتی در محل نمایندگی ها، ارسال اقلام بهداشتی به مناطق پرخطر مانند گیلان و تولید ماسک بهداشتی در شرکت متبوع خود، سعی کرده محیط کار امنی را برای کارکنان خود نیز فراهم کند. در این میان با تبعیت از ضوابط ستاد ملی مبارزه با کرونا، در تلاش برای استفاده از ظرفیت های تولیدی با رعایت پروتکل های بهداشتی و مطابق با سیاست های مصوب این ستاد است و با رویکردهای متنوع توانسته محیط کار ایمنی را برای کارکنان فراهم کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران خودرو کروناویروس کارکنان ایران خودرو مبارزه با کرونا ایران خودرو سالن های تولید سلامت کارکنان پروتکل ها ضد عفونی سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۹۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، طلسم واگذاری سهام دو باشگاه پرطرفدار - استقلال و پرسپولیس - با همه تردیدها و انتقادهای وارده به نوع فروش این سهام و ماهیت خریداران آن، دیروز بالاخره شکسته شد و حالا این پرسش پیش می‌آید که آیا واگذاری بزرگ بعدی، خودروسازان خواهند بود؟ دیروز پس از سال‌ها انتظار و بعد تایید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس از سوی سازمان خصوصی‌سازی، مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت. بر این اساس، ۸۵درصد از سهام باشگاه استقلال به شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس و چهار شرکت زیرمجموعه آن واگذار شد. همچنین مالکیت ۸۵درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین رسید.

ارتباط ماجرای واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس با موضوع خصوصی‌سازی ایران‌خودرو و سایپا، جدا از ماهیت دولتی آنها، این است که خیلی‌ها معتقد بودند هرگاه دولت سهام سرخابی‌ها را واگذار کرد، از خودروسازی بیرون خواهد رفت. در واقع شباهت‌هایی که بین این مجموعه‌ها - استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا - وجود دارد، سبب شده این گمانه‌زنی انجام شود که با واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس، راه برای خصوصی‌سازی واقعی ایران‌خودرو و سایپا هم باز شده است. این در حالی است که وجود برخی تفاوت‌ها، به‌خصوص در ماهیت مجموعه‌های موردنظر و همچنین نحوه حضور دولت در آنها، تردیدهایی جدی به فرضیه قبلی - واگذاری سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا پس از واگذاری سهام سرخابی‌ها - وارد می‌کند.
 
در حالت کلی، چند شباهت میان استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا در ماجرای سهامداری دولت در آنها وجود دارد که بر اساس همین‌ها، فرضیه خروج دولت از خودروسازان پس از تعیین‌تکلیف سرخابی‌ها، مطرح می‌شود. نخست اینکه واگذاری سهام هر دو گروه، سال‌ها طلسم شده بود و با وجود اینکه خصوصی‌سازی آنها روی کاغذ طرفدار و مدعی زیادی داشت، در فاز اجرا به مشکل می‌خورد و به‌اصطلاح طلسم می‌شد. این طلسم حالا در مورد سرخابی‌ها شکسته شده و از همین رو این احتمال مطرح است که واگذاری بزرگ بعدی، غول‌های جاده‌مخصوص خواهند بود.

شباهت دیگری که البته حالا پس از واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس ایجاد شده، ماهیت به‌اصطلاح خصولتی سهامداران هر دو گروه است. ایران‌خودرو و سایپا هرچند روی کاغذ، بیشتر سهامشان خارج از دولت است، اما به گفته کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، در بیشتر همان سهام به‌اصطلاح خصوصی نیز رد پای دولت دیده می‌شود. حالا هم که سرخابی‌ها به بانک‌ها و پتروشیمی‌ها واگذار شده‌اند، این ردپا به‌نوعی دیده می‌شود، زیرا به اعتقاد برخی کارشناسان، خریداران استقلال و پرسپولیس به‌هر‌حال ارتباطاتی با دولت دارند. حتی گفته می‌شود آنها با فشار غیررسمی یا به هر حال توصیه دولت مشتری سهام این دو باشگاه شده اند.

سومین شباهتی که بین استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا وجود دارد، به موضوع فشار برای واگذاری سهام آنها مربوط می‌شود (هرچند ماهیت فشارها متفاوت است). به نظر می‌رسد در حالت عادی، دولت تمایلی به کاهش تصدی‌گری و خروج از خودروسازی‌ها و استقلال و پرسپولیس نداشته و به‌نوعی مجبور به این کار شده است. در مورد ماجرای استقلال و پرسپولیس، اصل داستان این است که کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد این دو باشگاه نباید مالکیت مشترک داشته باشند، در غیر این صورت، مجوز حرفه‌ای برای آنها صادر نخواهد شد. عدم صدور مجوز حرفه‌ای نیز می‌توانست منجر به حذف آنها از رقابت‌های بین‌المللی و حتی سقوط به دسته‌های پایین‌تر شود. بنابراین دولت با توجه به پر‌طرفدار بودن این دو باشگاه و تحت فشار خارجی، سهام آنها را واگذار کرد تا مانعی بر سر راه صدور مجوز حرفه‌ای‌شان وجود نداشته باشد.

در مورد ایران‌خودرو و سایپا نیز هرچند فشار خارجی در میان نبوده، اما فشار قانون – به‌ویژه سیاست‌های کلی اصل 44 - دولت را در مسیر واگذاری سهام خود در ایران‌خودرو و سایپا قرار داده. دیگر شباهت میان این دو گروه، اوضاع مالی نابسامان آنهاست. استقلال و پرسپولیس با انبوهی بدهی به بازیکنان، مربیان و افراد دیگر روبه‌رو هستند، بدهی‌هایی که از سال‌ها قبل انباشت شده و دردسرهای زیادی را برای آنها ایجاد کرد و می‌کند. از طرفی، به دلیل عدم پرداخت حق پخش واقعی از سوی صداوسیما به سرخابی‌ها، آنها از درآمد بزرگی که می‌توانند از طریق پخش زنده تلویزیونی کسب کنند، محروم هستند. نتیجه این مسائل در کنار ضعف مدیریت دولتی در استقلال و پرسپولیس، آنها را در باتلاق بدهی انداخته است. در ایران‌خودرو و سایپا نیز دخالت‌های دولتی به‌خصوص در حوزه قیمت، سبب شده این دو به شرکت‌هایی زیانده تبدیل شوند (زیانی بالغ بر 174 همت).

اصلا یکی از دلایل اصلی اینکه سهام استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا در این سال‌ها معمولا خریدار خصوصی واقعی بزرگی نداشته،  وجود همین بدهی‌ها و زیاندهی‌ها و البته دخالت‌های دولتی است. در نهایت اینکه ضریب نفوذ اجتماعی بالا دیگر شباهت میان سرخابی‌ها و آبی‌و‌نارنجی‌های جاده‌مخصوص است که در این سال‌ها حساسیت زیادی را متوجه خصوصی‌سازی آنها کرده است. در واقع به دلیل همین ضریب اجتماعی بالا، سیاستگذار گزینه‌های جذاب زیادی برای فروش سهام آنها نداشته و واگذاری‌های صورت‌گرفته به‌نوعی همراه مصلحت‌اندیشی در انتخاب خریدار بوده است. به عبارت بهتر، معمولا به جای اینکه خریداران با میل باطنی مشتری سهام استقلال و پرسپولیس و ایران‌خودرو و سایپا شوند، خود توسط سیاستگذار انتخاب شده‌اند تا سهام این گروه‌ها را بخرند و این همان نقطه بزرگ تردید در خصوصی‌سازی واقعی آنهاست.

تفاوت‌های بزرگ

اما با وجود شباهت‌ها میان سرخابی‌ها و آبی‌های جاده‌مخصوص در ماجرای واگذاری سهام آنها، تفاوت‌های بزرگی نیز میان آنهاست که احتمال تکرار عین اتفاق رخ‌داده برای استقلال و پرسپولیس را برای ایران‌خودرو و سایپا به حداقل می‌رساند. نخست اینکه اصلا ماهیت و ساختار این دو گروه با یکدیگر متفاوت است. استقلال و پرسپولیس باشگاه‌هایی ۱۰۰ درصد دولتی بودند که صفر تا ۱۰۰ تصمیم‌گیری‌های کلان برای آن‌ها از سوی سیاستگذار ورزشی انجام می‌شد. حالا، اما ۸۵ درصد از سهام آن‌ها به شرکت‌های ظاهرا غیردولتی واگذار شده و طبعا سیاستگذار ورزشی حداقل به صورت مستقیم نمی‌تواند در امور آن‌ها دخالت کند.

در مورد ایران‌خودرو و سایپا، اما ماجرا فرق می‌کند. دولت در این دو شرکت سهامدار ۱۰۰ درصدی نیست، اما به اندازه یک ابرسهامدار در تصمیمات و امور آن‌ها دخالت می‌کند. از طرفی، خودروسازان در گروه دو واگذاری قرار دارند، بنابراین قانون این اجازه را به دولت می‌دهد که تا ۲۰ درصد از سهام آن‌ها را برای همیشه در اختیار داشته باشد. اتفاقا مساله سهامداران خصوصی ایران‌خودرو و سایپا و کارشناسان و فعالان صنعت خودرو اصلا این ۲۰ درصد نیست، آن‌ها به دخالت و نفوذ بیش از حد دولت در امور خودروسازان معترض هستند. آن‌ها حتی مشکلی با باقی ماندن سهام فعلی دولت ندارند، اما می‌گویند دولت نباید بیش از حقی که میزان سهامش مشخص می‌کند، در امور ایران‌خودرو و سایپا دخالت کند.

اتفاقا بحث‌هایی که طی چند ماه گذشته مطرح شد، به‌خصوص اظهارات مقام رهبری درباره اداره شرکت‌ها با سهامداری مشترک دولت و بخش خصوصی، حول محور کاهش دامنه نفوذ دولت در خودروسازی است نه الزاما واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا. یک فعال بخش خصوصی که نخواست نامش فاش شود، در این مورد به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: ماجرای واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس اصلا قابل‌قیاس با ایران‌خودرو و سایپا نیست، چون دولت در خودروسازی‌ها سهم چندان بالایی ندارد، اما در سرخابی‌ها مالک صددرصدی بود. به گفته وی، حرف بخش خصوصی این نیست که دولت باقیمانده سهام خود در ایران‌خودرو و سایپا را به بخش خصوصی بدهد، بلکه می‌گوید تکلیف سهام تودلی که خصوصی نیست، روشن شود و پس از شفاف‌سازی و عبور از پیچیدگی سهام خودروسازان، مجامع آن‌ها درباره امور داخلی‌شان تصمیم بگیرند و دولت هم به اندازه سهمش دخالت کند، نه بیشتر و نه کمتر.

اما تفاوت مهم دیگری که بین ماجرای سهام سرخابی‌ها و خودروسازان وجود دارد، نوع فشار وارده به سیاستگذار برای فروش این سهام است. در مورد استقلال و پرسپولیس، بیشتر فشار خارجی سبب شد دولت حاضر به فروش سهام آن‌ها شود. این در حالی است که در خودروسازی چنین فشاری وجود ندارد و ماهیت فشار‌ها تا به امروز بیشتر جنس قوانین داخلی داشته است.  به‌هر‌حال با توجه به وجود شباهت‌ها و تفاوت‌ها میان سرخابی‌ها و آبی‌و‌نارنجی‌های جاده مخصوص در ماجرای سهام آنها، برای پاسخ قطعی به پرسش ابتدایی گزارش، باید منتظر ماند و دید سیاستگذار در نهایت چه تصمیمی خواهد گرفت.

آنچه نسبتا قطعی به نظر می‌رسد، تعیین‌تکلیف سهام تودلی خودروسازان و شاید مدیریت خصوصی در ایران‌خودرو و سایپا (به دلیل تاکید رهبری بر اداره شرکت‌ها بر اساس تصمیمات همه سهامداران) است. اما اینکه دولت بخواهد اندک سهام باقیمانده خود در ایران خودرو و سایپا را واگذار و کلا از خودروسازی خارج شود، بسیار بعید است.

دیگر خبرها

  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • برگزاری مرحله مقدماتی پانزدهمین و بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم، نهج‌البلاغه و اذان ویژه مجموعه منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت
  • صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان
  • وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • شگفتی‌سازی افغانستان در جام ملت‌های آسیا
  • پایان مرحله استانی مسابقات ورزشی کارکنان دولت در کرمان
  • برخی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری نور همچنان در صف انتظار جذب رسمی در بانک ملی