Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-29@01:14:24 GMT

احتمال آسیب‌دیدگی دستگاه عصبی بر اثر کروناویروس

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۹۱۵۴

به گزارش ایسنا، این که ویروس سارس و مرس نیز توان آسیب زدن به دستگاه عصبی را دارند پیش‌تر ثابت شده بود.

عفونتی که از ابتلا به کروناویروس جدید موسوم به "سارس - کوو دو"  ناشی می‌شود نه تنها نشانه هایی مانند تب، سرفه و ناراحتی‌های تنفسی به همراه دارد بلکه می‌تواند با علایم عصبی نیز تظاهر کند.

این نتیجه حاصل بررسی تخصصی کارشناسان چین در ووهان، شهری است که در آن بیماری "کووید ۱۹" در اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این بررسی مطالعاتی که در مجله علمی "جاما نورولوژی" منتشر شده، در بیش از یک‌سوم، حدود ۲۱۴ بیمار تحت مطالعه، نشانه لطمه به سیستم عصبی دیده شد. علائم بالینی شایع در این بیماران سرگیجه، سردرد و اختلال در دو حس بویایی و چشایی بود.

"برند زالس‌برگر" از کلینیک دانشگاه رگنزبورگ آلمان می‌گوید: تا کنون روی مغز بیماران مبتلا به کرونا تحقیق بسیار کمی انجام شده است و ما در این باره بسیار کم می‌دانیم.

مطابق یافته‌های این تیم تخصصی به سرپرستی "لیگ مائو" از دانشگاه هاژونگ، در ۷۸ بیمار (بیش از ۳۶ درصد) تظاهرات عصبی دیده شد که بسته به پیشرفت بیماری "کووید ۱۹" شدت آن نیز متفاوت بود. سرگیجه در ۳۶، سردرد در ۲۸، اختلال حس چشایی در ۱۲ و اختلال حس بویایی در ۱۱ بیمار دیده شد. شش بیمار نیز دچار سکته مغزی شدند.

در یک پژوهش مستقل در دانشگاه کالیفرنیا که توسط سه عصب‌شناس به نام‌های ساموئل پلژر، آری گرین و اندرو جوزفسون انجام شده نیز نتایجی مشابه می‌بینیم. به گفته نویسندگان نتایج این تحقیق، تظاهرات خاص ابتلا به کرونا از دست دادن حس بویایی و چشایی، ضعف عضلات و سکته مغزی و علائم غیر خاص شامل سردرد، اختلال سطح هشیاری، سرگیجه و تشنج می‌شود.

هنوز روشن نیست که این علائم جانبی مختص بیماری کرونا است یا بخشی از سلسله واکنش‌های التهابی بیمارانی‌ به حساب می‌آید که به‌شدت درگیر این بیماری شده‌اند. برای روشن شدن این موضوع باید در آینده مطالعات بیش‌تری صورت گیرد.

نورولوژیست‌های نویسنده نتایج تحقیقات به این نکته مهم اشاره کرده‌اند که در اکثر موارد بررسی شده، علائم اختلال حس بویایی و چشایی و ناراحتی‌های عضلانی در ابتدای بیماری دیده شده است. در حالی که در بیماران مبتلا به سارس در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ که منشاء آن هم نوعی از ویروس‌های کرونا بود بروز این نشانه‌های عصبی بسیار متفاوت بود.

اختلال دستگاه عصبی در بیماری‌های سارس و مرس ناشی از ویروس‌های کرونا نیز شایع بود. طبق بررسی‌ها، ویروس در این دو بیماری می‌توانست از طریق اعصاب بویاییِ درون حفره بینی، وارد مغز شود.

در حال حاضر تحقیقاتی در دست انجام است تا مشخص شود که قطع ناگهانی تنفس تا چه حدی از درگیر شدن سیستم عصبی در بیماری کرونا ناشی می شود.

پتر برلیت، دبیرکل انجمن نورولوژی آلمان می‌گوید، از نظر عصب‌شناسی مهم توضیح این مسئله است که درگیر شدن سیستم عصبی مرکزی تا چه حد در پیشرفت این بیماری مؤثر است.

بنابر گزارش دویچه‌وله، نویسندگان این مطالعه به پزشکان توصیه می‌کنند، هنگام معاینه بیمارانی با علائم عصبی یادشده احتمال ابتلا به کرونا را در نظر بگیرند تا از تشخیص دیرهنگام یا اشتباه پرهیز گردد و از انتقال بیش‌تر کرونا جلوگیری شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حس بویایی دیده شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دانشمندان در تحقیقات اخیر دریافتند یک مجموعه نانویی ممکن است به درمان بیماری‌های خودایمنی کمک کند. محققان «دانشگاه دوک»،  سرنخ‌هایی برای چگونگی بروز بیماری‌های خود ایمنی پیدا کردند و دریافتند DNA متصل به ذرات کوچک موجود در جریان خون، مقصر احتمالی است که در بسیاری از بیماری‌های خود ایمنی به ویژه «لوپوس اریتماتوز سیستمیک»  دیده می‌شود که در درجه اول زنان جوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند باعث آسیب به کلیه شود. محققان راهی برای آزمایش چگونگی تعامل این ذرات با سیستم ایمنی بدن ایجاد کردند و با استفاده از ذرات ریز در اندازه‌های مشخص و اتصال رشته‌های DNA با طول‌های خاص به آنها و قرار دادن این ساختار در معرض مجموعه های حاصل از سلول‌های ایمنی ، درک اساسی  از  بیماری‌های خودایمنی را افزایش دادند . محققان مسیر سلولی که باعث پاسخ آسیب‌زا به این ذرات هیبریدی می‌شود را شناسایی کردند و نشان دادند DNA محصور به سطوح نانوذرات،  از تخریب توسط آنزیم‌ها محافظت می‌شود. DNA معمولاً درون هسته سلول است  هنگامی که سلول‌ها می‌میرند یا توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند، اغلب وارد جریان خون می‌شوند که به آنها “DNA بدون سلول” گفته می‌شود و عمر کوتاهی داشته و به سرعت تجزیه می‌شوند، اما در بعضی از افراد و موقعیت ها، این رشته‌ها می‌تواند مدت زمان طولانی تری دوام داشته باشند. محققان نشان دادند که سطح بالای DNA بدون سلول با شدت علائم لوپوس ارتباط دارد. محققان معتقدند آنزیم‌ها ممکن است به DNA دسترسی پیدا نکرده باشند تا آنها را از بین ببرند اما . نتایج نشان داد که ماکروفاژ‌ها با تولید نشانه های (سیگنال‌های)  التهابی برای سایر سلول‌ها، به مجموعه های ذرات DNA پاسخ می‌دهند، که این موضوع مشخصه بسیاری از بیماری‌های خود ایمنی است.  

دیگر خبرها

  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی
  • فصل هافبک 58 میلیون پوندی چلسی تنها با 32 دقیقه بازی به پایان رسید
  • قلب رئال ایستاد: مصدومیت ستاره همه‌کاره! (عکس)
  • استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند آسیب مغزی را تسریع می کند
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس
  • جوانی پوست شما با این خوراکی‌ها حفظ می‌شود
  • خبر خوش برای منچسترسیتی: کایل واکر به بازی با آرسنال می‌رسد