Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیمیا زارع، پژوهشگر مطالعات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، در مورد پیشینه تشکیل سازمان اکو و اهداف آن؛ اظهار کرد: ایران یکی از پیشگامان اولیه سازمان عمران منطقه‌ای (RCD) است که در سال 1964 تاسیس شد. در سال 1984 سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بر اساس معاهده ازمیر و با هدف توسعه اقتصادی پایدار و گسترش تجارت درون منطقه‌ای، سازمان همکاری اقتصادی (ECO) را بنیان گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زارع افزود: همگونی ساختاری و کارکردی عناصر و الگوهای ژئوپلیتیکی و جغرافیایی و همچنین عوامل عینی و ذهنی (ادراکی) گوناگونی مانند: پیوندهای تاریخی، فرهنگی و نیازهای متقابل اقتصادی، سبب پیوستن جمهوری‌های تازه استقلال یافته‌ای همچون افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان به این سازمان در سال 1992 شد و تعداد اعضای کامل این سازمان به 10 کشور افزایش یافت. این سازمان با پوشش حدود 500 میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهد که بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب می‌شود که مقر دبیرخانه آن در تهران قرار دارد.

این کارشناس اقتصادی؛ گسترش و توسعه فعالیت‌های تجاری بین کشورهای منطقه و بر محورهای توسعه پایدار اقتصادی کشورهای عضو، رفع موانع تجاری و توسعه تجارت درون منطقه‌ای، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات، توسعه یکپارچگی بخش‌های دولتی و خصوصی با تأکید بر آزادسازی اقتصادی و تشکیل بانک تجارت و سرمایه‌گذاری و همچنین گسترش تجارت درون منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای و تلاش در جهت ادغام تجارت کشورهای منطقه با تجارت جهانی را جزو مهم‌ترین اهداف اکو برشمرد که در اساسنامه این سازمان بر آنها تاکید شده است.

پژوهشگر مطالعات ایران معاصر با تاکید بر نقش سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک در توسعه همکاری ها در میان اعضای اکو گفت: جدای از بحث همگرایی در نظریات روابط بین‌الملل که دیوید میترانی و ارنست‌هاس بر آن تأکید دارند، از نظر تاریخی و پیشتر از این افراد، ابن خلدون دانشمند اسلامی و فیلسوف اجتماعی، قرن­‌ها پیش بر این نکته اصرار کرد که انسان نمی ­تواند همه لوازم زندگی را بدون همکاری با دیگری فراهم کند. بدین ترتیب او در نظریه سازمان اجتماعی و بحث هویت فرهنگی و روابط میان فرهنگی خود، به تبیین شرایط همکاری در جامعه جهانی پرداخته است.

وی افزود: کشورهای عضو اکو، ملزومات لازم برای یک ارتباط بین فرهنگی جدای از مرزهای جغرافیایی و نظام‌های سیاسی و اقتصادی را داراست و آن فرهنگ مشترکی هستند که دستاورد و میراث تاریخ چند هزار ساله­ آنها است و همچنین فرهنگ مشترک این ظرفیت را دارد که پیوند عمیق میان ملت‌ها را به فرصتی جدید برای توسعه­ همه جانبه منطقه اکو و باز آفرینی نقش تمدن سازی خویش در عرصه جهان تبدیل کند. پیشرفت امروز بشریت در عرصه‌های مختلف علمی و صنعتی وامدار همین فرهنگ مشترک است. پیشینه این تعامل و همکاری در قالب سازمان همکاری‌­های اقتصادی اکو و تلاش برای همگرای­‌های سیاسی نظیر برگزاری مجمع پارلمانی اکو در منطقه، مؤید این مطلب است.

این کارشناس اقتصادی در مورد کیفیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی در سازمان اکو اظهار داشت: به منظور مبادله اطلاعات علمی، توسعه پروژه‌های تحقیقاتی هدفدار و تقویت همکاری‌های علمی بنیاد علمی اکو(ECOSF) متشکل از ۱۰ کشور عضو این سازمان در سال 1995بنیاد نهاده شد که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است. همکاری‌های علمی مشترک بین کشورهای عضو اکو از جمله تبادل دانشجو در همه سطوح بویژه تحصیلات تکمیلی، اجرای طرح‌های پژوهشی نوآورانه، توسعه آموزش، تبادل کتاب، موسیقی، نقاشی و تبادل تجربه برای تقویت منابع سرمایه انسانی می‌تواند به بنیاد علمی اکو برای استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های عضو کمک کند و همچنین یکی از راه های گسترش مبادلات فرهنگی و علمی محسوب می شود.

زارع در خصوص پیشنهاد و راهکارهای عملی برای توسعه همکاری‌های علمی و فناوری اکو تصریح کرد: ایران از جولای 2019 به مدت دو سال ریاست بنیاد علمی اکو را تا برگزاری نشست بعدی در اختیار دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی ایران در منطقه به عنوان پل ارتباطی اکو، در صورتی که فرآیند همکاری‌های علمی، فرهنگی ایران و اعضای اکو تقویت شود به مراتب بر تسریع و توسعه همکاری های اقتصادی و حتی سیاسی نیز تاثیرگذار خواهد بود و می‌تواند به عنوان یک قطب علمی بین‌المللی مطرح شود. مراکز علمی و فرهنگی به ویژه کتابخانه‌ها، موزه‌ها، دانشگاه‌ها به عنوان حافظه علمی و فرهنگی ملت‌ها نقش ویژه و ممتازی در مبادلات علمی و فرهنگی دارند.

وی ادامه داد: انجام پژوهش‌های علمی و فرهنگی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه‌های مختلف طرح‌های تحقیقاتی، برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های علمی و فرهنگی، تشکیل پایگاه‌­های اطلاعاتی مشترک و به اشتراک گذاری اطلاعات، مجموعه‌سازی منابع کتابخانه‌ای از طریق مبادله و اهداء که قطعا در دستور کار موسسه همکاری فرهنگی اکو (ECI) مستقر در تهران، انتشار فصلنامه علمی، گسترش رده‌های موجود برای سازماندهی بهینه و تنظیم استانداردها در حوزه ­های مختلف، همکاری در سازماندهی و تبادل استاد و دانشجو در کنار فعالیت‌های موسسه عالی بیمه اکو در تهران، همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، نگهداری و مرمت منابع خطی و نادر و تلاش برای توسعه­ سواد اطلاعاتی و مهارت‌های خواندن از جمله پیشنهاداتی است که می‌تواند به تقویت بنیه علمی و تبادل فرهنگی اکو کمک کند.

این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: با توجه به اشتراکات اساسی پیش گفته، می‌توان استدلال کرد که بنیاد علمی اکو با توجه به بحث پیشینه، آداب و رسوم، مذهب، زبان، و خط مشترک مولد آثار و منابع مشترک بوده است. درصورتی که سازمان‌ها پشتیبان در این راستا هم رای و هم قدم باشند، بستری برای همکاری کشورهای عضو فراهم شود که منافع آن در نگاه اول متوجه اعضا می شود. البته این بستر زمانی به طور مستمر برقرار می شود که کشورهای عضو در جهت تقویت آثار علمی و فرهنگی و منابع مشترک و حفظ پیشینه متمدن خود سرمایه­ گذاری و برنامه ریزی کنند و به آن بها دهند.

انتهای پیام/

169 / 336 علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان اکو تحقیقات تجارت بنیاد علمی اکو کیمیا زارع تبادل فرهنگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان اکو تحقیقات تجارت بنیاد علمی اکو تبادل فرهنگی همکاری های علمی بنیاد علمی اکو علمی و فرهنگی کشورهای عضو همکاری ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۳۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات