Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-زمان اتمام سال تحصیلی در این روزها به یکی از دغدغه‌ها و سوالات پرتکرار والدین و دانش‌آموزان تبدیل شده است؛ دغدغه‌ای که ستاد ملی مدیریت کرونا و وزارت آموزش و پرورش هنوز پاسخی به آن نداده‌اند اما لازم است تمهیدات لازم برای هرگونه تصمیم اتخاذ شود تا دانش آموزان با آسیب‌های احتمالی بیشتری روبرو نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال تحصیلی، این انتظار از آموزش و پرورش وجود دارد که تصمیم نهایی و تکلیف نحوه اتمام کتب درسی، برگزاری امتحانات بویژه امتحانات نهایی و آزمون‌های ورودی مدارس را مشخص کند.

البته اخیرا معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که تصمیم گیری درباره زمان احتمالی بازگشایی مدارس بستگی به نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد و در این راستا چند سناریو پیش‌بینی کردیم. ما بر مبنای اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم‌گیری می‌کنیم و برای همه حالت‌ها آمادگی داریم.

وی همچنین گفته: در حال حاضر 85 درصد محتوای دروس آموزش داده شده است و حتی اگر روند تعطیلی ادامه پیدا کرد، این آمادگی را داریم که سال تحصیلی را به اتمام برسانیم و امتحانات را برگزار کنیم و در نیمه اول شهریور و 15 شهریور دوباره مدارس را بازگشایی و 10 درصد دیگر را جبران کنیم.

در همین راستا، ابراهیم سحرخیز، معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به گزینه‌های پیش روی آموزش و پرورش، گفت: در شرایط فعلی کشور که ویروس منحوس کرونا، بر این مرز و بوم سایه افکنده و روزانه تعدادی از هموطنان ما را به کام مرگ می‌کشاند، شاید عاقلانه‌ترین انتخاب از بین دیگر گزینه‌های پیشنهادی درباره فرجام فعالیت مدارس در سال تحصیلی 98-99، نواخته شدن زنگ پایان زودهنگام آن به تاریخ اول اسفند ماه سال 1398 باشد. بسنده کردن به آنچه بر حسب تقویم آموزشی مدارس تا پایان بهمن 1398 به دانش آموزان ارائه شده است، می‌تواند امن‌ترین ایستگاه پایانی برای توقف قطار آموزش در این سال تحصیلی باشد.

معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در این شرایط پر خطر به مخاطره افکندن سلامت اولیه بیش از 17 میلیون دانش آموز و معلم، در کانون آسیب پذیری به اسم مدرسه، صرفا به سبب نگرانی از کوتاه شدن طول سال تحصیلی و به اتمام نرسیدن کتاب‌های درسی یا نادیده گرفتن کم و کیف آموخته ها، پذیرفتنی نیست گفت: افزون بر پیامدهای قهری این بلای ناگهانی، عوامل دیگری مانند تنوع اقلیمی و جغرافیایی، از راه رسیدن فصل گرما، نقش موثر و انکار ناپذیر دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری در تامین معیشت خانوار، مهیا نبودن بستر امن و مناسب برای استفاده همگانی از آموزش های مجازی، زمان بر بودن فرایند برگزاری امتحانات نهایی در پایه دوازدهم و آمادگی دانش‌آموزان برای کنکور سراسری از جمله موانعی است که به آموزش وپرورش این مجال را نمی‌دهد تا به منظور جبران مافات، در اندیشه دایر ساختن دوباره کلاس و مدرسه در ماه های پایانی این سال تحصیلی باشد.

سحرخیز با بیان اینکه در هم تنیدگی و ارتباط ساختاری (طولی و عرضی) محتوای کتاب‌های درسی یا رعایت پیش نیازها به عنوان آورده اولیه از رفتار ورودی دانش آموزان در معنادار ساختن فرایند یاددهی - یادگیری ایجاب می‌کند آموزش و پرورش با مشارکت فعال معلمان، والدین و دانش آموزان اندکی پیش از آغاز سال تحصیلی جدید به سازو کاری بیندیشد تا بتواند این نقیصه آموزشی ایجاد شده را به گونه ای جبران کند گفت: در این صورت علاوه بر پیشگیری از رونق گرفتن بازار کاذب و مافیایی برخی کاسبان آموزش‌های جبرانی از ورود انبوه کتاب‌های زرد و مضر به اصطلاح کمک آموزشی به این عرصه پرتقاضا پرهیز می‌شود.

معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به نظر می‌رسد متاسفانه هنوز به شرایط امن و نسبتا پایداری در کنترل بیماری کووید 19 نرسیده‌ایم تا لااقل بتوانیم با برگزاری امتحانات پایانی، خیال دانش آموزان و خانواده‌ها را برای ورود به سال تحصیلی آینده آسوده کنیم عنوان کرد: علاوه بر ماراتن بزرگ کنکور به عنوان چالش یک میلیون دانش آموز ، پس از آن آزمون ورودی مدارس خاصی مانند سمپاد نیز که صدها هزار خانواده را منتظر خود کرده است دست کمی از غول کنکور ندارد که به هرحال آموزش و پرورش باید تکلیف آن را نیز مشخص کند. هر چند بهره گیری از تجارب آموزشی دیگر کشورها آن هم در شرایطی که این بیماری دامنگیر بیش از 200 کشور در دنیا شده است، می‌تواند فرصت ارزشمندی برای برون رفت از این چالش باشد.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش دانش آموزان سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانجام معلم بلاگرها چه شد؟

با توجه به مطرح شدن موضوعی تحت عنوان معلم بلاگری در فضای مجازی، کلیات ماده واحده حفظ حریم شخصی و اجتماعی دانش‌آموزان به تصویب رسیده است و ماده واحده حفظ حریم شخصی ‌و اجتماعی دانش‌آموزان و معلمان پس از تایید ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به تازگی موضوعی در فضای مجازی تحت عنوان بلاگری معلم‌ها مطرح شده و نظرات مخالف و موافقی را به خود معطوف ساخته است، برخی صاحب‌نظران بلاگری معلمان در فضای مجازی را دارای پیامدهای منفی می‌دانند و برخی دیگر این موضوع را با رعایت حریم و چهارچوب‌هایی فرصت تلقی می‌کنند.

خانواده‌ها می‌توانند در این خصوص در سامانه شکایات آموزش و پرورش به آدرس shekayat.medu.ir درخواست خود را ثبت کنند یا به واحد ارزیابی عملکرد و پاسخ‌گویی به شکایات منطقه خود مراجعه کنند.

در این بین، علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش، معلم بلاگری را ممنوع اعلام کرد و گفت: معلم بلاگر موضوعی است که به تازگی مطرح شده و با توجه به توسعه فناوری و شبکه‌های اجتماعی این کار «ممنوع» است، زیرا حریم خصوصی دانش‌آموز محترم است و باید توسط خانواده و نظام تعلیم و تربیت در مدرسه حفظ شود.

او اینگونه ادامه داد: دانش‌آموز آسیب‌پذیر و در دفاع از حقوق خود ضعیف است، زیرا بلوغ ندارد و سن او کم است، بنابراین اگر معلمان در فضایی به‌عنوان معلم بلاگر فعالیت داشته باشند و حقوق خصوصی دانش‌آموز را نقض کنند طبق قانون برخورد می‌شود، چراکه موظف به حفظ حقوق کودکان در آموزش‌وپرورش هستیم.

تعیین تکلیف «معلم بلاگرها» برای حفظ حریم خصوصی دانش‌آموزان و معلمان

موسی‌الرضا کفاش، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، با اشاره به اهمیت ارائه آموزش از طریق فضای مجازی در دوران کرونا اظهار کرد: یکی از موضوعات حائز اهمیت در دوران کرونا و روی آوردن الزامی مدارس به روش آموزش غیرحضوری و مجازی دانش آموزان استفاده هوشمندانه و آگاهانه از فضای مجازی بود و این اقدام تا حدودی توانست به تحقق عدالت آموزشی، تقویت فرآیند یاددهی و یادگیری و ارتقای سطح تربیت فناورانه دانش‌آموزان کمک کند.

وی افزود: موضوعی که به تازگی در بعضی رسانه‌ها مطرح شده و جامعه آموزش و پرورش را به خود حساس کرده، استفاده نامطلوب برخی از افراد از فضای مجازی و پخش کلیپ‌هایی که حریم شخصی و اجتماعی دانش‌آموزان را مورد تعرض قرار داده است.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: شورای عالی آموزش و پرورش همواره بر استفاده صحیح از فضای مجازی و حفظ حریم شخصی و خصوصی و اجتماعی دانش‌آموزان تاکید داشته است.

کفاش با اشاره به قوانین بالادستی درباره حفظ حریم شخصی افراد گفت: در قوانین بالادستی از جمله قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، پیمان نامه حقوق جهانی کودک، قانون جرایم رایانه‌ای و آئین‌نامه اجرایی مدارس بر این موضوع تاکید شده که باید حریم خصوصی دانش‌آموزان و معلمان حفظ شود و هیچکس اجازه ندارد بدون رضایت دانش‌آموزان مطلب، فیلم یا عکسی از آنان منتشر کند که حقوق فردی و اجتماعی و حریم خصوصی آنان را تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی افزود: این ماده واحده در هزار و سی و ششمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مطرح و کلیات آن تصویب شد، اعضای شورای عالی در خصوص این ماده واحده نظرات و پیشنهادهایی ارائه کردند که پس از اصلاح آن و تأیید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به تصویب کلیات ماده واحده حفظ حریم شخصی و اجتماعی دانش‌آموزان گفت: انتشار هر گونه اطلاعات شخصی، متن نوشتاری، تصویر، عکس، نماهنگ و فیلم که به نوعی تعرض به حریم شخصی دانش آموزان تلقی شود توسط هرکسی ممنوع و خلاف اصول اسلامی، فرهنگی و اجتماعی و با شئونات معلمی منافات دارد به همین منظور شورای عالی آموزش و پرورش برای صیانت از حقوق معلمان و دانش آموزان بر استفاده صحیح، اصولی و منطقی از فضای مجازی و حفظ حریم شخصی، خصوصی و اجتماعی معلمان و دانش آموزان تاکید می‌کند.

کفاش یکی از اهداف این مصوبه را تعیین چهارچوبی برای معلم بلاگرها برشمرد تا حریم خصوصی و شخصی افراد به ویژه معلمان و دانش آموزان حفظ شود و ادامه داد: دانش آموزان و معلمان حق ندارند حریم شخصی یکدیگر را مورد تعرض قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی این مصوبه حفظ حریم شخصی، اجتماعی و حقوق دانش‌آموزان و معلمان است، گفت: فضای مجازی یک تیغ دو لبه است و ما نمی‌خواهیم استفاده صحیح از این فضا را که می‌تواند به برقراری عدالت آموزشی، ارتقای فرآیند آموزش، تقویت یادگیری و یاددهی و ارتقای سطح معلومات دانش‌آموزان کمک می‌کند از بین ببریم.

کد خبر 746635

دیگر خبرها

  • ضرورت افزایش آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
  • آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان اندک است
  • جذب ۳ هزار نیروی دبیری در خراسان رضوی در سال جاری
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان
  • لزوم تربیت چند ساحتی دانش آموزان
  • بیش از ۵۵۰ هنرستان فنی و حرفه‌ای در خوزستان فعالیت می‌کنند
  • سرانجام معلم بلاگرها چه شد؟
  • سلامت خانواده از آموزش پرورش تا آموزش عالی
  • برپایی نمایشگاه مشاغل آموزش و پرورش