Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@21:24:59 GMT

علائم یائسگی و راهکارهایی برای درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۷۹۴۸

علائم یائسگی و راهکارهایی برای درمان آن

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یائسگی یا منوپوز، یکی از دوران طبیعی، زندگی بیشتر زنان است که در آن قاعدگی برای همیشه متوقف می‌شود و آن‌ها دیگر قادر به بارداری نیستند. یائسگی زنان معمولا از سن ۴۹ تا ۵۲ سالگی شروع می‌شود. در این هنگام تخمدان‌ها هورمون‌های زنانه (استروژن) را به میزان کمتری ترشح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشانه و علائم یائسگی

در ابتدا عادت ماهانه نامنظم شروع شده و بعد از آن به‌طور کامل قطع می‌شود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهینه نداشته باشند یائسه محسوب می‌شوند. علائم مربوط به یائسگی ممکن است چند ماه تا چند سال بعد از یائسگی در خانم‌ها بروز کند.  از نشانه‌های یائسگی می‌توان به خشکی رحم، گرگرفتگی و خواب آلودگی، کاهش میل جنسی و کندی متابولیسم بدن اشاره کرد که برای کاهش این علائم، پزشکان هورمون‌های جایگزین تجویزمی کنند.

ما در ادامه این مطلب  شما را با چند راهکار خانگی و آسان برای تنظیم هورمون‌های زنانه و رفع علائم یائسگی  آشنا می‌کنیم.

مصرف ویتامین D

خانم‌ها در این زمان خاص  بیش‌تر از هر زمان دیگر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند. در این هنگام  نباید از فواید مکمل‌های ویتامین  D غافل شد؛  این نوع ویتامین موجب تقویت و استحکام استخوان‌ها می‌شود همچنین مکمل ویتامین D در بهبود اخلاق زنان بسیار موثر است. البته این نوع ویتامین  در بهبود گرگرفتگی و خشکی  رحم  زیاد موثر نیست.

از مصرف گیاه توت مار، غافل نشوید!

گیاه توت مار گیاه شگفت‌انگیزی است که مطالعات و تحقیقات گیاه‌شناسی زیادی هم بر روی آن انجام شده است.  استفاده از این گیاه در طول یائسگی می‌تواند کمک ‌کننده باشد. این گیاه در بهبود طیفی از بیماری‌های زنان مانند مشکلات قاعدگی شامل سندرم پیش از قاعدگی و قاعدگی دردناک بسیار تاثیر گذار است.

توت مار منبع غنی بسیاری از ترکیبات سلامت بخش مانند فلاونید‌ها، گلی‌کوزید‌های تریترپنی و اسید‌های آروماتیک است که اثرات مثبت بر گیرنده‌های سروتونین (رشته‌های عصبی) دارند. اثر استروژنی توت مار احتمالاً در تسکین گرگرفتگی و درمان خلق‌وخو هم مؤثر است. لازم ذکر است مصرف گیاه توت مار برای زنانی که از سرطان سینه رنج می‌برند در جهت تسکین مشکلات عروقی و گرگرفتگی می‌تواند مفید باشد.

سنبل الطیب

یکی دیگر از مشکلات دوران یائسگی اختلالات خواب است.  استفاده از گیاه سنبل الطیب به علت خواص دارویی و آرامش بخش در خود موجب بهبود و درمان اختلالات خوابی می شود.

فرآورده‌های سویا

 گیاه دیگر که در درمان یائسگی  به شما کمک می‌کند فرآورده‌های سویا همچون  پنیر سویا است. تحقیقات نشان می‌دهد فرآورده‌های سویا سرشار از مقادیر قابل‌ توجهی از فیتواستروژن‌ها با نام ایزوفلاون هستند که می‌تواند به حفظ سلامت قلبی-عروقی و استخوان‌ها کمک کنند. این ترکیبات همراه با خاصیت شبه استروژنی که دارند می‌توانند کمک بزرگی به کاهش علائم مرتبط با یائسگی در دوره‌ی پیش و پس از یائسگی کنند.

بیشتر بخوانید: هر آنچه خانم‌ها باید درباره یائسگی بدانند+ راهکار درمانی

ریشه گیاه جینسنگ

ریشه  گیاه جینسنگ را می‌توانید به عنوان چای بنوشید یا کپسول آن را از داروخانه‌ها خریداری و مورد استفاده قرار دهید. این ریشه قرن‌ها به عنوان یک گیاه دارویی مسکن و مفید در کشور‌های آسیایی مورد مصرف قرار گرفته است؛ همچنین ترکیبات تسکین دهنده در جینسنگ خواب خوب و رفع احساس خواب آلودگی را برای شما فراهم می‌کند.

ورزش کردن

بانوانی که دردوران یائسگی دچار اختلالات خوابی، تغییرات خلق وخو، گرگرفتگی و تعرق شده اند؛ ورزش و تمرینات یوگا به آنان پیشنهاد می‌شود.

 انتهای پیام/

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویتامینD درمان خانگی یائسگی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است