Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر فلاحی روز جمعه همچنین به ایجاد موزه صفویه‌شناسی در اردبیل اشاره کرد و افزود: اردبیل به عنوان خاستگاه صفویه در جهان شناخته می‌شود و ایجاد موزه صفویه‌شناسی از ضروریات مجموعه جهانی شیخ است.

وی اظهارداشت: بحث تجهیز مدرسه پورسینا را برای تبدیل به موزه در دستور کار قرار داده‌ایم که عملیات اجرایی آن از دی ماه سال گذشته آغاز و ۸۰ درصد این کار انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در زمینه اتمام عملیات اجرایی در صحن قزلباشان نیز گفت: این صحن آماده افتتاح است و پس از فروکش کردن بیماری کرونا ، نمایشگاه دائمی صنایع دستی در این صحن برپا خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به ضرورت تکمیل طرح مطالعاتی شهیدگاه در جوار بقعه شیخ‌صفی، افزود: این طرح در دست تهیه است که پس از  اتمام آن هرگونه عملیات توسعه محور در مجموعه بر اساس آن اجرا خواهد شد.

او با تاکید بر لزوم مرمت بقعه شیخ صفی‌الدین بیان‌کرد: امسال نیز مطابق بودجه‌های عمرانی برای تداوم عملیات مرمت بقعه تاریخی شیخ صفی‌الدین اردبیلی تلاش خواهیم کرد و با هماهنگی‌ انجام شده سه ساختمان مربوط به بخش اداری در مجموعه تخلیه و به موزه‌های سکه و عکس‌های قدیمی تبدیل خواهد شد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی هم گفت: امسال سه موزه جدید در اردبیل راه‌اندازی خواهد شد.

مهدی حیدری‌وند افزود: سه ساختمان قبلی یگان حفاظت تخلیه و برای احداث موزه نظیر موزه سکه و موزه عکس‌های قدیمی از مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین تجهیز خواهد شد.

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از مهم‌ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال‌های پس از آن است.
این بنا پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه‌گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطه‌ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه‌گر می‌شود ، اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده‌اند.
مجموعه کنونی بقعه شیخ‌صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو) ، سردر ، حیاط بزرگ ، رواق ، مقبره شیخ صفی‌الدین ، حرم‌خانه ، مقبره شاه اسماعیل ، چینی‌خانه (که دارای گچ‌بری‌های زیبا و چند درِ چوبی و نقره‌ای نفیس است) ، مسجد جنت‌سرا ، خانقاه ، چراغ‌خانه ، چله‌خانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال ۱۳۸۹ خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالی‌های جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم‌اکنون در موزه ویکتوریا آلبرت کشور انگلستان نگهداری می‌شود.

برچسب‌ها آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی میراث فرهنگی اردبیل موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی میراث فرهنگی اردبیل موزه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی میراث فرهنگی اردبیل موزه شیخ صفی الدین اردبیلی بقعه شیخ صفی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

به همت میراث فرهنگی استان اردبیل، اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها عصر چهارشنبه در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد که در این کنفراس فعالان حوزه موزه‌ها از مناطق مختلف کشور حضور داشتند‌.

استان اردبیل به خاطر پیشینه تاریخی غنی دارای موزه‌های متعددی همچون موزه سنگ، کتابخانه تخصصی بقعه شیخ ‌صفی، مفاخر دینی، مردم‌شناسی و تاریخ طبیعی در شهر اردبیل و موزه صارم‌السلطنه شهر نمین، موزه باستان‌شناسی نیر، موزه باستان‌شناسی خلخال و موزه باستان‌شناسی مشگین‌شهر است.

در این کنفرانس  فعالان و پژوهشگران  در مورد موزه‌ها به بحث پرداخته و راهکارهای لازم را برای توسعه موزه‌ها ارائه دادند.

 

.

 

به دبیرخانه این کنفرانس حدود 120 مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف بود.

حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در این کنفرانس اظهار داشت: موزه چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده و آن را به عنوان موزه فرهنگی، هنری و قدیمی‌ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم.

کاظم دبیر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس تصریح کرد: موزه‌ها نقش اساسی در معرفی تمدن، تاریخ و فرهنگ دارد و استان اردبیل با موزه‌های خود نقش اساسی در جذب گردشگر داشته است.

احمد محیط طباطبایی رییس کمیته ملی موزه‌های ایران با اشاره به ظرفیت‌های موزه‌های استان اردبیل گفت: اردبیل با این موزه‌ها می‌تواند نقش اساسی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها
  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • نمایشگاه آئین محوطه‌های باستانی اردبیل دایر شد