Web Analytics Made Easy - Statcounter

«هادی‌نامه»، ارج‌نامه مقام علمی و فرهنگی مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدهادی خسروشاهی، با ارائه مقالاتی درباره مقام علمی و شخصیت او به کوشش رسول جعفریان منتشر شد. ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «هادی‌نامه»، ارج‌نامه‌ای به احترام مقام علمی و فرهنگی  مرحوم آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی به کوشش حجت‌الاسلام و المسلمین رسول جعفریان منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفریان در یادداشتی درباره چرایی انتشار «هادی‌نامه» می‌نویسد: آشنایی ام با ایشان (مرحوم خسروشاهی) از حوالی سال 1370 و شاید اندکی پیش از آن بود، و مدتی در همان سال‌های آغازین دهه هفتاد، در نشر مجله تاریخ و فرهنگ معاصر به ایشان کمک کردم. پس از آن، دوستی ادامه یافت و هر از گاهی، به کتابخانه می‌آمدند و دیداری تازه می‌شد. چند سال قبل، دوست داشتم جشن‌نامه‌ای برای ایشان فراهم کنم که توفیق نصیب نشد. در جریان بنای کتابخانه ایشان در پردیسان، از وقتی که با کمک جناب لاریجانی زمین آن گرفته شد، و تدارک برخی کتب، تا زمانی که راه افتاد، همراهی داشتم.  این روزها درگذشت ایشان سبب شد تا بار دیگر، فکر تدوین ارج‌نامه ایشان در ذهنم احیا شود، اما و هزار افسوس این بار نه جشن‌نامه که صورت یادنامه به خود گرفت.

10 نکته درباره کتاب خاندان علم و تقوی، فقاهت به قلم رضا استادی، سیمای ارتباطی استاد سیدهادی خسروشاهی به کوشش عباس صالحی، قرآن و واقع اجتماعی در اندیشه نوسلفی‌گری به قلم احمد واعظی، سرآغاز اسلامی‌نویسی مطبوعاتی در ایران از فرید قاسمی، یادها و یادگارهایی از مرحوم سیّدهادی خسروشاهی به کوشش محمدتقی انصاریان، سیّد جمال‌شناسی در زبان فارسی سال‌های 1299ـ 1342 به قلم رسول جعفریان، آموزش‌های دینی در کتاب‌های درسی دوره رضاشاه از حمیده سلطانی مقدم، از وبا تا کرونا به قلم عبدالرحیم اباذری، ردای ‌شبه ‌مدرن بر قامت نهاد سنتی به کوشش محسن حسام مظاهری، اندر آرزوی مسلمان‌کردن مردمان دوردست از نفیسه مرشدزاده، یادی از مرحوم سیدصدرالدین  بلاغی به کوشش علی شهیدی، نگاهی به کارنامه سیدهادی خسروشاهی به قلم رحیم نیکبخت، مشایخ تصوّف در خسروشاه از محمد طاهری خسروشاهی، درباره عالم فرزانه و نویسنده توانا مرحوم خسروشاهی به قلم علیرضا سبحانی و مروری بر رفتار محافل و... مذهبی از دهه 30 تا 50 از محمد مهاجری از جمله مقالاتی است که در این ارج‌نامه درباره فعالیت‌های علمی زنده‌یاد خسروشاهی از منظر اهل فن ارائه شده است.

بخشی از یادداشت‌های «هادی‌نامه» نیز به ارائه خاطراتی درباره زنده‌یاد خسروشاهی می‌پردازد که از این موارد می‌توان به این نمونه‌ها اشاره کرد:   خاطراتی از آیت اللّه دکتر مرتضی مطهّری به قلم سیدعلی آل داود،  یاد باد آن روزگاران، یاد باد به کوشش محمدکریم اشراق، کتاب‌های درخواستی به قلم حسین توفیقی، یادی از کتاب‌فروشان و ناشران قدیمی تبریزی از مهرداد فردیار، پیام زن، نخستین نشریه بانوان در قم  به کوشش سیدضیاء مرتضوی و  برخی خاطراتم از آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی به کوشش محسن کمالیان.

از شاگردی امام(ره) تا تبلیغ اسلام در قلب اروپا

آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی که در اسفندماه سال گذشته بر اثر کرونا درگذشت، در سال 1317 در تبریز به دنیا آمد و در سال 52 مرکز بررسی‌های اسلامی قم را تأسیس کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به مدت دو سال، نماینده امام خمینی (ره) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. در کارنامه خسروشاهی پنج سال سفیری ایران در واتیکان و سه سال ریاست نمایندگی ایران در مصر (قاهره) دیده می‌شود. او همچنین به مدت 6 سال فصلنامه «تاریخ و فرهنگ معاصر» و به مدت 35 سال هفته‌نامه «بعثت» را منتشر کرد.

پدر وى، آیت‌الله سیدمرتضى خسروشاهى، از علما و فقها و صاحب رساله آذربایجان و تحصیل‌کرده نجف بود؛ البته خاندان خسروشاهی یکی از خاندان‌های علمی آذربایجان است که بیش از 200 سال آن خاندان با علم و فقاهت زندگی کرده و افراد بسیاری از این خاندان از چهره‌های برجسته فقهی و علمی آذربایجان و کشور بودند.

سیدهادی خسروشاهی پس از به پایان رساندن تحصیلات مقدماتی در تبریز و پس از رحلت پدرش در سال 1342 و در 15 سالگی عازم قم شد و در حوزه علمیه به تحصیل دروس سطح پرداخت. دروس فلسفه، تفسیر، فقه و اصول را در حضور اساتیدی همچون آیت‌الله بروجردی (به مدت چهار ماه)، امام خمینی (ره)، آیت‌الله شریعتمداری، علامه طباطبایی و دیگر علمای حوزه آموخت و موفق به دریافت اجازاتی در امور حسبیه (منوط به اذن فقها) و همچنین در مراحل علمی بالاتر (اجتهاد) و نقل حدیث از علما و مراجع بزرگ نجف، قم و مشهد شد.

او از سال 1332، با اغلب مطبوعات اسلامى از جمله: مکتب اسلام، مکتب تشیع، معرف جعفرى، راه حق، نداى حق، وظیفه، مجموعه حکمت، نور دانش آیین اسلام، مسلمین، آستان قدس، نسل نو، نسل جوان، استوار پیکار، اندیشه، مهد آزادى و... همکارى داشت که مجموع مقالات مندرج در آنها بالغ بر صدها مقاله می‌شود.

زنده‌یاد خسروشاهی در کنار فعالیت‌های علمی، با تأسیس مرکز «فرهنگى اسلامى اروپا» در رم در سال 1361 تأثیر بسیاری در نشر فرهنگ اسلامی در غرب داشت. در ایتالیا، علاوه بر چاپ و نشر ترجمه قرآن مجید و نهج‌البلاغه به زبان ایتالیایی و نشر ماهنامه‌ای به نام «جهان نو» به زبان ایتالیایی در مجموع به مدت پنج سال 162 نوع کتاب و نشریه به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، ایتالیایی و فرانسوی منتشر کرد که در سراسر جهان توزیع شده است.

«هادی‌نامه» با ارائه 54 مقاله درباره مقام علمی و فرهنگی مرحوم آیت‌الله خسروشاهی از سوی نشر مورخ در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

مرحوم خسروشاهی، الگوی طلّاب دارای تفکر تمدنی و امت‌گرا بودپیام تسلیت امام خامنه‌ای در پی درگذشت حجةالاسلام والمسلمین خسروشاهی

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات سیدهادی خسروشاهی علمی و فرهنگی رسول جعفریان مقام علمی هادی نامه ارج نامه آیت الله نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۷۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تشکر بیت آیت الله امامی کاشانی ازرهبر معظم انقلاب وآحاد مردم

به گزارش خبرگزاری مهر، بیت مرحوم آیت الله امامی کاشانی در بیانیه‌ای از رهبر معظم انقلاب، علما، محافل علمی، مسئولان و عموم مردم به دلیل حضور در برنامه‌های تدفین و ترحیم وی و همراهی با بازماندگان قدردانی کرد.

متن بیانیه بدین شرح است؛

بسم الله الرحمن الرحیم
ان الذین آمنوا و عملوا الصالحا سیجعل لهم الرحمن ودا
همانا آنانکه به خدا ایمان آوردند و نیکوکار شدند خدای رحمان آنها را خلق محبوب می‌گرداند.

در واپسین روزهای اسفند ماه سال ۱۴۰۲، درگذشت عالم پرهیزکار و دلداده حضرت ابا صالح المهدی عج، مرحوم آیت الله محمد امامی کاشانی رحمه الله علیه رحمه واسعه قلوب ما و بسیاری از ملت شریف را جریحه‌دار نمود.

برای آنانکه با سیره ایشان و خدمات آن مرحوم آشنایی داشتند فقدان ایشان خسارت سنگینی بود که جبران آن دشوار است لکن خاضع هستیم در برابر مشیت و اراده الهی.

آن مرحوم تا پایان حیات طیبه خود دغدغه تعلیم و تربیت نسل جوان و نشر معارف دینی و نیز خدمت به ناتوانان ایشان با محب وافری که به اهل بیت صلوات الله علیم اجمعین و عشق زاید الوصفی به حضرت ولیعصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء داشتند تا آخرین دقایق حیات پر برکتشان در پی تبیین و تکمیل تالیفات گرانبهایشان در این زمینه بودند.

اگرچه زبان قاصر است لکن بر خود وظیفه دانستیم که مراحم و الطاف رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی و بیت حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، و بیوت حضرات مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم، علما و اساتید حوزه‌های علمیه، روسای محترم سه‌گانه و مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای محترم شورای نگهبان و مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی، نمایندگان محترم ولی فقیه در استان‌ها و ائمه جمعه شهرها، هیئت محترم وزیران و مقامات کشوری و لشکری، اساتید محترم دانشگاه‌ها، مقامات و کارکنان ارگان‌ها و نهادها، اصحاب رسانه، روحانیون و ائمه جماعات مساجد، هیئات مذهبی، اتحادیه و اصناف، همه زنان و مردان بزرگوار و شریف که بر ما منت نهادند، قدم رنجه فرمودند و با شرکت در هر یک از مراسم با شکوه وداع، تشییع، تدفین، ترحیم و چهلم آن عزیز راحل در تهران، مشهد مقدس، کاشان و سایر شهرها و یا با ارسال پیام از طریق رسانه‌های عمومی و فضای مجازی، ما را تسلی بخشیدند و همه آنانکه با فاتحه خود بوستان پژمرده خاندان ما را رونق تازه بخشیدند و از همه کسانی که در این روزهای غم‌آلود، ما را یاری کردند، قدردانی و سپاسگزاری داشته باشیم. در خاتمه از درگاه خداوند سبحان بهترین اجر و پاداش را برای همه مومنین و مومنات و برای آن عالم ربانی، علو درجات در اعلی علیین را مسئلت داریم. ان‌شاءالله ایران عزیز و مردم کشورمان در امنیت و سلامت بوده و تحت رهبری مقام عظمای ولایت به پیشرفت‌های درخشان که آرزوی آن فقید سعید بود، دست یابند.

والسلام علی عبادالله الصالحین
بیت مرحوم آیت الله امامی کاشانی رضوان الله تعالی علیه

کد خبر 6086925 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد
  • بیت مرحوم آیت الله کاشانی بیانیه صادر کرد +جزئیات
  • پیام تشکر بیت آیت‌الله امامی کاشانی از رهبر انقلاب و آحاد مردم
  • پیام تشکر بیت آیت الله امامی کاشانی ازرهبر معظم انقلاب وآحاد مردم
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • «تبادل ظرفیت‌های متقابل» قدرت تهران و اسلام‌آباد را افزایش می‌دهد
  • استقبال پرشور از رئیس جمهور در قدیمی‌ترین دانشگاه لاهور
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان