Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@06:03:24 GMT

مردم ایران در دوران کرونا بیشتر نگران چه موضوعی هستند؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۵۴۴۷

مردم ایران در دوران کرونا بیشتر نگران چه موضوعی هستند؟

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به تازگی یک نظرسنجی ملی انجام داده تا مشخص کند مردم ایران در دوران شیوع ویروس کرونا بیشتر نگران چه موضوعات جامعه‌شناختی هستند. ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵ اجتماعی رسانه نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور بررسی جامعه‌شناختی آسیبهای روانی کرونا یک نظر سنجی ملی به راه انداخته تا مشخص کند در این دوران مردم ایران بیشتر نگران چه موضوعاتی هستند؟ این نظر سنجی با عنوان «بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا» در سطح کشور و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین 1399 انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین آمار نگرانی مردم ایران بر اساس این نظرسنجی نگرانی ابتلا به ویروس است. در واقع 61.3 درصد از مردم نگران ابتلای خود یا یکی از افراد خانواده خود به ویروس کرونا هستند.

اما در کمال تعجب در این نظرسنجی 19.7 درصد از مردم از ابتلای خود یا افراد خانواده به این ویروس نگران نبوده‌اند و 18.1 درصد هم این نگرانی را تا حدودی عنوان کرده‌اند.

شیوع این ویروس در کشور به جز تبعات جانی تبعات اقتصادی هم به همراه داشته است که با طرح این سوال که اصلی‌ترین مشکل مردم در این دوران چه بوده درصد پاسخگویی به این شرح اعلام شده است: ترس و نگرانی از بیماری (با فراوانی 56.9 درصد) و کاهش درآمد (با فراوانی 54.3 درصد)

با این پاسخها مشکلات اصلی شهروندان به 6 دسته کلی تقسیم شده و بیشترین مشکلاتی که آنها به آن دچار شده‌اند به این شرح اعلام شده است: مشکل در پرداخت قسط (با فراوانی 43.4 درصد)، وسواسی‌شدن (با فراوانی 38.4 درصد)، از دست‌دادن شغل (با فراوانی 27 درصد)، افسردگی (با فراوانی 22.6 درصد)، تأخیر در پرداخت اجاره‌خانه (با فراوانی 22.2 درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی 16 درصد)

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان، بیشتر دچار نگرانی ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا هستند.

تحصیل‌کرده‌ها بیشتر می‌ترسند!

پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی نیز در قیاس با افراد بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر ترس ابتلاء به این ویروس را دارند. همچنین همه گروه‌های سنی گرفتار ترس و استرس ابتلاء به ویروس کرونا شده‌اند.

نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره کرونا نشان می‌دهد مردان در مقایسه با زنان بیشتر دچار کاهش درآمد شده‌اند. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر با مشکل کاهش درآمد مواجه شده‌اند.

یافته‌های این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان بیشتر در پرداخت قسط به مشکل برخورده‌اند. گروه سنی 30 تا 44 سال نیز بیشتر از سایر گروه‌ها در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شده است. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بیشتر اظهار کرده‌اند که در پرداخت باقی‌مانده اقساط خود دچار مشکل شده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی، 28.8 درصد از پاسخگویان بر این باور هستند که بین 6 ماه تا یکسال همچنان درگیر کرونا به شکل فعلی خواهیم بود. از سوی دیگر 46.1 درصد، مدت زمانی کمتر از 3 ماه را به عنوان میزان استمرار بحران کرونا پیش‌بینی کرده‌اند.

هاشمی: شهردار تهران مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را به دولت منتقل کند

انتهای پیام/

R1356/P/S2,41,24/CT1 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ویروس کرونا رسانه ویروس کرونا تحصیلات دانشگاهی ویروس کرونا مردم ایران شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۵۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از چین در حال غرق شدن است

به گفته پژوهش‌گران، نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین در حال غرق شدن هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، نویسندگان این مقاله که در مجله ساینس (Science) منتشر شده است، دریافتند که ۴۵ درصد از زمین‌های شهری چین با سرعتی بیشتر از سه میلی‌متر در سال و ۱۶ درصد از زمین‌ها با سرعت بیش از ۱۰ میلی‌متر در سال، نه تنها به دلیل کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، بلکه به دلیل افزایش وزن ساخت و ساز روی آن‌ها در حال فرونشست هستند.

با توجه به جمعیت شهری چین که در حال حاضر بیش از ۹۰۰ میلیون نفر هستند، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی آئو زوروی (Ao Zurui) از دانشگاه ساوث چین نرمال می‌گویند: حتی فرونشست بخش کوچکی از زمین در چین می‌تواند به تهدیدی اساسی برای زندگی شهری تبدیل شود.

فرونشست زمین در حال حاضر سالیانه بیش از ۷.۵ میلیارد یوان (۱.۰۴ میلیارد دلار) خسارت به چین وارد کرده است و در قرن آینده، تقریباً یک چهارم از زمین‌های ساحلی این کشور می‌توانند در واقع پایین‌تر از سطح دریا بیایند و صد‌ها میلیون نفر را در معرض خطر بیشتری از طغیان و سیلاب قرار دهند.

رابرت نیکولز در مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی تیندال در دانشگاه ایست آنگلیا می‌گوید: این واقعاً نشان می‌دهد که این برای چین یک مشکل ملی است و فقط در یک یا دو مکان نیست و این یک نمونه کوچک از آن چیزی است که در سراسر جهان در حال رخ دادن است.

شهر شمالی تیانجین که بیش از ۱۵ میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند، به عنوان یکی از در معرض خطرترین شهر‌ها شناخته شده است. سال گذشته ۳۰۰۰ ساکن این شهر پس از یک فاجعه زمین‌شناسی ناگهانی تخلیه شدند که پژوهشگران علت آن را تخلیه آب‌های زیرزمینی و همچنین ساخت چاه‌های زمین‌گرمایی می‌دانند.

بسیاری از مناطق قدیمی دارای زغال‌سنگ در چین نیز در نتیجه استخراج بیش از حد آسیب دیده‌اند، به طوری که مقامات اغلب مجبور می‌شوند بتن را به ستون‌های در حال فروپاشی تزریق کنند تا زمین را تقویت کنند.

این مشکل به چین محدود نمی‌شود. یک مطالعه جداگانه که در ماه فوریه منتشر شد نیز نشان داد که حدود ۶.۳ میلیون کیلومتر مربع از زمین در سراسر جهان در معرض چنین خطری است. اندونزی در میان کشور‌هایی است که بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند و بخش بزرگی از پایتخت آن جاکارتا اکنون زیر سطح دریا قرار دارد.

نیکولز می‌گوید شهر‌های آسیب‌پذیر می‌توانند از توکیو درس بگیرند، چرا که توکیو تا زمانی که برداشت آب‌های زیرزمینی را در دهه ۱۹۷۰ ممنوع نکرده بود، حدود ۵ متر دچار فرونشست شده بود.

وی افزود: به فرونشست باید خیلی جدی نگاه کرد، اما نمی‌توان جلوی وقوع همه آن را گرفت، بنابراین درباره سازگاری و ساخت آب‌بند صحبت می‌کنیم.

بر اساس یک مطالعه در سنگاپور در سال ۲۰۲۲، از ۴۴ شهر ساحلی اصلی جهان که از این مشکل رنج می‌برند، ۳۰ شهر در آسیا قرار دارند.

مت وی کارشناس ژئوفیزیک در دانشگاه رود آیلند می‌گوید: این یک مشکل مربوط به شهرنشینی و رشد جمعیت و حاصل از تراکم جمعیت بیشتر، استخراج آب بیشتر و فرونشست بیشتر است.

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ۹۵ درصد سعودی‌ها موافق عملیات طوفان‌الاقصی هستند
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • نیمی از چین در حال غرق شدن است
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید