Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@02:26:20 GMT

آنتی‌بیوتیک نخستین بار توسط چه کسی کشف شد؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۳۷۲۰

آنتی‌بیوتیک نخستین بار توسط چه کسی کشف شد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   واژهٔ «آنتی‌بیوتیک» یونانی است و معنای «ضد حیات» را می‌دهد. طب سنتی اولیه برای معالجه بعضی بیماری‌ها بر مواد طبیعی مانند پوست تنه درختان، کپک روی نوعی پنیر، قارچ‌هایی خاص و ... تکیه داشت. اطبا می‌دانستند این مواد طبیعی خاصیت درمانی دارند، اما نمی‌دانستند چطور این مواد عمل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاول ارلیش، نخستین تحقیقات جدید شیمیایی روی آنتی‌بیوتیک‌ها را آغاز کرد. کار‌های او، زمینه را برای تحقیقات دارویی گسترش داد. آنتی‌بیوتیک‌ها (که در ۱۹۲۸ کشف شدند از جمله معروف‌ترین این دارو‌ها هستند). جان میلیون‌ها نفر را نجات دادند و کشف و انواع آن‌ها به تلاش پاول ارلیش باز می‌گردد.

پاول ارلیش به سال ۱۸۵۴ در آلمان متولد شد. او شاگردی باهوش بود و توانست وارد رشته پزشکی شود. اما به مطالعه بافت‌ها علاقه‌مند گردید و در صدد تهیه برش‌های مناسب – از بافت‌ها، برای مطالعه دقیق‌تر در زیر میکروسکوپ برآمد – مشکل آن بود که رنگ کردن بافت‌ها باعث مرگ سلول‌ها می‌شد و ارلیش در صدد برآمد انگیزه‌ای پیدا کند که سلول‌ها را نکشد. تحقیقات او نشان داد بعضی ترکیبات شیمیایی، بعضی از انواع بافت‌ها را می‌کشد و او در صدد برآمد این روند را به اختیار به خود بگیرد.

تا سال ۱۸۸۵ مشخص شده بود که عامل بسیاری از بیماری‌ها موجودات میکروسکوپی بودند. دانشمندان زیادی سعی می‌کردند این باکتری‌ها را زیر میکروسکوپ مطالعه کنند. ارلیش در صدد بود ماده‌ای پیدا کند که این موجودات را بدون صدمه زدن به بدن انسان از میان بردارد.

او در سال ۱۸۹۰ مطالعه خود را به سامانه ایمنی بدن متمرکز کرد و این‌که چگونه واکنش میان زهر و پادزهر را متعادل کند. بعد به فکر ارلیش رسید که همان‌طور که پادزهر مولکول‌های زهر را نابود می‌کند او هم می‌تواند ماده شیمیایی پیدا کند که مستقیم به سراغ موجودات بیماری‌زا برود و آن‌ها را نابود کند. ارلیش این ماده شیمیایی را «گلولهٔ جادویی» نامید. ۲۵ سال کار مداوم او را مستقیم به این فکر رساند.

در همین سال‌ها بسیاری از باکتری‌های عامل بیماری شناسایی شده مورد مطالعه قرار گرفته بودند. او با مطالعه بر روی اسپیروچت Spirochet، موجودات ذره‌بینی که عامل سیفلیس بودند کار خود را آغاز کرد. ارلیش مواد شیمیایی گوناگون را که آرسنیک از جمله آن‌ها بود به کار گرفت. آرسنیک کارایی خود را در نابود کردن میکروارگانیسم‌ها ثابت کرده بود.

در ۱۹۰۷، به ششصد و ششمین (Amin) ترکیبی رسید که باید مورد آزمایش قرار می‌گرفت. این ترکیب روی خرگوش‌ها آزمایش شد و جواب آن مثبت بود. ارلیش نام آن را سالوارسان گذاشت و ۱۰۰ آزمایش دیگر انجام داد تا از نتیجه کار مطمئن شود که به انسان صدمه‌ای نمی‌زند. دو سال دیگر هم وقت گذاشت که نوع دیگری از این دارو را که ساختنش آسان‌تر بود بسازد، در میان نمونه‌های بیشمار، نسخه شماره ۹۱۴ بهترین بود. نام آن را نئوسالوارسان گذاشت.

او آزمایش نهایی را بر روی بیمارانی انجام داد که دچار مراحل پیشرفته بیماری بودند. بعضی از بیماران کاملاً معالجه شدند.

نئوسالوارسان نخستین ماده شیمیایی ساخت بشر بود که موجودات بیماری‌زا را از میان می‌برد و صدمه‌ای به بیمار نمی‌زد. این کشف مبنای توسعه رشته شیمی‌درمانی شد.

مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها بر اساس قواعد ساده انتخاب طبیعی شکل می‌گیرد. آن بخش از باکتری‌ها که به طور طبیعی قابلیت مقابله با اثرات دارو را دارند زنده می‌مانند. ژن آن‌ها به بقیه منتقل می‌شود. بعضی از ویروس‌ها و باکتری‌های عامل بیماری به آنتی بیوتیک ایمنی طبیعی دارند و داروسازان وحشت دارند باعث شیوع گسترده بیماری در آینده شوند.

منبع: یک پزشک

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های علمی دانستنی های پزشکی آنتی بیوتیک باکتری ها بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۳۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس بررسی جدیدی که در پلاس وان (PLOS One) منتشر شده است، کار کردن شب دیروقت و برنامه‌های کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.

«ون جویی هان»، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این مطالعه، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، متوجه شد که فقط یک‌چهارم افراد شرکت‌کننده طی روز و در ساعات منظم کار می‌کردند.

از افراد شرکت‌کننده در مطالعه از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد و سه‌چهارم جامعه نمونه پژوهش کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند. برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوان‌تر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند در نهایت گزارش دادند با مشکل خواب دست‌وپنجه نرم می‌کردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ سالگی دچار بیماری و افسردگی شوند.

هان پس از دهه‌ها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سخت‌کوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکی‌اش ۶۰ ساله است. این مسئله سبب شد تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی می‌تواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.

هان در مصاحبه‌ای به ان‌پی‌آر (NPR) گفت: کار دارد ما را بیمار و بیچاره می‌کند. کار قرار است به ما امکان جمع‌آوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آنها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. آنها در واقعا به مرور زمان رنجورتر و نزارتر می‌شوند.

هان ابراز امیدواری کرد مطالعه او منابعی فراهم کند تا به افراد کمک کند وقتی به‌ دلیل کار از لحاظ جسمی خسته و از لحاظ احساسی تحلیل رفته‌اند، زندگی شاد و سالمی داشته باشند.

هان متذکر شد: می‌توانیم بگوییم که آنها داوطلبانه می‌خواهند ساعات طولانی کار کنند، اما در واقعیت، مسئله ساعات طولانی کار کردن داوطلبانه نیست. آنها احساس می‌کنند که فرهنگ کار از آنها می‌خواهد که ساعات طولانی کار کنند، وگرنه ممکن است از زندگی و اجتماع جا بمانند.

یافته‌های مطالعات او نشان داد آن دسته از کارگران آمریکایی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.

او گفت: وقتی کار به یک عاملِ استرس‌زای روزمره تبدیل می‌شود، پیامدهایش برای سلامت از آن نوعی است که می‌توانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید.

به گزارش ایندیپندنت، این مطالعه ممکن است ارتباط شب‌کاری و شیفت‌های چرخشی با کم‌خوابی و ضعف سلامت را نشان دهد، اما نتوانسته است شواهد محکمی بیابد که یک عامل مستقیم دیگری است. با وجود این، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا متذکر شده است که خواب ناکافی می‌تواند به افزایش احتمال بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • هفت داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • برای نخستین‌بار در جهان: مشاهده اشعه ایکس از یک اتم
  • میوه‌ها و سبزیجاتی که عمر شما را طولانی می‌کنند
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید | داروخانه‌ها شبیه سوپرمارکت‌ها عمل می‌کنند
  • پهلوانان نمی‌میرند!