Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایط شیوع کرونا نه تنها باید به حفظ سلامت جسم خود اهمیت بدهیم بلکه باید مراقب سلامت روانی خود و همچنین دیگران هم باشیم. ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۳ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ انتشار ویروس کرونا و ابهامات موجود در زمینه شرایط پیش‌رو می‌تواند ایجاد احساس ناامنی، نگرانی و اضطراب درخصوص سلامتی فرد، خانواده و عزیزانش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط نه تنها باید به حفظ سلامت جسم خود اهمیت بدهیم بلکه باید مراقب سلامت روانی خود و همچنین دیگران هم باشیم. 

در اده به بررسی چند توصیه ساده برای حفظ سلامت روان در شرایط انتشار کرونا ویروس بررسی شده و راه‌هایی که کمک می‌کند در این شرایط احساس بهتری داشته باشیم؛ این توصیه‌ها جلوی انتشار ویروس را نمی‌گیرند، اضطراب و نگرانی را هم کاملاً برطرف نمی‌کنند اما کمک می‌کنند که از شدت آن بکاهیم و احساس بهتری داشته باشیم. 

احساسات و نگرانی‌های خود را بیان کنید. مراقب سلامتی جسمی خودتان باشید؛ خواب کافی، رعایت توصیه‌های غذایی و حفظ وعده‌های غذایی سالم و داشتن فعالیت فیزیکی مناسب از اهم آنهاست.از طریق تماس تلفنی و شبکه‌های مجازی با دیگران در ارتباط باشید. مراقب باشید در هنگام گفت‌وگو کردن با دیگران فقط روی بیماری کرونا متمرکز نشوید. اخبار مربوط به کمک‌های بهداشتی و امکانات سلامت را به دیگران منتقل کنید. اخبار صحیح مربوط به روش‌های پیشگیری و خود مراقبتی را به اطرافیان خود منتقل کنید. انرژی خود را در جای مناسب صرف کنید؛ اطلاعات لازم در خصوص علائم بیماری، راه‌های انتقال و روش‌های پیشگیری از بیماری را بیاموزید و تمام انرژی‌تان را در خصوص آموزش آنها به دیگران و رعایت نکات پیشگیرانه صرف کنید. از روش‌هایی مثل آرام‌سازی و تنفس عمیق استفاده کنید. از بی‌حرکتی پرهیز کنید، سعی کنید هر روز فعالیت بدنی و تحرک داشته باشید. (حتی اگر در منزل هستید فعالیت بدنی مناسب داشته باشید؛ این کار باعث افزایش خلق و روحیه شما و کاهش استرس می‌شود). مثبت فکر کنید و از افکار فاجعه‌ساز پرهیز کنید: نوع افکار ما بر احساس روانی و فیزیکی ما تاثیر می‌گذارد؛ افکار منفی باعث ایجاد استرس، اضطراب و اختلال خواب، بی‌اشتهایی، اختلال در تمرکز و کاهش انرژی و خستگی می‌شود. به نقش رسانه‌ها توجه کنید:از چک کردن مداوم اخبار و فضای مجازی پرهیز کنید.اخبار و اطلاعات را صرفاً از طریق منابع معتبر کسب کنید. از انتشار اخبار و گزارشات غیرمعتبر بپرهیزید.در حضور کودکان از اخبار بد صحبت نکنید. (به آنها اطلاعات لازم درخصوص روش‌های پیشگیری را متناسب با سنشان ارائه دهید. با کودکان بازی کنید و برای آنها سرگرمی ایجاد کنید؛ فراموش نکنید آنها با مشاهده رفتار و هیجانات مناسب شما می‌توانند احساسات خود را مدیریت کنند). از مصرف دارو بدون تجویز پزشک پرهیز کنید. در اینگونه مواقع استفاده از روش‌های هیجانی و ناسازگارانه مثل مصرف دخانیات، الکل و مواد برای کاهش استرس ممنوع است چرا که این روش‌ها کمکی به شما نخواهد کرد.از آدرس مراکز ارائه‌دهنده خدمات سلامت و نزدیک‌ترین آنها به محل زندگیتان مطلع باشید. در صورت مشاهده نشانه‌های زیر جهت دریافت خدمات سلامت روان به مراکز خدمات جامع سلامت یا مراکز تخصصی مشاوره‌ای مراجعه کنید: 

                اشتغال ذهنی دائم با وقایع استرس‌زا، اختلال در تمرکز، اختلال در خواب، افت عملکرد، خلق گرفته یا بی‌حوصلگی، اضطراب

توجه داشته باشید که گاهی اپیدمی اضطراب خیلی سریع‌تر از اپیدمی بیماری رشد می‌کند؛ شما اخبار اضطرابی را منتشر نکنید....

کاروان شادی دهه مهدویت در قم به روایت تصویر"قرنطینه" فرصت مکالمه درون خانوادگی را فراهم کرده است/ تکنیک‌هایی برای کاهش اضطراب کرونا در کودکان

انتهای پیام/ 

R1539/P/S2,24,18,1417/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بهداشت و درمان ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان ویروس کرونا بهداشت و درمان ویروس کرونا پرهیز کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۰۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست

علی فتحی آشتیانی در پاسخ به این سوال که در دوره گذشته اسامی روانشناس نماها اعلام شد، در این دوره چه اقدامی برای برخورد با این افراد صورت خواهد گرفت؟ گفت: در خصوص فعالیت روانشناسی‌نماها در گذشته اقداماتی صورت گرفته بود که این اقدامات خوب بود، اما اینکه چقدر این اقدامات موثر بود باید بگویم که ما با این اقدامات انجام شده اثربخشی زیادی را شاهد نیستیم و این فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: باید راهکارهای دیگری برای آن پیدا کنیم. با نظارت بیشتر و فعال کردن کمیسیون‌های بدوی و تجدید نظر برای افرادی که مرتکب تخلف در این زمینه می‌شوند و یا با بالا رفتن سطح آگاهی و سطح سواد سلامت روانی جامعه که مردم بدانند سراغ چه کسی باید بروند و سراغ چه کسی نباید بروند می‌توانیم با این روانشناس‌نماها مقابله کنیم.

وی ادامه داد: در واقع شاید اگر ما بجای اینکه نگاه تنبیهی داشته باشیم این بعد را تقویت کنیم یعنی سطح سواد سلامت روانی جامعه را بالا ببریم که مردم خودشان بدانند که به سراغ این افراد نباید بروند کار راحت‌تر انجام شود و بهتر می توانیم جلوی فعالیت این گونه افراد را بگیریم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تخلفات روانشناسان دارای پروانه گفت: خوشبختانه تخلفات جدی نداریم و عمده تخلفاتی که مطرح می‌شود مسائل مالی است و تخلفاتی که در معاونت انتظامی ما ثبت می‌شود، عدم رعایت تعرفه‌های مصوب دولت است و این از شایع‌ترین مشکلاتی است که ما با آن مواجه هستیم.

فتحی آشتیانی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه اختلال افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات روانی جامعه است، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور آینده سلامت روان جامعه را چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: مسائل روانشناختی چند بعدی است. بعد اجتماعی، زیستی و معنوی و… هر یک از این بعدها بر روان انسان تاثیر خود را برجای می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر مسائلی که در اجتماع وجود دارد مانند مسائل اقتصادی، حل نشود طبیعتا بر مسائل روانی تاثیرگذار است. هر چقدر هم که مسائل معنوی و ارزش‌ها کاهش پیدا کند تاثیر خود را بر روان فرد می‌گذارد در تحقیقات هم آمده است، افرادی که باورهای دینی دارند کمتر درگیر مشکلات روانشناختی می‌شوند. بنابراین بعد معنویت می‌تواند روی سلامت روانی و اجتماعی تاثیرگذار باشد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: اگر بخواهیم به این موضوع به صورت کلی نگاه کنیم روندی که تاکنون داشته‌ایم روند پیش‌رونده بوده است در واقع روندی بوده است که به دلیل مشکلات اجتماعی و اقتصادی موضوعاتی مانند پرخاشگری بیشتر شده است این‌ها از موضوعاتی است که در واقع پیامدهای مسائل اقتصادی و اجتماعی می‌تواند باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ساده‌ترین راه برای حفظ سلامتی چیست؟
  • عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست
  • برای حفظ سلامت بهتر است پیاده روی کنید
  • فعالیت سامانه خود ارزیابی روانشناختی در حوزه سلامت روان
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • «ناآگاهی» بزرگ‌ترین تهدید سلامت روان
  • «ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان است
  • حجاب در خدمت سلامت روان جامعه
  • افسردگی شایع‌ترین اختلال روان/ تدوین پیش نویس سند سلامت روان
  • ساختار مراکز مشاوره دانشگاه‌ها تغییر کرد