Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی به صورت یکجانبه از آتش‌بس دو هفته‌ای در یمن خبر داد؛ اقدامی که با توجه به مقاصد اشغالگرانه ریاض، عادی به نظر نمی‌رسد و علت‌های دیگری، در پسِ این تصمیم قرار دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف سعودی-اماراتی علیه ملت یمن، -به صورت یکجانبه- از آتش‌بس دو هفته‌ای در یمن خبر داد و گفت که این آتش‌بس قابل تمدید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

المالکی در تبیین علت اعلام این آتش‌بس ادعا کرد که هدف ائتلاف سعودی-اماراتی «مقابله با تبعات شیوع کرونا و تثبیت اقدامات عملیِ اعتمادساز بین طرفین [درگیر در یمن] است». این مسئول سعودی البته مدعی است که ائتلاف، در جنگ علیه ملت یمن، «طرف» به شمار نمی‌رود.

این در حالی است که ائتلاف سعودی از سال 1394 تا به امروز، به شدت ملت یمن را تحت بمباران و حملات بی‌امان خود قرار داده است. وضعیت ملت یمن به خاطر این حملات، تا جایی بغرنج شده است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اخیرا با انتشار گزارشی، خبر داد که هشتاد درصد ار مردم یمن نیازمند کمک هستند تا بتوانند فقط زنده بمانند و 65% از آنان «تقریبا هیچ چیزی برای خوردن ندارند» (جزئیات بیشتر).

«خالد بن سلمان» وزیر دفاع سعودی اما درباره علت این آتش‌بس گفت که این مسئله «فرصتی برای حوثی‌ها (جنبش انصار الله) است تا نشان دهند که آلت دست ایران نیستند».

«قاسم عزالدین» نویسنده و تحلیلگر مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای با انتشار یادداشتی در شبکه خبری المیادین، تأکید کرد، واقعیت ماجرا این است که دبیر کل سازمان ملل و فرستاد این سازمان در یمن می‌خواهند از ویروس کرونا به عنوان فرصتی برای آتش‌بس در یمن استفاده کنند؛ ویروسی که در صورت شیوع در یمن، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و عربستان سعودی و همپیمانان آنها، مسئولش هستند؛ زیرا ملت یمن را در بدترین وضعیت فاجعه‌بار قرار داده‌اند.

البته اخیرا گزارشهای بسیاری منتشر شده و مسئولان یمنی بارها هشدار داده‌اند (+) که عربستان سعودی و همپیمانان این کشور در تلاش هستند بتوانند پای کرونا را به یمن باز کنند و با شیوع آن، توطئه‌های خود علیه ملت یمن را تکمیل کنند.

در این گزارش تأکید شد، از همین روست که گروه‌های فشار، قصد دارند از کرونا در یمن استفاده کنند؛ ویروسی که ترامپ و عربستان را زمین‌گیر کرده است. ترامپ متهم به این است که باعث شیوع کرونا در آمریکا شده است، ولی با وارد کردن اتهاماتی به چین و سازمان بهداشت جهانی، سعی دارد خود را تبرئه کند و مانند همیشه، از «توطئه» می‌گوید.

با توجه به تغییر فضای سیاسی بین‌الملل، احتمالا ترامپ دیگر نخواهد توانست در نابودی یمن و شیوع کرونا، از محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی حمایت کند؛ به ویژه اینکه نمایندگان جمهوری‌خواهِ حامی ترامپ، عربستان را به قطع حمایت واشنگتن تهدید می‌کنند؛ زیرا ریاض با افزایش تولید نفت خود، ضرر سنگینی به شرکتهای نفتی آمریکایی وارد کرده است.

در تأیید این مسئله، «بیل کسیدی» سناتور جمهوری خواه حاضر در مجلس سنای آمریکا طرحی را برای اعمال فشار به سران عربستان سعودی ارائه و تأکید کرد که آمریکا باید نیروهای خود را 30 روز پس از تصویب این قانون، از عربستان سعودی خارج کند. به گفته وی، آمریکا از این طریق می‌تواند به ریاض فشار وارد کند تا تولید نفت خود را کاهش دهد(جزئیات بیشتر).

در ادامه این گزارش آمده است، عربستان نیز با شیوع کرونا مواجه شده و همین مسئله باعث آماده‌باش و منع آمدوشد در ریاض به مدت دو هفته شده است. در چنین وضعیتی است که عربستان این آتش‌بس را اعلام کرده است تا بتواند تنفسی در جنگ یمن باشد و امید دارد که آتش‌بس بتواند فرصتی برای تجدید قوای ریاض باشد.

بنا بر این گزارش، مسئله دیگری که مایه نگرانی ریاض است، بازپسگیری استان الجوف و آزادسازی احتمالی استان «مأرب» توسط رزمندگان یمنی است. در صورت حصول چنین امری، تحول میدانی عظیمی برای پایان بخشیدن به تجاوزات ائتلاف سعودی-اماراتی به وجود خواهد آمد. 

 از همین روست که ریاض امیدوار است از طریق آتش‌بس بتواند نیروهای وابسته به خود را در اطراف شهر «الحزم» مرکز استان الجوف تقویت کند و اردوگاه راهبردی «اللبنات» در شمال شرق صنعاء را سرنگون کند و مانع از بازپسگیری مأرب شود.

افزون بر آنچه گفته شد، عربستان سعودی نگران فروپاشی دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن است که وزرای آن به شدت دچار اختلاف شده‌اند و نیروهای سعودی و اماراتی در عدن، تعز و سقطری به شدت درگیر هستند.

در پایان این گزارش آمده است، در چنین شرایطی است که موازنه قوا به سود ارتش و کمیته‌های مردمی یمن تغییر کرده و عضو شورای عالی سیاسی یمن، چشم‌انداز ملی و فراگیری برای توقف جنگ، شکست محاصره و بازسازی یمن مطرح می‌کند؛ به گونه‌ای که استقلال و تمامیت ارضی یمن تضمین شود. رزمندگان یمنی خواستار توقف تجاوز، خروج نیروهای خارجی و آغاز گفت‌وگوی یمنی-یمنی است. از همین رو، اجازه نخواهند داد که عربستان از این آتش‌بس برای تقویت نیروهای خود در استان الجوف استفاده کند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان یمن آمریکا عربستان سعودی ائتلاف سعودی شیوع کرونا آتش بس ملت یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه عربستان: خواهان نزاع بیشتر در منطقه نیستیم

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی امروز سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت: تلاش‌های انجام‌شده برای آتش‌بس در نوار غزه کافی نیست، باید به ورود کمک‌های بشردوستانه سرعت ببخشیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی افزود: جهان در حالی با کشته شدن هفت نفر از نیرو‌های امدادرسان در غزه دست به تحرک زده که کشتار بیش از ۳۳ هزار انسان را تاکنون نادیده گرفته است.

فیصل بن فرحان در ادامه گفت: ما خواهان آتش‌بس فوری در غزه هستیم، ما مخالف نزاع بیشتر در منطقه هستیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی اظهار داشت: مرگ ساکنان غزه به‌سبب گرسنگی تأکید می‌کند که نظام بین‌المللی کاملاً در خصوص تعامل با اوضاع نوار غزه شکست خورده است.

وزیر خارجه پاکستان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی به‌نوبه خود گفت: باید برای تضمین آتش‌بس غیرمشروط در غزه دست به تحرک بزنیم.

جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه وارد صد و نود و سومین روز خود شده است و ارتش رژیم صهیونیستی جنایات خود علیه مردم این منطقه را همچنان ادامه می‌دهد.

وزارت بهداشت غزه امروز اعلام کرد: تعداد شهدای غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به ۳۳ هزار و ۸۴۳ نفر و تعداد مجروحان هم به ۷۶ هزار و ۵۷۵ نفر رسیده است.

این وزارتخانه اعلام کرد: رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵ مورد کشتار در نوار غزه مرتکب شد که در نتیجه آن ۴۶ نفر شهید و ۱۱۰ نفر دیگر هم مجروح شدند.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفت
  • وزیر خارجه عربستان: خواهان نزاع بیشتر در منطقه نیستیم
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • فرش قرمز پاکستان برای وعده سرمایه‌گذاری عربستان