Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@22:27:46 GMT

چگونه هم خوب بخوریم و هم وزن اضافه نکنیم؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۲۱۵۹

چگونه هم خوب بخوریم و هم وزن اضافه نکنیم؟

دیگر نه خبری از دمبل و وزنه است، نه ناله‌های ناشی از ورزش سنگین، نه می‌توان با سر در آب استخر شیرجه رفت و نه می‌شود با دست، توپ را درون سبد بسکتبال انداخت یا با پا آن را به سمت دروازه شوت کرد. شاید جهان هرگز چنین وضعیتی را به خود ندیده باشد، شبح وحشت از کرونا بر دنیا سایه افکنده، باشگاه‌های ورزشی تعطیل، بسیاری از دولت‌ها مردم را قرنطینه کرده و یا شهروندان خود سعی دارند تا برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا در خانه بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور این تعداد از نیرو‌های مسلح در خیابان‌ها که شاید در برخی نقاط جهان در شرایط عادی جنجال به پا می‌کرد، حالا تبدیل به مسئله‌ای عادی شده است.   نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران که در جنگ خود را به اثبات رسانده اند، حالا نیز سلاح متناسب با میدان به دست گرفته تا به کارزار علیه این بیماری خطرناک بپردازند. در ایران کرونا رمق کادر درمانی را از خلیج فارس تا خراسان و از قفقاز تا جلگه پهناور خوزستان بریده است. دانشگاه علوم پزشکی اهواز آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان خوزستان را تاکنون بیش از یکهزار و ۷۰۰ نفر عنوان کرده است. علی رغم هشدار‌های مکرر استانداری و علوم پزشکی خوزستان، مبنی بر رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از هر گونه تجمع، اما هنوز هم هستند افرادی که بدون توجه به نکات بهداشتی در خیابان‌ها حضور پیدا می‌کنند، البته کسانی وجود دارند که اگر در خانه بمانند و کرونا آن‌ها را نکشد شاید ضعف شکم آن‌ها را از پای درآورد. برخلاف همه این موضوعات عده‌ای با رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی ترجیح می‌دهند در منزل بمانند تا مبادا به قربانی کرونا شوند. حالا مسئله اصلی خانه نشینی؛ بی تحرکی است. معضلی که اگر به آن دامن زده شود، موجب دچار شدن انسان به امراضی مانند چاقی، چربی و پریشان روانی می‌شود. به همین منظور نیز به سراغ ٢ کارشناس رفتیم تا برای ما از چگونه سر کردن در منزل بگویند.
خوراکی‌های مناسب برای خانه نشینی و بی تحرکی چیست؟
مهنوش صاحب دل کارشناس تغذیه با اشاره به نگرانی از خانه نشینی در وضعیت کرونایی گفت: هر چند که اکنون مردم برای حفظ جان و سلامتی خود از منزل خارج نمی‌شوند، اما لازم است تا نکات تغذیه را رعایت کنند. او بر اساس آخرین آمار بیماری‌های غیر واگیر در سال ۱٣٩۵ افزود: بر مبنای این اطلاعات ٢۵ درصد از افراد بزرگسال به فشار خون بالا دچار هستند، ٢۴ درصد چاق، ٢٢.۵ کلسترول خون بالا دارند و ۱٢ درصد مبتلا به دیابت اند که باید این دسته از مردم تغذیه مناسب را جدی بگیرند.
موز و میوه‌های شیرین برای مبتلایان به دیابت، ممنوع
صاحب دل بیان داشت: برای مثال سبزی‌های نشاسته ای، مانند شلغم و چغندر برای افراد دیابتی مناسب نیست و توصیه می‌شود سبزی‌هایی مانند؛ جعفری، اسفناج، کاهو و کلم مصرف کنند. میوه و سبزیجات نقش مهمی در افزایش توان سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس‌ها دارد و پیشنهاد می‌کنیم این دسته از خوراکی‌ها در ۵ وعده غذایی مصرف شود. باید به این نکته دقت کرد؛ میوه‌های شیرین مانند موز برای دیابتی‌ها مناسب نیست، اما مرکبات مانند پرتقال و لیمو شیرین خوب است، هر چند افراد باید در هر وعده، یک نوع از مرکبات را میل کنند. این کارشناس تغذیه نوشیدن مایعات گرم و دمنوش‌ها را مناسب دانست، اما خوردن شیرینی و نمک را توصیه نشده خواند.
مصرف حبوبات فراموش نشود
مهنوش صاحبدل اظهار کرد: پروتئین‌ها و گوشت‌های سفید؛ ماهی و مرغ برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مناسب است. روغن مایع نیز برای بالا بردن مقاومت بدن خوب است در حالی که غذا‌های سرخ کردنی به دلیل ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن مناسب نیستند، ضمن آنکه باعث تشدید بیماری می‌شوند. او مصرف حبوبات را همراه با برنج بسیار خوب توصیف کرد و اذعان داشت: این دسته از مواد غذایی فیبر و ویتامین‌های فراوانی دارند. نان‌های سبوس دار و برنج نیز به دلیل آزاد کردن تدریجی قند برای دفع تنش‌های روانی مفید اند، اما نوشیدنی‌های کافئین دار مانند نوشابه و قهوه برای استرس خوب نیستند.
چگونه در خانه ورزش کنیم؟
محمد سجادیان مربی ورزشی با بیان اینکه باید در این شرایط کرونایی که در خانه هستیم، حداقل یک ساعت ورزش کنیم، گفت: اکنون در بستر اینترنت فیلم‌های بسیاری برای آموزش ورزش در خانه وجود دارد، حتی برنامه‌هایی هستند که مخصوص انجام حرکات ورزشی در منزل هستند. او افزود: توصیه می‌شود دستکم روزانه یک ساعت در خانه ورزش کنیم و در صورتی که امکان آن وجود ندارد، در ٢ بخش صبح و بعد از ظهر هر کدام به مدت نیم ساعت تحرک داشته باشیم.
چرا در منزل حرکات ورزشی را کنار نگذاریم؟
سجادیان اولین نکته مهم برای ورزش در خانه را حفظ ساختار بدن و متابولیسم اندام‌ها دانست و بیان کرد: تن ما باید از حالت کسالتی که اکنون با توجه به خانه نشینی و فعالیت کمتر به وجود آمده، خارج شود. اگر ما تحرک بیشتری در روز داشته باشیم می‌توانیم سطح فعالیت خود را بیشتر کنیم و سرعت و تعداد حرکات را افزایش دهیم، اما در صورتی که ابتدای راه هستید و به تازگی قصد تمرین دارید، از تمرینات آهسته و شمار کمتر حرکات شروع کنید. این مربی ورزشی با بیان اینکه در ابتدا شروع به انجام حرکات ورزشی ممکن است کار، کمی دشوار باشد، اظهار داشت: هر حرکت ورزشی «بار» دارد. یعنی تمرینات پس از گذشت زمان، تکرار تمرین و یا سنگین نشدن وزنه به تدریج آسان خواهند شد. البته شدت ورزش نیز باید میانه باشد، که اینطور به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک می‌شود.
در ٢ حالت ورزش نکنیم
محمد سجادیان ورزش کردن را موجب کاهش فشار خون و در نتیجه کم کردن فشار روانی خواند و تصریح کرد: متخصصان معتقدند که ورزش کردن با شکم خالی و بیخوابی مناسب نیست، زیرا فعالیت ورزشی را تحت تاثیر قرار داده و کیفیت و کمیت حرکات را به دلیل کمبود پروتئین در ماهیچه‌ها کاهش می‌دهد. ترسِ از بین رفتن شش تکه یا افزایش چربی دور پهلو برای هر ورزشکار حرفه‌ای یک کابوس است. هر چند که اماکن ورزشی بسته هستند، اما ورزش و سلامتی را نباید تعطیل کرد و برای حفظ روحیه، هم تغذیه مناسب را رعایت کنیم و هم تحرک و فعالیت بدنی را با قدرت ادامه دهیم.         منبع:بهارنیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تغذیه ویروس کرونا پارسی خبر خانه نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۲۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم

کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کار‌های بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کار‌های بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کار‌های عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کار‌های خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این منبع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است.

وی خاطرنشان کرد: ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها

دیگر خبرها

  • پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • بانوی ورزش ایران: جایزه ای که از مردم بگیری چیز دیگری است
  • چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های۲ متری
  • خانه ای با دکوراسیون ورزشی! (عکس)
  • افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • قیمت، مشخصات و خرید انواع لوستر چوبی و فلزی نیکان لوستر
  • اضافه شدن حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی
  • بیش از ۳۵ رشته ورزشی در فدراسیون دانش آموزی استان بوشهر فعال است