Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه محصولات پدافندی را تا ده برابر ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه خارجی طراحی و تولید می‌کنیم،‌گفت: در برخی حوزه‌های پدافندی در سطح منطقه و برخی هم در سطح دنیا بعنوان قطب محسوب می‌شویم.

گروه دفاعی خبرگزاری فارس- محمد شلتوکی: خردادماه سال گذشته با حکم فرمانده معظم کل قوا، نیروی پدافند هوایی ارتش به عنوان چهارمین نیروی مستقل ارتش جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های گذشته بحث پدافند هوایی در کشورمان شاهد رشد قابل توجهی در حوزه‌های مختلف سامانه‌های کشف و شناسایی و سامانه‌های سلاح بوده است که از جمله آنها می‌توان به سامانه‌های تلاش،‌ ۱۵ خرداد، مرصاد-۱۶، باور-۳۷۳ و ... اشاره کرد.

بدون شک دست یافتن به توان طراحی و تولید سامانه‌های پدافند هوایی در ارتفاع پست، متوسط و بلند نیازمند پشتوانه‌های عملی، پژوهشی، تحقیقاتی و صنعتی است که امروز مجموع این توانمندی‌ها در معدود کشورهایی در جهان وجود دارد. در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز در کنار بخش‌های مختلف تحقیقاتی در صنایع دفاعی کشور، در دل نیروهای عملیاتی نیز تشکیلاتی به‌نام جهاد خودکفایی از نخستین روزهای جنگ تشکیل شده است که ماموریت خطیر تحقیقات، پژوهش و دستیابی به دانش لازم برای رفع نیازهای عملیاتی یگان‌ها را بر عهده دارد.

امیر سرتیپ دوم ستاد صمد آقامحمدی مسئول سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی است که بعدازظهر یک روز بهاری مهمان او در دفتر کارش بودیم. او در سال ۱۳۶۹ به استخدام ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمده و در دانشگاه هوایی شهید ستاری در رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی فارغ التحصیل و در یگان‌های عملیاتی پدافند هوایی با انواع سامانه‌های ارتفاع پست، متوسط و بالا کار کرده است.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت امور دفاعی دافوس آجا و مقطع دکترای مدیریت دفاع ملی و دکترای مدیریت منابع انسانی و عضویت در هیئت عملی دانشگاه از دیگر مدارج علمی امیر آقامحمدی است. او اکنون در کسوت ریاست سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش مشغول خدمت است.

به بهانه رونمایی از سامانه‌های راداری «خلیج فارس» و «مراقب» که از جمله دستاوردها و سامانه‌های تولید شده توسط سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش است با امیر آقامحمدی در اولین مصاحبه او با یک رسانه به گفتگو نشسته‌ایم که متن این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

 

** پدافند هوایی نقش اول را در خط مقدم ایفا می‌کند

فارس: به نظر می رسد در سال‌های گذشته موضوع پدافند از یک اهمیت خاصی برخوردار شده است؛ علت این مهم شدن پدافند هوایی چیست؟

امیر آقامحمدی: در همه تهدیدهایی که در دهه های اخیر داریم بررسی می‌کنیم، در خط مقدم همه نبردها در همه جای دنیا پدافند هوایی نقش اول را ایفا می کند. در حوزه پدافند هوایی در منطقه غرب آسیا، کشمکش ها و جنگ های بسیار مهمی اتفاق افتاده که در همه اینها،‌ نیروی هوایی و حملات هوایی در مرحله اول نسبت به سایر نیروها قرار گرفته است و مقابله با این حملات توسط پدافند هوایی صورت می‌گیرد.

در  پدافند هوایی چه در زمان صلح و چه در زمان بحران و درگیری بدون اینکه کوچکترین وقفه ای در کارمان بیفتد در حالت آمادگی کامل هستیم. پدافند هوایی در همه درگیری ها در لبه اول خط مقدم درگیری است. ما در همین جنگ‌های عراق و افغانستان شاهد بودیم که موج اول حمله توسط موشک‌های کروز و یا هواپیماهای شناسایی و جنگنده اتفاق افتاده است و کسی که می‌تواند با این حملات مقابله کند، پدافند هوایی است.

به واسطه این مدل حمله که در چند دهه شاهد آن بودیم، پدافند هوایی هم در همه جای دنیا دارای اهمیت است. در کشورمان هم چون دکترین ما دفاعی است و آغازگر هیچ جنگی نبوده و نیستیم، پدافند در همه حوزه‌های زمینی و دریایی دارای اهمیت است و خود پدافند هوایی هم آنقدر اهمیت داشت که در سال‌های گذشته فرمانده معظم کل قوا دستور تفکیک را دادند و قرارگاه پدافند هوایی تشکیل شد و در سال گذشته هم نیروی پدافند هوایی ارتش به صورت مستقل تشکیل شد.

** وارد مرحله ساخت سامانه‌های نوین شده‌ایم

فارس: حوزه ماموریتی سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش و اقداماتی که در این مجموعه دنبال می‌کنید را تشریح بفرمایید.

امیر آقامحمدی: جهاد خودکفایی یک ایده و تفکری است که توسط حضرت آقا بنا نهاده شده و این باعث افتخار است. اساس ارتش ما بر مبنای سلاح های غربی بود که پس از رفتن مستشاران آمریکایی از کشور این سلاح‌ها در حال خروج از حالت عملیاتی بود. اما پرسنل غیور ارتش در همه حوزه‌ها خصوصا در نیروی هوایی و پدافند هوایی پای کار آمدند و آنها را سرپا نگه داشتند.

این تفکر برای این بود که ما بتوانیم از سامانه‌هایمان به نحو احسن استفاده کنیم و اگر نیاز به تعمیرات دارند تعمیر بشوند و اگر نیاز به بروزرسانی دارند، به روز بشوند. جهاد در طول زمان جنگ رشد کرد و این مولود به نحو احسن انجام وظیفه کرد. رشد آن به حدی بود که ما از مرحله ساخت قطعه، وارد مرحله ساخت سامانه‌های نوین شده ایم و الان جهاد خودکفایی به یکی از بازوان تحقیقاتی و پژوهشی نیروهای مسلح در دل هر نیرویی است.

ما کارکنانی داریم که هم سبقه عملیاتی و هم سبقه تحقیقاتی دارند که بعضا تحصیلات عالی را دارند. این تفکر می تواند داخل نیرو برای تبدیل ایده به طرح و طرح به پروژه و پروژه به محصول استفاده شود و در کنار صنایع دفاعی به نحو احسن انجام وظیفه کنند. خیلی از تجهیزاتی که درون نیرو استفاده می‌شود به روزرسانی شده است. پدافند این افتخار را دارد که ارزشمندترین نیروهایش در جهاد مشغول به کار هستند و کارکنان خیلی زبده و توانمندی دارند که می‌توانند چهار مرحله ایده، طرح، پروژه و محصول را به بهترین نحو ممکن مدیریت کنند.

 

این جزو وظایف ما است که در همه پروژه‌ها بر حسب نیاز از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم

 

** شرکت‌های دانش بنیان بهترین همکاران ما هستند

فارس: در حوزه ماموریتی سازمان جهاد اتکای شما تنها به داخل نیرو است یا عناصر دیگر مانند شرکت‌های دانش بنیان نیز دخیل هستند؟

امیر آقامحمدی: این جزو وظایف ما است که در همه پروژه‌ها بر حسب نیاز از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم. یکی از افتخارات ما این است که همیشه در کنار دانشگاه‌های رده اول کشور و در کنار شرکت های دانش بنیان کار کرده‌ایم؛ شرکت‌های دانش بنیان جزو همکاران بسیار خوبمان در همه پروژه‌ها هستند. همانگونه که می‌دانید گردش علم باعث افزایش آن می‌شود و این گردش اطلاعات با حفظ طبقه بندی و موازین امنیتی در سازمان جهاد و تحقیقات خودکفایی انجام می‌شود.

** سامانه‌های پدافندی را ده برابر ارزان‌تر از نمونه خارجی می‌سازیم

فارس: مجموعه های جهاد در شرایطی تشکیل شدند که ضرورت‌هایی وجود داشت؛ امروز خیلی از آن زمان گذشته است و سازوکارهای متنوعی در صنایع دفاعی به وجود آمده اند، امروز کارویژه جهادها چه چیزی است؟

امیر آقامحمدی: ما با قسمت های عملیاتی در ارتباط هستیم و کارکنانی هم که در جهاد حضور دارند، سبقه‌ای از عملیات در نیرو دارند، این سبقه باعث می‌شود که ما نیازمندی نیرو را به راحتی دریافت کنیم.

بعنوان مثال یک استاد دانشگاه حتی در رده های علمی بالا، اگر بخواهد در حوزه‌ای مثل رادار یا سامانه‌های سلاح ورود پیدا کند، شاید بعضی مفاهیم برای او غریب باشد. اما حضور نفراتی که هم حوزه دانشگاهی و هم حوزه کار فنی و عملیاتی را در سرپنجه‌های نیرو لمس کرده‌اند؛ باعث می‌شود که به راحتی تبادل دانش اتفاق بیافتد و بیان نیاز به راحتی انجام شود.

با بررسی می‌گویم که خیلی از سامانه‌ها را ۱۱ تا ۱۲ برابر کمتر از قیمت‌هایی که در خارج کشور وجود دارد، تولید می‌کنیم

 

یکی از مهمترین وظایف ما این است که نیاز را به راحتی از سرپنجه‌های عملیاتی بگیریم و برای محققانی که در رده‌های علمی خیلی بالا هستند و شاید با امور نظامی آشنا نیستند، آن را بیان کنیم. در همه پروژه‌ها از اساتید خبره استفاده می کنیم که یکی از وظایف ما است. کارکنانی که اینجا هستند به واسطه اینکه سالها با کارهای عملیاتی و دانشی عجین شده اند، یک توانمندی خاصی پیدا کرده اند و بزرگترین سرمایه ما هستند.

این را با بررسی می‌گویم که خیلی از سامانه‌ها را ۱۱ تا ۱۲ برابر کمتر از قیمت‌هایی که در خارج کشور وجود دارد، تولید می‌کنیم. سامانه‌ای که شاید در سال ۲۰۱۵ با چندین میلیون دلار در خارج از کشور ساخته شده را ما با ۱۰ برابر کمتر از آن در مجموعه‌مان درست می‌کنیم و این به واسطه دانشی است که نفرات ما دارند. هم دانش را بومی کرده‌ایم و هم اینکه به راحتی نیازمندی‌های مان را رفع می‌کنیم. خوشبختانه در ساختار نیروهای مسلح چارچوبی وجود دارد تا تحقیقات هدایت شود تا هم موازی کاری نشود و هم در بیت المال صرفه جویی شود.

 

** تولید انبوه در صنعت دفاعی صورت می‌گیرد

فارس: حوزه کاری جهاد و تحقیقات نسبت بسیار نزدیکی با حیطه کاری صنعت دفاعی دارد، این سوال وجود دارد که چگونه این دو مجموعه موازی کاری نمی‌کنند و برآیند اقداماتشان یک کار مشترک باشد؟ هماهنگی با صنعت چگونه است؟

امیر آقامحمدی: اگر نیروهای مسلح را به یک مجموعه دانشگاهی تشبیه کنیم، همه این ایده‌های پژوهشی توسط یک کارگروه خبره‌ای کنترل و رصد می‌شود و یکی از وظایف نیروهای مسلح این است که در حوزه تحقیقات موازی کاری نداشته باشند البته همپوشانی می‌توانیم داشته باشیم اما موازی کاری خیر.

در سازمان های جهاد به هیچ وجه تولید انبوه اتفاق نمی‌افتد و ما فقط طرح‌های تحقیقاتی را داریم

نکته بعد اینکه ما سعی می کنیم در جاهایی که اشتراک مساعی می توانیم داشته باشیم و از صنعت دفاعی حتما کمک بگیریم. خیلی از جاها ممکن است ایده و طرح برای ما باشد و اجرا از آنها باشد. در سازمان های جهاد به هیچ وجه تولید انبوه اتفاق نمی‌افتد و ما فقط طرح‌های تحقیقاتی را داریم. اگر اینجا سامانه‌ای درست شود و موفق باشد، زمینه‌های تولید آن باید در صنایع دفاعی دنبال شود و ما بعد از آن وارد طرح تحقیقاتی جدید می شویم.

وظیفه تولید بر عهده مجموعه جهاد نیست؛ مگر اینکه قطعات خاصی باشد که آن هم در تعداد مشخص توسط سازمان جهاد خودکفایی تولید می‌شود.

** قطب طراحی و تولید سامانه‌های پدافندی در منطقه هستیم

فارس: از سامانه ها و دستاوردهای جدید چه خبر خوبی دارید؟

امیر آقامحمدی: خوشبختانه سال قبل سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی پدافند چند محصول خوب را ارائه داد که سامانه معین و ناصر بودند؛ امسال هم بحث رونمایی از رادارهای خلیج فارس و مراقب را داریم. همه تجهیزاتی که توسط پدافند استفاده می‌شود کاملا بومی است و ما بعنوان جهاد تامین کننده بخشی از این نیازها هستیم و این افتخار را داریم که در خیلی از حوزه‌های پدافندی هم بعنوان قطب محسوب می‌شویم. و میتوانیم این ادعا را داشته باشیم که در برخی حوزه‌های پدافندی در سطح منطقه و برخی هم در سطح دنیا بعنوان قطب محسوب می‌شویم؛ این را دشمنان به خوبی می‌دانند.

در برخی حوزه‌های پدافندی در سطح منطقه و برخی هم در سطح دنیا بعنوان قطب محسوب می‌شویم

 

این اطمینان را می‌توانیم به مردم عزیزمان بدهیم که فرزندان این مرز و بوم حتی با حداقل امکانات، ما بودجه‌هایی که می‌گیریم قابل مقایسه با حتی خیلی از کشورهای منطقه نباشد صرف صنایع دفاعی مان می کنیم. به واسطه خبرگی و زبدگی نفرات توانسته ایم یک کشور در سطح اول باشیم که آسمانش به روی همه تهدیدات بسته است و در این چند سالی هم که جنگ رخ داشت امن ترین آسمان را داشتیم.

** خبرگی و زبدگی نیروهای جهاد دلیل پایین بودن هزینه‌های تحقیق و توسعه است

فارس: معمولا R&D (تحقیق و توسعه) یکی از امور هزینه بر در کشورها است، چگونه است که کمترین هزینه را دارد؟

امیر آقامحمدی: اخلاص کارکنان خیلی مهم است؛ شاید یک فرد برای انجام کاری تحقیقاتی مبلغ بسیار بالایی را پیشنهاد بدهد، اما همین کار تحقیقاتی توسط کارکنان جهاد با مبالغ خیلی کم به صورت شبانه روزی انجام شود، اینها باعث می‌شود که ما از نظر هزینه ها خیلی صرفه جویی داشته باشیم.

نکته دوم خبرگی است که باعث می‌شود از خیلی از اشتباهات جلوگیری کنیم؛ هزینه بالای بسیاری از کارهای R&D به خاطر اشتباهات نفرات و موازی کاری است، اما خبرگی و زبدگی نفرات ما باعث صرفه جویی شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پدافند هوایی تولید جهاد ارتش نیروی پدافند هوایی ارتش پدافند هوایی خاتم الانبیاء باور373 تحقیق و توسعه مرصاد16 صرفه جویی ارزی شرکت های دانش بنیان سامانه های پدافند حوزه های پدافندی پدافند هوایی همه پروژه ها نیروهای مسلح سامانه ها صنایع دفاعی داشته باشیم باعث می شود موازی کاری وظایف ما حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟

به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در سال جاری، اولین محموله از سامانه موشکی پدافند هوایی نسل بعدی اس-۵۰۰ را دریافت خواهند کرد. اعلامیه وزیر دفاع روسیه که از سوی خبرگزاری دولتی TASS گزارش شده، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در توانایی‌های نظامی روسیه است.

شویگو تصریح کرده است که سامانه اس-۵۰۰ در دو نوع تحویل می‌شود: سامانه‌های موشکی دوربرد دفاع هوایی و مجتمع‌های دفاع ضد موشکی. علاوه بر این، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای تأمین سامانه‌های دفاعی دیگر ازجمله سامانه‌های موشکی پدافند هوایی S-۴۰۰ و S-۳۰۰V۴، سامانه‌های موشکی Buk-M۳ و Tor-M۲U و ایستگاه‌های راداری نسل بعدی در دست اجرا است.

تاریخچه اس-۵۰۰

سامانه پدافندS-۵۰۰ که به سیستم دفاع هوایی پرومتئوس معروف است، در شرکت دفاع هوایی و فضایی Almaz-Antey توسعه پیدا کرده و برای خنثی کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات ناشی از فناوری‌های هوافضای فعلی و آینده در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف طراحی شده است.

توسعه اس-۵۰۰ از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) و به دنبال استقرار موفق سامانه اس-۴۰۰ روسیه آغاز شد. طراحی این سامانه، نخست در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد، اما تولید پیوسته آن با تأخیرهای متعددی همراه بوده به‌طوری‌که بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، تولید منظم و پیوسته آن از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

اس-۵۰۰ قرار است که بازی پدافند را تغییر دهد؛ چراکه بنا به اعلام مقامات رسمی روسیه، این سامانه می‌تواند با هواپیماهای نسل پنجم (پنهان‌کار و رادارگریز)، ماهواره‌های مدار پایین و طیفی از تهدیدات موشکی مقابله کند. البته سامانه اس-۵۰۰ آزمایش‌های سختی را برای تأیید قابلیت‌های خود انجام داده است.

در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، روسیه اعلام کرد که «طولانی‌ترین آزمایش موشکی زمین به هوای جهان» را انجام داده و با هدف قرار دادن موفق هدفی در فاصله نزدیک به ۴۸۲ کیلومتر، توان این سیستم را نشان داد. هم‌چنین در زمستان گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد کهS-۵۰۰ به طور مؤثر، اهداف هایپرسونیکی را ردیابی و رهگیری کرده است که انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن را در شرایط متغیر امنیتی برجسته‌تر می‌کند.

ویژگی‌های سامانه دفاع هوایی اس-۵۰۰ پرومتئوس

روسیه ادعا می‌کند که سامانه موشکی ضدهوایی اس-۵۰۰ توانایی مقابله مؤثری با طیف گسترده‌ای از تهدیدهای هوایی فعلی و آینده ناشی از دشمنان بالقوه در ارتفاع‌ها و سرعت‌های مختلف دارد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، توانایی ظاهری آن در خنثی کردن تهدیدات در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف است. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن در برابر تداخل الکترونیکی، بقای آن را در سناریوهای جنگی چالش‌برانگیز افزایش می‌دهد و از کارایی آن حتی در مواجهه با تاکتیک‌های پیچیده جنگ الکترونیکی اطمینان حاصل می‌کند.

اس-۵۰۰ که به‌عنوان جانشین سیستم‌های موشکی قدیمی A-۱۳۵ طراحی شده، قرار است مکمل سیستم‌های اس-۴۰۰ روسیه باشد و شبکه دفاعی جامعی را تشکیل دهد. هدف از استقرار آن، حفاظت از مراکز مهم اداری و صنعتی در روسیه و تقویت زیرساخت امنیت ملی در برابر تهدیدات هوابرد است.

سامانه S-۵۰۰ مانند اسلاف خود در زرادخانه دفاع هوایی روسیه، سازگاری را به‌عنوان ویژگی اصلی خود به نمایش می‌گذارد. این سامانه متناسب با تهدیدات، قادر به پرتاب انواع مختلفی از موشک‌ها و الزامات عملیاتی خاص است که تطبیق‌پذیری و کارایی آن را در مقابله با خطرات در حال تکامل هوایی افزایش می‌دهد.

بر اساس جزئیات منتشرشده در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، اس-۵۰۰ شامل چهار فروند موشک زمین به هوای دوربرد ۴۰N۶M یا دو رهگیر ۷۷N۶ است که روی یک پرتابگر نصب شده‌اند. موشک‌های دوربرد ۴۰N۶M تا ۴۰۰ کیلومتر برد مؤثر دارند، درحالی‌که رهگیرهای سری ۷۷N۶ می‌توانند تا شعاع ۶۰۰ کیلومتری را پوشش دهند.

این سامانه از مجموعه راداری پیچیده‌ای بهره می‌برد که به ازای هر باتری از چهار وسیله نقلیه راداری تشکیل می‌شود. این مجموعه شامل رادار شناسایی ۹۱N۶E(M) باندS ، رادار شناسایی ۹۶L۶-TsP باندC ، رادار درگیری چند حالته ۷۶T۶ و رادار درگیری ضد موشک بالستیک ۷۷T۶ است.

این سامانه‌های راداری پیشرفته به اس-۵۰۰ امکان می‌دهند تا اهداف بالستیک و هوابرد را در فواصل قابل‌توجهی شناسایی کند به‌طوری‌که شعاع شناسایی تا ۲۰۰۰ کیلومتر برای اهداف بالستیک و ۸۰۰ کیلومتر برای تهدیدات هوابرد گسترش می‌یابد. ارتفاع اوج پرواز موشک‌های رهگیر حدود ۱۸۵ کیلومتر اعلام شده است. سیستم اس-۵۰۰ می‌تواند طی ۳ تا ۴ ثانیه پس از شناسایی هدف، واکنش نشان دهد و هم‌زمان علیه ۱۰ هدف وارد عمل شود.

اس-۵۰۰ علیه موشک‌های هایپرسونیک

شرح عکس: موشک هایپرسونیک کینژال، سوار بر جنگنده میگ ۳۱

کرملین هم‌چنین ادعا کرده است که اس-۵۰۰، تنها سلاحی است که می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک کینژال روسیه را رهگیری کند. موشک کینژال که از هوا پرتاب می‌شود، به دلیل سرعت‌های فراصوت (هایپرسونیک، بیشتر از ۵ ماخ) و مانورپذیری‌اش، چالش مهمی را علیه سیستم‌های دفاعی و پدافندی ایجاد می‌کند. در مقابل، اوکراینی‌ها مدعی شده‌اند که موشک‌های هایپرسونیک کینژال را با سامانه آمریکایی پاتریوت در جنگ جاری سرنگون کرده‌اند.

شایان ذکر است که هزینه هر سیستم اس-۵۰۰ در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع: اوراسیا تایمز

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899206 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • لحظه ترور یکی از رزمندگان سامانه پدافند هوایی حزب الله
  • حمله موشکی اسرائیل به سامانه پدافندی اس ۳۰۰ اصفهان صحت دارد؟ /بررسی یک ادعا از سوی خبرگزاری دولت
  • پدافند هوایی روسیه ۱۰۴ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد
  • یونان: هیچ سامانه پدافند موشکی به اوکراین ارسال نمی‌کنیم
  • نمونه ایرانی پدافند ضدهوایی بوک روسی در ایران/ عکس
  • فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتد
  • استراتژی جدید غرب برای تسهیل عملیات F-۱۶ در اوکراین/ سامانه پدافندی S-۴۰۰ روسیه در کریمه چگونه منهدم شد؟ +عکس و فیلم