Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیده زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شعار "جهش تولید" و برنامه های سازمان توسعه تجارت در سال جدید، گفت:  معتقد هستیم یکی از الزامات جهش تولید، تحریک تقاضا در داخل است چرا که تولید باید در جایی به فروش برسد  و به موازات آن معتقد هستیم در زمان جهش صادرات را نیز باید داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: در سال ۹۹، ۵ برنامه عملیاتی در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صادرات و مدیریت واردات طراحی شده است. عمده آن‌ها معطوف به توسعه صادرات به کشور‌های همسایه و توسعه تبادلات بین المللی از روش تهاتر و دیگری تقویت زیرساخت‌های صادراتی در کشور است.

رئیس سازمان توسعه تجارت تشریح کرد: تقویت زیرساخت‌ها می‌تواند هم در مناطق مرزی و بنادر و هم در نزدیکی مراکز تولید باشد. معتقد هستیم که جهش تولید که برابر فرمایشات مقام معظم رهبری باید محقق شود، جهش صادرات هم باید به دنبال داشته باشد و به همین دلیل باید زیرساخت‌های صادراتی پاسخگوی جهش تولید باشد.

زابودم گفت: منظور از زیرساخت‌های صادراتی، اهم از پایانه‌های صادراتی، انبار‌ها، سردخانه‌ها، مراکز دائمی نمایشگاهی، جاده‌ها و هر مکانی که می‌تواند آن را گسترش دهد. با افزایش صادرات به منطقه اوراسیا، مقداری مشکل به وجود آمد چرا که لجستیک به سمت کشور‌های شمالی مثل روسیه، ترکستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس است و احتیاج دارد که لجستیک و زیرساخت صادراتی وجود داشته باشد تا بتواند این کالا‌ها را انتقال دهد.

او ادامه داد: با هماهنگی بخش‌های تولیدی اعم از معاونت امور صنایع در وزارت صمت یا جهاد کشاورزی این مسیر را باید باز کنیم چرا که  جهش تولید نیاز به جهش صادراتی دارد و امیدواریم بتوانیم این کار را انجام دهیم.

روانسازی تجارت در برنامه سازمان توسعه تجارت

رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: برنامه‌های سال ۹۹ می تواند به ۲ بخش ۶ ماه اول و ۶ ماه دوم سال تقسیم شود. ۶ ماه‌ اول سال، شرایط ویژه کرونا و ۶ ماه دوم به شرایط پساکرونا معروف شده است، برای فوریت کار یعنی برای ۶ ماه اول، در مورد متقاعد کردن کشور‌های همسایه و روانسازی تجارت بین جمهوری اسلامی و دیگر کشور‌ها کار کنیم.

او افزود: باید پروتکل‌های بهداشتی که وزارت بهداشت به وزارت امور خارجه ابلاغ کرده است را پیگیری کنیم. موافقت نامه تجاری با کشور‌های همسایه بیشتر دنبال کنیم. امسال کلید مذاکرات موافقت نامه تجارت آزاد با اوراسیا از آبان ماه امسال خواهد خورد و مذاکراتی که با کشور‌های دوست  برای گسترش موافقت نامه های تجاری، اعم از موافقت نامه تجارت  آزاد، انجام داده ایم را گسترش دهیم.

این مقام مسئول گفت: به دلیل اینکه رفت و آمد‌ها در ۶ ماهه اول سال کمتر شده است، به صورت یک ویدئو کنفرانس با آن‌ها در ارتباط خواهیم بود که اولین آن با هند خواهد بود که تاکنون 4 دور مذاکره با این کشور داشته ایم  دور پنجم مذاکرات در اوایل خرداد ماه به صورت ویدئو کنفرانسی خواهد بود. همچنین نشست با اتحادیه اوراسیا هم در نیمه دوم ماه می‌ به صورت ویدئو کنفرانسی ادامه پیدا خواهد کرد.

زادبوم ادامه داد: در ۶ ماهه اول سال ماهیت مذاکرات تجارت تغییر می‌کند و  به سمت مذاکرات ویدئو کنفرانسی و مکاتباتی پیش خواهد رفت تا بتوانیم فضا را در شرایط پساکرونایی پیش ببریم تا بتوانیم شرایط را برای مذاکرات تجاری باز کنیم. شرایط نظام بین الملل از نظر اقتصاد بین الملل و تجارت بین الملل برابر پیش‌بینی‌هایی که موسسات بین الملل از جمله بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، سازمان جهانی تجارت یا موسسات بین المللی انجام داده اند،  تجارت و اقتصاد جهانی را تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است.

او گفت: باید طوری سیاست گذاری کنیم که کمترین آسیب را ببینیم. در بخش تولید و ... جمهوری اسلامی نشان داده است که آسیب پذیری کمتری نسبت به کشور‌های توسعه یافته دارد.

بیشتر بخوانید: زادبوم: تولید در کشور ما؛ صادرات محور نیست/ شریعتی مقدم: اقتصاد منهای نفت را تجربه کرده‌ایم

آخرین وضیعت مرزهای مبادلاتی کشور

این مقام مسئول در خصوص  آخرین وضیعت مرزها، گفت: برخی از مرزهای صادراتی باز هستند. با عراق ۹ مرز مبادلاتی داریم که شامل مرز باشما، پرویزخان، تمرچین باز است و تردد انجام می شود. مرزهای مبادلاتی با افغانستان مانند دوقارون، ماهیرود،  میلک، گمشاد باز است و تردد انجام می شود. مرزهای مبادلاتی با آذربایجان برای کالای تجاری باز است و تریلی‌ها و کامیون‌های ایرانی به دلیل اینکه تردد مسافر محدود است، بار‌ها را به طرف مقابل تحویل می دهند.

زادبوم تشریح کرد: ترانزیت به روسیه از طریق آذربایجان با راننده های غیر ایرانی برقرار است. مرز ارمنستان مبادلاتمان با وزارت بهداشت ۲ طرف انجام می شود و امیدواریم ادامه پیدا کند. مرزهای مبادلاتی با پاکستان بسته است، پاکستان مرزهایش را نه فقط با ایران بلکه با سایر همسایگان از جمله هند و افغانستان بسته است و تا دو هفته دیگر آن را تمدید کرده است و امیدواریم از اوایل ماه می مرزها باز شود.

او ادامه داد: مرزهای مبادلاتی با ترکیه در حال حاضر به صورت ریلی کار می‌کند، اما برای اینکه بتوانیم بر سر مرز مبادلات را کامیون به کامیون انجام دهیم، با طرف ترک در حال مذاکره هستیم. اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه در این زمینه فعال است تا بتوانیم تبادلات زمین هم انجام شود. هر چند یک تا ۲ بار حمل زمینی با ترانشیپمنت انجام می شود. ترانشیپمنت این است که کالا سر مرز می آید و توسط کامیون‌های ترک تحویل گرفته می شود و به داخل ترکیه برده می شود یا برعکس. 

او در مورد مرزهای مبادلاتی بنادر، گفت: بنادر با عمان کار می‌کنند، همچنین با قطر کار را ادامه می‌دهد. با کویت مبادلاتی نداریم، در مورد امارات، قزاقستان و روسیه دریایی انجام می‌شود.

کامیون های وارداتی بدون مشکل می توانند وارد کشور شوند

زادبوم بار اشاره به آخرین وضعیت کامیون‌های وارداتی، گفت: چندی پیش محدودیت برای ورود رانندگان برخی از کامیون‌ها به کشور‌های اروپایی وجود داشته است اما با هماهنگی وزارت خارجه این افراد به ترکیه و از ترکیه به ایران آمدند. راننده‌ای که پشت مرز مانده باشد را بر اساس آمار‌ها نداریم، اما برای ورودشان محدودیت‌هایی وجود داشت.

او گفت: هر راننده ایرانی در هر کجای جهان که باشد می‌تواند به کشور بازگردد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. ممکن است برخی از کشور‌ها به دلیل تردد مسافر مشکلاتی داشته باشند. در مورد ورود و خروج تریلی با وزارت امور خارجه همکاری انجام شده و رانندگان مشکلاتی در این خصوص داشته باشند می‌توانند از طریق سفارتخانه‌ها به وزارت راه و شهرسازی اطلاع دهند تا کارشان پیگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت صادرات تولید مرزهای مبادلاتی سازمان توسعه تجارت انجام می شود موافقت نامه زیرساخت ها کامیون ها بین الملل جهش تولید کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای مخبر بعد از ظهر امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور در مشهد مقدس ، گفت: نامگذاری امسال با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

آقای مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از اولویتهای اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی شود، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود، اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم، اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد و طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه، باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیاز‌های کشور‌های همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

آقای مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آقای رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشور‌های منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قرارداد‌های بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیرو‌های جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبود‌های کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کار‌های عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد، اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده. حجت الله عبدالملکی افزود: طی سال گذشته ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری  ارائه شده که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است که تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲