Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین طالع، عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص «آیین‌نامه تعرفه حق الوکاله وکلا مصوب ١٣٩٨»، اظهار کرد: بر خلاف آیین‌نامه حق‌الوکاله سال ۱۳۸۵ که هیچ یک از کانون‌ها در جریان تنظیم آن قرار نگرفته بودند، این بار هیأت مدیره در راستای اجرای ماده ۱۹ لایحه استقلال کانون وکلا، با تشکیل یک ‌کارگروه ویژه، آیین‌نامه‌ای تنظیم و به قوه قضاییه ارسال کرد و پس از تشکیل کارگروه مشترک و سیر زمانی نسبتاً طولانی و با حضور نمایندگان کانون وکلا در سال ۹۸ و تغییرات مکرر اعضای کارگروه مزبور و حذف مواد مضر به حال وکلا نهایتاً در فروردین ماه ۱۳۹۸ به شکل فعلی توسط ریاست قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته اگر چه باید در نظر داشت که اجراى این آیین‌نامه با نوآورى‌هاى متعدد آن سبب افزایش مالیات وکلا خواهد شد اما باید موکلان و به خصوص نهادها، سازمان‌هاى دولتى و غیر دولتى و شرکت‌ها با افزایش حق‌الوکاله، قراردادهاى مالى حق‌الوکاله را با این آیین‌نامه منطبق نمایند؛ اگر چه طبق ماده ١٩ لایحه استقلال کانون وکلا و ماده ٢ این آیین‌نامه قراردادهاى مالى بین وکیل و موکل نیز معتبر است.

این وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد: البته برخی مواد آیین‌نامه فعلی مورد اعتراض هیات‌ مدیره کانون وکلای دادگستری است اما در مجموع نسبت به تعرفه سال  ۱۳۸۵مفیدتر و واقع بینانه‌تر به مقوله حق‌الوکاله پرداخته شده و تلاش شده میان دغدغه‌های مالیاتی ادارات دارایی و محاکم قضایی و نیاز وکلا جهت تعیین حق‌الوکاله مناسب‌تر و برخى مشکلات وکلا را بر طرف کند.

طالع گفت: از مزایای تعرفه اخیرالتصویب می‌توان به بالا رفتن حداکثر میزان حق‌الوکاله و همچنین افزایش نسبی حداقل حق‌الوکاله به گونه‌ای که سبب ایجاد مشکلات مالیاتی برای همکاران جوان نشود و حذف رویه مالیات علی‌الراس دوایر مالیاتی اشاره کرد.

این عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: در کنار این مزایا نکاتی هم وجود دارد که مورد قبول کانون‌های وکلا نیست و بدون اطلاع آنها به آیین‌نامه افزوده شده است؛ مواردی مثل تجویز وکالت مشترک وکلای دادگستری با وکلای مرکز مشاوران که با مصوبات داخلی کانون‌هاى وکلا در تضاد قرار دارد. 

وی بیان کرد: تصویب آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله وکلا به خوبی نمایانگر حاکمیت عقلانیت در بدنه قوه قضاییه است و نشان می‌دهد که کانون‌های وکلا و قوه قضاییه می‌توانند دوشادوش یکدیگر برای رسیدن به یک هدف واحد همکاری مشترک و سازنده‌ای داشته باشند.

طالع‌ خاطرنشان کرد: امیدوارم قوه قضاییه هر چه سریع‌تر در جهت حذف آیین‌نامه لایحه استقلال کانون وکلا که به شدت مزاحم حق دفاع و استقلال وکلا است، گام بردارد.

وی با اشاره به لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، گفت: حقیقت آن است که قوه قضاییه به عنوان تجلی مظهر عدالت در جامعه همواره به عنوان پاسبان قوانین بالاخص قانون اساسی نقش مهمی در ایجاد بستری آکنده از امنیت برای افراد جامعه دارد و از طرف دیگر، وکلای دادگستری نیز به مثابه سربازان عدالت درکنار قوه قضاییه به گسترش عدل و دفاع از حق تلاش خستگی‌ناپذیر و بی‌منتی را تا به امروز انجام داده‌اند. در چنین شرایطی تنظیم آیین‌نامه‌ای که در مقام قانونگذارى و در شأن قوای مقننه مملکتی است ضربه جبران‌ناپذیرى به دادرسى عادلانه و استقلال کانون‌هاى وکلا خواهد زد و چهره عدالت را هم غبارآلود و هم آن را از سربازان واقعی خود محروم ساخت؛ بنابراین مقتضی است با عنایت به وجود عقلانیت در راس هرم تصمیم‌گیری قوه قضاییه در قضیه تنظیم آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله که شاهد آن بودیم این بار نیز با همان درایت و فراست اصلاح آیین‌نامه استقلال کانون وکلا از دستور کار قوه قضاییه خارج شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آیین نامه استقلال لایحه مالیات دادگستری تعرفه کانون وکلای دادگستری مرکز حق الوکاله آیین نامه تعرفه حق الوکاله لایحه استقلال کانون وکلا کانون وکلای دادگستری قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • جبلی: آیین نامه حق پخش در حال تدوین است/ بابت تصاویر بد برخی مسابقات فوتبال عذرخواهی می کنم+ فیلم
  • آیین نامه داوری ایران قدیمی و با اشکال است
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس