Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، مایک پامپئو خطاب به سرگئی لاوروف در یک گفتگوی تلفنی تصریح کرده هرگونه مذاکرات آینده بر سر مساله کنترل تسلیحات هسته‌ای باید پیگیر پیشنهاد آمریکا برای یک توافق جدیدی که روسیه و چین را با هم در بر بگیرد، باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری رویترز، مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه این کشور در گفتگوی تلفنی خود با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید داشته، هرگونه مذاکرات آینده بر سر مساله کنترل تسلیحات باید بر پایه رویکرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا  به یک توافق کنترل تسلیحات سه جانبه‌ای که روسیه و چین را در بر بگیرد، انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برآورد شده که چین یک زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای متشکل از 300 عدد از این سلاح‌ها را در اختیار دارد اما این زرادخانه خیلی کوچکتر از زرادخانه‌های هسته‌ای روسیه و آمریکا محسوب می‌شود و چین تاکنون هر گونه شرکتش در چنین مذاکراتی را رد کرده است. اورتاگوس خاطرنشان کرد، این اظهارنظرهای پامپئو در جریان بحث وی با لاوروف درباره گام‌های بعدی در به اصطلاح گفتگوی دوجانبه امنیت راهبردی همراه با در نظر گرفتن بحران شیوع ویروس کووید 19 مطرح شدند.
سال گذشته میلادی ترامپ پیشنهاد داده بود که آمریکا، روسیه و چین بر سر یک معاهده جدید جایگزین برای به اصطلاح معاهده کنترل تسلیحاتی استارت جدید سال 2010 که منجر به کاهش میزان کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه و همچنین موشک‌های حامل این کلاهک‌ها به پایین‌ترین حد خود در چند دهه گذشته شد، مذاکره کنند. معاهده استارت جدید ماه فوریه آتی منقضی خواهد شد مگر آن که طرف‌های این معاهده بر سر تمدید آن برای مدت 5 سال دیگر توافق کنند.
روسیه از تمایلش برای تمدید این توافق خبر داده است اما دولت ترامپ هنوز از مطرح کردن موضعش در این مورد خودداری کرده است. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، لاوروف در گفتگویش با پامپئو، بر پیشنهاد مسکو برای تمدید معاهده استارت که قرار است در فوریه 2021 منقضی شود تاکید کرده است. وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود درباره این گفتگو عنوان کرد: در این گفتگوی تلفنی تاکید شد که روسیه آماده همکاری در زمینه توافق‌های احتمالی جدید مربوط به کنترل تسلیحات هسته‌ای هست اما مهم است که معاهده استارت در ضمن تداوم تدارک‌ها حفظ شود.
مقام‌های دولت آمریکا استدلال می‌کنند باید چین نیز به سبب تهدید فزاینده مربوط به زرادخانه هسته‌ای‌اش به هر گونه معاهده کنترل تسلیحاتی جدید وارد شود. با این حال کارشناسان کنترل تسلیحات طرح پیشنهادی ترامپ برای ورود چین به مذاکرات و معاهده جدید کنترل تسلیحات را یک به اصطلاح "راهبرد قرص سمی" به منظور کشتن معاهده استارت جدید و پایان دادن به محدودیت‌ها علیه استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا تلقی کرده‌اند. اورتاگوس عنوان کرد، پامپئو همچنین با لاوروف درباره مسائل دوجانبه از جمله بازداشت شهروندان آمریکایی نیز بحث داشته است. البته او توضیح بیشتری درباره تعداد یا هویت این آمریکایی‌های بازداشت شده در روسیه نداد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: چین معاهدات آتی وزارت امور خارجه کنترل تسلیحات معاهده استارت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۹۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورشو: روسیه درحال نظامی‌سازی کالینینگراد است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس۲۴، آندژی دودا، رییس جمهور لهستان می‌گوید که این کشور با هدف قرار گرفتن زیر چتر بازدارندگی تسلیحات هسته‌ای ناتو، آماده است تا از این تسلیحات در خاک خود میزبانی کند.

دودا با اشاره به آنچه تحرکات روسیه خوانده شده است، گفت: روسیه بیش از پیش در حال نظامی‌سازی منطقه کالینینگراد است و به‌تازگی هم تسلیحات هسته‌ای خود را به بلاروس منتقل کرده است.

وی تاکید کرد: اگر متحدان ما به عنوان بخشی از سیاست اشتراک‌گذاری تسلیحات هسته‌ای و با هدف تقویت امنیت جبهه شرقی ناتو، تصمیم به استقرار این ابزار بازدارنده در خاک اعضا(از جمله خاک ورشو) بگیرند، ما آمادگی آن را داریم.

رییس جمهور لهستان افزود: ما عضو پیمان آتلانتیک شمالی هستیم و علاوه بر این، از این نظر تعهداتی هم داریم و به زبان ساده، یک سیاست مشترک را دنبال و پیاده می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به روابط «صمیمانه» با دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، گفت که هفته گذشته با او در یک «جلسه خصوصی» شرکت کرده است.

کد خبر 6085247

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خود
  • روسیه: به اقدامات تحریک‌آمیز لهستان پاسخ می‌دهیم
  • زاخارووا از لهستان به دلیل استقرار تسلیحات هسته‌ای انتقاد کرد
  • روسیه: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار خواهیم داد
  • لاوروف: غرب در آستانه یک درگیری هسته‌ای است
  • اعلام شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای
  • لاوروف شرط بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را گفت
  • شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای
  • آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در این کشور
  • ورشو: روسیه درحال نظامی‌سازی کالینینگراد است