Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-03-30@05:02:54 GMT

سهم روسای بانک مرکزی از میزان تزریق ارز به بازار

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۳۱۲۴

در ۱۵سال بین ۱۳۸۲تا ۱۳۹۶درمجموع حدود ۵۸۸میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که نزدیک به ۲۸۴میلیارد دلار آن برای مداخله به بازار تزریق شده است.

در فاصله این سال‌ها چهار رئیس‌کل، اداره بانک مرکزی را برعهده داشته‌اند که تمام آن‌ها بخشی از کل ارز را به بازار فرعی یا همان "ارز مداخله‌ای" تخصیص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۵ میلیارد دلار در دوره ریاست ولی‌الله سیف

دوره ریاست سیف در بانک مرکزی از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تا ابتدای سال ۱۳۹۷ ادامه داشته است. در این دوره مجموع ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی به ۱۵۱ میلیارد و ۲۶۲ میلیون دلار می‌رسد که ۲۳.۳ درصد آن (۳۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار) صرف مداخله ارزی شده است. همچنین ۱۱۵ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار نیز که ۷۶.۷ درصد کل ارز فروخته شده را شامل می‌شود، در بازار اصلی فروخته شده است.

در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ معادل ۹ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که ۱۰۰ درصد در بازار اصلی بوده و سهم مداخله صفر بوده است. در سال ۱۳۹۳ نیز از ۳۳ میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار ارز فروخته شده یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار یعنی ۵.۴ درصد سهم مداخله بوده و ۹۴.۶ درصد مابقی برابر با ۳۱ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار به بازار اصلی تخصیص داده شده است.

در سال ۱۳۹۴ کل ارز فروخته شده به ۲۳ میلیارد و ۷۴۵ میلیون دلار کاهش یافته است. از این رقم ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار معادل ۱۳.۹ درصد برای مداخله هزینه شده و ۸۶.۱ درصد برابر با ۲۰ میلیارد و ۴۴۵ میلیون دلار در بازار اصلی فروخته شده است. کل ارز فروخته شده در سال ۱۳۹۵ به ۳۸ میلیارد و ۸۱۵ میلیون دلار می‌رسد که ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن برابر با ۳۰.۱ درصد مداخله‌ای و ۲۷ میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار برابر با ۶۹.۹ درصد برای بازار اصلی بوده است. در سال ۱۳۹۶ نیز ۴۵ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار توسط بانک مرکزی فروخته شده است که ۲۳.۳ درصد آن معادل ۳۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای مداخله و ۱۱۵ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار یعنی ۷۶.۷ درصد برای بازار اصلی هزینه شده است.

۱۶۰ میلیارد دلار در دوره ریاست محمود بهمنی

دوره مسئولیت محمود بهمنی در بانک مرکزی نیز از اواسط سال ۱۳۸۷ تا اوایل سال ۱۳۹۲ طول کشیده است. در این دوره، مجموع ارز فروخته شده این بانک ۲۷۷ میلیارد و ۱۷ میلیون دلار بوده که ۵۷.۹ درصد آن ( ۱۶۰ میلیارد و ۴۵۶ میلیون دلار) برای مداخله در بازار صرف شده و ۱۱۶ میلیارد و ۵۶۲ میلیون دلار مابقی که ۴۲.۱ درصد کل ارز تخصیصی را شامل می‌شود، در بازار اصلی فروخته شده است.

در نیمه دوم سال ۱۳۸۷ جمع ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی ۲۶ میلیارد و ۲۸۹ میلیون دلار بوده که ۶۹.۱ درصد آن مداخله‌ای و ۳۰.۹ درصد در بازار اصلی فروخته شده است. در سال ۱۳۸۸ نیز ۴۹ میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار ارز توسط    بانک مرکزی فروخته شده که ۷۵.۸ درصد آن برای مداخله و ۲۴.۲ درصد برای بازار اصلی بوده است.

همچنین از مجموع ۶۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری که در سال ۱۳۸۹ فروخته شده است، ۷۹.۸ درصد صرف مداخله شده و ۲۰.۲ درصد مابقی در بازار اصلی به فروش رفته است. در سال ۱۳۹۰ ارز فروخته شده بانک به ۸۶ میلیارد و ۵۹ میلیون دلار افزایش یافته که ۵۷.۸ درصد مداخله‌ای و ۴۲.۲ درصد بازار اصلی بوده است. اما در چند ماه نخست سال ۱۳۹۲ بانک مرکزی ۹ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز فروخته که ۱۰۰ درصد آن در بازار اصلی تخصیص داده شده است.

۳۰ میلیارد در دوره ریاست طهماسب مظاهری

در دوره یک‌ساله ریاست طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی که از نیمه سال ۱۳۸۶ تا نیمه سال ۱۳۸۷ ادامه داشت، درمجموع ۴۶ میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۷۶.۱ درصد آن ( ۳۰ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار) برای مداخله صرف شده است و ۳۳.۹ درصد مابقی یعنی ۱۵ میلیارد و ۶۴۹ میلیون دلار راهی بازار اصلی شده است. در نیمی از سال ۱۳۸۶ معادل ۱۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۲ درصد آن مداخله‌ای و ۳۸ درصد بازار اصلی بوده است. رقم کل ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی در نیمه نخست سال ۱۳۸۷ نیز به ۲۶ میلیارد و ۲۸۹ میلیون دلار می‌رسد که ۶۹.۱ درصد آن برای مداخله و ۳۰.۹ درصد برای تأمین ارز واردات رسمی هزینه شده است.

۵۷ میلیارد دلار در دوره ریاست ابراهیم شیبانی

در دوره تصدی ابراهیم شیبانی بر بانک مرکزی که از سال ۱۳۸۲ تا ابتدای ۱۳۸۶ طول کشید، درمجموع ۱۱۴ میلیارد و ۵۸۵ میلیون دلار ارز توسط این بانک فروخته شده که ۵۰.۴ درصد آن ( ۵۷ میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار) مداخله‌ای بوده است. در این دوره ۵۶ میلیارد و ۸۶۸ میلیون دلار نیز که ۴۹.۶ درصد کل ارز فروخته شده را شامل می‌شود، به بازار اصلی تخصیص داده شده است.

در سال ۱۳۸۲ حدود ۱۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۱.۳ درصد آن در بازار اصلی و ۳۸.۷ درصد برای مداخله بوده است. در سال ۱۳۸۳ مبلغ کل ارز فروخته شده به ۱۸ میلیارد و ۹۵۶ میلیون دلار می‌رسد که سهم ارز مداخله‌ای بیشتر شده است؛ به‌طوری‌که ۵۲.۸ درصد در بازار اصلی و ۴۷.۲ درصد مداخله‌ای بوده است. در سال ۱۳۸۴ باوجودی که نسبت ارز مداخله‌ای ثابت بوده ولی رقم آن افزایش یافته است. در این سال از ۲۴ میلیارد و ۳۶۶ میلیون دلار کل ارز فروخته شده ۴۷.۱ درصد مداخله‌ای و ۵۲.۹ درصد برای بازار اصلی بوده است.

در سال ۱۳۸۵ نیز کل ارز فروخته شده به ۳۲ میلیارد و ۵۰۳ میلیون دلار افزایش یافته که ۵۴.۳ درصد آن برای مداخله و ۴۵.۷ درصد مابقی برای بازار اصلی هزینه شده است. در چند ماه ابتدایی سال ۱۳۸۶ هم ۱۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۲ درصد آن مداخله‌ای و ۳۸ درصد بازار اصلی بوده است.

 

ایسنا

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Hxd برچسب ها: بانک مرکزی ، محمود بهمنی ، ولی الله سیف ، بازار ارز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی محمود بهمنی ولی الله سیف بازار ارز میلیون دلار ارز فروخته شده میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار میلیون دلار می رسد بازار اصلی بوده برای بازار اصلی توسط بانک مرکزی درصد مداخله ای آن برای مداخله دوره ریاست برای مداخله دلار ارز توسط میلیارد دلار ۹ میلیارد ۹ درصد مداخله ای درصد مابقی تخصیص داده هزینه شده ۳ درصد آن سال ۱۳۸۷ سال ۱۳۹۲ ۷ درصد ۸ درصد ۲ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۳۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوئیفت و راه‌اندازی پلتفرم جدید برای ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن ارتباطات مالی بین بانکی در جهان، «سوئیفت» در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی یک پلتفرم جدید است تا ارزهای دیجیتال بانک مرکزی کشورهای مختلف را به سیستم مالی موجود متصل کند.

با توجه به نقش کلیدی سوئیفت در بانکداری جهانی، کارشناسان این حرکت را یکی از مهم‌ترین اقدامات برای رسمیت یافتن اکوسیستم نوپای پول دیجیتال بانک‌های مرکزی می‌دانند.

در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از بانک‌های مرکزی جهان در حال بررسی نسخه‌های دیجیتالی ارزهای خود هستند. اکثر آنها نمی‌خواهند از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال عقب بمانند، اما از طرف دیگر با پیچیدگی‌های فنی مرتبط با راه‌اندازی آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

کد خبر 6064322

دیگر خبرها

  • ایران در سال ۱۴۰۲ چقدر نفت فروخت و چقدر تخفیف داد؟
  • سوئیفت و راه‌اندازی پلتفرم جدید برای ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد!
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد
  • تزریق کالاهای اساسی به بازار/ضرورت جلوگیری از مصرف نامتعارف نان
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • پیدا و پنهان اقتصاد در سالی که گذشت!
  • افزایش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل/ حقیقی‌ها نقدینگی تزریق بازار سهام کردند
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد / اتفاق عجیب در اقتصاد ایران
  • تزریق پول بن‌سلمان به یک خودروساز معروف!