Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین ،علی تقی خانی در ادامه افزود: یقینا انتخاب شخصی که دارای فکر علم اقتصاد و مدیریت برنامه ریزی می باشد نشان از بینش عمیق دکترین کشاورزی ایران است و بسیار جای امیدواری است که بخش کشاورزی مشابه برنامه ششم عمرانی اقتصادی بار دیگر این بخش دارای فلسفه برنامه ریزی جامع و استراتژیک بلند مدت، ضامن نیل به توسعه کشاورزی پایدار و امنیت غذایی کشور و حتی منطقه خاورمیانه و اوراسیا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دکترای برنامه ریزی با اشاره به این نظریه وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه رشد و توسعه اقتصادی از مسیر کشاورزی می گذرد، تصریح کرد: این تحلیل کاملا درستی است و قطعا با توجه به ظرفیت های اقلیمی و اکولوژیک بویژه موقعیت ژئوپلیتیک استثنایی ایران در جهان، سرمایه گذاری در عرصه بخش کشاورزی مزیت اقتصادی فراتری نسبت به سایر بخش ها دارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایط کنونی شاهد ٤ دهه غفلت در نظام برنامه ریزی توسعه اقتصادی کلان با محوریت و مزیت نسبی دکترین کشاورزی هستیم و بتدریج برنامه ریزی پیشرفته کشاورزی از هویت اصلی خارج و تبدیل به شعار، توهم و آرزو گردید و متاسفانه بخش کشاورزی در ٣ دهه گذشته از هویت و مفاهیم استانداردهای گستره دانش مدیریتی و طبعا علم برنامه ریزی فاصله معنی داری گرفت و آلوده به بیماری سیاست زدگی حزبی و گروهی کم و بیش رقابت در اپیدمی فساد گردید و ناگزیر به منظور عدم افشاگری و ممانعت از ادامه طرح های فاقد هرگونه ارزش اقتصادی و اجتماعی که صرفاً در چارچوب منافع سیاسی و مادی مسوولین ذینفع داخلی و بیرونی انجام می گیرد و لذا ارگانِ استراژیک مدیریتی نظارت و ارزشیابی طرحها و پروژه‌های اجرایی ملی و استانی کشاورزی زیر مجموعه حوزه معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهت سنجش ضعف و قوت های اقتصادی و اثربخشی اجرای طرح های ملی در راستای توسعه کشاورزی  به بهانه کوچک سازی تشکیلات کلاً حذف کردند!!

مشاور وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در آن مقطع زمانی سیاست زدگی همگام با فساد اداری، زیرساخت های کشاورزی مواجه با صدمات جبران ناپذیری از جمله در خصوص مدیریت منابع آبی، جنگلها و مراتع، نظام های بهره‌برداری، مکانیزاسیون، الگوی کشت، سیستم لجام گسیخته رشد تولید دام، طیور و فرآوری محصولات پروتئینی فاقد برنامه سرانه تولید و مصرف، تنظیم بازار و بازرگانی صادرات واردات مکمل و غیره گردید.

وی با اشاره به احیاء نظام برنامه‌ریزی استراژیک طرحهای توسعه ای در هریک از معاونت های اجرایی و سازمانهای ستادی و استانی از سوی معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی را با الزام بر راه اندازی ارگانِ نظارت و ارزشیابی بسیار مهم و حیاتی عنوان کرد و گفت: این اقدام ارزشمند را به فال نیک می گیرم و در واقع موید خروج وزارتخانه از لجام گسیختگی برنامه ای منجر به سیاست زدگی و رفتارهای باندی و گروهی در راستای منافع شخصی گذشته به شمار می آید.
تقی خانی ابراز داشت: وزیر جدید کشاورزی و تیم منتخب مدیریتی وی از جمله شاهرخ شجری مسلط به علم اقتصاد و نظام مدیریتی و برنامه‌ریزی استراژیک طرحهای توسعه ای در مقام معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی با مسولیت اعتلاء جهش تولیدات کشاورزی و خیزش اقتصادی قطع و یقین پایه گذار فرهنگ نوین و سیستمی برنامه‌ریزی درسطح وزارت جهاد کشاورزی و نوید بخش نیل به توسعه کشاورزی پایدار و امنیت غذایی کشور خواهند بود.

تقی خانی در پایان از همکاری گسترده در چارچوب تحلیل و مهندسی سیستم در شرایط محیطی داخلی و بین المللی با معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی این وزارت خانه خبر داد و تاکید کرد: در این راستا هرگز منت و انتظاری نیست بلکه وظیفه ملی نسبت به بخش کشاورزی همگام با مسوولان این وزارتخانه است، لذا پروتکل همکاری خلاصه و ساده تقدیم، امیدوارم سریعاً کار به درستی و با مشارکت پایه گذاری و شروع شود یقین دارم حوزه معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی با تفکرات شاهرخ شجری متحول خواهد شد.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1380101

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۹۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت برنج با سیستم آبیاری از آب‌های زیرزمینی توجیه اقتصادی ندارد و حذف این روش اجتناب‌ناپذیر است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مجید حسنی‌مقدم، امروز_ چهارشنبه، بیست‌ونهم فروردین_ در نشست کارگروه اصلاح کشت جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اصلاح آرایش کشت، اصلاح شیوه کشت و اصلاح نظام راهبری و مدیریت کشت سه اصل مهم در برنامه اصلاح الگوی کشت هستند، اظهار کرد: نگاه سنتی که اصلاح الگوی کشت را تنها جابه‌جایی سطح محصول می‌دانست، جایگاهی ندارد و ارتقای بهره‌وری و نظام‌مند کردن ۲۰ خدمت رایگان دولت در بخش کشاورزی از جمله تحقیق و آموزش ترویج، یارانه تولید، یارانه صادرات و دیگر موارد لازم در این برنامه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۳ و پس از اجرای قانون انتزاع، از تولید محور به سمت محصول محور پیش رفته است و از مزرعه تا سفره دغدغه دارد و از آنجا که قیمت محصول در بازار روی نوع کشت تأثیر می‌گذارد، اجرای این برنامه امری مهم به نظر می‌رسد.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تغییر اقلیم و نیروهای بازار را دو مورد مهم در اجرای اصلاح الگوی کشت دانست و گفت: اجرای آن نیازمند تغییر تعریف قدیمی این برنامه و دیده شدن به صورت یک زنجیره پیوسته تا مزرعه، در مزرعه و پس از مزرعه است.

وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوب پس از اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت، پیش رفتن به سمت اصلاح آمار به عنوان اولین قدم برنامه‌ریزی است، به‌طوری که در تولید با برآورد، اما در بازار با آمار واقعی سروکار داریم و اصلاح آمار، آمار بهینه و به موقع در مدیریت بخش کشاورزی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

حسنی‌مقدم با بیان این نکته که بازخورد کشاورز از بازار به عنوان مرحله چهارم پس از کاشت، داشت و برداشت به کشاورزی اضافه شده است، خاطرنشان کرد: تولید در جغرافیای استان مدیریت می‌شود اما بازار مرز نمی‌شناسد و یکی از اهدافی که در تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات مورد توجه قرار می‌گیرد این است که بیش‌بود و کمبودی را در بازار شاهد نباشیم.

وی افزود: تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت درون وزرات‌خانه است اما اجرای آن فرآیندی بین وزراتخانه‌ای است که در زمان ابلاغ آن، مقام عالی اجرای این برنامه به درستی استاندار دانسته شده‌است و جهاد کشاورزی دبیر اجرای این برنامه در استان‌ها است و همکاری استانداری‌ها در اجرای آن امری ضروری و مهم است.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محصول مهم برنج در کهگیلویه و بویراحمد و تقاضای افزایش سطح آن در برنامه اصلاح الگوی کشت توسط کارگروه استانی، گفت: حلقه آخر وصل به مزرعه نقش بسیار مهمی در زمینه اصلاح سطح کشت خواهند داشت و مزارع برنجی که از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند، توجیه اقتصادی ندارد و حذف آنها امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی سازماندهی ۲۰۰۰ متخصص در کل کشور، گفتمان‌سازی و اصلاح آمار را از جمله دستاوردهای اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت طی دو سال اخیر عنوان کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت به معنی نظام‌مندی و مدیریت پذیر کردن کشاورز بوده و مباحث اجتماعی و فرهنگ خاص هر استان در این زمینه اثرگذار است.

حسنی‌مقدم اصلاح الگوی کشت را برنامه مادر و تکلیف قانونی وزرات جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: نظرات کمیته استانی و بازدیدها از کهگیلویه و بویراحمد در راستای تغییرات مورد نظر در کارگروه کشوری به بحث و تبادل نظر گذاشته می‌شود.

کد خبر 745372

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و پایداری در خودکفایی گندم کشور
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی بوشهر از اولویت‌ها
  • اصلاح الگوی کشت برنج در کهگیلویه و بویراحمد
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • توسعه متوازن آذربایجان شرقی اتفاق نیفتاده است
  • توسعه صنعت فرآوری محصولات کشاورزی در بوشهر اولویت است
  • مولدسازی دارایی‌های دولت برای پشتیبانی از تولید و مشارکت عمومی