Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@09:44:34 GMT

۷۷ عضو هیات علمی کشور به عنوان سرآمدان علمی معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۹۴۲۶

۷۷ عضو هیات علمی کشور به عنوان سرآمدان علمی معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سال ۱۳۹۸ چهارمین دوره انتخاب سرآمدان علمی با موفقیت به اتمام رسید.

تعداد ۷۷ نفر از اعضای هیئت علمی موسسات آموزشی و پژوهشی کشور، بعنوان سرآمد علمی در قالب ۲ گروه الف (۵۲ نفر) و ب (۲۵ نفر) شناسایی و معرفی شدند و به آنها پژوهانه و گرنت خدمات شبکه آزمایشگاهی پرداخت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به این محققان گرنت مالی حمایت جذب محقق پسادکتری تعلق گرفته است.

پرداخت پژوهانه در سال ۱۳۹۸

شرایط ضروری جهت ارزیابی اولیه بعنوان سرآمد علمی در سال ۱۳۹۸ موارد مختلفی را در بر می گیرد، چاپ حداقل یک مقاله به‌عنوان نویسنده مسئول در فهرست نشریات برتر در سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۱۸ از جمله این شرایط بود. همچنین کاندید سرآمد علمی باید  عضو هیئت علمی موسسات علمی و پژوهشی کشور باشد.

این مرکز، برای ارزیابی اولیه، تعداد ۱۱۴ نشریه برتر را مبنا قرار داد و فهرست مقالات کشور ایران در بازه زمانی فوق از پایگاه داده Web Of Science را استخراج کرد. در این دوره اطلاعات بیش از ۱۲۰۰ مقاله (بیش از ۲۰۰۰ نفر مقاله) گردآوری شد. در مرحله بعد اطلاعات محققان دارای شرایط بالا، از این پایگاه استخراج شدند.

این اطلاعات شامل شاخص اچ، میانگین استنادات مقالات، سن علمی، استنادات از نشریات برتر و ... بوده است. در انتها نیز افراد امتیازدهی و ۷۷ نفر با توجه به اعتبار علمی کسب شده، به‌عنوان سرآمدان علمی سال ۱۳۹۸ (دوره چهارم) انتخاب و معرفی شدند. فدراسیون به سرآمدان علمی دوره چهارم در مجموع مبلغ ۲۲ هزار و ۱۵۰ میلیون ریال به‌عنوان پژوهانه پرداخت کرده است.

تشویق دستاوردهای علمی معتبر

همچنین فدراسیون سرآمدان علمی ایران برای ارتقاء کیفیت علمی کشور از دستاوردهای علمی معتبر در سال ۱۳۹۸ حمایت به عمل آورد.  بر اساس آیین نامه این فدراسیون، حمایت از مقالات منتشر شده در نشریات برتر و حمایت از حضور در دوره‌های مطالعاتی معتبر خارجی، بخشی از حمایت‌های در نظر گرفته شده در این طرح را شامل شد. همچنین بر اساس این طرح از برگزاری رویدادهای داخلی معتبر،شرکت در کنگره‌های معتبر بین المللی و از جذب محقق پسادکتری نیز حمایت به عمل آمد.

در سال  ۱۳۹۸ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بالغ بر ۴۵ هزار و ۶۰۰ میلیون ریال حمایت تشویقی به انواع دستاورد و فعالیت‌های علمی معتبر پرداخت شده است. ذکر این نکته ضروری است که این حمایت‌ها ویژه سرآمدان علمی نیست و تمامی محققان کشور با رعایت شرایط آیین‌نامه می‌توانند از این حمایت‌ها استفاده کنند.

انتخاب سرآمدان علمی در سال ۱۳۹۸ از ۱۳ استان کشور

سرآمدان علمی در سال ۱۳۹۸، از ۱۳ استان و ۳۰ موسسه تحقیقاتی و پژوهشی کشور انتخاب شده‌اند. به سرآمدان گروه الف (۵۰ نفر) متناسب با امتیاز آنها پژوهانه نقدی از ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال و افراد گروه ب ۲۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است. در مجموع در دوره چهارم مبلغ ۲۲۱۵۰ میلیون ریال (معادل دو میلیارد و دویست و پانزده میلیون تومان) پژوهانه به سرآمدان علمی پرداخت شده و برای هر کدام از این افراد مبلغ ۵۰ میلیون ریال گرنت استفاده از خدمات شبکه ازمایشگاهی فناوری‌های راهبردی تخصیص داده شده است.

حمایت از مقالات منتشر شده در نشریات برتر

از ابتدای شروع فعالیت، فدراسیون سرآمدان علمی ایران، تعداد ۱۱۴ نشریه را از ترکیب ۲ گروه نشریه انتخاب کرده است.گروه اول ۶۲ نشریه را شامل می‌شود که براساس ۲ شاخص آیگن و ضریب تأثیر نشریات انتخاب شده‌اند. گروه دوم  نیز شامل ۸۵ نشریه است.

 این نشریات توسط موسسه نیچر به‌عنوان نشریات برتر در سطح جهانی انتخاب و معرفی شده‌اند. از اجتماع این ۲ گروه تعداد ۱۱۴ نشریه (برخی نشریات بین ۲ گروه مشترک می‌باشند) به‌عنوان نشریات برتر انتخاب و در ۴ گروه الف، ب، ج و د دسته‌بندی شده‌اند. از ابتدای سال ۲۰۱۹ به نشریات گروه‌های الف تا ج به ترتیب ۴۰۰، ۱۵۰ و ۵۰ میلیون ریال حمایت تشویقی پرداخت شده است. به نشریات گروه ج صرفا امتیاز جهت اعتباردهی علمی سرآمدان تعلق می‌گیرد و حمایت تشویقی نقدی پرداخت نمی‌شود.

این حمایت‌ها، به نویسندگانی که در مقالات خود از آدرس موسسات ایرانی استفاده کنند پرداخت می‌شود. در سال ۱۳۹۸ به تعداد ۴۷ مقاله مبلغ ۴۲۵۰ میلیون ریال تشویقی پرداخت شده است.

حمایت از حضور در دوره‌های مطالعاتی معتبر خارجی در سال ۱۳۹۸

فدراسیون برای افزایش تعاملات بین‌اللملی، از محققان و پژوهشگران کشور برای حضور نزد افراد معتبر بین‌المللی مانند برندگان جوایز نوبل، فیلدز، کاولی، مصطفی، ... و یا نویسندگان مقالات نشریات برتر (مانند نیچر و ساینس) حمایت می‌کند. این حمایت‌ها به اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی پرداخت می‌شود. میزان این حمایت‌ها براساس اعتبار استاد میزبان (فرد معتبر خارجی که محقق ایرانی در آزمایشگاه تحقیقاتی وی حاضر خواهد شد) در ۳ گروه الف، ب و ج دسته بندی می‌شوند.

گروه الف، برندگان جوایز معتبر مانند نوبل و ... هستند. گروه ب نویسندگان مقاله در نشریات برتر گروه الف (نیچر و ساینس) می‌یاشند. گروه ج نیز نویسندگان مقاله در نشریات برتر گروه ب هستند. در سال ۱۳۹۸ تعداد ۹۲ نفر از محققان کشور نزد افراد معتبر بین‌المللی به صورت دوره‌های کوتاه مدت حضور داشته و برای انجام تحقیقات از امکانات و توانمندی‌های این موسسات استفاده کرده‌ند.

حمایت از برگزاری رویدادهای داخلی معتبر

فدراسیون برای افزایش تعامل و نشست‌های علمی از موسسات داخلی که اقدام به برگزاری کنگره‌های معتبر با حضور محققان معتبر بین المللی می‌کند. این حمایت‌ها متناسب به اعتبار افراد مدعو به دبیر کنگره‌ و بابت مواردی مانند هزینه ایاب و ذهاب، هزینه اقامت، کمک‌ به برگزاری کنگره و ... پرداخت می‌شود.

در سال ۱۳۸۹ تعداد ۲۶ محقق معتبر جهانی در ۵ رویداد داخلی شرکت کرده و به ارائه سخنرانی و برگزاری نشست‌های علمی پرداختند. فدراسیون بیش از ۱۸۴۰ میلیون ریال به دبیرخانه این کنگره‌ها تشویقی پرداخت کرده است.

کد خبر 4895888 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی محققان ایرانی ویروس کرونا تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اینترنت شرکت دانش بنیان نوآوری موبایل فناوری فضایی ماهواره امنیت اطلاعات هوش مصنوعی فناوری نانو واکسن گوگل معتبر بین المللی پرداخت شده نشریات برتر سرآمدان علمی حمایت ها میلیون ریال سال ۱۳۹۸ پرداخت شد گروه الف شده اند ۲ گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۹۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر در مسابقات جهانی ارشمیدوس

عضو هیات علمی بخش مهندسی نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق شد با ارائه یک اختراع در مسابقات بین المللی اختراعات ارشمیدس روسیه مدال طلا این مسابقات را کسب کند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو عبدالحسین همتی سراپرده عضو هیات علمی بخش مهندسی نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق شد با ارائه اختراعی با عنوان «فوم پایدار شده توسط نانو ذرات برای ذخیره سازی دی اکسید کربن در مقیاس بزرگ در زیرزمین و ازدیاد برداشت نفت» در مسابقات بین المللی اختراعات ارشمیدس روسیه مدال طلا این مسابقات را کسب کند.

در روند پژوهشی و ارائه این اختراع وی با اساتید و پژوهشگرانی از دانشگاه کیل آلمان، دانشگاه اوفای روسیه و دانشگاه نفت پکن چین، همکاری داشته است.

عبدالحسین همتی سراپرده که دارای رتبه دانشیاری است در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، از حوزه انتخابیه شهرستان‌های زرند و کوهبنان واقع در استان کرمان، موفق به کسب بیشترین آرا و راهیابی به مجلس دوازدهم شد.

لازم به توضیح است او در سال ۲۰۲۲ نیز موفق به کسب جایزه ویژه مسابقات دانشمندان جوان دنیا در زمینه مهندسی نفت کشور روسیه شده بود.

شایان ذکر است، ارشمیدس بزرگترین رویداد بین‌المللی علمی کشور روسیه در زمینه اختراعات و فناوری‌های نوظهور به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • اعتبار دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۷ درصد بیشتر شد
  • پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست
  • معرفی اعضای جدید انجمن تهیه کنندگان فیلم بلند مشهد
  • مدیرعامل جدید خبرگزاری دانشجو معرفی شد
  • معرفی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی دانشگاه تهران
  • نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاه تهران معرفی شدند
  • شورای تحقیق جذب هیات علمی تشکیل می‌شود
  • معرفی و بررسی عطر ورساچه اروس
  • حمایت از تاسیس شرکت دانش بنیان توسط ایرانیان خارج از کشور
  • درخشش عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر در مسابقات جهانی ارشمیدوس