Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-18@10:38:02 GMT

یادداشت فولادگر| مجلس دهم و عبور از موانع تولید

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۳۹۰۶

یادداشت فولادگر| مجلس دهم و عبور از موانع تولید

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس معتقد است که رفع مشکلات اقتصادی مردم می‌تواند به رضایت فزاینده از کارآمدی نظام اسلامی منتهی شود. ۲۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۱ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده، به اقدامات مجلس دهم در حوزه حمایت از تولید پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن کامل یادداشت فولادگر به شرح زیر است:
 
سالهاست که رهبر معظم  انقلاب در نامگذاری های سال، به مسائل اقتصادی توجهی ویژه داشته و به همه مسئولان برای رفع مشکلات حوزه اقتصادی و معیشت مردم تذکر داده اند؛ کما این که سال 99 را نیز سال " جهش تولید" نامیدند. 
دلیل این تذکرات روشن است. از یک سو، رفع مشکل اقتصادی مردم می تواند به رضایت فزاینده مردم از کارآمدی نظام اسلامی منتهی شود و از سوی دیگر، با توجه به تلاش آمریکا و برخی دیگر از کشورها برای فشار حداکثری به ایران و تحریم های همه جانبه، رفع چالش های اقتصادی می تواند دسیسه دشمن برای به زانو درآوردن کشورمان را خنثی کند. 
آنچه در این بین حائز اهمیت است، توجه ویژه به حوزه تولید در نسبت با دیگر بخشهای اقتصادی است. موتور محرک حوزه اقتصاد، تولید است و آنچه  رشد اقتصادی کشور را از منفی به مثبت بدل کرده است، حوزه تولید در عرصه های کشاورزی ،صنعت و ارتباطات بوده است. 
در همین زمینه  مجلس دهم در مصوباتی ویژه، کوشید تا با برداشتن معضلات پیش روی حوزه تولید، به رشد اقتصادی کشور کمک کند. این تلاش کمک کرد تا بخش خصوصی بتواند با قدرت بیشتری به تولید ثروت و ارزش آفرینی اقتصادی مبادرت ورزد. 
یکی از کلیدی ترین این تصمیمات، الحاق مواد 61 و 62 به  قانون رفع موانع تولید و اشتغال است که خود  در مجلس نهم به تصویب رسیده بود. اقدام مهم دیگر مجلس دهم در حمایت از تولید ملی، تصویب قانون حدااکثر استفاده از توان تولید داخل و حمایت از کالای ایرانی بود.  ‌‌از دیکر گام های اساسی مجلس دهم ،  به ثمر رساندن قانون توسعه و تقویت نظام استاندارد و نیز چند اصلاح مهم و موثر در قانون اصل 44 بود.

 باید اذعان داشت  که مجموعه این اقدامات، بخش قابل توجهی از  مشکلات حوزه صدور مجوزها در بخش تولید را از میان برداشت و کمک کرد تا معضل نقدینگی در ارتباط با برخی واحدهای تولیدی مهار شود. در قانون  رفع موانع کسب و کار پیش بینی شده بود که بانک‌ها و موسسات اعتباری و صندوق‌های حمایتی موظف باشند با تسهیلات یا موارد امهال مصوب در کارگروه تسهیل، حداکثر ظرف مدت یک ماه موافقت کنند. 
این قانون تشکیل ستاد ملی ویژه تسهیل و رفع موانع واحدهای تولیدی را پیش بینی کرده بود که وظیفه داشت در ابعاد ملی و استانی، نسبت به شناسایی و رفع چالش های پیش روی تولید و اشتغال اقدام کند. 
اهمیت این قانون که در روزهای پایانی سال 96 به تصویب رسید، چندی بعد با تشدید تحریم ها علیه کشورمان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که دولت می توانست با استفاده از این ظرفیت سازی مجلس، کشور را در آستانه تحریم در برابر فشارهای اقتصادی مصون ساخته و اقتصاد مقاومتی را بیش از گذشته محقق سازد. 
به نظر می رسد که اگر مجلس یازدهم بتواند از ظرفیت های این قانون بهره مند شود و دولت نیز براساس آن، نسبت به رفع برخی مصائب بخش تولید اقدام کند، وضعیت رشد اقتصادی کشور تفاوت معناداری با آنچه  هست، پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سال رونق تولید حمیدرضا فولادگر نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سال رونق تولید حمیدرضا فولادگر نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس سال رونق تولید حمیدرضا فولادگر نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس حمایت از تولید مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند حتی معاونین و مشاورین؛ دچار بحران فکری شده اند

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درخصوص نابسامانی‌های ارزی و شرایط اقتصادی کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ و لزوم چاره اندیشی مسئولان اقتصادی دولت و پیگیری مجلس در این حوزه، گفت: در بحث مباحث اقتصادی معتقدم که این تلاطم های موجود بر زندگی، کار و معیشت مردم اثر می‌گذارد و از همین ابتدای سال دارد سفره مردم را با چالش و مساله مواجه می‌کند و این در حالی است که مسئولان باید به طور جدی نسبت به این مساله توجه و دقت داشته باشند.

به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی کوچکی نژاد را در ادامه می خوانید:

 

نمایندگان هم همواره در صحن علنی مجلس تذکرات متعدد شفاهی و کتبی را نسبت به عملکرد دولتمردان و تیم اقتصادی داشته‌‌اند و به دنبال این هستیم که دولت با جدیت پای کار حاضر شود و فکری به حال اقتصاد کند. آقای فرزین به صداوسیما آمد و با آن جملاتی که در صداوسیما به کار گرفت برای ایشان متاسف شدم. اینکه رییس کل بانک مرکزی بگوید قیمت‌ها حباب است و کاذب است، ما قبول نداریم و حرف‌هایی از این جنس به این معناست که ایشان مردم را خوب نمی‌شناسند و نمی‌دانند که مردم ما به خوبی حرف‌های ایشان را می‌فهمند و تجزیه و تحلیل می‌کنند و می‌دانند که بانک مرکزی با اختیاراتی که دارد موظف است ثبات بازار را برقرار کند. حالا سه‌شنبه‌های نظارتی است آقای فرزین به مجلس می‌آیند و اعتراض نمایندگان هم نسبت به ایشان شدید است هم درخصوص نوسانات ارزی، ارز دارویی و همه موارد مرتبط دیگر در حوزه مسئولیتی ایشان صحبت خواهد شد. به اعتقاد من واقعا دولت در حوزه اقتصادی دچار یک مشکل اساسی است، تیم اقتصادی دولت قدرت تحلیل مسائل اقتصادی و توان تصمیم گیری مناسب را ندارد و به همین خاطر دچار یک بحران فکری شده اند. معتقدم که دولت باید یک خانه تکانی در تیم اقتصادی خودش انجام دهد و اگر این کار را انجام ندهد مجلس موظف است ورود کند و این مشکل را حل کند. به نظر من این تحلیل‌ها و آمارهایی که می‌دهند غیرواقعی است، در هفته‌های اخیر شاهد نوسانات شدید نرخ ارز بودیم، این تکانه ها یک تا دو ماه دیگر در حوزه اقتصاد ایران و معیشت مردم و اجناس وارداتی خودش را نشان می‌دهد. کل تیم اقتصادی از معاون اول تا سایر اعضای تیم اقتصادی دولت و حتی مشاورین و معاون اقتصادی باید تغییر کنند، آقای محسن رضایی و سایر افرادی که در تیم هستند واقعا توان این کار را ندارند و من فکر می‌کنم که علم کار را هم ندارند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: سخنان احمدی نژاد بازار ارز را ملتهب کرد نماینده مجلس: بانک مرکزی نمی‌تواند نقش خود را در بازار ارز ایفا کند

دیگر خبرها

  • واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به بانک‌ها مصداق بارز بنگاه‌داری است
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • گره‌گشایی ۱۶ بنگاه اقتصادی در کارگروه تسهیل فارس
  • نماینده مجلس: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند حتی معاونین و مشاورین؛ دچار بحران فکری شده اند
  • جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند توجه ویژه دستگاه قضایی است
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما
  • توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص اعتبارات به خراسان شمالی
  • اجرایی شدن  بیش از 70 درصد مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید
  • یک نماینده: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند
  • جدیت دولت برای احیای واحد‌های راکد استان یزد