Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

پویایی های بازار

آخرین قیمت نفت برنت در روز جاری 31.48 دلار برای تحویل در ماه مه بود، یعنی نصف قیمت این کالا در ابتدای سال 2019. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت در آخرین ساعات جمعه شب به 23 دلار هر بشکه رسید و قیمت گاز طبیعی در بازار هنری هاب 1.73 دلار برای هر یک میلیون بی تی یو.

 


تفسیر هفته

 
1- اقتصاد جهانی تحت تاثیر ویروس کرونا با تغییرات عمده ای روبرو گشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد اقتصادی بشدت کم و کمتر شده و رکود اقتصادی عمیق و عمیق تر. به گفته رئیس صندوق بین المللی پول در حالیکه رشد اقتصادی در 2020 منفی می شود، بدترین سقوط از رکود بزرگ در 1930 را جهان در 2020 تجربه می کند. در حالیکه در گذشته در مقاطعی که شوک اقتصادی و یا کاهش رشد اقتصادی را تجربه می کردیم، این امید وجود داشت که منحنی کاهشی رشد اقتصادی بصورت V شکل بوده و در آینده ای نزدیک در پس از آن به بهبود اقتصادی بازگردیم، به نظر کارشناسان بدلایل مختلف این بار احتمال دارد که مدت زمان زیادی لازم باشد تا اقتصاد جهانی به کریدور بهبود و ترمیم بازگردد. بخصوص که عوامل روانی همچون ترس و دلهره حاکم بر بازار همراه با سقوط تقاضا و کاهش عرضه امید به بهتر شدن وضعیت اقتصادی را کمرنگ می کند. یک پیش بینی خوش بینانه می گوید که بخشی از صدمات اقتصادی ممکن است در 2021 جبران شود.

 
2- در روز پنجشنبه دو هفته قبل رئیس جمهور آمریکا در توییتی نوشت که او واسطه یک معامله ای بین عربستان سعودی و روسیه شده تا مقدار تولید نفت خود را پایین آورده تا از بیشتر افتادن قیمت نفت در میانه بحران اقتصادی جهان ناشی از شیوع کووید 19 جلوگیری شود. روز پنج شنبه اجلاس وزرای نفت و انرژی 23 کشور عضو اوپک و غیراوپک بصورت مجازی برگزار شد. در انتهای جلسه گزارش شد که کاهش 10 میلیون بشکه ای در روز از تولید 100 میلیون بشکه ای توسط شرکت کنندگان مورد توافق قرار گرفت.

یعنی اعضای اوپک پلاس مجموعا 23 درصد از تولید نفت خود را قرار است که کاهش دهند. این بدان معناست که عربستان سعودی 3.8 میلیون بشکه از سطح تولید خود در مارس 2020، روسیه 2.5 میلیون بشکه نفت در روز، و عراق 1 میلیون بشکه در روز از تولید خود را کم می کند. تولید نفت ایران از این توافق مستثنی است. یک ارتباط تلفنی سه جانبه در پس از پایان اجلاس اوپک پلاس مابین روسای جمهور آمریکا و روسیه و همچنین پادشاه عربستان سعودی برقرار گردید.

در این میان مکزیک یکی از تولیدکنندگان غیراوپک از امضای توافق امتناع کرد. مکزیک در مارس سال جاری 1.8 میلیون بشکه در روز تولید کرده است و بقول وزیر انرژی این کشور در جلسه اوپک پلاس ابتدا از مکزیک خواسته شد که 400 هزار بشکه در روز از تولید نفتش بکاهد.

پس از آن خواسته شد 300 هزار بشکه تولیدش را کم کند. مکزیک اعلام کرد که تنها می تواند 100 هزار بشکه در روز تولیدش را کم کند. اگر وضعیت مکزیک مشخص شود، آنگاه از دیگر کشورهای غیر عضو جلسه پنج شنبه از جمله آمریکا خواسته خواهد شد تا مجموعا 5 میلیون بشکه در روز نیز آنان تولید را کاهش دهند.

رئیس جمهور مکزیک در جمعه شب گفت که رئیس جمهور ترامپ توافق کرده است که 250 هزار بشکه نفت اضافی از تولید آمریکا کم کرده و مکزیک همان تعهد یک صد هزار بشکه را اجرا نماید. این توافق از ابتدای ماه مه سال جاری اجرایی می گردد. پس از آن از ابتدای ماه ژوئیه امسال اوپک پلاس 8 میلیون بشکه در روز مجموعا از نفت خود می کاهد. از ژانویه 2021 این مقدار به 6 میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.

این توافق تا آوریل 2022 جاری خواهد بود. کارشناسان معتقدند که حتی کم شدن 15 میلیون بشکه از عرضه نفت، بعید است بتواند محرک قوی برای بالارفتن قیمت نفت و بازگشت قیمت نفت برنت به محدوده 60 دلار هر بشکه باشد. به نظر ریستاد انرژی حداقل 30 میلیون بشکه نفت در روز از بازار باید بیرون رود تا قیمت ها به حالت قبل از وضعیت کرونایی باز گردد.

 
3- تولید نفت خام آمریکا به تدریج در حال کاهش است. این عکس العملی در برابر قیمت های پایین نفت متعارف و غیرمتعارف در سراسر جهان است. بنابر گزارش مرکز اطلاعات وزارت انرژی آمریکا، از مارس تا اکتبر سال جاری تولید نفت خام آمریکا به مقدار 14 درصد از کل تولید و یا 1.75 ملیون بشکه در روز کاهش می یابد. تولیدکنندگان نفت در آمریکا فشار همه جانبه ای را از طریق لابی بر دولت آمریکا وارد می کنند تا بر نفت خام وارداتی تعرفه بسته شود.

با توجه به کاهش قابل توجه قیمت نفت خام در روزهای کرونایی، تولیدکنندگان نفت در داخل آمریکا با پدیده کمتر شدن قیمت از هزینه نهایی مواجه گشته اند. دولت ترامپ تا این لحظه با این اقدام مخالفت کرده است. ترامپ در مصاحبه خود در روز یکشنبه گفت که هم اکنون مصرف کننده آمریکایی برای یک گالن بنزین تنها 91 سنت می پردازد. قیمت سوخت هواپیما نیز کاهش داشته که می توان از این طریق به خطوط هوایی کمک کرد. قابل توجه است که در 2014 قیمت یک گالن بنزین در آمریکا بالاتر از 4 دلار بود.

وزارت انرژی آمریکا پیش بینی می کند بصورت متوسط تولید در کل سال 2020 مقدار 470 هزار بشکه و در 2021 مقدار 730 هزار بشکه از نفت آمریکا کمتر از پیش بینی های قبلی خواهد بود. در همین حال تا جمعه شب حدود 17 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا، برگه درخواست کمک از بیمه بیکاری بخاطر از دست دادن شغل خود را پر کردند. مشکل بیکاری اکنون در اقتصاد آمریکا از وضعیت رکود بزرگ در 1930 نیز فراتر رفته است.

 
4- عربستان سعودی در روز جمعه میزبان مجازی اجلاس وزاری انرژی گروه 20 متشکل از ثروتمندترین کشورهای جهان بود. در ابتدای جلسه وزیر انرژی عربستان گفت که عرضه نفت به همراه قیمت مناسب باعث خواهد شد که اقتصاد آسیب دیده جهان بر اثر ویروس کرونا به بهبودی و وضعیت عادی بازگردد.

 
5- ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن علیه جنگجویان حوثی که کنترل صنعا پایتخت و نیمی از یمن را در درست دارند، از جمعه یک آتش بس دو هفته ای اعلام کرد. جنگ یمن از 2015 تاکنون باعث کشته شدن یکصدهزار غیرنظامی به ویژه کودکان شد و این کشور را به فقیرترین مملکت در منطقه تبدیل نمود. در حالی که عربستان امید داشت که در چند هفته نخست جنگ را به نفع خود و متحدانش در جنوب یمن به پایان برساند، اکنون مشخص شده که هزینه های این جنگ از لحاظ سیاسی و اقتصادی برای عربستان غیرقابل محاسبه است. یکی از دلایل تولید حداکثری عربستان در گذشته، مخارج جنگ یمن بوده است.

 


 


 
6- تعداد زیادی از نفتکش ها در آب های نزدیک اروپا همچنان متوقف مانده اند. پالایشگاه ها ظرفیت تخلیه و انبار کردن نفت خام های سفارشی را به یکباره پس از دسامبر 2019 و شروع شیوع کوید 19 از دست دادند. گزارش ها حاکی از آن است که 25 نفتکش غول پیکر حاوی 18 میلیون بشکه نفت خام در نزدیکی بنادر اروپایی یک هفته است که ایستاده اند. این سفارشات قبل از بحران کرونا به جریان افتاده بود. ممکن است که ماه ها کشتیهای مزبور برای تخلیه انتظار بکشند. تقاضا برای فرآورده های نفتی بشدت پایین آمده است.

در جنوب اروپا و در دریای مدیترانه رقابت برای پیدا کردن انبار برای تخلیه کشتی ها شدیدتر است. در خلیج تریست و بندر ایتالیایی تریست، 6 تانکر منتظر تخلیه نفت خود و پمپاژ توسط خط لوله ماوراء آلپ (TAL) برای انتقال به پالایشگاه های اتریش، آلمان و جمهوری چک می باشند.

 
در 6 مارس 2020، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اصول اساسی حاکم بر سیاست های فدراسیون روسیه در ارتباط با قطب شمال را تصویب کرد. در این سند، منافع روسیه در شمالگان، اهداف و مکانیزم های روسیه و اقدامات آتی این کشور در 15 سال آینده تا 2035 تشریح شده است. تنش مابین روسیه و دیگر همسایگان قطب شمال در سالهای اخیر در زمینه چگونگی استفاده از منابع طبیعی بخصوص نفت و گاز بالا رفته است.

در سپتامبر 2019 معاون وزیر انرژی روسیه گفته بود که پروژه نفتی جدید قطب شمال به رهبری رسنفت، بزرگترین تولید کننده نفت روسیه، نیاز به حدود ۱۰ تریلیون روبل (۱۵۷ میلیارد دلار) سرمایه گذاری دارد. وستوک اویل، یک پروژه مشترک بین رسنفت و شرکت ایندیپندنت پترولیوم، قرار است برخی میادین نفتی که در حال تولید هستند و برخی دیگر که تولید شان آغاز نشده را شامل شود. یوری تروتنف، معاون نخست وزیر روسیه گفت دولت روسیه با یک بسته معافیت مالیاتی برای کمک به توسعه قطب شمال موافقت کرده است. در سال ۲۰۰۸، سازمان زمین‌شناسی آمریکا تخمین زده بود که تا ۲۲ درصد منابع کشف نشده و قابل استخراج جهان در شمال مدار شمالگان قرار دارد. کانادا و روسیه قبلاً حاکمیت ملی خود بر ناحیه نفت خیز قطب شمال را اعلام کرده بودند.

در سال ۲۰۱۴ دانمارک ادعایی را در بر ناحیه‌ای به وسعت ۸۹۵ هزار کیلومتر مربع ورای مرزهای دریایی گرینلند در سازمان ملل متحد طرح کرد که براساس آن استدلال می‌کرد که دریای اطراف قطب شمال به فلات قاره گرینلند وصل است که یک ناحیه خودمختار متعلق به دانمارک است. تیغه ۱۸۰۰ کیلومتری به نام تیغه لومونوسف که در اصل یک رشته‌کوه است و قطب شمال را دو قسمت می‌کند، در کانون این اختلاف قرار دارد.

یک زیردریایی روسیه در سال ۲۰۰۷ یک پرچم تیتانیومی ضدزنگ را در بستر آب‌های قطب شمال بر زمین نشاند که واکنش خشم آلود کانادا را به دنبال داشت. کشورهای حاشیه قطب شمال با حل اختلاف به وجود آمده از طریق حکمیت توسط یک هیئت سازمان ملل موافقت کردند. دانمارک در کنار روسیه، نروژ، کانادا و آمریکا در سال ۲۰۰۸ توافق کردند که این اختلاف سرزمینی باید از طریق کنوانسیون حقوق بین الملل دریاها حل و فصل شود. هر کشور پس از تصویب این کنوانسیون ده سال وقت دارد ادعایی را برای تعمیم فلات قاره اش ورای ۲۰۰ مایل دریایی از مرزهایش تسلیم کند که کانادا سال ۲۰۱۳ این کار را انجام داد. روسیه در سال 2021 رئیس شورای قطب شمال متشکل از کشورهای همسایه شمالگان می شود. علاقه به استخراج انرژی از منطقه قطب شمال بعلاوه مسئله کشتیرانی، وضعیت صلح آمیز قطب شمال را اکنون در پس از سه دهه وضعیت با ثبات این منطقه زیر سئوال برده است.

درخصوص منابع گاز اقیانوس منجمدشمالی، کافی است که استخراج های انجام شده تاکنون را نام ببریم که به عنوان یک دست گرمی برای دولتها و شرکتها بوده و هنوز بطور جدی به این کار پرداخته نشده است. در شمال سیبری غربی حوزه انرژی مهمی به نام بستر اورنگوی واقع شده است، که دومین بستر بزرگ دنیا به شمار می رود و ذخایر آن از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب تجاوز می کند. مجوز لازم برای استخراج از این بستر در اختیار اورنگوی گازپروم، شاخه ای از شرکت گازپروم روسیه قراردارد.

در دریای بارنتز، در ۶۰۰ کیلومتری شبه جزیره کولا، حوزه ای دیگر به نام بستر اشتوکمان واقع شده است که یکی دیگر از ذخایر عظیم گاز محسوب می شود. مجوز بهره برداری از این بستر نیز دردست گاز پروم است و برآورد می شود که ذخایر این بستر 2.3 میلیارد مترمکعب باشد. اگر ثروتهای فراوان انرژی موجود در اقیانوس منجمدشمالی برای تلقی کردن این منطقه به عنوان جواهر کافی نباشد، واژه الماس می تواند افرادی را که باوری ضعیف تر دارند، متقاعدکند.

معدن اکاتی در مناطق شمال غربی کانادا، یکی از غنی ترین معادن این کشور است. بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۴ که عملیات های حفاری آغاز شد، این معدن ۲۶ میلیون قیرات - حدود ۵۰۰۰ کیلوگرم- تولید داشته است و انتظار می رود که تا ۲۵ سال، سودی بیش از ۳۴۴ میلیون یورو در سال داشته باشد. درحالی که قوانین بین المللی مشخص می کند که چه کسی، چه چیزی را دراختیار بگیرد و یخ این منطقه درحال ذوب شدن است، می توانیم درانتظار مناقشه ای جدید باشیم. صف آرایی اقتصادی در قطب شاید مفهوم تازه ای به جنگ سرد جدید ببخشد.

افزایش درجه حرارت زمین و آب شدن بخشی از یخ های دائمی قطب شمال تحولات ژئوپلتیکی، سیاسی و اجتماعی بدنبال داشته است. افزایش دما در قطب شمال بیشتر از بقیه مناطق کره زمین بوده است. حتی موانع ژئوپلتیکی گذشته را از میان برده است. در گذشته گفته می شد که روسیه بدلیل محاصره دریاهای یخ زده علاقه زیادی به آب های گرم خلیج فارس دارد.

در حالیکه اکنون خطوط دریایی جدیدی در مرزهای شمالی روسیه بدلیل آب شدن یخ های دریای بارنتز از اقیانوس آرام به سوی اقیانوس اطلس از طریق شمال اروپا باز شده است. تغییرات آب و هوایی همچنین سبب بازتر شدن گذرگاه شمال غربی شده که یک راه دریایی شمالگان است و از آب‌های شمال خاک اصلی کانادا می‌گذرد. در قرن نوزدهم مسابقه‌ای برای عبور کشتی‌ها از گذرگاه شمال غربی در اقیانوس منجمد شمالی شروع شده بود، چون این مسیر راه میان‌بری بین شمال اقیانوس اطلس و شمال اقیانوس آرام بود. جهانگردان با کشتی خود را به ساحل غربی جزیره گرینلند، می‌رساندند و بعد سعی می‌کردند با رد شدن از میان جزایر متعلق به کانادا در شمالگان، از تنگه برینگ که بین آلاسکا و روسیه واقع است، عبور کنند. مشکل اینجا بود که حتی در تابستان این مسیر به دلیل وجود یخ غیر قابل نفوذ، اغلب مسدود بود.

امروز، متجاوز از ۱۷۰سال بعد، گرم‌تر شدن شمالگان به این معنی است که هر تابستان برای چند ماه به طور فزاینده‌ای دسترسی به این آبراه بیشتر می‌شود. طبق برخی تخمین‌ها، سرعت ذوب شدن یخ‌های شمالگان تا آن حد است که ممکن است استفاده از این گذرگاه برای کشتیرانی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه شود. برای شرکت‌های کشتیرانی حامل کالا از چین یا ژاپن به اروپا یا ساحل شرقی آمریکا، این مسیر کیلومترها راه را کوتاه‌تر خواهد کرد.

در حال حاضر حمل این کالاها از طریق کانال پاناما یا کانال سوئز صورت می‌گیرد. اما برای اولین بار در سال ۲۰۱۴، کشتی باری نوناویک برای حمل نیکل از ایالت کبک کانادا به چین بدون همراهی یخ‌شکن از این گذرگاه عبور کرد. در عوض، سفر این کشتی از کبک در کانادا تا چین ۲۶ روز طول کشیده بود، یعنی دو هفته کمتر از سفر ۴۱ روزه برگشت از طریق کانال پاناما. یک سال قبل از سفر کشتی نوناویک، یک کشتی بزرگ دیگر موسوم به نوردیک اوریون، اولین کشتی باری بود که با کمک یک کشتی یخ شکن گارد ساحلی کانادا، از این گذرگاه عبور کرده بود.

در سال ۲۰۱۷ مجموعا ۳۲ کشتی از این آبراه استفاده کردند، ولی تنها یکی از آنها کشتی باری بود. کشتی‌هایی که دنبال ماجراجویی بودند، کشتی‌های یخ شکن، یک کشتی تفریحی و یک نفتکش از جمله کشتی‌های دیگری بودند که از این گذرگاه عبور کردند.

در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ مجموعا ۱۸ کشتی از این مسیر استفاده کردند. اختلاف نظر در باره دسترسی به گذرگاه مورد بحث ادامه دارد. کانادا مدعی مالکیت این گذرگاه است در حالی که آمریکا و سایر کشورها این گذرگاه را بین‌المللی می دانند. و موقعی که نوبت به میزان سرمایه گذاری و توسعه شمالگان می‌رسد، سرزمین وسیع‌تر آلاسکا که متعلق به آمریکاست و سرزمین های شمالی کانادا و گرینلند به مراتب در جریان سرمایه گذاری از روسیه عقب‌ترند. از این راه می توان منابع گازی یامال را به ال ان جی تبدیل کرده و به بندر شانگهای در چین رساند.


 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۴۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در جمع خبرنگاران اعتراف کرد که وضعیت در اوکراین در حال حاضر به نفع کی‌یف نیست. وی گفت: «درگیری نظامی در منطقه دونباس و سایر مناطق به نفع اوکراینی‌ها توسعه پیدا نکرده و این وضعیت باعث نگرانی جدی شده است.»

بیشتر بخوانید: آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا

شب گذشته، سنای ایالات متحده لوایحی را برای کمک به اوکراین و اسرائیل تصویب کرد. ۷۹ نفر به این سند رای مثبت داده و ۱۸ نفر با آن مخالفت کردند. پس از تصویب در سنا، این بسته کمکی برای امضا به کاخ سفید فرستاده می‌شود و جو بایدن قول داده که آن را روز چهارشنبه، ۲۴ آوریل امضا کند.

ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده نیز وعده داده که بسته کمکی به اوکراین باید "فوری‌ترین نیازهای ارتش این کشور" را پوشش دهد.

این در حالی است که پروفسور "جان میرشایمر" کارشناس مسائل سیاسی آمریکایی و استاد دانشگاه شیکاگو، معتقد است که بسته کمکی جدید فایده‌ای برای کی‌یف نخواهد داشت و از بین بردن تسلیحات جدید ارسالی برای ارتش روسیه دشوار نخواهد بود. به گفته او، نیروهای مسلح اوکراین به شدت در برابر هواپیماهای روسی آسیب پذیر هستند، هواپیماهایی که قادر به انجام ماموریت‌های جنگی از فاصله بسیار دور و خارج از دسترس سیستم های دفاع هوایی هستند که احتمالاً کی‌یف از واشنگتن دریافت می‌کند.

سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده، آرل راسموسن نیز گفت که شرکت‌های دفاعی آمریکایی یکی از معدود کسانی هستند که واقعاً از تخصیص کمک ‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف سود خواهند برد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و نود و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

بایدن امروز بسته لوایح کمک به اوکراین را امضا خواهد کرد

طبق اطلاعات منتشره در در وب سایت کاخ سفید، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه، ۲۴ آوریل، بسته‌ای از لوایح مربوط به کمک نظامی به اوکراین و اسرائیل که توسط کنگره تصویب شده، را امضا خواهد کرد.

در بیانیه بایدن آمده است: «کنگره قانونی را تصویب کرد تا امنیت ملی ما را تقویت کند و این پیام را درباره قدرت رهبری آمریکا به جهان ارسال کند: ما قاطعانه برای دموکراسی و آزادی، در برابر استبداد و ظلم ایستاده‌ایم. من این لایحه را امضا می‌کنم و به محض اینکه فردا به میز من برسد، به مردم آمریکا خواهم گفت که ما ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین را در همین هفته آغاز می‌کنیم.»

به گفته رهبر آمریکا، کمک به اوکراین، اسرائیل و شرکای ایالات متحده که "به دنبال امنیت و ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام" هستند، یک موضوع فوری و دارای اولویت است.

زلنسکی از سنا برای تصویب لایحه کمک به اوکراین تشکر کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از تصویب لایحه کمک به اوکراین از سنای آمریکا تشکر کرد. وی صبح امروز این موضوع را در کانال تلگرامی خود بیان کرده و نوشت: من از چاک شومر، رهبر اکثریت و میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری خواه، به خاطر رهبری قدرتمندشان در پیشبرد این قانون دو حزبی، و از همه سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب که رای دادند، تشکر می‌کنم.

زلنسکی همچنین تاکید کرد که این تصمیم "نقش آمریکا را به عنوان چراغی برای دموکراسی و رهبر جهان آزاد تقویت می‌کند." او همچنین با اشاره به نقش آمریکایی‌هایی که از نیروهای مسلح اوکراین حمایت می‌کنند، از جو بایدن برای کمک‌هایش در تخصیص بودجه و تسلیحات تشکر کرده و گفت: «توانایی‌های دوربرد، توپخانه و پدافند هوایی اوکراین ابزار بسیار مهمی برای احیای سریع صلح عادلانه هستند.»

وعده آمریکا برای پوشش نیازهای فوری اوکراین در بسته کمکی جدید

سرگرد پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا تاکید کرد که بسته کمکی جدید و امیدوارکننده برای اوکراین باید "فوری ترین نیازهای" ارتش این کشور را پوشش دهد. رایدر در جریان نشست خبری شب گذشته خود گفت: «این بسته کمک نظامی بر اساس فوری ترین نیازهای نیروهای مسلح اوکراین خواهد بود.»

او تاکید کرد که محتویات و زمان بسته کمکی تا زمانی که اسناد مربوطه توسط سنا و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تایید نشود، اعلام نخواهد شد. با این وجود، اعتراف کرد که ایالات متحده مقدار مشخصی تجهیزات و مهمات دفاع هوایی را به اوکراین منتقل خواهد کرد.

آماده سازی بسته کمک نظامی جدید یک میلیارد دلاری برای اوکراین

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده در حال آماده سازی بسته جدیدی از کمک های نظامی برای اوکراین است.

طبق این اطلاعات، اقدامات پشتیبانی جدید شامل وسایل نقلیه زرهی، سامانه های موشکی زمین به هوای استینگر، مهمات اضافی برای سامانه های موشکی توپخانه با تحرک بالا و گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی متری است. همچنین مهمات ضد تانک TOW و مجموعه Javelin به کی‌یف منتقل می شود. این بسته کمکی از لایحه کمک برای اوکراین و اسرائیل تامین می‌شود.

کره شمالی: کمک غرب به اوکراین برای توقف ارتش روسیه کافی نیست

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره (KCNA)، ایم چونگ ایل، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی در امور روسیه معتقد است، کمک‌های نظامی که ایالات متحده به اوکراین می‌فرستد نمی تواند پیشروی ارتش روسیه را به تاخیر بیندازد، زیرا روسیه برای حاکمیت و امنیت خود می‌جنگد.

معاون وزیر تأکید کرد که «میدان جنگ اوکراین مدت‌هاست که به گورستانی برای سلاح‌های مختلف تبدیل شده که آمریکا و ناتو به آنها افتخار می‌کردند». به گفته این مقام کره شمالی، منافع آمریکا در این درگیری کاملاً آشکار است، "حداقل یک سوم حمایت مالی ایالات متحده به مبلغ بیش از ۶۰ میلیارد دلار" نه برای کمک به اوکراینی‌ها، بلکه برای تکمیل انبارهای تسلیحات و مهمات ارتش آمریکا صرف می‌شود. در واقع "از طریق درگیری، دولت آمریکا "منافع نحصر به فرد نظامی خود را برآورده می‌کند."

وزارت خارجه کره شمالی: زلنسکی ستاره فیلمنامه نوشته شده توسط آمریکاست

معاون وزیر امور خارجه کره شمالی همچنین یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، رهبر واقعی کشور خود نیست، بلکه قهرمان و ستاره فیلمی است که سناریوی آن در ایالات متحده نوشته شده است.

ایم چونگ ایل زلنسکی را «دن کیشوت قرن بیست و یکم» خواند، زیرا رئیس‌جمهور اوکراین «اصلاً دشمن را نمی‌شناسد». به گفته او، کمک‌های مالی به عنوان یک ماده روان گردان، به آرام کردن ترس‌های زلنسکی کمک می کند، اما متحدان غربی به دنبال حمایت واقعی از اوکراین نیستند.

چهار مزدور برزیلی در اوکراین کشته یا مفقود شدند

سخنگوی وزارت امور خارجه برزیل اعلام کرد که چهار شهروند برزیلی که به عنوان مزدور ارتش اوکراین به اوکراین سفر کرده بودند، مفقود یا کشته شده‌اند. به گفته او، وزارت خارجه از طریق سفارت برزیل در کی‌یف از مرگ یا ناپدید شدن چهار برزیلی شرکت کننده در درگیری روسیه و اوکراین مطلع شده است.

این دیپلمات برزیلی همچنین تاکید کرد که دولت این کشور نمی تواند به طور دقیق تعداد برزیلی‌هایی که به اوکراین رفته اند نام برد، ولی گفته شده که این داوطلبان برزیلی کمتر از سه ماه در جبهه حضور داشتند.

پیش از این، مشخص شد که تعدادی مزدور نظامی کلمبیایی به امید بدست آوردن پول کلان در کنار نیروهای مسلح اوکراین می جنگند، اما خانواده‌های آنها حتی نمی توانند اجساد عزیزان خود را پس بگیرند.

وزیر خارجه سوئیس: مشارکت روسیه برای حل مناقشه در اوکراین ضروری است

ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس بعد از دیدار با همتای اتریشی خود الکساندر شالنبرگ، تاکید کرد که روند صلح در اوکراین بدون مشارکت روسیه در گفتگوهای مربوطه، غیرممکن است. وی در پاسخ به سوالی درباره مشارکت روسیه در مذاکرات تاکید کرد: روسیه باید بپیوندد.

به گفته وی، کنفرانس صلح در سوئیس می تواند به محلی برای روند صلح برای حل مناقشه اوکراین تبدیل شود. او افزود: "هدف کنفرانس آغاز روند صلح خواهد بود. البته هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، اما جایگزین این است که هیچ کاری انجام ندهیم.»

کاسیس همچنین از اظهار نظر در مورد اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مورد از دست دادن بی طرفی سوئیس خودداری کرد. او در عین حال تاکید کرد که این کشور سلاح و نیرو به اوکراین نمی‌فرستد.

آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی

اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در واشنگتن شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در حال حاضر مذاکراتی با ایالات متحده برای انتقال احتمالی سیستم دفاع هوایی پاتریوت آمریکایی به اوکراین در جریان است.وی یادآور شد که چنین وظیفه‌ای از سوی ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور و الکساندر سیرسکی، وزیر دفاع اوکراین تعیین شده است.

به گفته وی مذاکرات "به طور قابل توجهی از زمان آخرین سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده" در جریان بوده است.

سفیر اوکراین افزود: «این کاملا واقعی است. شرکت‌های زیادی وجود دارد، من در مورد پاتریوت صحبت نمی‌کنم، بلکه بحث بر سر تجهیزات دیگری است که قبلا ساخت و ساز یا پروژه‌های مشترک با شرکت های اوکراینی در داخل کشور آغاز کرده‌اند. ما فعالانه تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که این برای همه قابلیت‌ها، از جمله موارد پیچیده مانند پاتریوت، اعمال می‌شود.»

اعتراف سفیر اوکراین به مشکل یافتن سلاح در ایالات متحده

اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در ایالات متحده در مصاحبه با یک نشریه اوکراینی اعتراف کرد که بسته کمکی جدید واشنگتن برای کی‌یف هنوز مملو از انواع سلاح نیست. وی ابراز امیدواری کرد که تصویب قانون مربوطه روند جستجو برای سلاح و تجهیزات نظامی در ایالات متحده را تسریع خواهد کرد.

این دیپلمات گفت: «آیا این بدان معناست که تجهیزات کافی برای کل ۲۳ میلیارد دلار برای انتقال آن در حال حاضر وجود دارد؟ متاسفانه خیر. ما در اسرع وقت به دنبال آنها هستیم. ایالات متحده نه تنها به دنبال یافتن سلاح است، بلکه هر ماه گروهی برای این منظور گرد هم جمع می‌شوند.»

او همچنین گفت که ایالات متحده همچنان باید تسلیحات و تجهیزاتی به ارزش ۴ میلیارد دلار از آخرین بسته کمکی به اوکراین بدهد.

تحریم های جدید آمریکا علیه بخش انرژی روسیه

جفری پیات، معاون وزیر انرژی آمریکا در جریان کنفرانس امنیت انرژی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) در واشنگتن، اعلام کرد که ایالات متحده به اعمال تحریم‌ها علیه بخش انرژی روسیه و زیرساخت های مرتبط ادامه خواهد داد.

او گفت: ما همچنان به سفت کردن پیچ‌ها و اعمال تحریم‌ها علیه طیف گسترده شرکت‌های درگیر در توسعه پروژه‌های کلیدی انرژی و همچنین طرحهای انرژی آینده و زیرساختارهای مرتبط ادامه خواهیم داد.

پایت افزود که اقدامات تحریمی برای ارائه‌دهندگان خدمات و شرکت‌هایی که در تهیه مواد و فن‌آوری‌ها برای پروژه‌های انرژی آینده در روسیه مشارکت دارند، هدف قرار خواهد گرفت.

سفیر روسیه: آمریکا از پنهان کردن هدف واقعی تحریم‌ها دست برداشته است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده در تفسیر این مسئله، ابراز عقیده کرد که اعمال محدودیت‌ها علیه روسیه برخوردی دوگانه است و مقامات آمریکایی از پنهان کردن اهداف واقعی آن دست برداشته اند.

آنتونوف گفت: ما در مورد هیچ آرزوی افسانه‌ای برای حل مناقشه در اوکراین صحبت نمی‌کنیم، بلکه درباره جاه طلبی‌های پیش پا افتاده فرصت طلبانه و غارتگرانه صحبت می کنیم. یک سناریوی پیش پا افتاده وجود دارد: اگر آمریکایی‌ها نتوانند رقابت عادلانه اقتصادی را تحمل کنند، از تحریم استفاده می‌شود.

وی به رویکرد دولت آمریکا در قبال امنیت انرژی اشاره کرد و گفت که واشنگتن خواهان "تسلط بر بازارها" و همچنین "وابستگی کامل" متحدان خود و "توقف هرگونه رقابت" است.

بورل: مکانیسم مصادره دارایی‌های روسیه می تواند سالانه ۳ میلیارد یورو درآمد داشته باشد

جوزپ بورل، مسئول اصلی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی اعلام کرد که اروپا هدف خود را استفاده از سود حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای حمایت از اوکراین تعیین کرده است. وی گفت: «ابتدا، قوانینی را برای سپرده‌گذاران مرکزی اوراق بهادار که این درآمدها را تولید می‌کنند، معرفی کرده‌ایم تا آنها را از راه دور نگه داریم، آن‌ها را شناسایی کرده و به طور جداگانه برای آنها حسابداری کنیم.»

به گفته بورل، این درآمدها اکنون در حساب هایی جداگانه قرار دارند و این مکانیسم باید سالانه ۳ میلیارد یورو درآمد داشته باشد. او همچنین تاکید کرد که اروپا اطمینان حقوقی را افزایش داده که درآمد حاصل از دارایی‌ها «به روسیه تعلق ندارد، زیرا آنها مستقل نیستند». ما باید بین خود دارایی ها و درآمد حاصل از آنها تمایز قائل شویم. من در مورد درآمد حاصله از دارایی روسیه صحبت می‌کنم.

در ماه مارس، او پیشنهاد کرد که اعضای اتحادیه اروپا ۹۰ درصد از سود دارایی های مسدود شده روسیه را برای کمک نظامی به کی‌یف اختصاص دهند. بورل توضیح داد که این بخش از طریق صندوق صلح اروپا و ۱۰ درصد باقی مانده از طریق بودجه اتحادیه اروپا تخصیص خواهد یافت. این اقدام سپس توسط کمیسیون اروپا تایید شد. با این حال، یک روز بعد اجلاس سران اتحادیه اروپا تصمیمات عملی در این باره را تصویب نکرد.

استولتنبرگ: ناتو نمی تواند از پرداخت هزینه برای حمایت از اوکراین اجتناب ورزد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در ورشو، تاکید کرد که کشورهای ناتو نمی توانند از هزینه های تامین تسلیحاتی برای اوکراین اجتناب کنند. به گفته او، این بهای همسایه بودن روسیه است و ما باید بهای پیروزی اوکراین را بپردازیم.

استولتنبرگ افزود که اتحاد نمی‌تواند از این هزینه‌ها جلوگیری کند و گران‌ترین جایگزین آن است که «به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اجازه داده شود که پیروز شود».

او ابراز امیدواری کرد که جنگنده‌های F-۱۶ که قرار است این ائتلاف به کی‌یف منتقل کند، دفاع هوایی اوکراین را تقویت کند. دبیرکل ناتو در مورد روابط با روسیه نیز مدعی شد که ناتو به دنبال درگیری نیست، بلکه از شهروندان خود محافظت خواهد کرد.

مخالفت کابینه یونان با انتقال سامانه دفاع هوایی به کی‌یف

پاولوس ماریناکیس، سخنگوی کابینه وزیران یونان اعلام کرد که مقامات آتن آمادگی انتقال سیستم‌های دفاع هوایی از جمله سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت آمریکایی به اوکراین را ندارند، زیرا این کشور برای تضمین امنیت هوایی خود به این تجهیزات نیاز دارد.

وی گفت: من به صراحت می‌گویم که هیچ اقدامی که پتانسیل بازدارندگی کشور، پدافند هوایی کشور را به خطر بیندازد، برنخواهیم داشت. این یک پاسخ رد آشکار از سوی دولت است.»

پیش از این، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز گزارش داده بود که اتحادیه اروپا و ناتو بر یونان و اسپانیا فشار آورده و سعی دارند آنها را مجبور به مشارکت در تامین تسلیحاتی اوکراین، به ویژه برای انتقال سیستم‌های دفاع هوایی خود به کی‌یف کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228294 برچسب‌ها اوکراین

دیگر خبرها

  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • قیمت نفت نزولی شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد