Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-23@16:51:11 GMT

سرنوشت عجیب ارز‌های ۴۲۰۰تومانی که به یغما رفت

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۶۰۱۴

صراط:

سخنگوی کمیسیون برنامه‌ و‌ بودجه درباره اختلاف دولت و دیوان محاسبات در ارائه گزارش تفریغ بودجه ۹۷ توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران محمد خدابخشی درباره اختلاف دولت و دیوان محاسبات بر سر ارائه گزارش تفریغ بودجه ۹۷ و همچنین موضوع گم‌شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی توضیح داد: بر اساس گزارش تفریغ دیوان محاسبات در سال۹۷ برای واردات کالاها ۳۱ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شد که ۱۴ میلیارد دلار آن به کالاهای اساسی اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: این کالاهای اساسی برای مایحتاج و نیازهای اصلی مردم بوده است تا قیمت کالاهای اساسی کنترل شود. حال سوال اینجاست که اگر ضرورت داشته ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و ضروری مردم اختصاص داده شود، چرا در این شرایط خاص و تحریمی ارز به کالاهای غیراساسی داده شده است؟

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: وارد کردن کالاهای غیرضروری مانند خودرو، لوازم خانگی به کشور با ارز مذکور، با اینکه مشابه آن هم در داخل تولید می‌شود، امری خلاف حمایت از تولید بوده که ضرورتی هم نداشته است، حتی بخشی از این ارزها را به واردات خوراک حیوانات خانگی اختصاص داده‌اند.

خدابخشی با بیان اینکه در مقایسه با سال۹۶، ۳.۷ میلیارد دلار ارز بیشتری پرداخته شده است، اظهار کرد: شرایط تحریمی کشور نسبت به قبل دشوارتر شده است و این منابع ارزی ۴۲۰۰ تومانی نه تنها نسبت به سال قبل خود کنترل نشده است، بلکه بر اساس ثبت سفارش‌ها ۳.۷ میلیارد دلار هم به آن اضافه و در واردات کالاهای غیرضرور مصرف شده است.

او اضافه کردن مبلغ ارزی یاد شده از سوی دولت را تصمیمی نادرست و باعث زیان رسیدن به بیت‌المال دانست و گفت: وظیفه ذاتی دیوان محاسبات ورود به جایی است که به بیت المال ضرر وارد می‌شود و در نتیجه در این موضوع هم اظهارنظر کرده است.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بخشی از ارز اختصاص داده شده به کالاهای مختلف اساسی و غیرضروری گم نشده است، بلکه برخی افرادی که ثبت سفارش کرده‌اند و کالایی را برای واردات خریده‌اند، ما‌به‌ازای ارز دریافتی را به کشور بازنگردانده‌اند.

خدابخشی با تأکید بر مفقود نشدن ارز و مشخص بودن دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: افرادی که ارزهای دریافتی یا کالای حاصل از مصرف آنها را به کشور وارد نکرده‌اند، احتمالاً این نوع ارز را یا در بازار آزاد فروخته‌ و یا در خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری قرار داده باشند.

او با یادآوری اینکه گزارش تفریغ بودجه تا دی‌ماه اعلام شده است، گفت: البته بخشی از ارزها برگشت داده شده و بر اساس گزارش دیوان محاسبات حاصل مصرف قسمتی از ارزها تا به اکنون به کشور بازنگشته است.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره تأثیر واردات کالاهای اساسی بر نرخ آنها در بازار بیان کرد: آیا دولت بر توزیع کالا‌های حاصل از ارز ۴۲۰۰ تومانی نظارت کافی و جامعی داشته است؟ آیا به دست مصرف کننده نهایی و واقعی رسیده است؟ قیمت‌های کالاهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی نشان می‌دهد که رشد قیمت کالاهای اساسی مانند دیگر کالاها بوده است، بنابراین اختصاص ارز‌ها به کالاهای اساسی برای کنترل قیمت‌ها اثربخشی نداشته است، از این رو دیوان محاسبات با ورود به موضوع، بر اساس کارهای کارشناسی گزارش داده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دیوان محاسبات ارز های ۴۲۰۰تومانی گزارش تفریغ بودجه صراط سخنگوی کمیسیون برنامه ارز ۴۲۰۰ تومانی دیوان محاسبات کالاهای اساسی میلیارد دلار گزارش تفریغ اختصاص داده بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۶۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید آمریکا بعید است که سرنوشت کی‌یف را به طور اساسی تغییر دهد

روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به تصویب بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا و پیشنهاد اختصاص اموال مسدود شده روسیه به اوکراین نوشت: این کمک‌ها بعید است که سرنوشت کی یف را به طور اساسی تغییر دهد و مشکل اصلی نیرو‌های مسلح اوکراین که کمبود پرسنل است را حل نمی‌کند.

این روزنامه «وضعیت دشوار اوکراین در میدان نبرد و موفقیت‌های بدست آمده توسط نیرو‌های روسی در ماه‌های اخیر» را توجیه کرد و ادامه داد: «کمک در بهترین حالت این پتانسیل را دارد که به اوکراین در جلوگیری از حملات بی امان روسیه و حفظ قلمرو کمک کند، و به طور بالقوه به کی یف اجازه می‌دهد تا نیرو‌های روسیه را تا زمانی که متحدان اروپایی بتوانند در سال آینده کمک بیشتری ارائه کنند، به بند بکشد!»

در عین حال، کمک‌های جدید ایالات متحده ممکن است روس‌ها را مجبور به حمله سریع‌تر از آنچه برنامه ریزی کرده بودند، کند. اوکراین با استفاده از گلوله‌هایی که قبلاً ذخیره شده بودند، می‌تواند با اطمینان بیشتری این حملات را دفع کند.

وال استریت ژورنال می‌افزاید: «با این حال، افزایش تدارکات نظامی نمی‌تواند به اوکراین در حل مشکلات دیگر، مانند کمبود پرسنل کمک کند».

یادآور می‌شود روز شنبه، ۲۰ آوریل، مجلس نمایندگان آمریکا پروژه‌هایی را در مورد کمک‌های اضافی به اوکراین (کی یف باید تقریبا ۶۱ میلیارد دلار دریافت کند)، اسرائیل و تایوان، و همچنین مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را تصویب کرد. سنا ممکن است این لوایح را در اوایل روز سه شنبه ۲۳ آوریل بررسی کند.

در همین حال، کرملین با دزدی نامیدن این اقدام، قبلاً هشدار داده بود که ایالات متحده باید برای مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه پاسخگو باشد.

پس از شروع جنگ اوکراین، غرب تقریبا نیمی از ذخایر ارزی روسیه به ارزش حدود ۳۰۰ میلیارد یورو را مسدود کرد. در ماه مارس، کمیسیون اروپا موافقت کرد که سود و درآمد حاصل از دارایی‌های مسدود شده فدراسیون روسیه را به کی یف منتقل کند و آنها را صرف خرید تسلیحات و حمایت از صنعت نظامی اوکراین کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • انتقاد دیوان محاسبات از افزایش نامتعارف هزینه برخی دستگاه‌ها
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و صنایع
  • قیمت کالاهای اساسی افزایش نیافته است
  • بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • کمک‌های جدید آمریکا بعید است که سرنوشت کی‌یف را به طور اساسی تغییر دهد
  • تخصیص ۶۲۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • بازوهای نظارتی کشور وارد عمل شدند