Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محمد شهریاری با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی در خصوص احتمال سیلاب در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران 711 میلیون متر مکعب تخمین زده می شود که پارسال در همین زمان مشابه این عدد 738 میلیون متر مکعب بوده است.

کاهش 17 درصدی بارش ها در تهران

وی با بیان اینکه این عدد حکایت از کاهش ذخیره 27 میلیون متر مکعبی سدها دارد، تاکید کرد: باتوجه به اینکه سال گذشته یک سال استثنایی در ذخیره منابع آبی و حجم بارندگی ها بود به همین دلیل ورودی مخازن سدها در سال گذشته عدد بزرگی ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز از اول فروردین ماه تا صبح دیروز 77.6 میلیمتر بارندگی در تهران صورت گرفته است.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه سال گذشته93.3 میلیمتر بارندگی ثبت شد که نسبت به امسال کاهش 17 درصدی را نشان می دهد، گفت: باتوجه به پیش بینی سازمان هواشناسی که به صورت سه ماه در میان اعلام می شود مدیریت مخازن را از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردیم تا ظرفیت آزاد سدها بتواند سیلاب های محتمل بهاری را مدیریت کند و مشکلی در این حوزه ایجاد نشود.

شهریاری افزود:این فضا را در تمام سدهای پنجگانه تهران که شامل سدهای لتیان، لار، ماملو در سامانه شرق و سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب می شود اجرا کردیم و اکنون جای خالی برای ذخیره وجود دارد و می توانیم این سیلاب ها را مدیریت و کنترل کنیم.

ذخیره برف در استان تهران چقدر است؟

وی با اشاره به ذخیره برف در تهران، گفت: بر اساس آخرین نتیجه برف سنجی در حوزه سدهای سامانه غرب یعنی امیرکبیر و طالقان میزان ذخیره برف تقریبا کمتر از میانگین بلند مدت است و در سامانه شرق یعنی سدهای لتیان و لار میزان ذخیره برف از میانگین عبور کرده و کمی شرایط ذخیره برفی مناسب تر و بیشتر است و امیدواریم با بارش های بهاری بتواند ذخیره مناسبی در سدها داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه فصل بهار زمان آبگیری مخازن است و معمولا ذخیره برفی که از زمستان می ماند در حوزه آبریز سدها، بارش های بهاری و افزایش دما موجب ذوب برف و سیلاب های بهاری و نهایتا منجر به ذخیره سدهایی که می توانند ظرفیت مناسب را داشته باشند می شود، تصریح کرد: یکی از راه های افزایش ورودی سد همین مساله است، در حال حاضر نیز وردی سدها به صورت لحظه ای کنترل می شود و با توجه به شرایط ورودی و وضعیت مخزن اگر لازم باشد نسبت به رهاسازی اقدام می کنیم.

شهریاری افزود: به طور مثال رهاسازی سد ماملو تقریبا از اواخر بهمن سال گذشته آغاز و از دیروز باتوجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و بارش هایی که آغاز شد در سد لتیان رهاسازی را به صورت پلکانی و دبی پایین آغاز کردیم و اگر نیاز شد دبی را نیز فزایش خواهیم داد.

در حاشیه رودخانه ها اتراق نکنید

وی با بیان اینکه هشدارهای لازم را به سازمان ها و ارگان ها از طریق نصب بنر در سطح رودخانه ها انجام داده ایم، اظهار کرذد: خواهش ما این است که به هیچ عنوان مردم در حاشیه رودخانه ها تردد و اتراق نکنند، هر لحظه امکان بارش های محتمل سیلابی وجود دارد هرچند که ظرفیت ذخیره داریم ولی ممکن است سیلاب آسیب و خسارت ناگوار برای مردم داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه سدها در حال کنترل هستند ولی احتمال طغیان رودخانه ها وجود دارد، تصریح کرد: سدها به لحاظ پایداری هیچ مشکلی ندارند وهمه سدها از لحاظ رفتارسنجی و رفتارنگاری کنترل می شوند و هیچ مشکلی به لحاظ مدیریت سیلاب و پایداری سدها وجود ندارد و از این بابت جای نگرانی نیست.

شهریاری در خصوص لایه روبی سدهای تهران گفت: سدهای تهران به لحاظ بار رسوبی مشکل چندانی ندارند اما در برخی از مخازن مثلا سد لتیان هر سال زمانی که فصل آبگیری تمام می شود دریچه تخلیه تحتانی را باز می کنیم ولی هنوز موعد آن نرسیده فصل آبگیری که تمام شود این کار را در حوزه سد لتیان انجام خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رودخانه سیل رودخانه ها ذخیره برف سال گذشته بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، حمیدرضا رحیمدل با اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی اداره کل هواشناسی استان یزد، گفت: از امروز روز گذشته تا پنج‌شنبه صبح، کل مجموعه ستاد مدیریت بحران شهرداری در آماده‌باش کامل هستند.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار سطح نارنجی، میزان بارندگی قابل توجه برای یزد پیش‌بینی شده است بنابراین آبگرفتگی معابر سطح شهر یزد را خواهیم داشت و باید پمپ‌ها و تجهیزات مورد نیاز سریع پای کار بیاوریم و با سرعت عمل کار کنیم.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری یزد عنوان کرد: اقدامات خوبی در یکی دو سال در حوزه مدیریت بحران در خصوص آماده‌سازی کمربند حفاظتی شهر یزد یا همان سیل بند‌های یزد از نظر پاک‌سازی پشت سیل‌بندها، ارتفاعات سیل‌بندها، حجم خاکریز، احداث سرریز و... انجام شده است.

رحیمدل افزود: سه سیل‌بند در سمت پارک کوهستان برای جلوگیری از ورود آب به خیرآباد و عیش‌آباد ایجاد شده است که بتواند این روان‌آب‌ها و سیلابی‌شدن را کنترل کند، در سال ۱۴۰۰ در این نقطه به واسطه سیل خسارت وارد شد.

وی تأکید کرد: با توجه به هشدار هواشناسی و آبگرفتگی معابر، از شهروندان می‌خواهیم در زمان بارندگی رفت و آمد و تردد غیرضروری در داخل شهر نداشته باشند، چون باعث می‌شود روان‌آب‌ها داخل سطح شهر و خیابان مسیر خود را در کانال‌ها طی نکنند و در سطح معابر بیشتر بمانند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری با بیان اینکه دو کریدور برای عبور روان‌آب‌ها به سمت خارج از شهر وجود دارد، ادامه داد: یکی از این کریدور‌ها چهارراه محمودآباد به سمت بلوار نصر و دروازه قرآن است که کل حجم روان‌آب‌های مناطق دیگر از جمله منطقه چهار، منطقه یک و... در چهاراه محمودآباد جمع می‌شود و به سمت خروجی شهر می‌رود. 

رحیمدل خاطرنشان ساخت: یک کریدور دیگر نیز از میدان حضرت ابوالفضل، میدان همافر به سمت میدان باغ ملی می‌رود، این کریدور وارد مسیل شهر یزد همان رودخانه پشت پل نواب صفوی شود و در بافت تاریخی نیز با لوله‌گذاری که از چهار راه مهدیه به سمت ایرانشهر و انتقال آب به رودخانه شهر یزد انجام شد، مشکل تا حدودی حل شده است.

وی ادامه داد: فقط در دو نقطه با مشکل مواجه هستیم، بلوار فضیلت در منطقه سه که انتقال آب آن حدود ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد و لازم است که امسال حتما تأمین اعتبار آن انجام شود و دیگری میدان ابوالفضل که باید لوله‌گذاری برای آن انجام شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری یزد در خصوص چاه‌های جذبی سطح شهر یزد گفت: تعدادی چاه جذبی در سطح شهر یزد وجود داشت که در بیش از یک سال گذشته ۸۰۰ چاه جذبی دیگر نیز در مناطق پنج‌گانه شهری یزد حفر شد و عمق این چاه‌ها را نیز تا ۲۵ متر افزایش دادیم و لوله‌ای نیز برای خروج هوا در کنار این چاه‌ها نصب کردیم که اقدام بسیار خوبی برای جذب روان‌آب‌ها بود.

وی با بیان اینکه چاه‌های جذبی در زمان جاری‌شدن سیلاب جوابگو نیست، ادامه داد: چنانچه بارش باران در طولانی مدت و با شدت کم وجود داشته باشد چاه‌های جذبی می‌توانند در جذب روان‌آب مؤثر باشند، اما در بارش‌های شدید و کوتاه مدت این چاه‌ها کارساز نیستند.

دیگر خبرها

  • مسدود شدن برخی از محورهای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • کاشانی‌ها از تردد در مسیر رودخانه‌ها خودداری کنند
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • زنگ خطر سیلاب در ۲۳ شهر مازندران
  • پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی
  • هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرید!
  • پرهیز تردد شناورها در تنگه هرمز/احتمال سیلاب در مسیل‌ها از فردا