Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله عابدینی در برنامه زنده تلویزیونی گفت: از خدمات نیروهای مسلح، بسیج و مجموعه‌های مردمی در کمک به نیازمندان قدردانی می‌کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در برنامه سروش آسمانی که به صورت زنده از شبکه قزوین به روی آنتن می رود، اظهار کرد: تقوا، عقل انسان را دانا و اراده او را توانا می کند و با دست‌یابی به عقل دانا و اراده تونا، انسان هیچگاه گرفتار نمی شود و اینها یکی از آثار تقواست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه روشن بینی و روشن فکری از آثار دیگر تقواست، تصریح کرد: خدا فرموده اگر اهل تقوا بشوید، نوری در وجود شما پیدا می شود و به وسیله آن راه درست را تشخیص می دهید و به بهترین شکل می توانید زندگی را مدیریت کنید.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه تقوا برای انسان آرامش می آورد، گفت: همه در جستجوی آرامش هستیم و جز تقوا هیچ چیز برای ما آرامش واقعی نمی آورد. نباید آسایش دنیایی را با آرامش اشتباه بگیریم که همان فراهم آوردن امکانات زندگی است اما آرامش غیر از آسایش دنیایی است و آرامش حقیقی تنها با تقوا حاصل می شود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: هیچ موقع آسایش، انسان را نسبت به قیامت آرام نمی کند و زمانی انسان به آرامش می رسد که از اولیاء الهی شود و نسبت به قیامت آرام می شود. اولیاء الهی کسانی هستند که ایمان دارند و بر اساس تقوا عمل می کنند و چنین انسانی همواره در آرامش هستند.

وی عنوان کرد: خداوند در قرآن می فرماید آن گونه که شایسته تقواست، تقوا پیشه کنید. تقوا حق بزرگی به گردن شما دارد و اگر این حق را ادا کنید آثار و برکاتش در زندگی شما جاری می شود و تا زنده اید کاری کنید به مقام تسلیم برسید و هر کسی به این جایگاه رسید اهل ظلم و ستم در زندگی شخصی و کاری نیست.

 

 

آیت الله عابدینی اظهار کرد: جامعه ای که اینگونه عمل می کند هیچگاه به بن بست نمی رسد و هر کسی اهل تقوا باشد، خدا همواره برای او گشایش قرار می دهد و خدا از راه هایی که گمان او نمی رسد، روزی به او می رساند و در دنیا راحت زندگی می کند و در قیامت سربلند خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در خصوص اهمیت ماه رمضان، اظهار کرد: امام علی(ع) نقل کرده اند رسول خدا(ص) فرموده ای مردم! ماه مبارک رمضان با دستانی پر از برکت، رحمت و مغفرت می آید تا به شما نشاط ببخشد، یأس و نا امیدی را از میان شما ببرد و کینه و اداوت از جامعه برچیده شود و همه به استقبال آن بروید.

وی تصریح کرد: رسول گرامی اسلام(ص) از همه غیر مؤمنان هم دعوت کرده تا با ایمان آوردن به استقبال و استفاده از برکات ماه مبارک رمضان روی آورده و این مهم جایگاه والای این ماه مبارک را نشان می دهد.

امام جمعه قزوین بیان کرد: رسول خدا(ص) فرموده ماه رمضان ماهی است که زیباتر و نورانی تر از این ماه در پیشگاه خدا ماهی وجود ندارد و 11 ماه برای آماده شدن انسان برای ماه رمضان است.

آیت‌الله عابدینی افزود: همانطور که ماه رمضان، برترین ماه است، روزهای ماه رمضان نیز برترین روزهاست و مبادا لحظه ای را از دست بدهید چرا که ساعت ساعت این ماه، برترین ساعت هاست.

وی ادامه داد: خدا انسان را به روزه داری که همان دعوت به تقوا و کرامت است، دعوت کرده و وقتی شما به ضیافت ماه رمضان آمدید، به تقوا می رسید و وقتی به تقوا رسیدید به کرامت می رسید و این کرامت بالاترین درجات انسانی و حتی خواب شما هم تسبیح و ذکر و عبادت محسوب می شود هر کاری که انجام می دهید در پیشگاه خدا قبول می شود زیرا رنگ و بوی تقوا دارد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: دعا در ماه رمضان بسیار توصیه شده است و رسول خدا تأکید کرده دعا در این ماه مستجاب می شود. خداوند در قرآن فرموده وقتی در ماه مبارک رمضان بندگان من، مرا جویا شدند بگو من همینجا هستم.

آیت الله عابدینی افزود: خدا همیشه نزدیک است و همه جا هست و ماه رمضان این موضوع را یادآوری می کند و خدا تأکید کرده هر کسی دعا کند، پاسخ می گیرد و هر چه می خواهید بگویید و مؤمنان از من بخواهند و اعتماد داشته باشند که برآورده و اجابت می کند، اگر مصلحت باشد. آدم گرفتار کسی است که این ماه بیاید و برود و از این ماه مبارک استفاده نکند.

وی در ادامه با تبریک روز ارتش بیان کرد: هر ساله در چنین روزی مانور نیروهای مسلح را داشتیم اما امسال مانور بهداشتی نیروهای مسلح را شاهد بودیم و امیدواریم هر سال شاهد ارتقای توان و قدرت نظامی باشیم. این عزیزان تلاش های بسیاری در عرصه های مختلف داشته اند و امیدواریم هر روز شاهد افزایش اقتدار ارتش مقتدر باشیم.

امام جمعه قزوین در خصوص افراد گرفتار گفت: مواسات فراتر از صدقه دادن است و امیدواریم همان گونه که انتظار می رود، جایگاه مواسات را بدانیم و با افراد گرفتاری که از بیماری کرونا آسیب دیده اند، همانند رفتاری که انصار با مهاجرین داشتند، رفتار کنیم و به این عزیزان کمک و یاری برسانیم و بدانیم که این حقی است که از ناحیه خدا بر عهده همه ما قرار داده شده است.

وی در پایان از خدمات همه نیروهای مسلح، سپاه، ارتش، بسیج و مجموعه های خودجوش مردمی در شناسایی افراد نیازمند و کمک به آنها قدردانی کرد.

انتهای پیام /

منبع: دانا

کلیدواژه: آیت الله عابدینی نیروهای مسلح ماه رمضان ماه مبارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزه باعث به وجود آمدن تقوا و پرورش روح می‌شود

 

حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی درمورد سوال اغلب یهودی‌های مدینه از پیامبر مهربانی‌ها (ص) درمورد «روح» بیان کرد: یکی از سوالاتی که اغلب یهودی‌های مدینه از وجود نازنین رسول گرامی اسلام (ص) می‌پرسیدند که قرآن نیز به آن اشاره نموده، درباره یکی از دو بُعد مهم انسان‌ها یعنی «روح» است.

«وَیَسْأَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی وَمَا أُوتِیتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا »«و از تو درباره «روح» سؤال می‌کنند، بگو: «روح از فرمان پروردگار من است؛ و جز اندکی از دانش، به شما داده نشده است.»

روح در قرآن

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: واژه «روح» از واژه‌های پُر رمز و راز و ابهام آمیزی است که ۲۱ بار در قرآن کریم آمده است، گاهی به صورت مقید و مضاف، مانند روح القدس، روح الامین، روحی، روحنا و گاهی بدون اضافه و قید.

عبادت با توجه غذای روح انسان‌ها 

وی افزود: این نکته مهم را نباید فراموش کنیم: همان‌گونه که جسم و بدن انسان یا ماشین نیاز به آب و غذا و خوراک و بنزین و روغن دارند، روح انسان نیز نیازمند خوراکی است تا جان بگیرد و همیشه شاداب و تلاشگر و پویا باشد. حتماً سوال می‌کنید، غذای روح چه می‌تواند باشد؟ و چه چیزی به روح انسان انرژی می‌دهد و او را سرپا نگه می‌دارد؟ در یک کلام باید گفت: غذای روح و آن‌چه که او را پرورش می‌دهد چیزی نیست مگر «عبادت». اینجاست که سوال دومی به وجود می‌آید که کدام عبادت؟ و با چه کیفیتی روح را پرورش می‌دهد؟ آیا این عبادت‌های طوطی‌واری و به فرموده پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم، نماز‌های کلاغی روح را بزرگ و تقویت می‌کنند؟ یا عبادات با توجه و با خلوص نیت؟

این کارشناس مذهبی گفت: خیلی‌ها شصت هفتاد سال خدا را عبادت می‌کنند ولی بعد که با ایشان حرف میزنی می‌گویند: ما که خیری از این عبادت ندیدیم و چیزی عائدمان نشد. ایشان دقیقاً مصادیق همین حرف ما هستند که شصت - هفتاد سال عبادت کردند و به قول خودشان دولا و راست شدند ولی نماز و روزه‌شان روح نداشت و برایشان بی لذت بود. عزیزان روح عبادت و بندگی و روزه داری و ... «توجه» است. 

نماز بی فایده

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی تصریح کرد: باید عبادات را شناخت. عبادات هم جسم و هم روح دارند. جسم عبادات، به تنهایی کافی نیست. وقتی انسان، نماز بخواند ولی در حال نماز توجه به خود ذکر نداشته باشد، ملتفت نباشد که چه می‌گوید و با چه کسی حرف می‌زند، مضامین نماز را به کلی از روی غفلت ادا کند، این نماز، نماز بی فایده‌ای است. این نماز است که «قربان کلّ تقی» خواهد بود. نماز نزدیک کننده انسان به خداست، اما نزدیک کننده انسان با تقوا.

شعر درباره بی توجه بودن در عبادت

فکرم همه‌جا هست، ولی پیشِ خدا نیست

سجاده زَر دوز که محرابِ دعا نیست

گفتند سر سجده کجا رفته حواست؟

اندیشه سَیّالِ من ـ‌ ای دوست ـ کجا نیست؟!

روزه هم نیاز به توجه دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی تصریح کرد: روزه موجب تقوا و به وجودآورنده تقواست؛ اما روزه با توجه. روزه فقط این نیست که انسان نخورد و نیاشامد؛ روزه یک نوع پرورش روح شماست. شما می‌توانید اندام‌های روحتان را با روزه پرورش دهید و تصفیه و پاکیزه شوید و طهارت پیدا کنید.

تحجر یکی از پیامد‌های بی توجه عبادت کردن 

این کارشناس مذهبی گفت: اگر در حال عبادت، توجه نبود و روح عبادت -که همان عبودیت و انس به خدا و تسلیم در مقابل اوست - مورد توجه قرار نگرفت، آن‌وقت خطر‌های گوناگونی سر راه انسان قرار می‌گیرند که تحجر یکی از آن هاست.

خوارج مصداق بارز دینداران بی توجه

او بیان کرد: بعضی از همین خوارجی که در این ایام اسمشان را زیاد شنیدید، آن‌چنان عبادت می‌کردند و آیات قرآن و نماز را باحال می‌خواندند که حتی اصحاب امیرالمؤمنین علیه السلام را تحت تأثیر قرار می‌دادند! در همان ایام جنگ جمل، یکی از یاران امیرالمؤمنین علیه السلام عبور می‌کرد، دید که یکی از آن‌ها عبادت می‌کند و نصف شب، این آیات را با صدای خوشی می‌خواند: «أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاءَ اللَّیْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا یَحْذَرُ الْآخِرَةَ». منقلب شد و پیش امیرالمؤمنین علیه السلام آمد. حتی انسان‌های هوشمند و زیرک و آگاه - که اصحاب نزدیک امیرالمؤمنین علیه السلام غالباً این طور بودند - نیز اشتباه می‌کردند.

 امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: هیچ‌کس نمی‌توانست این کاری را که من کردم، انجام دهد  و این فتنه را بخواباند. این کار واقعاً شمشیر و آگاهی و آن ایمان علی به خودش و راه خودش را می‌خواست. حتی گاهی خواص متزلزل می‌شدند.

 امیرالمؤمنین علیه السلام به آن صحابه خود فرمودند: - طبق این نقلی که شده است - فردا به تو خواهم گفت. فردا وقتی که جنگ تمام شد و کمتر از ده نفر از مجموعه خوارج زنده ماندند و بقیه در جنگ کشته شدند، حضرت علی علیه السلام به عنوان وسیله‌ای برای عبرت و موعظه یاران و اصحاب خودش، در بین کشته‌ها راه افتادند و با بعضی از آنان به مناسبتی حرف زد. به یکی از این کشته‌ها که به پشت افتاده بود، رسیدند. حضرت علیه‌السلام فرمودند، این را برگردانید؛ برگرداندند. شاید فرمودند او را بنشانید؛ نشاندند. بعد به همین کسی که از یاران نزدیکش بود، فرمودند: او را می‌شناسی؟ گفت: نه، یا امیرالمؤمنین. فرمودند: او همان کسی است که دیشب آن آیات را می‌خواند و دل تو را ربوده بود!

این چه قرآن خواندنی است؟! این چه نوع عبادت کردنی است؟! این دوری از روح عبادت است. اگر انسان با روح عبادت و نماز و قرآن آشنا باشد، می‌فهمد که وقتی موجودیت و حقیقت و لبّ اسلام -که در علی بن ابیطالب مجسم است- در یک طرف قرار گرفته است، همه شبهه‌ها را از خودش دور می‌کند و به او می‌پیوندد. این دوری از قرآن و دوری از دین است که کسی نتواند این موضوع را تشخیص بدهد و نتیجتاً بر روی علیه السلام شمشیر بلند کند.

 راه مبارزه با تحجر و عدم توجه 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی تصریح کرد: تحجر نقطه مقابل توجه و عمیق شدن و تفکر در مبانی دین و عبادیات است. اما این‌گونه هم نیست که تحجر رفع نشود و از بین نرود، برای خارج شدن از این بیماری هولناک باید یک قاعده و اصول اساسی را همه مسلمین و مومنین همیشه نصب العین خود قرار دهند و آن این است که برای زدودن تحجر از وجود خود باید به جای عبادت خدا، بندگی خدا را سر لوحه افکار، اعمال و نیات خود قرار دهند. متأسفانه، امروزه خیلی‌ها نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند ولی از روی عادت و روزمرگی که این همان تحجر است که مانع شکوفایی روح انسان می‌شود که این عبادت بی توجه تحجر می‌آورد ولی در بندگی اصلاً غفلت راه ندارد و تحجر به وجود نمی‌آید.

بندگی یعنی شکستن بت درون!

این کارشناس مذهبی یادآور شد: روح عبادت، بندگی خداست. برادران و خواهران! ما باید سعی کنیم که روح بندگی را در خودمان زنده نماییم. بندگی، یعنی تسلیم در مقابل خدا، یعنی شکستن آن بتی که در درون ماست. آن بت درونی ما -یعنی من- در خیلی جا‌ها خودش را نشان می‌دهد. وقتی که منفعتت به خطر بیفتد، کسی حرفت را قبول نکند، چیزی مطابق میل تو -ولو خلاف شرع- ظاهر بشود، یا سر دو راهی قرار بگیری -یک طرف منافع شخصی، یک طرف وظیفه و تکلیف - در چنین تنگنا‌ها و بزنگاه‌هایی، آن منِ درونی انسان سر بلند می‌کند و خودش را نشان می‌دهد. ماه رمضان، مقدمه این است. روزه، نماز باتوجه، انفاقات، حتّی جهاد فی سبیل‌اللَّه، برای رسیدن به چنین دنیایی است که مردم بنده خدا باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل یک ماهه دادستان زنجان برای تکمیل مجموعه خدماتی عوارضی زنجان - قزوین
  • برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است/ تغییر ساعت بازدید از این برج در روز‌های در روز‌های ۱۰، ۱۲ و ۱۴ فروردین
  • فرصت یک ماهه دادستان زنجان برای تکمیل مجموعه خدماتی زنجان-قزوین
  • هم افزایی و تحکیم وحدت مسلمانان در ماه مبارک رمضان، دشمنان اسلام را تضعیف می کند
  • روزه باعث به وجود آمدن تقوا و پرورش روح می‌شود
  • اجرای طرح آرامش بهاری در قریب به ۷۰ بقعه متبرکه کرمان
  • ضیافت افطاری ایتام و مددجویان کمیته امداد امام خمینی لنده
  • توزیع ۱۰ میلیون وعده غذای گرم میان نیازمندان در ۱۴ روز نخست ماه رمضان
  • اجرای طرح‌های «ضیافت الهی» و «آرامش بهاری» در بقاع متبرکه آمل
  • شیرازِ پس از باران، همچنان پاکیزه و زیبا