Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:33:17 GMT

قدس،سینمایی در اهواز با آینده‌ای مبهم

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۸۵۵۸

قدس،سینمایی در اهواز با آینده‌ای مبهم

فعالان فرهنگی خوزستان در حالیکه سینما و سالن‌های سینما را یکی از شاخص‌های مهم فرهنگی در شهرسازی می دانند از رشد سینماها در استان خوزستان راضی نبوده و آنرا کافی نمی دانند . با وجود این که مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از ساخت چند پردیس سینمایی و افزایش سالن‌ها در سال جاری و سال های آینده در این استان خبر می دهند اما آنها معتقدند همچنان در بسیاری از شهرهای استان و همچنین کلانشهر اهواز نیاز به سینماهای بیشتری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر پنج سینما شامل سینما اکسین، قدس و بهمن با مالکیت حوزه هنری، سینما ساحل با مالکیت بنیاد مستضعفان و سینما هلال با مالکیت جمعیت هلال احمر در اهواز فعال هستند و فیلم‌های روز سینمای کشور را اکران می‌کنند علاوه بر این سینماها، مجتمع فرهنگی سینمایی دنیا نیز با مالکیت بخش خصوصی در اهواز واقع شده که هیچ فعالیتی ندارد و تعطیل است.

در شهرستان‌ها نیز سینما آبشار و سینما مهر و ماه در شوشتر، سینما خورشید در اندیمشک، سینما دریا در ماهشهر، سینما نخل در خرمشهر، سینما ساحل در بندر امام خمینی (ره)، سینما فجر و سینما کوچ  در بهبهان، سینما آزادی، سینما نفت  و سینما مهر در آبادان، مجتمع سینمایی دزفول و سینما ایذه در حال فعالیت هستند.

 از چندی پیش در فضای مجازی و همچنین فعالان فرهنگی استان خبرهایی از فروش و واگذاری سینما قدس اهواز به گوش رسید، این سینما در سال ۱۳۳۰ با نام سینما "ایران" در خیابان امام خمینی (ره) تاسیس شد، سال ۱۳۴۷ با نام سینما "آریا" آغاز به کار کرد و روزگاری یکی از پرفروش ترین سینماهای اهواز به شمار می رفت، پس از انقلاب این سینما، "قدس" نام گرفت.

قدس در آستانه فروش

یک فعال فرهنگی در خصوص سینما قدس اهواز ادعا می‌کند: مسئولان موسسه بهمن سبز تخریب سینما را تکذیب می‌کنند  و اعلام می‌کنند قصد مرمت سینما را دارند این در حالی است که آن‌ها در آستانه فروش هستند و فردی تمامی املاک اطراف سینما را خریداری کرده و تنها ملک سینما قدس برای فروش مانده است.

مجتبی گهستونی بیان کرد: سالها پیش سینما دنیا در خیابان امام تخریب شد تا در کیانپارس راه اندازی شود اما هیچگاه در آن به روی مردم باز نشد.

 وی بیان کرد: اگر این سینما به فروش برسد قطعا پول آن به تهران می‌رود و در خوزستان خرج نمی‌شود این در حالی است که کلانشهر اهواز هنوز در مناطقی مانند کوروش، زیتون، گلستان، پردیس و کیانشهر سالن سینما ندارد.

این فعال فرهنگی گفت: استان خوزستان از نظر سرانه فضای فرهنگی  با کمبود رو به رو است برای همین ضرورت دارد مسئولان استان در این برهه همدل باشند و به راحتی از این مسائل عبور نکنند و تلاش کنند تا فضای فرهنگی استان افزایش پیدا کند.

از پاسخگو نبودن مسئولان سینما تا تکذیب فروش سینما از سوی ارشاد

موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز  از دهه ۷۰ شمسی به عنوان زیر مجموعه حوزه هنری فعالیت خود را آغار کرد، این موسسه از جمله مهمترین سینماداران ایران و صاحب ۱۰۰ سالن است، موسسه بهمن سبز در استان خوزستان پنج سینمای اکسین، قدس و بهمن اهواز و سینماهای آزادی آبادان و سینما نخل خرمشهر را دارد.

میلاد تفت‌آشیان، سرپرست امور سینمایی سینماهای بهمن سبز استان خورستان حاضر به گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت سینما قدس نشد و اعلام کرد هر اقدامی در سینما قدس را تنها به اداره کل فرهنگ  ارشاد اسلامی استان ارایه می‌دهد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این باره به ایرنا گفت: پس از مباحثی که پیرامون سینما قدس مبنی بر فروش و تخریب آن شکل گرفت نامه‌ای به مسئولان این سینما نوشته شد و  از آنها خواسته شد در این باره موضوع را به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اعلام کنند.

 ناصر آریایی بیان کرد: مسئولان سینما قدس تا این لحظه به صورت شفاهی به ما اعلام کرده اند که تنها قرار است تعمیرات در سینما قدس صورت گیرد و مساله تغییر کاربری و فروش سینما در دستور کار نیست که بنا شد به صورت رسمی و کتبی نیز این موضوع را به ما اعلام کنند.

وی افزود: در طول چند سال اخیر تمامی تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بر افزایش سرانه فضای سینمایی استان چه در کلانشهر اهواز و چه در دیگر شهرستان‌ها بوده است، به عنوان مثال در اهواز سه سینما از سوی بخش خصوصی در حال احداث است که روند کمیسیون‌های آن‌ها انجام شده و پیشرفت فیزیکی داشته اند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در شهرستان اندیمشک نیز یک پردیس سینمایی در حال ساخت است، این پردیس سینمایی پیشرفت فیزیکی بالایی داشته است.

تخریب یا واگذاری سینما را رد نمی‌کنم

رییس حوزه هنری خوزستان گفت: تخریب یا واگذاری سینما قدس را رد نمی‌کنم چراکه نمی‌توان واقعیت را کتمان کرد و وظیفه و رسالت ما صداقت با مردم است نمی‌توانیم حقیقت را فدای مصلحت کنیم، ممکن است واگذاری یا تخریب اتفاق بیفتد ولی تا این لحظه از منابع رسمی و معتبر چنین چیزی به ما ابلاغ نشده و مستندات آن نیز موجود است.

حجت الاسلام و المسلمین سیدشهاب‌الدین طباطبایی با بیان این که سینما قدس دارای مالکیت شخصی است و سرقفلی آن متعلق به حوزه هنری است توضیح داد: در حال حاضر این سینما دارای مالکانی  با سهم‌های مختلف است و امکان دارد متناسب با همین سهم‌ها و مالکیت‌ها اتفاقاتی بیفتد که خارج از توان و اختیارات حوزه هنری باشد، در هر صورت مالکان خصوصی براساس قوانین  می‌توانند به دنبال احقاق حق و اعمال نظرشان باشند.

وی ادامه داد: نکته دیگر این که اگر سینما قدس جزو سینماهای ضرر ده و کم استفاده است و بناست به عنوان سینما استفاده نشود آن را به حوزه هنری واگذار کنند تا از آن به عنوان مجموعه فرهنگی، آموزشی استفاده شود و از لحاظ فضای آموزشی و فرهنگی ظرفیت بیشتری پیدا ‌کنیم. از میراث فرهنگی استان نیز درخواست داریم به این مساله ورود کند تا سینما قدس برای حوزه هنری بماند و ما بتوانیم به عنوان یک فضای فرهنگی و هنری همچنان از آن استفاده کنیم.

رییس حوزه هنری خوزستان با اشاره به بازسازی سینما قدس در سال ۹۸ بیان کرد: اگر بنا بر فروش یا واگذاری این سینما بود قطعا پارسال این قدر هزینه برای بازسازی و مرمت آن نمی‌شد، پارسال هزینه‌های بسیاری از قبیل تعویض پرده سینما و مرمت نقاط مختلف آن را انجام دادیم تا برای برنامه‌هایی مانند کنسرت و اجرای تئاتر هم مشکلی نداشته باشد.

وی گفت: به هر حال یکی از ایرادهای وارده بر واگذاری این بنا این است که این سینما بخشی از حافظه تاریخی و میراث خوزستان است و ما این مساله را به حوزه هنری کشور انتقال داده‌ایم.

طباطبایی با اشاره به نقش سینما قدس در سرانه فضای فرهنگی استان خاطرنشان کرد: مباحثی پیرامون پایین آمدن سرانه فضای فرهنگی استان با واگذاری یا تخریب سینما قدس مطرح شده اما باید گفت در هر صورت و به هر شکلی سینما از دست برود به زودی  هشت سالن جدید در سینما اکسین به بهره برداری می‌رسد و  سینما بهمن نیز برای تیدیل شدن به ۶ سالن آماده می‌شود یعنی اگر یک سالن حذف شود چندین سالن دیگر به شهر اضافه می شود.

وی بیان کرد: سینما اکسین جزو بهترین سینماهای جنوب غرب کشور از نظر فروش و استقبال مردمی شناخته شد و علت تغییر آن به پردیس همین موضوع است.

طباطبایی بیان کرد: نکته دیگری در خصوص سینما قدس این است که با وجود این که این سینما در بازار قرار دارد، از نظر موقعیت دسترسی در جای خوبی واقع شده است، برای جلب مخاطب فیلم‌های پرفروش روی پرده آن نمایش داده شد، تبلیغات برای آن صورت گرفت اما مردم اقبالی نسبت به آن نشان نمی دادند.

الزام به گرفتن مجوز از میراث فرهنگی

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان گفت: حتی اگر فرض را بر این بگیریم که بنای سینما قدس اهواز تاریخی و واجد ارزش نیست، اما از آنجایی که این بنا در بافت تاریخی و با ارزش اهواز واقع شده باید از میراث فرهنگی برای دخل و تصرف در آن استعلام گرفته شود.

احمدرضا حسینی بروجنی تاکید کرد: وقتی یک اثر که حتی قدمت خاصی نداشته باشد واجد ارزش شناسایی می‌شود یا اینکه در فهرست آثار ملی به ثبت می‌رسد هر گونه دخل و تصرف در آن مانند مرمت، تغییر کاربری منوط به مجوز و نظر میراث فرهنگی است.

وی ادامه داد: وقتی درباره یک اثر صحبت می‌شود ابتدا باید شانیت اثر را در نظر گرفت، مساله شانیت نیز قائم به فرد نیست بلکه در یک جلسه و با حضور اعضای متولی  این مساله مطرح و اعلام‌ می‌شود.

معاون میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد:  برای بررسی شانیت سینما قدس اهواز یک کارشناس برای تهییه گزارش اعزام شد، که کار  بررسی و شناسایی را انجام دادند، تصاویر لازم  و تاریخچه اثر هم گردآوری شد که باید در نشست مربوط به آن مساله به نتیجه نهایی رسید.

وی ادامه داد: شکل معماری سینماها شبیه به هم است تفاوت آن‌ها بیشتر مربوط به دوره تاریخی و اتفاقاتی است که از نظر فرهنگی برای آن اثر رخ داده است.

حسینی بروجنی گفت: برای ثبت یک اثر نیز باید نشست شورای ثبت برگزار شود و اعضای نشست به این نتیجه برسند که این آیا اثر با توجه به پیشینه تاریخی یا فرهنگی  می تواند ثبت شود یا خیر.

اکنون باید منتظر پاسخ ها  و نشست های مسئولان ماند تا ببینیم چه آینده ای در انتظار این سینمای سن و سال دار خوزستان است،آیا  دوباره روی پرده سینما قدس فیلم می بینیم یا شاهد یک پاساژ تجاری روی بخشی از تاریخ صنعت سینمایی خوزستان خواهیم بود؟

عاطفه جوادی؛ خبرنگار ایرنا

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تولید فیلم حوزه هنری اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تولید فیلم حوزه هنری اهواز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تولید فیلم حوزه هنری اهواز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان فرهنگی استان میراث فرهنگی فضای فرهنگی سرانه فضای حوزه هنری بهمن سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت

  فرض کنید فیلم‌سازی تصمیم به ساخت فیلمی با موضوع محور مقاومت یا همین عملیات «وعده صادق» گرفته باشد که این سوژه طبیعتا برای کشور ما دارای اهمیت استراتژیک است. برای تولید یک فیلم سینمایی درخور با موضوع جبهه مقاومت، قطعا پیش‌فرض‌ها و ملاحظات بسیاری نیاز است‌. در این مسیر باید مراقب بود تا پرداخت ضعیف نسبت به سوژه موجب از دست رفتن آن و تبدیل اثر به ضد خود نشود. حالا که بحث داغ این روزها در ایران و بهتر است بگوییم صدر اخبار دنیا، موضوع جنگ رژیم‌صهیونیستی با فلسطین و مقاومت جبهه‌های مردمی با جریانات صهیونیستی است و ایران به عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران این صحنه، اگر قرار است در عرصه سینما حرفی برای گفتن داشته باشد، همان‌طور که کشورهای دیگر در میدان نظامی شاهد بازی متفاوتی از ایران هستند، در عرصه تولیدات فرهنگی مرتبط با محور مقاومت انتظارات از سینمای ایران متفاوت است و طبیعتا آنچه با محوریت مقاومت و تولید سینمای ایران عرضه می‌شود، باید اثری قابل دفاع باشد. برای بررسی وجوه مختلف تولید فیلم‌های سینمایی با موضوع مقاومت، با سه سینماگر، ‌امیرعباس ربیعی‌، ‌جواد اردکانی‌ و ‌داریوش یاری‌ گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
   
«وعده صادق» جلوه‌ای از اقتدار ایران
‌امیرعباس ربیعی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس، در مورد پرداختن به بزنگاه‌های تاریخی مهم در تاریخ مقاومت مانند عملیات ‌وعده صادق‌ در تولیدات سینمایی به «جام‌جم» گفت: در جبهه مردمی اتفاقات عمیق و حماسه‌های بسیاری در حال رقم خوردن است و هنرمندان باید با حرکت‌های مردمی و ارزش‌هایی که به آن باور داریم، همراه شوند. هم اکنون جلوه‌ای از اقتدار و عزتی که ایران به آن دست یافته را در عملیات ‌وعده صادق‌ مشاهده کردیم. گروه‌های خرد و کلان مقاومت، اتفاقات عظیمی را رقم می‌زنند که از چشم ما پنهان مانده و شاید ماهنرمندان برای نمایش این لحظات درخشان کاهلی کرده‌ایم.‌کارگردان فیلم سینمایی «ضد» تصریح کرد: سال‌هاست مقاومت در غزه و به کلی درفلسطین حماسه‌های ماندگاری رارقم زده و حماس،جهاد اسلامی،جبهه مردمی عراق و سوریه و حتی مستضعفین یمن نیز اتفاقات عظیمی رادربرابرابرقدرت‌ها شکل داده‌اند؛ابرقدرت‌هایی که سراپا مسلح به قدرت نظامی شده‌اند و جبهه مردمی با قدرت ایمان و باور به خدای متعال و اعتماد به نفس، شگفتی‌آفرین شده‌اند تا جایی که ما شاهد خروج آمریکا از منطقه وسرگردانی صهیونیسم هستیم ودراین شرایط، ما هنرمندان کم‌کاری کرده‌ایم.‌وی اضافه کرد: آنچه مهم است، وجود انگیزه و کنشگری اجتماعی است تا ما هنرمندان خود را ارتقا دهیم. چرا ما هنرمندان نباید نسبت به این دغدغه‌ها که توجه جهان را به خود جلب کرده، واکنش داشته باشیم؟! امروز لازم است پدیده‌های جهان را واقع‌بینانه‌تر بررسی کنیم. گاهی اوقات هنرمندان باید از لایه‌های ذهنی خارج شوند و واقعیت‌ها را دوباره بررسی کنند تا مسئولیت خودمان نسبت به این حقایق را بازشناسی کنیم.
   
سینماگران، باید جهان را لانگ‌شات‌ببینند
این کارگردان ضمن بیان این‌که هرگاه به این مرحله از آگاهی برسیم، دغدغه‌های ایجادشده ناشی از آگاهی، به خلق اثر در هنرمند منجر می‌شود، بیان کرد: در سینما و به‌کلی هنرهای گوناگون، هر اثری که تولیدمی‌شود،برگرفته ازدغدغه‌های هنرمند است. امروز لازم است سینماگران، جهان را لانگ‌شات ببینند و کنش‌های اجتماعی را مهم‌تر از کنش‌های فردی بدانیم و نفع عمومی را بر نفع شخصی غالب کنیم.ربیعی در مورد جهانی‌شدن موضوع فلسطین و استفاده ازشرایط پیش‌آمده برای تولید آثاری که بُرد جهانی داشته باشد و بتواند حقیقت محور مقاومت را مطرح کند، توضیح داد: دغدغه‌های ما وقتی کم‌اهمیت باشد، خودمان را درگیر مخاطب‌های خاصی می‌کنیم که در کنش‌های جهانی نقش موثری ندارند؛ مثلا فیلم می‌سازیم تا قشری محدود را جذب کنیم، در حالی که با این رویه، مخاطبانی وسیع‌تر که همان ملت‌ها هستند و در دنیا کنشگری فعال دارند را فراموش می‌کنیم.
   
برای «وعده صادق» انگیزه‌‌دارم
ربیعی ادامه داد: زمانی که مادربزرگ‌ها برای ما قصه می‌گفتند، این ذات قصه بود که ما را در خودش غرق می‌کرد؛ البته جذابیت بیان مادربزرگ هم بی‌تاثیر نبود اما اولویت با این بود که قصه جالب باشد تا به ارزش آنچه گفته می‌شود، پی ببریم و به‌خوبی بیان شده باشد. برای تولید فیلم‌هایی با هدف بیان اهداف محور مقاومت نیز اصل ماجرا سوژه است که نباید در نگاه جشنواره‌ای به این فیلم‌ها گم شود تا بتوانیم به کمک فیلم، مخاطب را به سوژه نزدیک کنیم.این کارگردان در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا تمایلی به ساخت فیلم سینمایی با موضوع عملیات وعده صادق  یا به‌طور کلی محور مقاومت دارد، گفت: بله. قطعا خیلی دوست دارم چنین فیلمی بسازم و واقعا برای این کار انگیزه زیادی دارم و امیدوارم توفیقش ایجاد شود تا با ابزار سینما، از جبهه مقاومت حمایت کنیم و روایت درستی به جهان ارائه‌دهیم.
   
اهمیت پرداخت سینما به موضوع مقاومت
جواد اردکانی، کارگردان سینما در پاسخ به سؤالی در مورد بیان مفاهیم مرتبط با مقاومت در سینمای ایران به جام‌جم گفت: در این‌که سینما باید به موضوع مقاومت بپردازد، تردیدی نیست ولی این‌که سینماگر ایرانی چگونه باید به طرح سوژه مقاومت در فیلم‌های خود بپردازد، جای بحث دارد.اردکانی تصریح کرد: ما و مدیران فرهنگی باید توجه داشته باشیم که با نگاه به آینده و دهه‌های بعد و پیش‌بینی شرایط منطقه اثری را تولید کنیم که به پیشبرد اهداف محور مقاومت در میدان کمک کند. لازمه رسیدن به چنین آثاری، برقراری ارتباط عمیق بین هنرمندان و افرادی است که در‌خصوص مقاومت کار میدانی و کارشناسی انجام می‌دهند. هنرمندان باید اطلاعات به‌روز و چشم‌انداز درستی نسبت به حقایق مقاومت در برابر اسرائیل داشته باشند.این فیلمساز با اشاره به روشنگری مسائل در سینما به‌عنوان رسانه روز، بیان کرد: در فضای جنگ روانی و آماده‌سازی منطقه برای برداشتن گام‌های بعدی، لازم است آمادگی داشته باشیم. رهبر انقلاب در فرمایشات خود فرموده‌اند که ممکن است منطقه در آینده صرفا به عملیات نظامی نیاز نداشته باشد؛ چه‌بسا با تغییر مناسبات اقتصادی در منطقه اسرائیل دچار مشکل جدی شود و در این آینده‌نگری سینماگر می‌تواند قدمی بردارد و همین مسأله را به اثری سینمایی تبدیل کند و به ملت‌ها نمایش دهند تا با ارائه راهکار، قدمی عملی برای نزدیک شدن به لحظه شکست قطعی دشمن و پیروزی نهایی برداریم.
   
ساختار‌های بیمار، مانع هنرمندان انقلابی
کارگردان «به کبودی یاس» عنوان کرد: من فکر می‌کنم مهم‌ترین مانع در مسیر هنر انقلابی در کشور ما ساختار‌های بیماری است که حتی مدیران با انگیزه ما را هم اسیر خود کرده است. درسینما و تلویزیون تاکنون چند حرکت مؤثر برای تولید آثاری با هدف تاثیرگذاری و نمایش در کشورهای منطقه انجام داده‌ایم؟ عدم وجود این دست آثار نشان می‌دهد که مدیران فقط می‌خواهند آنتن پر کنند یا فقط دنبال چیدمان جشنواره فیلم فجر هستند و فرصت نمی‌کنند به مخاطب منطقه‌ای و هدفمند فکر کنند. یک زمانی جشنواره فیلم فجر برای سینمای ایران آورده داشت و حالا فقط بودجه‌ها را می‌بلعد.وی خاطرنشان کرد: با احترام به آن مدیرانی که به‌درستی در جایگاه مدیریت فرهنگی نشسته‌اند، تعدادی از مدیرانی که در امور فرهنگی روی کار هستند، مدیر نیستند و شایستگی جایگاهی که در آن قرار گرفته‌اند را ندارند و بیشتر افرادی سیاسی، باندی و جناحی هستند که پستی مدیریتی را اشغال کرده‌اند. این رویه موجب می‌شود که ظرفیت‌های هنرمندان ما معطل باقی بماند. وی با بیان این‌که بخش خصوصی به سمت موضوعاتی مانند دغدغه‌های مربوط به محور مقاومت نمی‌رود و در بخش دولتی هم شاهد مشکلاتی که توضیح دادم هستیم، ادامه داد: در این بین مدیران ما باید به این نکته توجه کنند که معادلات امروز تغییر کرده و حالا موضوع فلسطین مسأله بسیاری از مردم دنیا شده است. اگر در همین شرایط بتوانیم آثار سینمایی جذاب با موضوع فلسطین تولید کنیم و در ضدیت با اسرائیل به‌درستی در سینما پیش برویم، مخاطب جهانی خواهیم داشت و حتی اگر مخاطب این تولیدات نتواند در سینما به تماشای آثار بپردازند، امروزه این امکان برای همه فراهم شده‌است که از طریق ماهواره‌ها و سکوهای نمایش گوناگون به تماشای فیلم‌های سینمایی بنشینند.

گرامر مقاومت را به مدیران سینمایی بیاموزیم
داریوش یاری، فیلمنامه‌نویس و کارگردان نیز درباره راهکارهای رسیدن به سینمای مقاومت موفق و باکیفیت گفت: آیا همین حالا مدیران سینمایی ما می‌دانند که دقیقا مقاومت می‌خواهد به کجا برسد؟! می‌دانند ما قراراست درمسیر مقاومت به امت واحده برسیم که توقع داشته باشیم تجلی این آگاهی نسبت به مقاومت را در سینما و سینماگران ببینیم؟! بعید است که به چنین فهمی رسیده باشند. در حقیقت کارفرمایان سینماگران، باید آنها را فرابخوانند و شرایطی را فراهم کنند که سینماگران با پژوهشی‌هایی که از سمت حوزه و دانشگاه صورت‌گرفته، با افرادی که درلبنان زیست کرده‌،درخصوص مقاومت کار تحقیقی داشته‌اند و...وارد مباحثه شوند. درواقع باید اخبار و ایده‌های دست اول در مورد مقاومت و غزه را به سینماگران برسانند.در ادامه یاری در پاسخ به این سؤال که اگر روزی به تولیداتی در زمینه مقاومت رسیدیم، آیا این ظرفیت راداریم که در راستای اهداف مقاومت در برابر سینمای هالیوود حرفی برای گفتن داشته باشیم؟ گفت: وقتی در جامعه دغدغه مقاومت وجود ندارد، راه زیادی تا رسیدن به چنین شرایطی داریم. همین حالا دغدغه اول مردم جامعه ما چیست؟ مباحث معیشتی وتماشای کمدی‌های غیرقابل دفاعی که حداقل ساعت اندکی،مشکلات را فراموش کنند. در این شرایط چطور می‌توانیم فیلمی بسازیم که برای مردم این جامعه از مقاومت صحبت کند و توقع داشته باشیم چنین فیلمی دغدغه مردم ایران هم باشد؟
وی ادامه داد: وقتی فیلم سینمایی«بازمانده» ساخته مرحوم سیف‌ا...داد رامی‌بینیم،این فیلمساز خیلی روشن به ظلم اسرائیل و تسخیر خانه و زمین مردم فلسطین اشاره می‌کند و با زبانی ساده و روشن بحث را برای بیننده به نمایش می‌گذارد. سوالات زیادی برای مخاطب وجود دارد که اصلا چرا اسرائیل دست به چنین کارهایی می‌زند و قصه چه بوده؟ همچنان هم شرایط مثل قبل است و حالا باید ببینیم اولویت با بیان کدام وجه از ماجراست؟ 
یاری بیان کرد: زمانی که شناخت کافی ازدغدغه محورمقاومت به دست آمد،مدیران سینمایی می‌توانند فضا را باز کنند و سینماگران هم دراین فضا،مهم‌ترین دغدغه خوددرخصوص فلسطین راپیدامی‌کندتاتصمیم بگیرنددر فیلم‌های خود آن را به تصویر بکشند.این‌گونه است که جمعی دغدغه‌منددست به کار می‌شوند و می‌توان امیدوار بود که فیلمی با مخاطب جهانی تولید شود.
این کارگردان تاکید کرد: ما اول باید گرامر و الفبای مقاومت را به مدیران سینمایی بیاموزیم و اختلاف‌های ابتدایی در زمینه چرایی اهمیت داشتن و ماهیت مقاومت بین افرادی که در سطوح بالاتر مدیریتی قرار دارند را حل کنیم، سپس از فیلمسازان توقع داشته باشیم که کار تولید کنند.وی گفت: هم‌اکنون افراد باسوادی داریم که گاهی به میدان می‌آیند و فیلم‌هایی با محوریت فلسطین و اسرائیل می‌سازند که به هر حال قابل تامل است؛ مانند «بازمانده» ساخته سیف‌ا...داد، یا «شکارچی شنبه» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی و...این آثار، نمایش فهم و درک فیلمسازازمقوله است ودرک شخصی کارگردان از موضوع را نشان می‌دهد.همان‌طور که در سینمای اجتماعی نیز اصغر فرهادی با فهم خود از مسائل جامعه، آثاری تولید می‌کند یا شهرام اسدی درک خود از کربلا را با«روز واقعه»به آن شکل نشان می‌دهد. بنابراین برای تولید آثار در زمینه مقاومت باید بینش‌های استراتژیک داشته باشیم وبا بینش‌های باز،دست به تولید فیلم بزنیم.

دیگر خبرها

  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما
  • آینده مبهم در لندن | سردرگمی در چلسی!
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب
  • رؤیا افشار با «همسایه شما، زهره» به سینما می‌آید/ اکران فیلم از چهارشنبه
  • رویا افشار با «همسایه شما، زهره» به سینما می‌آید/ اکران فیلم از چهارشنبه
  • مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت
  • فیلم سینمایی آپاراتچی ،روایتی از سینما برای سینما