Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه میراث فرهنگی با اشاره به وضعیت مرمت آثار تاریخی گفت: در وضعیت کنونی بسیاری از کارگاه ها تعطیل هستند و فعالیتی در حوزه مرمت انجام نمی شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ احمدرضا حشمتی، کارشناس حوزه میراث فرهنگی با اشاره به وضعیت مرمت آثار تاریخی گفت: در وضعیت کنونی بسیاری از کارگاه ها تعطیل هستند و فعالیتی در حوزه مرمت انجام نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در خصوص کلیت مرمت آثار تاریخی طی سال های اخیر بیان کرد: طی دهه های قبل ، پیشکسوت های مرمت فعال بودند و کار می کردند و بر پروژه ها نظارت داشتند و کارهای جدی انجام شد و بحث شایسته سالاری اهمیت زیادی داشت.

حشمتی تصریح کرد: بسیاری از افرادی که در حوزه مرمت تاریخی با تحصیلات عالی فعالیت می کنند، تجربه ندارند. بدون اینکه بدانیم فرد صلاحیت لازم را دارد یا نه نباید به فعالیت های این حوزه پرداخت و باید افراد شایسته را انتخاب کنیم این در حالی است که مرمت آثار تاریخی، سرمایه های مملکت هستند و ما در این مورد شوخی نداریم.

این کارشناس حوزه میراث فرهنگی افزود: افرادی که در نظر دارند به حرفه مرمت آثار تاریخی بپردازند، باید به شکل صحیحی انتخاب شوند.

حشمتی با اشاره به اینکه افراد به صورت تخصصی باید به مرمت بپردازند، اظهارکرد: برخی تخصص شان  مرمت سازه، خشت و سنگ است و افراد را با توجه به این تخصص هایشان باید به کار گرفت. مدت ها است که کارگاهها تعطیل شده است و افراد شایسته شناسایی نشده اند و نیاز به بانک اطلاعاتی وجود دارد.

او با اشاره به اینکه اجرای پروژه های میراثی مراحل مختلفی دارد، گفت: اجرای پروژه های میراثی نیاز به طرح جامع دارد و پس از آن باید وارد پروسه های مختلف شد. موارد را باید رعایت کرد تا اینکه پروژه ای را به سلامت به سرانجام برسانیم.

این متخصص حوزه مرمت تاکید کرد: یک مورد اشتباه در این حوزه قابل قبول نیست چرا که حوزه تاریخی برگشت پذیر نیست از سوی دیگر فردی که اشتباه کند دیگر جرات ادامه کار را ندارد. مرمت را باید از افراد باتجربه آموزش دید.

حشمتی افزود: افراد با تجربه را باید در حرفه مرمت آثارتاریخی بکار گرفت و البته افراد جهت برخورداری از شایستگی مرمت، شناسایی شوند.

او گفت: اشتباه در مرمت آثار تاریخی برگشت پذیر نیست. بنابراین آموزش را باید در حرفه مرمت بگنجانیم. چون مرمت حرفه هنری است و نیاز به خلاقیت و تکنیک های خاص دارد. افرادی که مرمت می کنند باید هنرمند باشند و هنرمندانه رفتار کنند. فقط مدرک دانشگاه کافی نیست. 

این کارشناس میراث فرهنگی ادامه داد: برای همه آثار تاریخی و مرمت آنان نمی توان یک نسخه پیچید.

حشمتی با اشاره به لزوم بازسازی برخی نمونه ها برای مرمت آثار تاریخی گفت: باید پیش از مرمت آزمون و خطا را انجام داد و در بخش اجرا گروه های تخصصی اعمال نظر کنند و در یک کمیته به تصویب برسانند.

او تصریح کرد: یک پروژه نیاز به مراحل اولیه و یکسری تحقیقات دارد. برای انجام مرمت ابتدا باید آزمایشات و تحقیقات را انجام داد تا بعد از مرمت اعتراضی وارد نشود.

این کارشناس میراث فرهنگی بیان کرد: کار را باید به کاردان سپرد . بنابراین حرفه مرمت نیاز به مدیریت ، پژوهش، مطالعه و... دارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مرمت تاریخی حرفه آثار مرمت آثار تاریخی میراث فرهنگی حوزه مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بناها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته ها برای جذب گردشگر می بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.

او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.

 

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل،  مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد.و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

 

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری  استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • اونانا به تنظیمات کارخانه برگشت: پاس گل به حریف (عکس)
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران