Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ، با تولد این گوساله ، تعداد گوزن زرد ایرانی در پناهگاه دشت ناز به ۴۴ راس رسیده است.
پارسال ۹ گوساله به جمعیت گوزن  زرد ایرانی در این پناهگاه اضافه شده بود.

مدیرکل محیط زیست مازندران پیش بینی کرد که امسال هم میزان زاد و ولد گوزن زرد ایرانی در پناهگاه دشت ناز مانند سال گذشته پربار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مهم ترین برنامه این پناهگاه حیات وحش را حفاظت از گوساله های تازه متولد شده اعلام کرد.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز، اولین مرکز تکثیر در اسارت گوزن زرد ایرانی در کشور با هدف افزایش جمعیت و حفظ و احیاء این گونه با ارزش محسوب می شود. این پناهگاه به وسعت ۵۵ هکتار در شهرستان میاندورود واقع است.
گوزن زرد ایرانی با نام علمی " Dama mesopotamica " ، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه های در معرض خطر در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد .
برنامه احیای نسل گوزن زرد ایرانی با استفاده از روش اسارت در تکثیر از سال ۱۳۴۳ در پناهگاه حیات وحش دشت ناز آغاز شد و این مجموعه به عنوان قدیمی ترین سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی در کشور شناخته شد. 

با این که بیش از نیم قرن از روش تکثیر گوزن زرد در اسارت در دشت ناز می گذرد ، ولی روند احیای این گونه به خاطر آسیب پذیر گوساله ها همواره با مشکلات زیادی مواجه بود.

مهم ترین تهدید برای رشد نوزاد گوزن زرد ایرانی در منطقه حفاظتی دشت ناز ، وجود گربه جنگلی و شغال در این منطقه است به گونه ای که در سال ۹۷ تمامی نوزادان گوزن زرد ایرانی در این پناهگاه را دریدند تا دست محیط زیست از این گونه در حال انقراض کوتاه بماند.
سال گذشته محیط زیست مازندران مراقبت های ویژه شبانه روزی از گوزن ماده باردار را در دستور کار قرار داد که نتیجه آن هم تولد ۹ نوزاد بود.

البته اواخر سال ۹۷ و در پی ناکامی محیط زیست برای حفظ گوساله های گوزن زرد ایرانی در پناهگاه دشت ناز ، این پناهگاه برای نخستین بار در کشور به سامانه الکترونیکی حفاظتی الکترونیکی مجهز شد. با راه اندازی این سامانه ، حلقه حفاظتی این پناهگاه از لحاظ فیزیکی و نرم افزاری تکمیل شده است چرا که سامانه مجهز به دوریین نظارت تصویری با حساسیت بالاست و محیط بابان در کمترین زمان در جریان خطرات ناشی از آتش سوزی و تعرض به حیات وحش از جمله حمله شغال ها و گربه جنگلی به گوساله های قرار می گیرند.
یکی دیگر از حساسیت های نگهداری و به ثمر رساندن گوساله های گوزن زرد ایرانی این است که گوزن های ماده نسبت به نوزادشان حساس هستند به طوری که به محض این که دست انسان به گوساله برسد ، مادر از شیردادنش امتناع می کند در نتیجه مراقبت محیط بابان از گوساله باید دور را دور باشد.
منطقه حفاظتی دشت ناز که به دشت ناز ساری معروف است ، ۵۵ هکتار مساحت دارد.

بر اساس آمار محیط زیست ، تاکنون از این مرکز بیش از ۴۰۰ گوزن زرد ایرانی به ۱۰ سایت نگهداری این گونه در جزایر اشک ، کبودان و دریاچه ارومیه اهداء شده است.
گوزن زرد، بدنی زرد مایل به قرمز با خال های سفید دارد. عمر متوسط آن ۲۰ سال و غذای اصلی آن ذرت، جو و بلوط است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا افزایش جمعیت حفاظت محیط زیست دریاچه ارومیه روابط عمومی گربه بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی گوزن زرد ایرانی محیط زیست حیات وحش دشت ناز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری تازه از حیوان کمیابی که در ایران متولد شد

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: «دومین گوساله‌گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۳ در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.»

سعید شهند افزود: در راستای اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض، ۶ رأس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۱ از پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری به پارک ملی دریاچه ارومیه و مرکز تکثیر و احیاء این گونه در رشکان با ترکیب جنسی ۴ ماده و ۲ نر منتقل شده است که با تولد ۳ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۲ و با تولد دو گوساله گوزن در سال جاری، تعداد این گونه ارزشمند حیات وحش در این سایت تا به امروز به ۱۳ راس افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی برای زیست و زادآوری این گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد، گفت: دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اداره کل و پارک ملی دریاچه ارومیه به صورت شبانه روزی وضعیت این گونه در معرض خطر انقراض، به خصوص گوساله‌های تازه متولد شده را مورد پایش و کنترل قرار می‌دهند و امید‌ها برای نجات این گونه ارزشمند در پارک ملی دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر می‌شود.

طبق گفته روابط عمومی حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، اواخر فروردین ماه امسال اولین گوساله گوزن زرد ایرانی نیز در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.

دیگر خبرها

  • نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ» متولد شد
  • تولد اولین گوزن زرد سایت مانشت و قلارنگ ایلام در سال جاری
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • تصویری تازه از حیوان کمیابی که در ایران متولد شد
  • دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد
  • تولد دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • تولد دومین گوساله‌گوزن زرد ایرانی در سال جدید