Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@04:05:27 GMT

حیوانات به کرونا مبتلا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۱۲۵۲

حیوانات به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پیام محبی ادامه داد: به‌نظرم در جریانات اخیر برخی خبرگزاری‌ها پوپولیستی رفتار می‌کنند و تنها به‌دنبال بالا بردن آمار بازدیدکنندگانشان هستند.

وی با اشاره به اینکه در روند علمی باید ابتدا اثبات شود که بیماری در اثر کووید است یا آنفلوانزا و... سپس آن را به‌صورت قطعی اعلام کرد، گفت: حتی اگر یک بیمار علائم تنفسی داشته باشد حتما به این معنی نیست که این بیمار دچار بیماری کووید- ۱۹ شده و این ویروس روی او تاثیر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبی ادامه داد: به‌دلیل اینکه معمولا باغ وحش‌ها در اطراف شهر‌ها هستند مانند باغ وحش ارم در ایران اگر ببری در باغ وحش سرفه می‌کند شاید آن ببر تحت تاثیر عوارض شهرنشینی‌است همانطور که اگرمن تک سرفه کنم به معنی آن نیست که من سینوزیت دارم این درحالیست که ممکن است یک فرد یا یک ببر به ویروسی مانند کووید ۱۹ آلوده شده، اما به آن بیمار نشده باشد.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران همچنین گفت: اینکه آیا گربه‌سانان به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند یا نه نیاز به تحقیقات گسترده‌ای دارد و به‌نظرم هنوز نمی‌توان به آن گزارش استناد کرد. از طرف دیگری نیز رسانه‌ها دچار اشتباهی می‌شوند و آلوده شدن (Infected) را با بیمار شدن (sick را یکی می‌کنند. درصورتی که شما می‌توانید به یک عامل بیماری‌زا آلوده شوید، اما لزوما بیمار نشوید حتی در مورد بیماری کووید ۱۹ نیز درصدی از جامعه انسانی را بیمار نمی‌کند، اما آلوده می‌کند بنابراین ممکن است کووید ۱۹ یک سگ یا گربه را آلوده کند، اما به این معنی نیست که آن‌ها بیمار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بود همه دچار بیماری کووید ۱۹ شوند دیگر کسی نمی‌گفت: نتیجه تست یک نفر مثبت شده‌است بلکه هر فردی را که نتیجه تست او مثبت شده بود را بیمار اعلام می‌کردند بنابراین تست مثبت یعنی این ویروس وارد بدن من شده است، اما اینکه بیمار شده‌ام یا خیر مکانیسم دیگری دارد.

محبی با اشاره به اینکه چگونگی انتقال بیماری بین گونه‌های مختلف متفاوت است و اهمیت بسیاری دارد، تاکید کرد: یک‌سری بیماری‌ها از یک گونه به گونه‌ای دیگر منتقل می‌شوند و یک‌سری بیماری‌ها حتی اگر بیماری مشترک باشند، منتقل نمی‌شوند. به طور قطع کووید ۱۹ بیماری مشترک بین انسان و حیوان و از خفاش به انسان منتقل شده است، اما اینکه آیا از انسان دوباره به خفاش منتقل می‌شود یا خیر جای بررسی دارد.

وی ادامه داد: این بیماری از خفاش به انسان منتقل شده، اما نوع انتقال آن بین انسان‌ها نیز متفاوت است بنابراین ممکن است حیوانات خانگی به این بیماری آلوده شوند، اما خودشان بیمار نشوند حتی اگر به این ویروس بیمار شوند نیز نمی‌توان به صورت قطعی گفت که می‌توانند این بیماری را به انسان منتقل کنند. به همین خاطر نمی‌توانیم به یک گزارش درباره مبتلا شدن یک ببر به کووید ۱۹ استناد کنیم.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران با اشاره به اینکه ویروس کرونا از خفاش آمده است، گفت: این بیماری از حیات وحش منتقل شده و از خفاش که اصولا خون‌خوار است، اما سوال این است که چرا این بیماری به حیوان دیگری که خفاش از آن خون‌خواری می‌کند منتقل نشده‌است؟ چرا در خود شهر ووهان چین هیچ گزارشی از مبتلا شدن حیات وحش به این بیماری نیامده‌است؟ تنها حیوانی که به این بیماری مبتلا شده و گفته می‌شود آن را به انسان منتقل کرده‌است یک نوع مورچه‌خوار است.

این دامپزشک با اشاره به اینکه گزارشی که درباره مبتلا شدن یک قلاده ببر در باغ وحشی در شهر نیویورک منتشر شده‌است جای بررسی دارد، اظهار کرد:‌حتی اگر ثابت شود که آن ببر به کووید – ۱۹ مبتلا شده‌است به این معنی نیست که گربه‌ها نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. درست است که از یک خانواده هستند، اما یک گونه نیستند.

محبی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در سطح جهانی پاندمیک شده است، گفت: بیش از یک میلیون نفر در جهان به این بیماری آلوده شده‌اند و اکنون انسان‌ها در سرتاسر جهان به وسعت گسترده‌ای از حیوانات خانگی نگه‌داری می‌کنند بنابراین ما دامپزشکان باید تا کنون در حیوانات خانگی علائمی از این بیماری یا علائم ناشناخته دیگری را مشاهده می‌کردیم.

وی ادامه داد: با وجود شیوع گسترده این بیماری در جهان حتی اگر اعلام شود که یک سگ در چین به کووید-۱۹ بیمار شده است نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که تمام سگ‌های جهان احتمال مبتلا شدن به این بیماری را دارند.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران گفت: فکر می‌کنم حیوانات ممکن است به کووید ۱۹ آلوده شوند، اما تصور نمی‌کنم به همان شکلی که انسان‌ها این بیماری را می‌گیرند به آن مبتلا شوند.

محبی در پایان تاکید کرد: تمام احتمالاتی که درباره آن‌ها صحبت می‌کنم نتایجی است که تا این لحظه به دست آمده است و امکان دارد فردا گزارشی منتشر شود که حیوانات خانگی نیز می‌توانند به کووید ۱۹ دچار شوند، اما در عین حال علائمی نداشته باشند یا این بیماری در آن‌ها به صورت ضعیف باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا حیوانات ابتلای حیوانات به کرونا ویروس کرونا پارسی خبر انسان منتقل حیوانات خانگی کووید ۱۹ مبتلا شدن باغ وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۱۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا

حسین کرمانپور درباره بیماری‌هایی که در فصل بهار شیوع دارد، گفت: در فصل بهار بیشتر آلرژی شیوع دارد و اغلب مراجعه‌ها به ما توسط افرادی است که دچار آبریزش بینی و عطسه شدند و فکر می‌کنند سرما خورده‌اند در حالی که به آلرژی دچار شدند و چنانچه خودشان را از عوامل آلرژی زا دور کنند بهبود پیدا می‌کنند و به مصرف دارو احتیاج ندارند، اما آن‌هایی که سال‌هاست دچار این عارضه هستند باید دارو مصرف کنند.

وی ضمن اشاره به سرد و گرم شدن هوا در فصل بهار ادامه داد: ممکن است افراد به دلیل سرد و گرم شدن هوا در پوشیدن لباس مناسب اشتباه کنند، گرچه سرما و گرما هیچ تاثیری در ابتلا به بیماری‌ها ویروسی ندارد اما به سبب واکنش‌هایی نظیر تجمع افراد در کنار یکدیگر، بستن پنجره و نبودن تهویه مناسب می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریال کند، از این رو توصیه می‌شود تا ۱۵ اردیبهشت که ممکن است این وضعیت آب‌وهوایی ادامه پیدا کند چه در خانه و چه بیرون از خانه مراقب پوششمان باشیم به ویژه اینکه سرمای هوای می‌تواند موجب آسیب به عضلات و بدن درد نیز شود.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا افزود: نکته دیگری که در این فصل با آن رو به رو هستیم این است که افراد به سبب گرم و سرد شدن هوا به صورت منظم مایعات نمی‌نوشند و هنگام گرما مایعات بیشتر و هنگام خنک شدن هوا مایعات کمتری استفاده می‌کنند که می‌تواند افراد را مستعد سردردهای گذرا کند، هنگامی که مایعات بدن کم شود ممکن افراد دچار سردردهای کوتاه مدت و درد عضلات شوند و از این رو توصیه می‌شود افراد چه در هوای گرم و چه در هوای سرد روزانه بین ۵ تا ۸ لیوان آب مصرف کنند تا دچار این عوارض زودگذر نشوند.

کرمانپور با بیان اینکه علاوه بر پاییز و زمستان اوایل فصل بهار و اواخر تابستان نیز فصل شیوع آنفلوآنزای فصلی است، توضیح داد: از جمله علائم این بیماری تب، بدن درد، آبریزش بینی، سردرد و سرفه است و ما هر سال در این فصل با پیک مختصری از آنفلوآنزا نیز مواجه هستیم، همچنین در حال حاضر با افزایش بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کووید رو به رو شده‌ایم که دلیلش افزایش سفرهاست که منجر به جابه‌جا شدن ویروس می‌شود و این جابه‌جایی می‌تواند پیک‌های کوتاه مدتی را ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه این بیماری‌ها برای افراد جوان و افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای نیستند مشکل خاصی به وجود نمی‌آورد و مثل سرماخوردگی بروز پیدا می‌کند، بیان کرد:، افراد سالمند، اشخاصی که دچار بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای هستند و مبتلایان به دیابت باید مراقب این بیماری‌ها باشند، استفاده از ماسک و شست و شوی دست‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها عفونی بسیار موثر است.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا عنوان کرد: متاسفانه گاهی دستمال‌هایی که هنگام بیماری به ویژه توسط کودکان استفاده می‌شود در خانه و مدارس پراکنده شده و پس از جمع آوری نیز در فضای بسته نگهداری نمی‌شود، این مسئله می‌تواند در انتقال بیماری به اعضای خانواده و سایر دانش‌آموزان موثر باشد و به همین دلیل توصیه می‌شود هم در خانه و هم در مدارس به دانش‌آموزان در این مورد آموزش کافی داده شود و به آن‌ها گفته شود که دستمال‌های آلوده را در مکانی سربسته بگذارند.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در کرمانشاه ارائه می‌شود
  • استفاده هزار و ۱۰۰ بیمار هموفیلی اصفهان از فرآورده‌های خونی
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • ۹۲ بیمار هموفیلی تحت پوشش کانون هموفیلی چهارمحال و بختیاری
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا