Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@09:24:43 GMT

جهان داستان زندگی‌مان را در خانه بسازیم

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۸۵۱۲

جهان داستان زندگی‌مان را در خانه بسازیم

در این روزهای کرونایی به جای بیرون رفتن از خانه و تجربه کردن بی‌شمار انسان‌ها در جامعه، می‌توانیم در خانه بمانیم و با کتاب‌ها، بی‌شمار زندگی‌های قهرمانان کتاب‌ها را تجربه کنیم.

به گزارش ایمنا، لاله جعفری نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان در یادداشتی نوشت: داستان زندگی ما اکنون به این شکل است که اگر می‌خواهیم زنده بمانیم، حق خروج از خانه نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا چنین موقعیت داستانی را برای ما خلق کرده است. این ما هستیم که می توانیم با تدوین طرح داستانی قوی برای این روزهای زندگی و با خلق شخصیت قوی داستانی که خودمان باشیم و سرزدن کنش‌های مناسب از خود در این موقعیت داستانی، داستانی موفق را به رشته تحریر درآوریم. در این یک مورد ناگزیریم داستانی درست و قوی تحریر کنیم، زیرا که تاوان نادرست بودنش، از دست دادن فرصت تجربه زندگیست.

برای تحریر درست این داستان، نیازمند رژیم غذائی مقوی برای روحمان هستیم. برنامه‌ای که جسم و روح‌مان را ترغیب به ماندن کند. بی‌حوصلگی، خواب‌آلودگی، خشم و بی‌انگیزه بودن را از ما دور کند. یکی از قوی‌ترین این رژیم‌ها، خواندن کتاب خوب است. به جای بیرون رفتن از خانه و تجربه کردن بی‌شمار انسان‌ها در جامعه، در خانه می‌مانیم و با کتاب‌ها بی‌شمار زندگی‌های قهرمانان کتاب‌ها را تجربه می‌کنیم.

به جای هر یک از قهرمانان داستان به مهمانی و سفر می رویم، به ماجراجوئی دست می‌زنیم. با حوادث مختلف دست و پنجه نرم می‌کنیم و با آدم‌های زیادی آشنا می‌شویم، دوست و رفیق می‌شویم. آن چنان که با پایان کتاب دلتنگ‌شان می‌شویم. این چنین، پخته‌تر و آزموده‌تر می‌شویم.

چه‌بسا یاد بگیریم خود نیز شروع به نوشتن یادداشت‌هایی در این ایام شویم. یادداشت‌هایی که شاید در آینده‌ای بسیار دور، طرحی از این روزگار را در نقش خواننده آن زمان نقش ببندد. طرحی که او را وادار به تحسین نویسنده یادداشت کند که چه قهرمانانه از پس آن دوران برآمده و بیاموزد که در مقابل مشکلات زندگی، مانند نویسنده یادداشت، قهرمانانه تاب آورد و دنبال راه حل باشد و نه جاخالی دادن و ترس و فراموش کردن زندگی.

ازخوانش کتاب‌ها، لذت می‌بریم، سرگرم می‌شویم، می‌آموزیم، حس‌های وحشی به سراغمان نمی‌آید و این روزگار عجیب را از سرمی‌گذاریم. بر این اساس بعضی کتاب‌هایی را که می‌دانم ساعات خوبی را برایتان خلق می‌کند، معرفی می‌کنم.
 
معرفی کتاب برای گروه سنی خردسال:
۱.نی نی قصه/لاله جعفری/انتشارات داستان جمعه
۲.شاید سیب باشد/ شینسوکه یوشی تکه/ نشر افق
۲.قصه های نینه و نانی/لاله جعفری/ انتشارات پیام مشرق
۳.با عددها دوست می شوی؟/لاله جعفری/ انتشارات کانون پرورش فکری

معرفی کتاب برای گروه سنی کودک:
۱.کتاب اولی-کلاس اولی/ مجموعه نویسندگان/ نشر افق
۲.ماتیلدا/ رولد دال/ نشر افق
۳.قصه های موش کوچولو/لاله جعفری/انتشارات امیرکبیر(شکوفه)
۴.قرمزی/لاله جعفری / انتشارات کانون پرورش فکری

معرفی کتاب برای گروه سنی نوجوان:
۱.پسری که با پیراناها شنا کرد/دیوید آلموند/ نشر هوپا
۲. من و عجیب و غریب/فروزنده خداجو / انتشارات کانون پرورش فکری
۳.در انتظار یک زندگی طبیعی/ لسلی کانر/ نشر افق
۴.ناروال؛ نهنگ تک شاخ/ لاله جعفری/ انتشارات کانون پرورش فکری

منبع: ایبنا
 

کد خبر 419215

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کودکان داستان کودک ویروس کرونا قرنطینه داستان نويسي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتشارات کانون پرورش فکری لاله جعفری کتاب ها نشر افق بی شمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۸۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟

مهمترین عامل فاصله گرفتن انتشارات علمی و فرهنگی از روزگار درخشان خود، نامش بود؛ نامی که سبب شد مدیرانش از خاطر ببرند که شأن نزول این مرکز برای چه بوده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشار تصویری از بسته بودن کتابفروشی علمی و فرهنگی در خیابان انقلاب، بار دیگر حواشی پیرامون این نشر با سابقه را پررنگ کرد. هرچند قاسم صفایی‌نژاد، مدیر این انتشارات، در گفت‌وگو با تسنیم، خبر تعطیلی آن را تکذیب و اعلام کرد که تعطیلی کتابفروشی فقط چند ساعت بوده است، اما حرف و حدیث‌ها درباره این نشر به اتمام نرسیده است.

انتشارات علمی و فرهنگی چگونه متولد شد؟

در سایت این انتشارات درباره تاریخچه آن آمده است: انتشارات دیرپای علمی و فرهنگی از ادغام دو مؤسسۀ انتشاراتی پیشگام و سرآمد نشر در ایران به نام‌های «بنگاه ترجمه و نشر کتاب» و «مؤسسه انتشارات فرانکلین» پدید آمده است. مؤسسه خصوصی «بنگاه ترجمه و نشر کتاب» در سال 1332 تأسیس شد و با مدیرعاملی بزرگانی همچون احسان یارشاطر و معاونت شخصیت‌هایی مثل عبدالحسین زرین‌کوب و ایرج افشار ادامۀ حیات داد. از گونۀ آثار ماندگار بنگاه ترجمه و نشر کتاب مجموعه‌ای با نام «میراث ایران» بود که آثار معروف ادب فارسی را به زبان‌های دیگر ترجمه می‌کرد. دیگر اثر شناخته شدۀ بنگاه ترجمه و نشر، انتشار دایره‌المعارفی با نام دانشنامۀ ایران و اسلام بود که تا سال 1360 تعداد 10 جلد از آن منتشر شد. ترجمۀ تاریخ طبری و نیز شروع انتشار دانشنامۀ ایرانیکا به پیشنهاد احسان یارشاطر از دیگر آثار ماندگار بنگاه چاپ و نشر است.

مؤسسه فرانکلین ایران نیز در سال 1333 به مدیریت همایون صنعتی‌زاده بنیان نهاده شد. فرانکلین ایران که شعبه‌ای از مؤسسه فرانکلین بین‌المللی بود، پس از مدتی با توسعۀ کارهای خود از شعبۀ مرکزی در نیویورک استقلال مالی و کاری پیدا کرد. شیوهٔ کار این نهاد فرهنگی به ابتکار صنعتی‌زاده این بود که پس از قرارداد با ناشر، کلیۀ امور مربوط به چاپ از ترجمه و ویرایش گرفته تا تصحیح و غلط‌گیری و هزینۀ تبلیغات و حتی پرداختِ اجرت نقاشی پشت جلد را برای ناشر انجام می‌داد. کار تا آنجا پیش رفت که مؤسسه فرانکلین علاوه بر مسئولیت چاپ کتاب‌های درسی کشور، در سال 1337 کتاب‌های درسی کشور افغانستان را هم منتشر می‌کرد.

پایه‌گذاری ویرایش، ارزیابی و نظارت بر ترجمه‌ها، احداث کارخانۀ کاغذ پارس برای رفع مشکل تأمین کاغذ، بنیان‌گذاری سازمان کتاب‌های جیبی، تهیۀ 500 کتابخانه برای مدارس دولتی، بنیان‌گذاری مؤسسۀ دفتر لغت فارسی به سرپرستی دکتر مینوی و زرین‌کوب، کمک به ایجاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تهیۀ طرح مبارزه با بی‌سوادی برای بزرگسالان، ساخت مرکز تکنولوژی آموزشی برای تهیۀ فیلم و کمک به پاگرفتن کتابخانۀ دانشگاه صنعتی شریف از گونه‌ شواهد این توسعه، پیشگامی و خیرگستری فرانکلین بود.

انتصاب عجیب در قدیمی‌ترین مؤسسه انتشاراتی کشور

مؤسسه فرانکلین در این مدت از سال 1332 تا 1356 نزدیک به 2000 عنوان کتاب چاپ کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنگاه ترجمه و نشر کتاب در اواخر سال 1360 به شرکت انتشارت علمی و فرهنگی تبدیل شد. مؤسسه فرانکلین نیز که در سال 1356 «سازمان آموزشی نومرز» نام گرفته بود، ابتدا به «شرکت انتشارات و آموزش انقلاب اسلامی» تغییر نام داد و سپس در سال 1372 در شرکت انتشارات علمی و فرهنگی ادغام شد. انتشارات علمی و فرهنگی که در آن زمان دیگر به نهاد نشری پُخته و آزموده تبدیل شده بود، از سال 1380 تصمیم گرفت با هدف توسعه و گسترش فعالیت‌های اجرایی سه شرکت مجزا و وابسته را به نام‌های «شرکت چاپ و نشر کتبیه»، «شرکت بازرگانی کتاب گستر» و «شرکت فرهنگ‌فیلم تهران» در زیرمجموعه خود تعریف کند. اما چرا یک مرکز نشر با این پیشینه امروز با انتشار یک خبر، تا مرز تعطیلی پیش می‌رود؟

علمی وفرهنگی از کجا به کجا رسید؟!

حاشیه‌های انتشارات علمی و فرهنگی در سال‌های اخیر کم نبوده است؛ از انتخاب مدیران سیاسی و حلقه‌های نزدیک به ستادهای انتخاباتی چپ و راست گرفته تا تجمع اعتراضی کارمندان و ... .

به نظر می‌رسد می‌توان روند افت کیفی و کمی انتشارات را در چند مورد، خلاصه کرد. نخست مشکلات مالی این نشر دیرپاست. وابستگی مالی انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ دفترچه‌های بیمه و کسب درآمد از این طریق، از جمله این عوامل است. احتمالاً انتشار خبر قطع چاپ این دفترچه‌ها برای صاحبان این نشر بیش از هر کس دیگری گران آمد. این وابستگی که منجر به تزریق میلیاردها تومان در هر سال به انتشارات شده بود، این مرکز را از فکر برنامه‌‌ریزی برای تأمین اعتبارات مالی از طرق دیگر بازداشت.

قطع این شاهراه حیاتی در زمانی صورت گرفت که کاغذ برای هر ناشری به یک معضل لاینحل تبدیل شده و انتشارات قراردادهای متعددی داشت که نسبت به انجام آنها متعهد شده بود. کار تا جایی پیش رفت که به ناگزیر با برخی از نویسندگان برای انتخاب تأخیر در چاپ یا فسخ قرارداد مذاکره صورت گرفت. بدهی‌های بیمه‌ای متعدد که به گفته صفایی‌نژاد، بعضاً از سال 69 باقی مانده بود و بدهی به پدیدآورندگان و افرادی که از این مجموعه جدا شده بودند، کار را بیش از پیش برای علمی وفرهنگی سخت و کلاف این نشر را سردرگم‌تر از هر زمان دیگری کرد.

گذشته از این، عامل دوم را می‌توان در انتخاب مدیران اشتباهی جست‌وجو کرد؛ مدیرانی که با بده بستان‌های سیاسی قدم در این مرکز فرهنگی گذاشتند و هرچند انتشارات علمی و فرهنگی را یک بنگاه اقتصادی توصیف کردند_که از وجهی می‌تواند درست باشد_ اما هیچ راهکار اقتصادی برای خروج از این بحران ارائه نکردند.

اما در کنار همه این موارد، شاید مهمترین عاملی که سبب شد علمی و فرهنگی از روزگار درخشان خود فرسنگ‌ها فاصله بگیرد، نامش بود. نام انتشارات علمی و فرهنگی آنقدر بزرگ بود که مدیرانش زیر سایه آن آرام بگیرند و این نشر در یک انفعال فرهنگی و اقتصادی به کار خود ادامه دهد. نگاهی به فهرست آثار منتشر شده حداقل در یک دهه گذشته شاید مؤید این امر باشد و ما را به این نتیجه برساند که علمی و فرهنگی همچنان از چاپ مجموعه ادبیات کلاسیک خود ارتزاق می‌کند. آثار جریان‌سازی که در این سال‌ها منتشر شده باشد، به شمار انگشتان دست هم نمی‌رسد.

از سوی دیگر حضور کمرنگ در بسترهای جدید کتاب و نداشتن برنامه‌ای مشخص در این زمینه در دوره‌های گذشته، علمی و فرهنگی را از یک ناشر به‌روز و کارآمد به یک نشر منفعل گوشه‌نشین تبدیل کرد؛ آن هم در شرایطی که طی پنج سال گذشته اقبال مخاطبان ایرانی به استفاده از این فضا بیش از کتاب‌های کاغذی برآورد شده است.

با در نظر گرفتن این شرایط است که می‌توان مدعی شد مدیران این مجموعه در سال‌های اخیر در زیر سایه همین نام بزرگ از خاطر بردند که شأن نزول آن برای چه بوده است. در نهایت از انتشارات علمی و فرهنگی فقط یک نام و برند باقی ماند؛ مانند کانون پرورش فکری، حوزه هنری و ده‌ها مرکز و نهاد دیگری که می‌توان به این فهرست افزود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟
  • قیصر امین‌پور نمی‌خواست برای شعرش به او کلیه بدهند
  • قیصر امین‌پور نمی خواست برای شعرش به او کلیه بدهند
  • «محل سگ بگذارید لطفا!»
  • عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر
  • مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد
  • کتاب‌های ادبیاتی جذاب
  • کتاب های پرفروش سال ۱۴۰۳
  • در دل فراوانی زندگی می‌کنیم اما گرسنه‌ایم!