Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوان نخبه ایوانی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف روایت دردناکی از مشکلات زندگی اش دارد. از فقر و نداری گرفته تا سرطان پدرش. می‌گوید: مشکلات ما یکی و دوتا نیست. با اینکه شاگرد ممتاز دانشگاه شریف هستم ولی به خاطر مشکلات مالی و بیماری پدرم از تحصیل در مقطع دکترا بازماندم. با این همه پدر و مادرم با ارزش‌ترین سرمایه‌های زندگی‌ام هستند و در این مقطع سلامتی پدرم از تحصیل من مهمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی رشیدی جوان فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف اهل شهرستان ایوان استان ایلام درباره مشکلات زندگی‌اش به ایلنا می‌گوید: متولد سال 73 هستم، دوره کارشناسی برق و ارشد مهندسی هسته‌ای گرایش پرتو پزشکی را در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده‌ام و در هر دو مقطع تحصیلی جزو شاگردان ممتاز دانشگاه بودم.

وی با اشاره به اینکه برای مقطع دکتری چون شاگرد اول دانشگاه بودم و جزو استعدادهای درخشان محسوب می‌شدم، می‌توانستم بدون آزمون ورودی در این مقطع تحصیل کنم، افزود: به دلیل بیماری پدرم که از آبان ماه سال گذشته با تشخیص پزشکان دچار سرطان کبد شد نتوانستم ادامه تحصیل بدهم.

این جوان ایوانی ادامه داد: وضع مالی خوبی نداریم و صاحب کار پدرم خانه‌ کوچکی در کنار گاوداری در اختیارمان گذاشته تا حداقل اجاره خانه ندهیم ولی مشکلات ما یکی دوتا نیست. هر ماه برای هزینه درمان پدرم به 4 میلیون پول نیاز داریم.

وی گفت: با شرایط فعلی زندگی نمی‌توانم دست روی دست بگذارم و حتما باید فکر کار و کسب درآمد باشم. با ارائه رزومه تحصیلی‌ام به دانشگاه‌ها امیدوارم موافقت کنند تا بتوانم در رشته‌های برق، دروس‌پایه و ریاضی فیزیک در دانشگاه تدریس‌ کنم تا از این طریق حداقل درآمدی داشته باشم و بتوانم بخشی از مشکلات‌مان را برطرف کنم.

وی با اشاره به اینکه فقط تا 2 سال فرصت دارم از ظرفیت سهمیه استعدادهای درخشان برای مقطع دکتری استفاده کنم، افزود: اگر در مدت تعیین شده از این فرصت استفاده نکنم این شانس را از دست خواهم داد. تاکنون موفق به نوشتن 3 مقاله برای کنفرانس هسته‌ای در بوشهر و تهران" دانشگاه امام خمینی" و" دانشگاه خواجه نصیر طوسی" شدم که از سوی دانشگاه شریف پذیرفته شدند که در دو مورد توانستم شرکت کنم و حتی دعوت به سخنرانی شدم که مورد آخر به دلیل بیماری کرونا برگزار نشد.

وی ادامه داد: تاکنون برای ادامه تحصیل و همکاری در زمینه‌های علمی پیشنهادهایی از طریق ایمیل از دانشگاه‌های معتبر کشورهای روسیه و آلمان داشتم که هیچکدام را نپذیرفته ام و دوست دارم در کشور خودم تحصیل کنم و به مردم کشورم خدمت کنم.

این جوان ایوانی گفت: همکلاسی های من به دلیل وضع مالی خوبی که داشتند موفق به ادامه تحصیل شدند ولی من متاسفانه با توجه به مشکلاتی که دارم از این کار بازماندم ولی اصلا ناراحت نیستم و حاضرم تمام زندگی ام را بدهم که سلامتی پدرم به او بازگردد و تا روزی که زنده‌ام از هیچ کاری برای خوشحال کردن پدر و مادرم فروگذار نخواهم بود چرا که در سخت ترین شرایط زندگی ما را تشویق به درس خواندن کردند.

لینک کوتاه: asriran.com/0032UJ

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانشگاه شریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۲۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)

بی تو ای سرو روان با گل و گلشن چه کنم
زلف سنبل چه کشم عارض سوسن چه کنم

آه کز طعنه بدخواه ندیدم رویت
نیست چون آینه‌ام روی ز آهن چه کنم

برو ای ناصح و بر دردکشان خرده مگیر
کارفرمای قدر می‌کند این من چه کنم

برق غیرت چو چنین می‌جهد از مکمن غیب
تو بفرما که من سوخته خرمن چه کنم

شاه ترکان چو پسندید و به چاهم انداخت
دستگیر ار نشود لطف تهمتن چه کنم

مددی گر به چراغی نکند آتش طور
چاره تیره شب وادی ایمن چه کنم

حافظا خلد برین خانه موروث من است
اندر این منزل ویرانه نشیمن چه کنم

تفسیر :

روزهای سختی را می گذرانید و به شدت ناامید و دل خسته شده اید. بدخواهان پیوسته در حال توطئه چینی علیه شما هستند و عرصه را برای تان سخت و تنگ کرده اند.

هنر آن است که در چنین روزهایی بتوانید امیدواری خود را حفظ کرده و به خداوند متکی باشید. برای پیروزی و گذشتن از سختی ها با دوستان دلسوز و آگاه مشورت کنید تا راه حل مشکلات پیدا شود.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قرآن همه چیز ماست
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)
  • ابراهیم رئیسی دکترا گرفت +عکس
  • قتل هولناک پدر به دست دختر جوان | همکاری ۲ پسر در اجرای نقشه قتل | متهم: پدرم با زندگی من در خانه مجردی مخالف بود!
  • آرتتا: پوچ جای پدرم است، از او درس زندگی می‌گیرم
  • جزئیات جدید از زندگی علی هیبتی؛ از تحصیل در هوافضا و زندگی در آلمان تا مبارزه در رینگ
  • ۲ دانشکده جدید در استان کرمانشاه ایجاد می‌شود
  • رئیسی: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است/قدردانی شریف از رئیسی
  • سبک زندگی دکتر مرندی به روایت دخترش | ساده‌زیستی را از پدر و مادر یاد گرفتیم