Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@04:40:10 GMT

شهاب سنگ معروف امشب از کنار زمین می گذرد!

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۵۱۷۷

شهاب سنگ معروف امشب از کنار زمین می گذرد!

آسمان صبحگاهی، چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه شاهد اوج بارش شهابی چنگی است، از این رو رصدگران می‌توانند از نیمه شب امشب سه‌شنبه ۲ تا بامداد روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت نسبت به رصد این شهاب باران اقدام کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ​این سیارک که تقریبا ابعادی در حدود ۴ کیلومتر دارد به سمت زمین در حال حرکت است و خوشبختانه انتظار نمی‌رود با سیاره ما برخورد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۲ سال پیش در زمانی که این سیارک کشف شد ناسا گفته بود در صورتی که این سیارک با زمین برخورد کند، به اندازه‌ای بزرگ هست که بتواند اثرات جدی جهانی ایجاد کند.

این سیارک در صورت ورود به اتمسفر زمین، آتش می‌گیرد و با سرعتی حیرت‌انگیز به زمین برخورد خواهد کرد و توانایی آن را دارد که نسل بشر را با تهدیدی جدی یا حتی نابودی رو به رو کند.

این شهاب سنگ که به نام‌های ۵۲۷۶۸ و ۱۹۹۸ او آر ۲ شناخته می‌شود، اولین بار در سال ۱۹۹۸ کشف شد. این سیارک از فاصله ۳،۹۰۸،۷۹۱ مایلی زمین و با سرعتی بالغ بر ۲۰ هزار مایل در ساعت حرکت می‌کند.

طبق اعلام مرکز مطالعات اجرام آسمانی ناسا، این شهاب سنگ روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ در ساعت ۴:۵۶ بعد از ظهر از نزدیکی زمین عبور می‌کند. متخصصان این مرکز، اجرام آسمانی که از نزدیکی زمین عبور می‌کنند و احتمال برخورد با سیاره زمین دارند را شناسایی و رهگیری می‌کند.

این سیارک به دلیل اینکه از نزدیکی مدار زمین عبور می‌کند به عنوان یک موضوع بالقوه خطرناک در نظر گرفته شده، اما در حال حاضر ناسا نام این جرم آسمانی را در فهرست وقایع احتمالی تأثیرگذار بر آینده زمین قرار نداده است. این فهرست را «سنتری سیستم» ناسا جمع آوری و کنترل می‌کند. این سامانه تمام اجرام آسمانی که احتمال برخورد و تصادف آن‌ها با زمین وجود دارد را کنترل و آن‌ها را طبق احتمال برخورد و تاثیرگذاری بر آینده زمین در ۱۰۰ سال آینده دسته بندی می‌کند.

این سیارک بزرگترین جرم آسمانی نزدیک به زمین است؟

این بزرگترین سیارکی است که طی دو ماه آینده از نزدیکی مدار زمین عبور می‌کند، اما بزرگترین سیارکی نیست که تا کنون به زمین نزدیک شده است.

سیارک ۳۱۲۲ فلورانس که با نام ۱۹۸۱‌ای تی ۳ نیز شناخته می‌شود، بزرگترین جسمی است که تاکنون از نزدیکی مدار زمین عبور کرده است. این سیارک در اول سپتامبر سال ۲۰۱۷ از نزدیکی مدار زمین عبور کرد که خوشبختانه با زمین برخورد نکرد. سیارک ۳۱۲۲ فلورانس در تاریخ ۲سپتامبر ۲۰۵۷ بار دیگر از مدار زمین عبور خواهد کرد. ابعاد این سیارک چیزی در حدود پنج و نیم مایل تخمین زده شده است.

بررسی‌های موجود نشان می‌دهد با احتمال ۱ در ۵۰ هزار ممکن است که هر ۱۰۰ سال یک بار سیارکی در ابعاد این چنینی به زمین برخورد کند. اجرام آسمانی متفاوت دائما به سمت سیاره ما حرکت می‌کنند و برخورد شهاب سنگ‌ها با زمین پدیده نادری نیست.

پروژه مشترک برای شناسایی سیارک‌های تهدید کننده زمین

ناسا و سایر آژانس‌های فضایی علاوه بر رهگیری اجرام آسمانی نزدیک به زمین که می‌توانند تهدیدی برای سیاره ما محسوب شوند، پروژه مشترک مطالعاتی گسترده‌ای برای کشف و شناسایی شهاب سنگ‌های نزدیک به زمین دارند تا بتوانند خطر برخورد این اجرام را با زمین کاهش دهند. این تحقیقات در رصدخانه واقع شده در خط الراس «سررو پاخون» در شمال مرکزی شیلی در حال انجام است.

دانستن اندازه و مدار یک سیارک چالش اصلی محققان است، زیرا این امر باعث می‌شود تا بتوان رفتار سیارک‌های نزدیک به زمین را پیش بینی کرد.

اد لو، مدیر اجرایی موسسه آستروئید و فضانورد سابق ناسا می‌گوید: «امسال رصدخانه «ورا رابین» به صورت آنلاین به کشف ده‌ها هزار سیارک دیگر در مدار زمین که می‌توانند به ما نزدیک شوند، خواهد پرداخت.

لو معتقد است که در عصر هیجان انگیزی برای دفاع از سیاره خود به سر می‌بریم، زیرا در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که این امکان به ما داده شده است تا ۱۰ برابر شهاب سنگ‌هایی که تاکنون شناخته‌ایم را شناسایی و رهگیری کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تصادف رصدخانه زمین مدار زمین ناسا شهاب سنگ سیارک بارش شهابی نزدیک به زمین اجرام آسمانی زمین عبور زمین برخورد شهاب سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۵۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۳ - ۰ کویت/ گزارش زنده

تیم ملی فوتسال ایران در سومین بازی خود در رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۴ در تایلند از ساعت ۱۷:۳۰ به مصاف کویت رفت.

ترکیب تیم ملی فوتسال ایران:

سعید مؤمنی، محمدحسین درخشانی، مسلم اولادقباد، سالار آقاپور و بهروز عظیمی

تیم ملی فوتسال کویت:

فهد الخواری، محمد العجمی، عبدالرحمن الطاویل، ناصر العلبان و صالح الفاضل

 علی اکرمی در دقیقه ۸  پس از نفوذ سریع از سمت راست زمین، شوت‌زنی کرد که ضربه او پس از برخورد به عبدالرحمن، کاپیتان حریف تبدیل به گل شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در دقیقه ۱۷  پاس رو به جلوی محمدرضا سنگ‌سفیدی به سمت راست زمین برای مهدی کریمی را این بازیکن به جناح مخالف برد و به سالار آقاپور رساند که ضربه فنی او پس از برخورد به احمد الفارسی به تور دروازه چسبید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در دقیقه ۲۰ احمدعباسی به خوبی پاس ناصر العلبان را در میانه‌ی زمین قطع کرد و با شوت زمینی در فاصله پنج صدم ثانیه تا سوت پایان گل سوم ایران را به ثمر رساند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   نیمه اول این بازی با برتری ۳ بر صفر ایران به پایان رسید. باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • آسمانی شدن مادر شهید عباسی در کازرون
  • «مدار بسته» امشب با حضور «سید جواد هاشمی»
  • کشف سیارکی که بچه ماه است!
  • گل امشب سردار به بولونیا؛ پیام مهم به دروسی
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • ایران ۳ - ۰ کویت/ گزارش زنده
  • شکار لحظه عبور جونو از مقابل مشتری/ فیلم
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است