Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@15:51:13 GMT

هویت برساخته از مصرف انیمه و مانگا بررسی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۶۹۹۴

هویت برساخته از مصرف انیمه و مانگا بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مطالعۀ مصرف مخاطبان انیمه و مانگا در ایران» نوشته مرضیه ادهم از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است.

استقبال نوجوانان ایرانی از انیمه‌های ژاپنی و شکل‌گیری نوعی فرهنگ غیررسمی میان طرفداران انیمه اعم از گردهمایی سالیانۀ هواداران و تبادل ده‌ها ترابایت انیمه میان آن‌ها و هم‌چنین خلأ پژوهش‌های علمی جهت شناخت این فرهنگ غیررسمی از دلایل ابتدایی این پژوهش برشمرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئلۀ اصلی این پژوهش، مطالعۀ انواع مصرف رسانه‌ای انیمه و مانگا در میان مخاطبان و هوادارانش است. به همین دلیل، چارچوب نظری برای مطالعۀ این حوزۀ فرهنگی بر نظریه‌های مصرف متمرکز است.

این کتاب در نظر دارد براساس رابطۀ متقابلی که در مورد مصرف و هویت و نیز مصرف و سبک زندگی در نظریه‌های سبک زندگی و مصرف وجود دارد، به هویت برساخته از مصرف این رسانه در میان مخاطبان و هواداران انیمه و مانگا توجه کند. مسئلۀ دیگری که در این کتاب مطرح شده است، موضوع ماهیت اجتماعات نوپدید با محوریت یک رسانه در جامعۀ ایران است. نگارنده در تلاش است تا مشخص کند که این اجتماعات را باید خرده‌فرهنگ در نظر گرفت یا اجتماع؟

به طور کلی، هدف اصلی این کتاب دست‌یابی به روایتی مردم‌شناسی و توصیف یک خرده‌فرهنگ است که تحلیل رفتارها و ذائقه‌های فرهنگی آنان با حوزۀ گفتمانی نظریۀ مصرف بوردیو و هویت اجتماعی صورت می‌گیرد که در نهایت می‌تواند خواننده را به‌سوی سبک زندگی این افراد رهنمون شود.


این کتاب دارای ۵ فصل است: فصل اول آن، به معرفی رسانه‌های انیمه و مانگا می‌پردازد تا بتوان با شناخت کاملی از نوع و کارکرد این رسانه‌ها با مخاطبان آن مواجه شد. در فصل دوم، روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش معرفی می‌شود که به استناد کتاب، در نوع خود از روش‌های نوین تحقیق در علوم انسانی محسوب می‌شود که با نشان‌دادن توان و ظرفیت آن، خواننده مقدور می‌شود که با کمک یک طرح عملی با این روش آشنا شود.

در فصل سوم بر اساس مفاهیم بیان‌شده در اهداف اصلی کتاب و با توجه به مفهوم مصرف و انواع آن، روایتی مردم‌نگارانه بیان می‌شود تا توصیفی از مخاطبان حوزۀ انیمه و مانگا به‌دست آید. در فصل چهارم روایت مردم‌نگارانه به کمک هویت و مفاهیم کلیدی مورد استفاده در فضای مجازی مطرح می‌شود. فصل پایانی کتاب به آخرین حلقۀ این چرخۀ مصرف؛ یعنی هویت و سبک زندگی با یافته‌های حوزۀ فرهنگی مورد مطالعه در زمینۀ سبک زندگی اختصاص دارد.

علاقه مندان می‌توانند فایل pdf فهرست و مقدمه را از اینجا دریافت کنند.

کد خبر 4901980

منبع: مهر

کلیدواژه: معرفی کتاب پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات هویت ویروس کرونا نیمه شعبان مهدویت شیوع کرونا کنفرانس بین المللی امام زمان حضرت مهدی عج معرفی کتاب شبکه چهار سیما سیدهادی خسروشاهی سازمان اوقاف و امور خیریه رسول جعفریان ماه مبارك رمضان آیت الله محمد باقر صدر کتاب و کتابخوانی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بن‌سلمان با الهام از یک بازی شهربازی می‌سازد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش روزیاتو، این شهربازی یک اژدهای ۷۰ متری در مرکز خود و بیش از ۳۰ بازی مهیج خواهد داشت.

گرچه برخی از ساخت شهربازی ای با الهام از انیمه ی ژاپنی مشهور Dragon Ball خوشحال اند، اما برخی هم این کشور را به خاطر اقدامات بی رحمانه ی حکومتش مورد انتقاد قرار داده اند.

سابقه ی تاریک عربستان سعودی در رعایت حقوق بشر سبب شده برنامه ی این کشور برای ساخت این شهربازی با واکنش سردی مواجه شود.

این شهربازی اولین جاذبه ی گردشگری دنیا خواهد بود که بر اساس انیمه ی ژاپنی محبوب «دراگون بال» ساخته می شود.

به گفته ی شرکت سرمایه گذاری Qiddiya که به صندوق سرمایه گذاری دولت عربستان تعلق دارد، این شهربازی مساحتی بیش از نیم میلیون متر مربع خواهد داشت.

ساخت این شهربازی جزئی از همکاری های استراتژیک بلند مدت شرکت Qiddiya با شرکت Toei Animation، تهیه کننده ی ژاپنی انیمه ی «دراگون بال» است.

این شهربازی یک ترن هوایی خواهد داشت که از لا به لای پیچ و خم بدن یک اژدها عبور می کند. این اژدها بر اساس شخصیت Shenron در انیمه ی «دراگون بال» که یک اژدهای برآورده کننده ی آرزو است، طراحی شده است.

این شهربازی ۷ ناحیه ی تفریحی مختلف با الهام از ۷ تخم افسانه ای اژدها در انیمه ی «دراگون بال» خواهد داشت که برای بازدیدکنندگان شهربازی را به قلب این انیمه خواهند برد.

این شهرباری همچنین بخش هایی تعاملی و قابل کاوش با الهام از انیمه ی «دراگون بال» خواهد داشت، مانند «خانه ی کیم» و «سیاره ی بیراس».

شهربازی «دراگون بال» یک پروژه ی عظیم تفریحی و گردشگری است که در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان در حال ساخت است.

این شهربازی بخشی از برنامه های عربستان سعودی برای سازگاری بیشتر با محیط زیست و رهایی از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت است.

در حالی که برخی طرفداران انیمه ی «دراگون بال» از برنامه ی عربستان برای ساخت این شهربازی استقبال کرده اند، اما برخی نیز در فضای مجازی ساخت این شهربازی در عربستان را زیر سؤال برده اند.

کاربری نوشته: «هیچ چیزی نمی تواند مرا راضی به رفتن به کشوری با محدودهای شدید و بسیار برای آزادی های فردی کند. اگر می خواهید به یک جاذبه گردشگری بین المللی تبدیل شوید، باید از استانداردهای بیشتر نقاط دنیا تبعیت کنید.»

کاربر دیگری نیز نوشته: «ایده اش عالی است! ولی جایش نه چندان.»

با این حال، کاربری دیگر نوشته: «فوق العاده است! بزن بریم!»

عربستان قصد دارد میلیاردها دلار در تلاش برای جذب گردشگران بیشتر به این کشور هزینه کند.

این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰ سالانه پذیرای ۱۵۰ میلیون گردشگر باشد تا به اقتصاد خود تنوع بخشد و با افزایش ورود ارز خارجی به این کشور، وابستگی کمتری به نفت پیدا کند.

عربستان تاکنون ۱۳ میلیارد دلار در بخش خصوصی برای توسعه ی صنعت گردشگری خود سرمایه گذاری کرده است.

با این حال، در پس این زرق برق، موارد متعددی از تهدید، ترک اجباری و خونریزی وجود دارد.

بسیاری از پروژه های این کشور با انتقادات شدید نسبت به نقض حقوق بشر توسط حکومت عربستان مواجه شده است، از جمله پروژه ی ۵۵۰ میلیارد دلاری «نئوم» که برای اجرای آن برخی قبایل این کشور با اعمال زور از محل زندگی خود بیرون رانده، محبوس یا اعدام شده اند.

دست کم ۲۰ هزار نفر از اعضای قبیله ی «حویطات» در عربستان از محل زندگی خود بیرون رانده شده اند، بی آنکه معلوم باشد محل زندگی آن ها در آینده کجا خواهد بود.

همچنین مقامات شهر بندری جده خانه های زیادی را برای اجرای برنامه های توسعه ی این کشور تخریب کرده و هزاران نفر از مردم را به طور غیر قانونی از محل زندگی خود بیرون رانده اند.

جید باسیونی، مسئول بخش خاورمیانه ی سازمان حقوق بشری Reprieve به دویچه وله گفته: «پروژه ی نئوم دارد روی دریایی از خون ساخته می شود. ما بارها و بارها دیده ایم که هر کسی که با ولیعهد عربستان مخالفت می کند یا بر سر راهش قرار می گیرید، با خطر زندانی شدن یا مرگ مواجه می شود.»

2222

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888373

دیگر خبرها

  • درخشش یک مازندرانی در جشنواره ملی کتاب و رسانه
  • راه‌های مقابله با شیطان در کتاب «بررسی تقابل شیطان با نماز»
  • بررسی ترانه‌های ماندگار در برنامه «شب های فرهنگ»
  • (عکس) «گوی اژدها»؛ یک شهربازی عجیب در عربستان سعودی!
  • جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نمایشگاه قرآن برگزار می‌شود
  • بیش از هر زمان دیگر به تقویت هویت جامعه نیاز داریم
  • از مجموعه کتاب‌های «سر دلبران» رونمایی شد
  • (تصاویر) ساخت اولین شهربازی دنیا با الهام از انیمه Dragon Ball در عربستان
  • بن‌سلمان با الهام از یک بازی شهربازی می‌سازد/ عکس
  • رونمایی از ترجمه‌ کتاب «داستان‌های منتخب شاهنامه» به اردو