Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@01:03:48 GMT

برای دستگاه‌های هوشمند چه اقدامات امنیتی لازم است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۷۷۳۶

برای دستگاه‌های هوشمند چه اقدامات امنیتی لازم است؟

اگر به‌تازگی پذیرای الکسای آمازون در خانه‌تان شدید یا روباتی برای تمیز کردن خانه که قابلیت اتصال به وای‌فای را دارد، خریداری کردید، باید بدانید دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می‌شوند، مسائلی مربوط به امنیت و مشکلات حریم شخصی را به همراه دارند، مخصوصا در شرایطی که فرآیند ایمن‌سازی برای آنها انجام نشده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوئیلرمو فرانسیا، پروفسور امنیت سایبری دانشگاه فلورید می‌گوید: «چیزهای زیادی وجود دارد که یک کلاهبردار و هکر می‌تواند به واسطه برخورداری از یک دستگاه هوشمند از شما سرقت کند.»

همانطور که در گزارش وب‌سایت سکیوریتی‌نیوز آمده است، دستیارهای هوشمند از جمله گوگل‌هوم و الکسای آمازون طوری طراحی شدند که به فرمان‌های شما گوش فرا دهند؛ بنابراین در شرایطی که یک هکر بتواند به این ابزارها دسترسی داشته باشد، می‌تواند اطلاعاتی از جمله تاریخ تولد، کلمه عبور و مکالمات شخصی شما را شنود کند و بدین‌ترتیب این امکان برایش فراهم می‌شود که با چنین اطلاعاتی بتواند هویت شما را به سرقت ببرد یا از اطلاعات کارت‌های پرداخت شما سوءاستفاده کند.

دوربین‌های امنیتی منازل که به وای‌فای متصل هستند، می‌توانند زمانی که در حال تایپ کردن کلمه عبور هر یک از حساب‌های شخصی‌تان هستید، به هکرها کمک کنند یا هکرها می‌توانند با برخورداری از اطلاعاتی که در دوربین امنیتی وجود دارد، زمانی که در منزل نیستید را متوجه شوند و از آن برای اقدام به سرقت استفاده کنند. از طرف دیگر، حتی در شرایطی که دستگاه متصل به اینترنت شما دوربین یا میکروفن نداشته باشد هم ایمن نیستید.

در نظر داشته باشید که احتمالا این دستگاه شما، از همان شبکه وای‌فای استفاده می‌کند که دستگاه‌هایی حساس‌تر از جمله رایانه منزلتان از آن بهره می‌گیرد. بنابراین درصورتی‌که یک هکر بتواند به یکی از دستگاه‌های موجود در شبکه شما دسترسی پیدا کند، خواهد توانست از این دسترسی به عنوان روشی برای نفوذ به سایر دستگاه‌ها استفاده کند.

فرانسیا می‌گوید: «هکرها می‌توانند اطراف شبکه شما بچرخند تا بالاخره راهی به رایانه شما باز کنند. این امکان وجود دارد که آنها بدافزاری را روی رایانه شما قرار دهند و تمامی اطلاعات بانکی و کارت‌های اعتباری شما را جمع‌آوری کنند.» به همین دلیل است برای مقابله با چنین مشکلاتی، کارشناسان چندین اقدام امنیتی اساسی را پیشنهاد می‌دهند.

ابتدا پسورد دستگاه الکترونیکی خود را تغییر دهید

زمانی که برای اولین‌بار یک دستگاه الکترونیکی متصل به اینترنت را نصب می‌کنید، به‌طور معمول از شما خواسته می‌شود تا کلمه عبوری را که توسط سازنده تهیه شده است، وارد کنید. فرانسیا می‌گوید: «این کلمه‌های عبور درحقیقت توسط سازندگان دستگاه‌ها تولید و منتشر می‌شوند، این بدان معناست که هر فرد دیگری که به اطلاعات آنلاین درباره کلمه‌های عبور دسترسی داشته باشد، می‌تواند به دستگاه شما نفوذ کند، البته تا زمانی که این کلمه عبور را تغییر نداده باشید.»

به همین دلیل بهترین کار این است که کلمه عبور را به گزینه‌ای سخت و غیرقابل‌حدس تغییر دهید. نکته قابل توجه دیگر این است که نباید از کلمه عبوری که قبلا در یک حساب دیگر استفاده کرده‌اید، استفاده کنید. به این ترتیب، حتی اگر یکی از دستگاه‌های شما مورد حمله یک هکر یا در معرض نشت اطلاعات قرار گیرد و به خطر بیفتد، نمی‌توان از اطلاعات آن برای دسترسی سریع به هر یک از حساب‌های دیگرتان استفاده کرد.

نکته دیگر این است که می‌توانید در صورت امکان، یک مرحله اضافی را برای ورود به سیستم قرار دهید. اگرچه ممکن است کار دشواری به نظر برسد، اما اضافه کردن احراز هویت دوعاملی (یا دومرحله‌ای) به حساب دستگاه هوشمند منزل شما می‌تواند برای محافظت از دستگاهتان در برابر هکرها، اقدام موثری به شمار رود. احراز هویت دوعاملی به دستگاه دیگری نیاز دارد تا از شما تایید بگیرد که واقعا این خودتان هستید که قصد ورود به حساب و دستگاهتان را دارید.

برای فعال کردن احراز هویت دومرحله‌ای به‌طور معمول از شما خواسته می‌شود یک شماره تلفن را وارد کنید تا هنگام ورود به سیستم، یک کد تأیید صحت دریافت کنید، یا می‌توانید برنامه‌ای مانند تاییدکننده گوگل (Google Authenticator) را با حساب‌ها و دستگاه‌هایتان همگام‌سازی کنید که به‌طور خودکار کد جدیدی را برای شما ایجاد می‌کند. این موضوع، دسترسی هکرها به اطلاعات شما را واقعا با دشواری مواجه می‌کند.

همچنین بهتر است راه‌اندازی یک شبکه وای‌فای جداگانه را برای دستگاه‌های هوشمندتان در نظر بگیرید. جسیکا لاوبو، هکر معتبر شرکت امنیتی A-LIGN، در خانه‌اش یک شبکه وای‌فای برای دستگاه‌های شخصی خود و یک شبکه جداگانه برای تجهیزات کارش دارد. به این ترتیب اگر یک هکر بتواند به یکی از این مجموعه دستگاه‌ها دسترسی پیدا کند، به‌راحتی قادر نخواهد بود راه نفوذ به سیستم دیگر را پیدا کند. او می‌گوید: «این کار، مفید و خوب به نظر می‌رسد، زیرا شما می‌توانید بدون اینکه با وای‌فای مشکلی داشته باشید، منابع خود را به آن شبکه منتقل کنید.»

نکته دیگر اینکه تاریخچه دستگاه خود را هر از گاهی پاک کنید. اگر دستگاه شما داده‌هایی از قبیل سابقه جست‌وجوی اخیر شما یا بخشی از مکالمات را ذخیره می‌کند، حتماً هر چند هفته یک بار، این اطلاعات را پاکسازی کنید تا در صورتی که موارد حساسی در هر یک از این اطلاعات وجود دارد، حذف شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و دانش دستگاه های هوشمند اینترنت هک هک شدن امنیت امنیت سایبری آمازون الکسای آمازون وای فای حریم شخصی دستگاه هوشمند گوگل هوم دستگاه الکترونیکی پارسی خبر دستگاه ها کلمه عبور وای فای یک هکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه‌چیز درباره طرح کهربا؛ خرید از فاصله ۵سانتی‌متری

با اجرای طرح کهربا ما از به همراه داشتن کارت‌های بانکی در هنگام خرید و انجام هرگونه معامله که نیاز به ارتباط دوطرفه کارت بانکی و دستگاه پوز دارد، بی‌نیاز می‌شویم. طرح کهربا نیز برای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و به‌روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، فعلا با کارت‌های ۶بانک در دستور کار قرار گرفته است.

NFC چیست؟

ارتباطات میدان نزدیک (NFC) مجموعه‌ای از پروتکل‌های ارتباطی است که ارتباط بین دو دستگاه الکترونیکی را در فاصله ۵سانتی‌متری یا کمتر امکان‌پذیر می‌کند. این فناوری در واقع یک اتصال با سرعت کم را ایجاد می‌کند. مانند سایر فناوری‌های کارت مجاورتی، NFC مبتنی بر جفت‌القایی بین ۲ سیم‌پیچ الکترومغناطیسی موجود در یک دستگاه دارای NFC مانند تلفن هوشمند است. ارتباط میدان نزدیک به تعریف و ارتقای فناوری کمک کرده است و استاندارد‌هایی را برای تأیید انطباق دستگاه تنظیم می‌کند.

راحتی امور با یک تراشه

اکثر تلفن‌های هوشمند و تعدادی از لپ‌تاپ‌های جدید، تراشه NFC دارند. پیش از این بیشتر گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید، مجهز به این سیستم بودند، اما اخیرا گوشی‌های موبایل آیفون نیز به این تراشه مجهز شده‌اند. وقتی یکی از دستگاه‌ها متصل به اینترنت باشد، دیگری می‌تواند داده‌ها را با سرویس‌های آنلاین تبادل کند.

۵سانتی‌متر

برای استفاده از NFC کافی است شما گوشی هوشمند خود را حداکثر با ۵سانتی‌متر فاصله از برچسب NFC یا دستگاه‌های NFC خوان نگه‌دارید تا ارتباط برقرار شود. زمانی که ارتباط بین گوشی و دستگاه NFC خوان برقرار شد، اطلاعات رمزگذاری‌شده در عرض چند ثانیه بین دو طرف ارتباط ردوبدل می‌شود تا فعالیت‌هایی مثل پرداخت، اسکن و ... انجام شود. سرعت بالای این فناوری باعث شده تا در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلفی استفاده شود.

اطلاع از قابلیت گوشی

اگر نمی‌دانید که گوشی شما مجهز به این قابلیت است یا نه، کافی است با مراجعه به تنظیمات آن و جست‌وجوی کلمه NFC از این موضوع مطلع شوید. در گوشی‌های اندرویدی مجهز به این فناوری آیکون آن در پنل نوتیفیکیشن‌ها نیز دیده می‌شود. حتی اگر گوشی خود را به یک NFC خوان نزدیک کنید نیز می‌تواند از وجود این قابلیت مطمئن شود. هرچند روی برخی دستگاه‌های مجهز به این چیپ، لوگوی آن درج شده است. اما اگر گوشی هوشمند شما مجهز به این فناوری نبود، جای نگرانی نیست. کافی است یک سیم‌کارت دارای تراشه NFC تهیه کنید تا به آن مجهز شوید.

همه کاربرد‌های NFC

اگرچه بیشترین و مهم‌ترین کاربرد این فناوری، در خرید‌های روزمره است و شما می‌توانید بدون همراه داشتن انبوه کارت‌های بانکی، همه خرید‌های خود را انجام دهید، اما کاربرد‌های دیگری هم مانند پرداخت پارکومتر، دریافت بلیت یا کارت پرواز، چاپ عکس با برخی پرینتر‌های بی‌سیم، استفاده از بلیت‌های مختلف و حتی ارتباط گوشی هوشمند با تلویزیون‌های هوشمند برای پخش تصاویر گوشی دارد.

امنیت بالا

از آنجایی که اطلاعات با فناوری NFC به شکل رمزگذاری شده رد و بدل می‌شود، امنیت بالایی هم دارد و به‌همین دلیل آن را به یک روش مطمئن برای پرداخت موبایلی و الکترونیکی تبدیل کرده است.

منبع: همشهری آنلاین

tags # موبایل ، بانک مرکزی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی
  • ابواسماعیل به هلاکت رسید؛ انهدام مخفیگاه داعش
  • انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه
  • تولید برق از عرق بدن در حین ورزش!
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد
  • پنجره واحد خدمات هوشمند وزارت علوم جزء ۵ کشور برتر جهان
  • ساعت هوشمند Boat Storm Call 3 چه مشخصاتی دارد؟
  • همه‌چیز درباره طرح کهربا؛ خرید از فاصله ۵سانتی‌متری
  • خرید از فاصله ۵سانتی‌متری