Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی هاشمی اقتصاددان با تأکید براینکه پرداخت وام یعنی فرد ندار را بدهکار خود کنیم،‌گفت: وام یک میلیونی کفاف هزینه یک ماه مردم را هم نمی دهد، به فکر ۶ ماه آینده مردم باشید. ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰ اقتصادی پول | ارز | بانک نظرات - اخبار اقتصادی -

سید بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، در پاسخ به این پرسش که آیا اقدامات دولت برای حمایت از مردم و بنگاه های اقتصادی در بحران کرونا کافی بوده است یا خیر؟ اظهار داشت: آنچه تا کنون از سوی دولت به عنوان طرح حمایتی از مردم اعلام شده اصلا برای مدیریت این بحران کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* وام یک میلیونی یعنی 70 دلار/ این وام هیچ کمکی به افراد ناتوان نمی کند

وی با اشاره به طرح دولت برای پرداخت وام یک میلیونی به خانوارهای یارانه بگیر با سود 12 درصد،‌گفت:‌ یک میلیون تومانی که دولت قرار است به خانوارهای یارانه بگیر پرداخت کند با قیمت ارز امروز معادل 70 دلار است و حتی 100 دلار هم نمی شود ضمن آنکه موضوع مهمتر این است که این اعتبار را دولت در قالب وام آنهم با سود و کارمزد به مردم پرداخت و از یارانه شان کسر خواهد کرد.

این کارشناس اقتصادی ضمن تأکید براینکه وام یک میلیون تومانی کمک موثری برای افراد ناتوان نخواهد بود و تصریح کرد: هرچند دولت از لحاظ منابع مالی به خاطر فشار ناشی از تحریم ها و مشکلات فروش نفت با مشکلاتی همراه است ولی می تواند از اقداماتی که دیگر دولت ها انجام داده اند، الگو بگیرد.

حسینی هاشمی ادامه داد: تعدادی از کشورها بعد از شیوع کرونا و اثر مستقیم آن روی اقتصاد مالیات هایی را که در سنوات قبل از مردم دریافت کرده بودند را به آنها برگرداندند و معافیت های مالیاتی جدیدی نیز اعمال کردند اما در دولت ایران هنوز تصمیمی برای مالیات ها گرفته نشده است.

* دولت عمق فاجعه را درک نکرده است/ بحران سنگینی در راه است؟

خبرنگار تسنیم در همین ارتباط به گلایه های اتحادیه های مختلف مبنی بر ناتوانی در ارائه اظهارنامه مالیاتی تا اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنوف به دلیل تعطیلی واحد صنفی خود قادر به پرداخت مالیات و ... نیستند و گلایه هایی در همین خصوص داشته اند که رسانه ای هم کرده اند.

وی با تأیید بر مشکلات اصناف برای پرداخت مالیات گفت که متاسفانه موضوع در کشور ما خیلی جدی گرفته نشده و همین امر می تواند در آینده مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.

حسینی هاشمی با بیان اینکه ثروتمندان و اغنیاء می توانند در این بحران به مردم کمک کنند، تصریح کرد: این موضوع هم می تواند به صورت داوطلبانه از سوی اغنیاء انجام شود هم با سیاست دولت به این صورت که دولت با انتشار اوراق مشارکت و فروش آن به ثروتمندان منابعی را به دست آورد تا با استفاده از آن به مردم کمک کند.

* انتشار اوراق مشارکت برای تأمین منابع مالی/ دولت از ثروتمندان کمک بگیرد

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به اینکه با این طرح بسیاری از افرادی که درآمدشان را منابع ارزی کشور به دست آورده اند و در سال های قبل مالیاتی هم پرداخت نکرده اند می توانند کمکی برای دولت باشند، افزود:‌ با فروش اوراق مشارکت و دریافت پول آن از سوی دولت منابع خوبی برای پرداخت کمک نقدی به مردم تأمین خواهد شد و دولت می تواند سال آینده پول اوراق را از سرمایه های خود به اغنیاء برگرداند.

وی طرح دیگری را هم برای تأمین منابع دولت به منظور کمک به اقشار ضعیف پیشنهاد کرد و گفت: باتوجه به وضعیت مناسب بازار سرمایه دولت می تواند دارایی های خود را در این بازار بفروش برساند و باتوجه به منابعی که بدست می آورد به اقشار ضعیف، کمک بلاعوض کند.

حسینی هاشمی به مشکلات بنگاه های اقتصادی و اصناف اشاره و تصریح کرد: دولت می تواند از طریق پرداخت وام،‌امهال تسهیلات و معافیت های مالیاتی مشوقی برای بنگاه های اقتصادی در اقتصاد کرونایی باشد.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح بانک مرکزی برای تعویق سه ماهه اقساط بانکی و معافیت محرومیت چک های برگشتی می تواند کمکی باشد یا نیازمند تمدید از سوی دولت است؟ گفت:‌ قطعا باید مهلت پرداخت اقساط تسهیلات بانکی تمدید شود هرچند این موضوع هم باعث فشار به بانک ها می شود ولی دولت و بانک مرکزی باید طرحی برای این منظور داشته باشند.

* دولت مجبور به پرداخت هزینه است

وی با تأکید براینکه دولت باید قبول کند که در این شرایط مجبور به پرداخت هزینه است، اظهار داشت: دولت باید جبران خسارت کرده و به کمک مردم بیاید چراکه اگر بحران اقتصادی مدیریت نشود بحران های اجتماعی و سیاسی را به دنبال خواهد داشت که فشارها و هزینه های بیشتری را به همراه خواهد داشت که تورم زا خواهند بود.

حسینی هاشمی یکی از دلایل عدم معافیت های مالیاتی در ایران را تأمین هزینه های دولت دانست و افزود: دولت می خواهد از طریق مالیات، هزینه و مخارج خود را تامین کرده و با دریافت پول از مردم، حقوق کارمندان دولتی را پرداخت کند.

این کارشناس اقتصادی ضمن تأکید براینکه دولت ‌خیلی به عمق فاجعه پی نبرده و همین امر بحران سنگینی را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: تصمیمات دولت برای جبران آثار اقتصادی کرونا فقط در پرداخت وام یک تا دو میلیون تومانی خلاصه شده درحالی که وام یک میلیونی اثری در زندگی مردم نخواهد داشت چراکه بحران عمیق تر از آن است که با این وام ها حل شود.

وی ضمن انتقادبه تصمیم دولت برای پرداخت وام یک میلیونی و قید ثبت نام مردم برای دریافت این وام تصریح کرد:‌ نیازی به قید ثبت نام برای دریافت وام نبود و دولت می توانست یک تاریخ مشخص وام را به حساب خانوارها واریز و اعلام کند اگر خانواده ای تمایلی به دریافت این وام ندارد، اعلام کند، مشابه آنچه هم اکنون بانک ها برای فعال سازی و تمدید سرویس پیامکی انجام میدهند و هیچ مشکلی هم از نظر حقوقی نخواهد داشت.

* «وام» یعنی یک فرد ندار را بدهکار خود کنیم/وام یک میلیونی کفاف هزینه یک ماه را هم نمیدهد به فکر 6 ماه آینده مردم باشید

حسینی هاشمی با بیان اینکه طرح دولت برای پرداخت وام به یارانه بگیران یعنی یک فرد ندار را بدهکار خود کنیم و افزود:‌ راه حل مشکلات مردم در این روزگار پرداخت وام نیست؛ وام یک میلیونی کفاف هزینه یک ماه مردم را هم نمیدهد، دولت باید برای حداقل 6 ماه آینده مردم فکر اساسی بکند.

این فعال اقتصادی گفت:‌ هرچند دولت در فروش نفت و منابع ارزی مشکل دارد ولی آنچه تا کنون بعنوان طرح حمایتی مردم در نظر گرفته شده، صرفاً برای خالی نبودن عریضه است.

وی با تأکید بر انتشار اوراق از سوی دولت تصریح کرد: دولت می تواند با انتشار اوراق و واگذاری به ارگان های دولتی، نهادها و افراد خاص، منابع مورد نیاز برای کمک به مردم را تأمین کند و در این صورت دیگر نیازی به چاپ پول نخواهد داشت.

به گفته حسینی هاشمی، اوراق قرضه ای که دولت می تواند منتشر کند می تواند قابلیت تبدیل به سهام را نیز داشته باشد که همین امر موجب استقبال برای خرید اوراق می شود. ضمن آنکه این طرح آثار تورمی نخواهد داشت و دولت با استفاده از نقدینگی جامعه می تواند به مردم کمک بلاعوض کند.

ترقی: عدم قطعیت مسئولان در اتخاذ تصمیمات کرونایی منجر به تردید مردم می شودمواجهه دولت با اقتصاد کرونازده، هوشمند یا سردرگم؟ حسن‌خانی: تصویب وام، بزرگترین هنر دولت شده؛ از مالیات و مسکن غافلیممواجهه دولت با اقتصاد کرونازده، هوشمند یا سردرگم؟/روغنی:نسخه واحد جواب نمی‌دهد؛کرونا در برنامه‌های جهش تولید دیده نشد

 

انتهای پیام/

R1012123/P/S7,77,79/CT2 واژه های کاربردی مرتبط رئیس جمهور دولت دوازدهم وام یارانه نقدی بانک مرکزی رکود اقتصادی اقتصاد ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس جمهور دولت دوازدهم وام یارانه نقدی بانک مرکزی رکود اقتصادی اقتصاد ویروس کرونا رئیس جمهور دولت دوازدهم وام یارانه نقدی بانک مرکزی رکود اقتصادی اقتصاد ویروس کرونا ماه آینده مردم وام یک میلیونی تأکید براینکه دولت می تواند انتشار اوراق حسینی هاشمی برای پرداخت سوی دولت پرداخت وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیداحسان خاندوزی در آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی درباره حق پخش تلویزیونی بازی های پرسپولیس و استقلال افزود: امیداریم این موضوع و مواردی که می‌تواند منجر به درآمدهای پایدار دو باشگاه شود را به سرانجام برسانیم و دغدغه میلیون‌ها هوادار این دو باشگاه برطرف شود.

وی اظهار کرد: یادمان است که در موضوع انتقال استقلال و پرسپولیس به دولت چه گفتند. بعضا عنوان می شد که "از این حرف ها گوشمان پر است و بسیار ابلاغ شده اما دولت ها در ایران چنین اراده‌ای از خود نشان نمی‌دهند". اما امروز شاهدیم که امروز با یک همت و همدلی جمعی بین تمام ارکان و خانواده ورزش کشور شاهد واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال هستیم.

خاندوزی افزود: امروز بحمدالله در حوزه دو باشگاه پرطرفدار و مردمی، یکی از پروژه های ناتمام دولت سیزدهم به سرانجام رسید.

سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار شد | واگذاری ۸۵ درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک

وزیر امور اقتصادی با بیان اینکه ما نسبت به اصل مشارکت طلبیدن مردم و بخش غیردولتی اراده جدی داریم، گفت: در اسفند ۱۴۰۰ یعنی شش ماهه اول شروع به کار دولت گام اول یعنی موضوع افزایش سرمایه پرسپولیس و استقلال و خصوصی سازی آنها و واگذاری ۱۰ درصد سهام آنها به مردم صورت گرفت.

خاندوزی تاکید کرد: جای مجموعه های بزرگ کشور در بازار سرمایه خالی است که مقدمات حضور آنها را فراهم می کنیم. با وزارت نفت مذاکره می کنیم که پالایشگاه بزرگ خلیج فارس را وارد بورس کنیم. با وزارت صمت وارد مذاکره شدیم که پروژه های جذاب معدنی کشور را به مشارکت مردمی و تامین مالی جمعی مردمی، فراخوان کنیم.

وی با بیان اینکه واگذاری باید بر اساس اهلیت و تخصص باشد، گفت: در دولت سیزدهم واگذاری های چندان زیادی نداشتیم. شاید یکی از موارد مهم آن واگذاری سهام هلدینگ خلیج فارس بود که به یک مجموعه تخصصی واگذار شد. نگاه ما بلندمدت است که دوباره این واگذاری ها برگردد. یعنی متقاضیان کسانی باشند که کار حرفه ای را خوب انجام دهند.

وزیر اقتصاد درباره حق پخش تلویزیونی سرخابی ها گفت: امیداریم این موضوع و مواردی که می تواند منجر به درآمدهای پایدار دو باشگاه شود به سرانجام برسانیم و دغدغه میلیون ها هوادار این دو باشگاه برطرف شود.

به گفته خاندوزی، استفاده از مدیریت های غیردولتی باید تکمیل شود که ما آرام آرام بخش های غیردولتی را برای مدیریت بنگاه های اقتصادی داشته باشیم.

کد خبر 846924 برچسب‌ها وزارت امور اقتصاد و دارایی سازمان خصوصی سازی ویژه ورزشی احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد اقتصاد دولت سیزدهم وزارت نفت باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • مردم عزیز ما در معیشت و مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید برای حل آن تدبیر فوری کرد
  • صدای میرسلیم هم درآمد: رئیسی تدبیر مناسبی بیندیشد
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • کلاف سردرگم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • حامی اقتصاد اسلامی
  • آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم