Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-20@01:17:24 GMT

هشدار به تهرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۳۶۶۴

هشدار به تهرانی‌ها

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: سدهای پنجگانه تهران از نظر پایداری و کنترل سیلاب وضعیت مطلوبی دارند اما احتمال طغیان رودخانه‌ها وجود دارد و تقاضای ما از مردم این است که از اطراق و تردد در اطراف رودخانه جدا خودداری کنند.

محمد شهریاری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی درخصوص احتمال سیلاب در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران ۷۱۱ میلیون متر مکعب تخمین زده می شود که سال پیش در همین زمان مشابه این عدد ۷۳۸ میلیون متر مکعب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش ۱۷ درصدی بارش ها در تهران

وی با بیان اینکه این عدد حکایت از کاهش ذخیره ۲۷ میلیون متر مکعبی سدها دارد، تاکید کرد: باتوجه به اینکه سال گذشته یک سال استثنایی در ذخیره منابع آبی و حجم بارندگی ها بود، به همین دلیل ورودی مخازن سدها در سال گذشته عدد بزرگی ثبت شد. امسال نیز از اول فروردین ماه تا صبح دیروز ۷۷.۶ میلیمتر بارندگی در تهران صورت گرفته است.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه سال گذشته۹۳.۳ میلیمتر بارندگی ثبت شد که نسبت به امسال کاهش ۱۷ درصدی را نشان می دهد، گفت: باتوجه به پیش بینی سازمان هواشناسی که به صورت سه ماه در میان اعلام می شود، مدیریت مخازن را از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردیم تا ظرفیت آزاد سدها بتواند سیلاب های محتمل بهاری را مدیریت کند و مشکلی در این حوزه ایجاد نشود.

شهریاری افزود: این فضا را در تمام سدهای پنجگانه تهران که شامل سدهای لتیان، لار، ماملو در سامانه شرق و سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب می شود، اجرا کردیم و اکنون جای خالی برای ذخیره وجود دارد و می توانیم این سیلاب ها را مدیریت و کنترل کنیم.

ذخیره برف در استان تهران چقدر است؟

وی با اشاره به ذخیره برف در تهران، گفت: بر اساس آخرین نتیجه برف سنجی در حوزه سدهای سامانه غرب یعنی امیرکبیر و طالقان میزان ذخیره برف تقریبا کمتر از میانگین بلند مدت است و در سامانه شرق یعنی سدهای لتیان و لار میزان ذخیره برف از میانگین عبور کرده و کمی شرایط ذخیره برفی مناسب تر و بیشتر است و امیدواریم با بارش های بهاری بتواند ذخیره مناسبی در سدها داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه فصل بهار زمان آبگیری مخازن است و معمولا ذخیره برفی که از زمستان می ماند در حوزه آبریز سدها، بارش های بهاری و افزایش دما موجب ذوب برف و سیلاب های بهاری و نهایتا منجر به ذخیره سدهایی که می توانند ظرفیت مناسب را داشته باشند می شود، تصریح کرد: یکی از راه های افزایش ورودی سد همین مساله است، در حال حاضر نیز وردی سدها به صورت لحظه ای کنترل می شود و با توجه به شرایط ورودی و وضعیت مخزن اگر لازم باشد نسبت به رهاسازی اقدام می کنیم.

شهریاری افزود: به طور مثال رهاسازی سد ماملو تقریبا از اواخر بهمن سال گذشته آغاز و از دیروز باتوجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و بارش هایی که آغاز شد، در سد لتیان رهاسازی را به صورت پلکانی و دبی پایین آغاز کردیم و اگر نیاز شد دبی را نیز فزایش خواهیم داد.

در حاشیه رودخانهها اطراق نکنید

وی با بیان اینکه هشدارهای لازم را به سازمانها و ارگانها از طریق نصب بنر در سطح رودخانه ها انجام داده ایم، اظهار کرد: خواهش ما این است که به هیچ عنوان مردم در حاشیه رودخانه ها تردد و اطراق نکنند، هر لحظه امکان بارش های محتمل سیلابی وجود دارد، هرچند که ظرفیت ذخیره داریم ولی ممکن است سیلاب آسیب و خسارت ناگوار برای مردم داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه سدها در حال کنترل هستند ولی احتمال طغیان رودخانه ها وجود دارد، تصریح کرد: سدها به لحاظ پایداری هیچ مشکلی ندارند وهمه سدها از لحاظ رفتارسنجی و رفتارنگاری کنترل می شوند و هیچ مشکلی به لحاظ مدیریت سیلاب و پایداری سدها وجود ندارد و از این بابت جای نگرانی نیست.

شهریاری در خصوص لایه روبی سدهای تهران گفت: سدهای تهران به لحاظ بار رسوبی مشکل چندانی ندارند اما در برخی از مخازن مثلا سد لتیان هر سال زمانی که فصل آبگیری تمام می شود، دریچه تخلیه تحتانی را باز می کنیم ولی هنوز موعد آن نرسیده فصل آبگیری که تمام شود این کار را در حوزه سد لتیان انجام خواهیم داد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بارش باران آبگرفتگی سیل رودخانه ها ذخیره برف سال گذشته بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون نخست وزیر طالبان: سد «کجکی» پر از آب شده است

معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان اعلام کرد در پی بارندگی‌های اخیر، بیشتر سدها، از جمله سد کجکی در ولایت هلمند پر از آب شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان در سفر به ولایت هلمند از سد کجکی نیز بازدید کرد.

ملا برادر ضمن قدردانی از مسئولان پروژه برق سد کجکی، گفت به دلیل خشکسالی و کمبود آب در سدها، سطح تولید برق نیز کاهش یافته بود اما امسال به دلیل بارندگی پیاپی در افغانستان، سطح آب افزایش یافته و بیشتر سدها مانند سد کجکی پر از آب شده است.

وی افزود بدین ترتیب بخش کشاورزی در سال جاری رشد و سطح تولید برق در کشور نیز افزایش خواهد یافت.

موافقت کابل با بازدید هیئت فنی ایران از ذخایر سد «کجکی»امیرعبداللهیان: درخواست ایران مشخص است؛ افغانستان تا فرصت هست دریچه سد کجکی را باز کندطالبان: به معاهده حقابه ایران متعهد هستیم در صورتی که آب باشد

 سد کجکی از بزرگترین سدهای افغانستان است که در شهرستان کجکی ولایت هلمند در جنوب این کشور قرار دارد و برای مهار نمودن سیلاب‌های موسمی، آبیاری زمین‌های کشاوزی و تولید برق بر روی رودخانه هیرمند ساخته شده است.

ایستگاه آب‌سنجی «دهراود» در بالا دست سد کجکی واقع است که میزان آب وارد شده به رودخانه هیرمند را محاسبه می‌کند. این محاسبه نشان می‌دهد که آیا سد پرآب یا کم‌آب بوده است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سوغات منشی ناصرالدین‌شاه برای تهرانی‌ها
  • آزمون سخت دولت برای باز کردن گره حمل‌و‌نقل شهروندان تهرانی!
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ دو سوم تهرانی‌ها کالابرگی شدند
  • استقبال ۷۲ درصدی تهرانی‌ها از مرحله سوم طرح کالابرگ
  • بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر سبب سیلاب‌ در هرمزگان و سیستان وبلوچستان شد
  • معاون نخست وزیر طالبان: سد «کجکی» پر از آب شده است
  • بارش های اخیر مشکل آب سیستان و بلوچستان را مرتفع کرد
  • خبر خوش زاکانی برای تهرانی ها | پله های برقی بالاخره نونوار می شوند
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • موج سیلاب در جنوب ایران