Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:30:18 GMT

بودجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شود

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۶۶۱۶

بودجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شود

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در تامین اقلام و تجهیزات بهداشتی برای کادر درمان، جامعه و همچنین کنترل بحران نقش محوری ایفا کردند و ضروری است بودجه ویژه‌ای برای حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص یابد.

سید مهدی مدنی اظهار کرد: علاوه بر حفظ زیست‌بوم دانش بنیان باید با حمایت‌های همه جانبه آن را تقویت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دو ماه گذشته شاهد نقش محوری شرکت‌های دانش‌بنیان بودیم. این توانمندی بزرگترین سرمایه کشور است و باید هر چه بیشتر تقویت شود.

مدنی با تاکید بر اختصاص بودجه‌ای ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: وقتی از اقتصاد بدون نفت صحبت می‌کنیم بدون تردید منظورمان اقتصاد دانش‌بنیان است که در زمان شیوع این ویروس هم امتحان خود را پس داده است بنابراین باید بودجه ویژه‌ای به این شرکت‌ها برای ادامه فعالیت‌هایشان و دوام بقایشان اختصاص داده شود. باید توجه داشت که بحران‌های غیرمنتظره خبر نمی‌کنند و باید همیشه آماده مواجهه با آنها بود.

رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی با بیان اینکه دو ماه از زمان طلایی کسب و کار و تدوین برنامه را از دست دادیم، عنوان کرد: شیوع اپیدمی در آخر سال شمسی روند برنامه‌ریزی شرکت‌ها را مختل کرده است. اسفند ماه زمانی است که اغلب شرکت‌ها برنامه‌ریزی یک سال آینده خود را انجام می‌دهند و بررسی می‌کنند که آیا پیش‌بینی آن‌ها برای سالی که گذشت چقدر محقق شده است، اما اکنون نیاز به بررسی، برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی مجدد است و همین مسأله عاملی برای تاخیر در شروع کارها می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر درصد کمی از شرکت‌های دانش‌بنیان که بیشتر در حوزه سلامت اعم از تجهیزات پزشکی، تولید ماسک، مواد ضدعفونی و مواد بهداشتی، دارویی فعال هستند، توانستند خودشان را با شرایط بحرانی تطبیق دهند بازار خوبی برایشان ایجاد شده و حتی با افزایش تقاضا هم روبرو هستند، در حالی که دیگر کسب و کارها با کاهش تقاضا در بازار فروش با مشکلات جدی روبرو هستند.

راهکارهایی برای پساکرونا

مدنی با تاکید بر اینکه واردات باید به صورت هوشمندانه مدیریت شود تا موجب نابودی تولیدکنندگان داخلی نشود، خاطرنشان کرد: به دلیل نیاز جامعه پتانسیلی در بخش تولید کشور ایجاد شده که باید حفظ شود. از سوی دیگر همین نیاز موجب شده واردات برخی اقلام بهداشتی هم تسهیل شود. دولت و ناظران باید توجه کنند که واردات باید به صورت هوشمندانه انجام شود و فرصتی که ایجاد شده بهانه‌ای نشود برای واردات اشتباه یا اقلام لوکس یا محصولاتی که در داخل موجود است که در نهایت تولیدکننده داخلی را نابود کند.

وی با بیان اینکه «بالغ بر 95 درصد کسب و کارها با توجه به نوع و نحوه فعالیت‌هایشان دچار آسیب از همه گیری ویروس کرونا شده‌اند»، اظهار کرد: برخی از کسب و کارها مانند گردشگری خسارت جدی را متحمل شدند شاید تغییر روش و مدل کسب و کار راهکار مفیدی برایشان باشد یا شرکت‌هایی که وابسته به درآمد دولتی هستند پیشنهاد می شود با اعلام شرایط فورس ماژور قراردادهایشان را تعلیق کنند.

وی بیان کرد: اغلب شرکت‌ها به خصوص گروهی که با دولت قراردادهایی داشتند با مشکل نقدینگی روبرو می‌شوند. لازم است مجلس و دولت با کمک صندوق نوآوری و صندوق‌های پژوهش وارد عمل شوند و برای مشکل شرکت‌ها چاره جویی کنند. انتظار نداریم حمایت‌ها دایمی باشد بلکه در مقطعی که با چنین بحران‌هایی روبرو هستیم، باید حمایت‌های جدی از بخش خصوصی انجام شود تا حداقل این شرکت‌ها به بقاء خودشان ادامه دهند.

براساس اعلام روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان خراسان، رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی اضافه کرد: یک دهه حمایت و سرمایه گذاری کلان کشور و تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برای ایجاد زیرساخت‌های زیست‌بوم  دانش‌بنیان در چنین روزهایی که کشور دچار بحران اقتصادی و بحران سلامت شده است خودش را نشان می‌دهد. از ابتدای فروردین بیش از 30 جلسه مجازی برگزار کردیم که با کاهش رفت و آمد و سفرهای داخلی و برون شهری موجب صرفه جویی در هزینه و زمان شده است تا در شرایط بحرانی جایگزینی روش‌های جدید و استفاده از تکنولوژی‌های نوین با مقاومت کمتری روبرو شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانش بنیان شرکت های دانش بنیان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری شرکت های دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشکده سامانه‌های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش‌های کاربردی ـ توسعه‌ای، تجاری‌سازی ایده‌های نو و پژوهش‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت‌های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم‌افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره‌گیری از ساختار‌های چابک و پویا از ماموریت‌های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم‌انداز خود را "تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین مراکز پیشرو در تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالای کشور" تعریف کرده است.

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودرو‌های استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتور‌ها همچنین دارای کاربرد‌های تفریحی مانند خودرو‌های افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتور‌ها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتور‌ها است. 

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت‌های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری‌های موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استاندارد‌های بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری‌های موتور خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتور‌ها برای کاربرد‌های خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوری‌های موتور را از فناوری‌های اصلی و کلیدی در هر سامانه‌ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است، چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه‌ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی‌های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت‌های بزرگ دنیا فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، "گیربکس مغناطیسی"، "طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا" با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، "آب شیرین کن خورشیدی" و "رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه" از دیگر دستاورد‌های این پژوهشکده به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • اختصاص هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی ویژه منطقه ۳ اراک
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • صدور اولین سند اعیانی توسط سازمان ثبت