Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@01:13:34 GMT

کاهش حس بویایی می‌تواند یکی از علائم بیماری کرونا باشد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۹۴۲۴

کاهش حس بویایی می‌تواند یکی از علائم بیماری کرونا باشد

ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: درست است علائم تنفسی همچون تنگی نفس، سرفه و تب از علائم قالب این بیماری است است اما در موادی ممکن است فرد در ابتدای این بیماری با علائم گوارشی روبرو شده و کاهش حس بویایی نیز می تواند یکی از علائم بیماری کرونا باشد

دکتر "سیدوحید احمدی طباطبایی" ظهر امروز اول اردیبهشت ماه در نشست خبری با محوریت کرونا ویروس ضمن تبریک هفته سلامت اظهار کرد: انصافا رسانه ها در کرمان در این ایام یار و یاور ما بودند که باید از رسانه های استان تشکر کرد که در این مدت سنگ تمام گذاشتند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید رسانه ها را همیاران مدافعان سلامت نامید اظهار کرد: در این ایام به هیچ عنوان رسانه های استان کرمان سیاه نمایی نکرده و خط قرمز آنها سلامت مردم بود که  باید در هفته سلامت علاوه بر تقدیر از مدافعان سلامت، از همیاران مدافعان سلامت نیز تشکر کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در تحلیل موارد خوشه ای بیماری کووید ۱۹ در استان کرمان اظهار کرد: سه سناریو در سرایت این ویروس وجود دارد. در سناریوی اول بیماری آقای ۵۶ ساله با بیماری ای زمینه ای دیابت در تاریخ ۱۵ فروردین ماه با علاوم سردرد، درد قفسه سینه و تنگی نفس که از یک روز قبل از مراجعه شروع شده بود، به مرکز خدمات درمانی جامع سلامت شهرستان مربوطه مراجعه و بعد از آن به بیمارستان افضلی پور ارجاع داده می شود و پس از انجام تست مثبت قطعی کووید ۱۹ تشخیص داده می شود که متاسفانه در تاریخ ۱۹ فروردین ماخ در بخش ICU فوت می کند.

وی اظهار کرد: با بررسی اطرافیان این بیمار مشخص می شود که دو نوه ایشان که حدودا ۶ سال سن داشتند، با گلود درد و سرفه خفیف در ایام عید طی مراسم های عید دیدنی با بیمار در تماس و روبوسی کرده اند، که با انجام تست کرونا، دو کودک مبتلا به کووید ۱۹ تشخیص داده شد و به دنبال شرکت در مراسم تدفین بیمار در منزل متوفی، علیرغم توصیه های بهداشتی به خانواده متوفی، مجددا با بررسی ۱۶ نفر از اطرافیان، ۸ نفر با علائم خفیف مثبت قطعی کوود ۱۹ تشخیص داده شدند.

احمدی طباطبایی در تحلیل این سناریو اظهار کرد: این سناریو نشان می دهد که کودکان براساس تجربیات کشورهای مختلف، فرم شدیدی از بیماری را نخواهند داشت اما می توانند به عنوان ناقل و یا حامل ویروس باشند بنابراین توصیه می شود که علائمی همچون گلو درد و سرفه ها را جدی بگیریم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در تشریح سناریو دوم این بیماری اظهار کرد: یک بیمار خانم ۷۸ ساله ای با بیماری زمینه ای قلبی و عروقی در تاریخ ۲۶ فروردین ماه با علائم تب بالای ۳۸ درجه، سرفه و تنگی نفس، درد مفاصل و توع و استفراغ که از یک روز قبل از مراجعه شروع شده بود، به بیمارستان پیامبر اعظم شهر کرمان مراجعه می کند، پس از انجام تست، مثبت قطعی به کووید ۱۹ تشخیص داده می شود و هم اکنون بستری و از حال عمومی پایدار برخوردار نمی باشد و سطح هوشیاری آن پایین می باشد.

وی ادامه داد: با بررسی اطرافیان بیمار مشخص می شود که در تاریخ ۲۱ فروردین ماه در مراسم جشن تولد خانگی شرکت داشته که به ظاهر هیچکدام از افرادی که در آن مهمانی حضور داشته اند، علائم خاصی نداشته اند اما با بررسی ۱۰ نفر از افرادی که در آن مهمانی شرکت داشتند، ۴ نفر مثبت قطعی تشخیص داده شده است که نشان می دهد یکسری از افراد ناقل بیماری بدون علامت هستند.

احمدی طباطبایی در تشریح سناریو سوم این بیماری نیز گفت: بیمار اقای ۲۲ ساله (کارگر کارواش) با علائم درد و تهوع و استفراغ که از یک روز قبل از مراجعه شروع شده بود در تاریخ ۲۲ فروردین ماه به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه می کند. در شرح حال اخذ شده توسط پزشک، بیمار دچار کاهش حس بویایی نیز بوده و پس از انجام تست، نتیجعه قطعی مثبت به کووید ۱۹ تشخیص داده می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: با بررسی اطرافیان بیمار مشخص می شود، که بیمار در یک کارواش کار می کرده و با ۵ نفر دیگر هم اتاق بوده است که با بررسی اطرافیان، تست ۲ نفر مثبت قطعی تشخیص داده می شود که تنها علائم بارز این افراد کاهش حس بویایی بوده است.

وی در تحلیل سناریوی سوم این بیماری نیز گفت: درست است علائم تنفسی همچون تنگی نفس، سرفه و تب از علائم قالب این بیماری است است اما در موادی ممکن است فرد در ابتدای این بیماری با علائم گوارشی روبرو شده و کاهش حس بویایی نیز می تواند یکی از علائم بیماری کرونا باشد

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرمان اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی کروناویروس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بررسی اطرافیان تشخیص داده می شود کاهش حس بویایی فروردین ماه انجام تست مثبت قطعی تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بیماری بواسیر یکی از بیماری‌های شایع نشیمنگاهی به شمار می‌رود که باعث التهاب و تورم رگ‌های انتهای راست روده یا ناحیه مقعد می‌شود. درمان بیماری بواسیر از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا این بیماری با عوارض ناخوشایندی همچون سوزش و خارش مقعدی، التهاب و تورم، و خونریزی در هنگام اجابت مزاج می‌تواند بیمار را بسیار آزار دهد.

برای درمان بیماری بواسیر باید به نکات متعددی توجه شود تا این بیماری به شکل کامل درمان شود و بیمار با عود مجدد آن روبرو نباشد.

از جمله نکاتی که پزشکان برای درمان بواسیر به آن توجه می‌کنند تشخیص نوع بیماری بواسیر است. بواسیر یا هموروئید به دو نوع بواسیر داخلی و بواسیر خارجی تقسیم می‌شود. بواسیر داخلی ۴ درجه دارد که رگ‌های ناحیه انتهای رکتوم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و بواسیر خارجی رگ‌های ناحیه مقعد را دچار التهاب و کشیدگی می‌کند. تشخیص نوع بواسیر در درمان این بیماری بسیار اهمیت دارد و باید حتماً پزشک آن را در نظر بگیرد.

از طرف دیگر، اینکه کدام روش درمانی پاسخگوی مشکل بواسیر است بسیار اهمیت دارد. از دیگر مواردی که پزشکان برای درمان بواسیر به آن توجه می‌کنند شدت بواسیر است. اگر شدت بیماری بواسیر خفیف باشد پزشک روش‌های درمان خانگی و دارویی را برای مداوا پیشنهاد می‌دهد. در صورتی که شدت بواسیر زیاد باشد و روش‌های نام برده نتواند به مداوای این بیماری کمک کند روش جراحی و یا لیزردرمانی هموروئید پیشنهاد می‌شود. اینکه جراحی مناسب بیماری است یا لیزردرمانی، از دیگر نکاتی است که پزشکان آن را در نظر می‌گیرند و بهترین روش درمانی را برمی‌گزینند.

پزشک فوق تخصص بواسیر چه ویژگی‌هایی دارد؟

درمان بیماری بواسیر بسیار مهم است و برای درمان باید حتماً به پزشک فوق تخصص بواسیر مراجعه کرد. اینکه این پزشک چه ویژگی‌هایی دارد را می‌توان به شکل زیر عنوان کرد:

پزشک متخصص هموروئید

تخصص پزشک

پزشک فوق‌تخصص بواسیر به فردی گفته می‌شود که فوق‌تخصص ناحیه مقعد و روده بزرگ است. این پزشکان که پزشکان کولورکتال نامیده می‌شوند تخصص خود را در زمینه درمان بیماری‌های نشیمنگاهی به دست آورده‌اند و با تمرکز بر درمان بیماری‌های ناحیه مقعدی مهارت‌های زیادی دارند که می‌تواند در روند درمان بسیار مؤثر باشد.

 دسترسی به دستگاه‌های لیزر مجهز

از دیگر ویژگی‌های پزشک فوق‌تخصص بواسیر این است که به دستگاه‌های مجهز و به‌روز لیزر دسترسی داشته باشد. دستگاه‌های مجهز باعث می‌شوند که عوارضی همچون گوشت اضافه در ناحیه مقعد و در ادامه آن تنگی مقعد، بی‌اختیاری گاز معده و کنترل مدفوع دامنگیر فرد نشود و بدون عوارض بیماری بواسیر برای همیشه درمان شود.

دسترسی به مطب بهداشتی

از دیگر مواردی که می‌توان به عنوان ویژگی دکتر فوق‌تخصص بواسیر در نظر گرفت توجه او به فراهم آوردن یک مطب یا مرکز درمانی تمیز و ایزوله است. برای اینکه انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی در حین جراحی یا لیزردرمانی به بیمار منتقل نشود استفاده از امکانات بهداشتی و رسیدگی به بهداشت و نظافت محیط بسیار اهمیت دارد.

یکی از مراکزی که در آن بیماران می‌توانند به دکتر فوق‌تخصص بواسیر و سایر بیماری‌های نشیمنگاهی دسترسی داشته باشند و از طرفی در آن از دستگاه‌های لیزر به‌روز استفاده می‌شود مرکز فوق‌تخصصان درمان فوری است که افراد می‌توانند به آن مراجعه کنند.

درمان بدون بازگشت هموروئید چیست؟

بیماران برای درمان بیماری هموروئید خود وقت و هزینه بسیاری را اختصاص می‌دهند و بسیار برایشان مهم است که از درمان بدون بازگشت هموروئید استفاده کنند. بازگشت هموروئید می‌تواند بیمار را دوباره وارد پروسه درمان کند که برای بیماران بسیار ناخوشایند است و به همین دلیل آشنایی با درمان بدون بازگشت هموروئید بسیار اهمیت دارد.

درمان بدون بازگشت هموروئید لیزردرمانی است. این روش درمانی امروزه جایگزین روش جراحی شده و می‌تواند این بیماری را در زمانی کمتر از ۳۰ دقیقه و بدون درد و خونریزی درمان کند. درمان بدون بازگشت هموروئید نیازی به بیهوشی و بستری شبانه ندارد و همین مسئله باعث می‌شود یکی از روش‌های محبوب مداوای این بیماری باشد.

آیا لیزر درمانی بهترین روش درمان بواسیر است

میزان موفقیت‌آمیز بودن روش لیزردرمانی بسیار بالا است و احتمال بازگشت مجدد هموروئید پس از آن بسیار نادر و به همین دلیل به این روش، درمان بدون بازگشت هموروئید می‌گویند.

لیزردرمانی امروزه در مراکز درمانی متعددی انجام می‌شود؛ اما بسیار مهم است برای اینکه بیماران از روند درمان خود نتیجه بگیرند حتماً به کلینیک‌هایی مراجعه کنند که این روش درمانی را با دستگاه‌های لیزر به‌روز و مجهز انجام می‌دهند. این مسئله بسیار بر موفقیت‌آمیز بودن لیزردرمانی تأثیرگذار است و به همین دلیل بیماران باید به آن توجه داشته باشند.

چرا شناخت علائم بیماری بواسیر اهمیت دارد؟

بسیاری مواقع افراد مبتلا به بیماری بواسیر از علائم این بیماری بی‌خبر هستند و همین مسئله باعث می‌شود دست به خوددرمانی بزنند و یا اصلاً به درمان بیماری توجهی نشان ندهند. شناخت علائم بیماری بواسیر کمک می‌کند تا افراد با شناسایی علائم هرچه سریع‌تر برای درمان اقدام نمایند و هرچه سریع‌تر با علائم ناخوشایند این بیماری خداحافظی کنند.

شایع‌ترین علائم بواسیر

از جمله علائم بیماری بواسیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خونریزی در هنگام اجابت مزاج

احساس درد مقعدی

بیرون‌زدگی‌های گوشتی از ناحیه مقعد

سوزش و خارش مقعد

احساس دفع ناکامل مدفوع

خروج ترشحات لزج و چسبنده

علائم بیماری بواسیر که از آن‌ها نام برده شد به طور معمول در بیشتر بیماران دیده می‌شود و البته بستگی به شدت بیماری نیز دارند. باید توجه داشت علائم بیماری بواسیر با برخی دیگر از بیماری‌های نشیمنگاهی همچون شقاق، آبسه مقعدی، و فیستول مقعدی شباهت‌هایی دارد و باید این نکته در نظر گرفته شود. بسیار مهم است که بیماران با دیدن علائم بیماری بواسیر برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنند تا پزشک با بررسی ناحیه مقعد و شنیدن گزارش علائم بتواند به تشخیص بیماری بواسیر یا سایر بیماری‌های نشیمنگاهی بپردازد.

خوددرمانی پس از دیدن علائم بیماری بواسیر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است فرد به بیماری دیگری مبتلا باشد و با خوددرمانی باعث تشدید بیماری گردد. علائم بیماری بواسیر همچنین فردبه‌فرد ممکن است تفاوت‌های با یکدیگر داشته باشد که این مسئله نیز باید حتماً در شناخت این بیماری در نظر گرفته شود.

دیگر خبرها

  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان ۱۴۰۳+ تاریخچه و پوستر Adult Autism Awareness Day 2024
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • علائم و عوارض بیماری کاوازاکی (فیلم)
  • ببینید | علائم و عوارض بیماری کاوازاکی
  • علائم و عوارض بیماری کاوازاکی + فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم