Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@09:49:24 GMT

ورود محصولات جدید نشانه بلوغ بورس کالا

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۵۹۲۶

ورود محصولات جدید نشانه بلوغ بورس کالا

به گزارش روز جمعه پایگاه خبری بورس کالا؛ «کریم سلیمی» ضمن بیان این مطلب افزود: مقایسه معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا نسبت به سال‌های گذشته نشانگر ورود محصولات متنوع به بازارهای مالی مانند زیره، زعفران و پسته به بازار مشتقه و گواهی سپرده کالایی است که این معاملات باعث آشنایی شمار زیادی از کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی با بورس کالا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، با توجه به توسعه ابزارهای مالی بورس کالای ایران پیش بینی می‌شود که در سال‌های آینده دیگر بحث الزام حضور عرضه‌کنندگان در بورس مطرح نباشد،  چرا که جذابیت ابزارهای مالی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کشور را به سمت بورس می‌کشاند که در این مرحله شاهد شکوفایی حداکثری کارکردهای بورس کالا خواهیم بود.  

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند فعالیت واحد کالایی کارگزاران اظهار داشت: واحد کالایی کارگزاری‌ها به خوبی در حال فعالیت هستند، همواره شرکت‌های کارگزاری در حال ارزیابی عملکرد واحد اوراق و کالایی خود هستند که در این سال‌ها واحد کالاها هم مانند بخش اوراق برای کارگزاری سودآور بوده است حتی در سال‌های ۹۶ و ۹۷ واحد کالایی برخی کارگزاری‌ها فعالیت بهتری را نسبت به بخش اوراق داشت که امیدوارم کاهش کارمزد معاملات کالایی تاثیر زیادی در سودآوری واحد کالایی کارگزاران نداشته باشد.

وی با بیان اینکه سال ٩٨ واحد بورس انرژی به دلیل ورود کالاهای شرکت ملی پخش مانند گازوئیل و عرضه های صادراتی نفس تازه ای را به بورس انرژی بخشید و رقابتی را بین کارگزاری ها ایجاد کرد، گفت: موضوع مهم این است که با وجود انعکاس مزایای توسعه بورس‌های کالا طی این سال‌ها اما اکنون مواد صادراتی پتروشیمی‌ها خارج از بورس در حال معامله است، بهتر است اقدامات لازم برای ورود این محصولات صادراتی هم به بورس کالا فراهم شود، با این اقدام اتفاق خوبی رخ می‌دهد و شاهد کاهش رقابت های مخرب صادرکنندگان، شفاف شدن قیمت‌ها و امکان تبدیل شدن به یکی از مراجع قیمتی در برخی محصولات به وجود می‌آید.

سلیمی با بیان اینکه بورس کالا به دلیل ورود کالاهای جدید در حال پیشرفت بوده است، افزود: در محصولات فولادی تنوع عرضه کنندگان افزایش یافته است به طوریکه تا چند سال گذشته فقط ٢ عرضه کننده با چند خریدار ثابت در این بورس در حال معامله بودند اما سال گذشته پنج شرکت شمش فولادی در بورس کالا پذیرش شدند، تنوع عرضه در این بورس افزایش یافته و تعداد مشتری‌ها نیز در بورس کالا رشد کرده که این اتفاق به توسعه بورس کالا و کشف واقعی تر قیمت‌ها کمک می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به لزوم آغاز دوباره معاملات آتی سکه در بورس کالا گفت: ورود زیره، زعفران و پسته در بورس و معاملات آتی آن‌ها از جمله اتفاقات مثبتی است که در بهبود روند معاملات بورس کالا تاثیرگذار بوده اما کارگزاری‌ها باید انگیزه بیشتری برای عمیق‌تر کردن معاملات داشته باشند که این اقدام زمان بر است. در این میان معاملات آتی سکه طی سال‌های اخیر باعث عمق بخشیدن به بازار مشتقه شده بود که امیدوارم این محصول به زودی به تابلوی بازار آتی برگردد.  

وی در پایان به اقدامات صورت گرفته از سوی کارگزاری‌ها برای آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه بورس کالا گفت: این اقدام در دستور کار کارگزاری‌ها قرار دارد برای مثال هم اکنون کارگزاری ها در شهرستان‌ها با برگزاری کلاس معامله زیره و زعفران و پسته را به کشاورز آموزش می‌دهند.

برچسب‌ها بورس کالا بازار بورس بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بورس کالا بازار بورس بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا بازار بورس بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا واحد کالایی کارگزاری ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت نیرو، احمدی حدید با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حضور مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در اوایل سال گذشته، از افزایش حجم معاملات این بازار از حدود ١١ درصد در سال ١٤٠١ به حدود ١٤.٥ درصد در پایان سال ١٤٠٢ خبر داد.

وی افزود: میزان معاملات، روندی کاملا صعودی دارد به صورتی که در ماه‌های بهمن و اسفند ١٤٠٢ سهم معاملات صنایع در بورس انرژی به حدود ٢٠ درصد افزایش یافت.

احمدی حدید با تبیین وضعیت موجود گردش نقدینگی صنعت برق در طی سال‌های گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن بر تصمیم وزارت نیرو بر ضرورت تغییر روند جاری گردش نقدینگی تاکید کرد.

وی در ادامه به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش نقدینگی در شرکت‌های توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع بازنگری شده و ذی نفعان زنجیره تامین برق می‌توانند سهم خود از منابع واریزی به حساب مدیریت منابع را به صورت منظم و در یکشنبه هر هفته دریافت کنند. در این ساز و کار شرکت‌های توزیع هزینه‌های جاری خود را بر اساس میزان وصول مطالبات و براساس ضرایب اعلامی وزارت نیرو به صورت هفتگی دریافت می‌کنند. باقیمانده منابع موجود در حساب متمرکز نیز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر، به حساب خرید برق شرکت‌های توزیع واریز می‌شود که باید نسبت به خرید برق از طریق بورس انرژی (معاملات سلف یا فیزیکی) اقدام کنند.

احمدی حدید با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از درآمد فروش برق نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی واریز خواهد شد، افزود: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکت‌های توزیع بین ٢٥ تا ٣٠ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با توجه به حضور صنایع بالای یک مگاوات در بورس انرژی با مصرفی در حدود ١٠٠ میلیارد کیلووات ساعت، انتظار می‌رود بیش از ٦٠ درصد از مصرف کشور در سال ١٤٠٣ از طریق بورس انرژی تامین شود.

احمدی حدید ادامه داد: شرکت‌های توزیع موظفند به شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نشده است) وکالت دهند تا در صورت عدم خرید برق طی بازه زمانی معین، مانده حساب شرکت‌های توزیع در بورس را برداشت و به حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده فروشی واریز کند.

وی افزایش سهم معاملات بورس انرژی به ٣٠ درصد در سال جاری و ٦٠ درصد تا پایان سال ١٤٠٦ را از احکام قانونی پیش بینی شده در برنامه هفتم عنوان و خاطرنشان کرد که پیش بینی می‌شود امسال حداقل تا ٤٥ درصد برنامه مذکور محقق شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ هزار و ۲۳۱ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس ۶ هزار واحد رشد کرد
  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • شاخص بورس امروز ۲۹ فروردین/رشد۶ هزار واحدی
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • شاخص بورس امروز ۲۸ فروردین/افت ۴ هزار واحدی