Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بانه گفت: زیستگاه سمندر خال‌زرد کردستانی که از مهمترین گونه‌های دوزیست کشور محسوب می‌شود در منطقه بخش آرمرده شهرستان بانه مورد پایش و بررسی قرار گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ رحمان رحیم‌پور، اظهار داشت: با شروع فصل بهار با همکاری اعضای انجمن محیط زیستی بخش آرمرده، زیستگاه سمندر خال زرد کردستانی در چشمه‌ها و جویبارهای حوزه روستاهای نیروان و گرماب این شهرستان مورد پایش و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: در این بازدید تعداد زیادی سمندر خال‌زرد کردستانی در چشمه‌های اطراف روستاهای مذکور مشاهده شد و وجود این تعداد سمندر در این منطقه تاکنون بی‌سابقه بوده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بانه ادامه داد: با توجه به بررسی وضعیت ظاهری گونه‌های مشاهده شده، مشخص شد که تاکنون تخم‌ریزی سمندرها شروع نشده است و این امر نیاز به بررسی بیشتری دارد.

رحیم‌پور با تقدیر از همکاری مردم منطقه، تاکید کرد: حفاظت از این گونه بومی و ارزشمند شهرستان بانه، نیازمند مشارکت افراد بومی محلی، تأمین اعتبار ملی و استفاده از نیروی  انسانی متخصص است.

وی گفت: سطح پشتی سمندر خال‌زرد کردستانی قهوه‌ای تا سیاه با لکه‌های زرد مایل به سبز کوچک و به تعداد زیاد است و پراکنش لکه‌ها در سطح پشتی این سمندر از الگو و یا طرح خاصی تبعیت نمی‌کند.

وی یادآور شد: به محض آب شدن یخ‌ها در بهار از محل زیست زمستانه‌اش به سمت جویبارها به‌ منظور جفت‌گیری و تولیدمثل حرکت می‌کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست سمندر بانه زیستگاه سمندر شهرستان بانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی

افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه شناسایی ساختمان‌های غیرایمن که در زمان بروز هر گونه حادثه می‌تواند به تهدیدی برای جان مردم تبدیل شود، مرحله به مرحله در حال پیگیری است، گفت : در مراحل گذشته عمده تمرکز روی بررسی وضعیت ساختمان‌ها در حوزه مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و ساختمان‌های مرتبط با خدمات پزشکی بود.

وی ادامه داد: پس از آن و از حدود دو ماه قبل بررسی ساختمان‌ها در حوزه مدارس و کلاس‌های درس در حال انجام است و مدارس کرمانشاه در حال ارزیابی هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اولویت بعدی برای شناسایی ساختمان‌های ناایمن را دانشگاه‌ها اعلام کرد و یادآور شد: در گام‌های بعدی مراکز عمومی، مراکز خرید، پاساژها، ساختمان ادارات و... به ترتیب رصد و بررسی خواهند شد و در مرحله نهایی سراغ ساختمان‌های ناایمن شاخص در حوزه شخصی خواهیم رفت.

یگانه تاکید کرد: در گام اول صرفا شناسایی ساختمان‌ها و جمع‌آوری اطلاعات این ساختمان‌ها انجام خواهد شد و این اطلاعات در سامانه کشوری «منتاک» که به همین منظور تعریف شده بارگزاری می‌شود و در گام بعد با توجه به وضعیتی که ساختمان داشته برای رفع نواقص و یا در شرایط بحرانی تخریب ساختمان تصمیم‌گیری خواهد شد و چنانچه ممکن باشد اعتباراتی نیز برای ایمن سازی ساختمان‌ها در نظر گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون هیچکدام از ساختمان‌های بررسی شده در کرمانشاه وضعیت بغرنجی نداشته که نیازمند تخریب باشد، عنوان کرد: عمده ساختمان‌های ناایمن با رفع برخی از نواقص، ایمن خواهند شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه معتقد است، وضعیت کرمانشاه از نظر ناایمن بودن ساختمان‌ها چندان بد نیست.

یگانه از مهمترین مواردی یاد کرد که در ارزیابی وضعیت ایمنی ساختمان‌ها مد نظر قرار می‌گیرد و مستحکم بودن ساختمان، امکانات و تجهیزات ایمنی، وجود پله‌های فرار و اضطراری و... را از مهمترین این موارد برشمرد.

به گفته یگانه، در مرحله اول شناسایی ساختمان‌های ناایمن در کلانشهر‌ها انجام می‌شود و سپس شهرستان‌ها با توجه به جمعیت، بزرگی سطح شهرستان و ... در اولویت خواهند بود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • شرکت ۲۶ هزار و ۳۸۰ داوطلب کردستانی در نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • کشف ۳۰ میلیارد ریال تلفن همراه قاچاق در بانه
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • نظارت هوشمندانه بر فرایندهای پایش تخلفات ساختمانی در مشهد