Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-18@06:01:12 GMT

یک سوم بیماران کرونایی دچار اختلالات بویایی هستند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۸۹۶۰

یک سوم بیماران کرونایی دچار اختلالات بویایی هستند

آفتاب‌‌نیوز :

علی صفوی نائینی متخصص گوش و حلق و بینی درباره ارتباط بین ویروس کرونا و اختلالات بویایی با اشاره به مشاهده افزایش اختلالات بویایی همزمان با شیوع کرونا در کشور، گفت: به دنبال افزایش مراجعه بیماران به متخصصان گوش و حلق و بینی، در بیمارستان مسیح دانشوری توسط گروه گوش و حلق و بینی مطالعه‌ای درباره اختلالات بویایی مبتلایان به کووید ۱۹ انجام شد که نتیجه این بررسی نشان داد از هر سه بیمار مبتلا به کرونا یک نفر دچار اختلالات بویایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که طبق گزارش محققان چینی این عارضه فقط در پنج درصد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور چین دیده می‌شود.

وی همچنین سن بیشتر افرادی که دچار اختلالات بویایی شده‌اند را متناسب با سن بیشتر مراجعان عنوان کرد و افزود: اختلالات بویایی در سنین حدود ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد است.

صفوی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به اختلالات بویایی در بین زنان و مردان تفاوت معناداری با یکدیگر ندارد، توضیح داد: از هر سه نفری که دچار اختلالات بویایی هستند، یک نفر قبل از بروز سایر علائم کرونا از جمله تنگی نفس و تب دچار این عارضه شده است.

وی ادامه داد: همچنین از هر سه نفر که دچار اختلالات بویایی هستند یک نفر همزمان با سایر علائم کرونا و یک نفر بعد از سایر علائم دچار این اختلال شده است.

صفوی همچنین با بیان اینکه از هر چهار نفر بیمار مبتلا به کرونا یک نفر اختلال چشایی دارد، اضافه کرد: اما طبق نتایج این مطالعه رابطه‌ای بین شدت بیماری در فرد مبتلا با اختلالات بویایی و چشایی ثابت نشده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه در بین ۲۰ درصد افراد مبتلا به کرونا، نخستین علامت اختلالات بویایی است گفت: در این مطالعه رابطه معنا داری بین اختلالات بویایی و شدت بیماری مشاهده نشده است، اما بخشی از مبتلایان همزمان با اختلال بویایی دچار سردرد نیز بوده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه طبق مطالعات انجام شده علائم التهابی مخاط بینی در بین بیماران کرونایی دارای اختلال بویایی چندان چشمگیر نیست، توضیح داد: این بدان معناست که علت اختلال بویایی در این افراد گرفتاری عصب بویایی است.

صفوی با بیان اینکه به احتمال زیاد اختلالات بویایی ناشی از کووید ۱۹ برگشت پذیر است، اضافه کرد: حس بویایی درصد چشمگیری از افراد مورد مطالعه بعد از بهبود بیماری بازگشت پیدا کرده است.

وی در پایان تاکید کرد: در دوران اپیدمی اگر مردم دچار اختلالات بویایی شوند، حتی اگر در روزهای نخست دچار تب و تنگی نفس نیستند باید احتمال ابتلاء به کرونا را در نظر بگیرند و تماس با اطرافیان خود را به حداقل برسانند.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بیماران کرونایی اختلالات بویایی دچار اختلالات بویایی یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۸۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 

دکتر سعید بَرپَروَشان مدیر کانون هموفیلی ایران با اشاره به ۲۹ فروردین ماه روز جهانی هموفیلی، اظهار داشت: در ایران حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی داریم، این بیماری یک اختلال خونریزی دهنده است که ۱۳ فاکتور انعقاد خون دارد.

وی گفت: بیماری هموفیلی حدود ۱۷ نوع دارد که در نوع فاکتور‌های این بیماری فاکتور ۸ و ۹ مهم‌ترین فاکتور به شمار می‌آیند.

برپروشان به مهم‌ترین عامل موثر در ابتلا به بیماری هموفیلی اشاره کرد و بیان داشت: هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که بر توانایی بدن برای تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارد و منجر به خونریزی بیش‌ازحد می‌شود. این بیماری معمولا ارثی است و از مادر به فرزند منتقل می‌شود.

وی افزود: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات جامعه هموفیلی ایران به خصوص در شهرستان‌های مختلف کشور است. 

مدیرکانون هموفیلی ایران به مشکلاتی که بیماران هموفیلی زن با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: زنان هموفیلی با توجه به داشتن عادت‌های ماهیانه طولانی مدت، بیشتر در معرض خطر هستند و باید بسیار بیشتر مراقب بهداشت شخصی خود باشند.

وی با تاکید بر حمایت از بیماران هموفیلی گفت: سازمان غذا و دارو و دولت باید در برابر این موضوع اثبات مسئولیت نموده و عدالت در توزیع دارو را ایجاد کنند تا بتوان به حل مشکلات بیماران هموفیلی امیدوار شد.

وی همچنین به تاثیر کمک از طرف خیرین اشاره کرد و افزود: جهت ادامه کار درمانگاه نیاز به حمایت شدید داریم و در حال مذاکره با بخش خصوصی و مسئولان هستیم. 

وی افزود: باید مشکلات مالی نیز برطرف شود تا بتوانیم برای حل مشکلات بیماران هموفیلی، اقدامات مناسبی را انجام دهیم و تجهیزات خود را کامل کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • رفع اختلال سامانه نسخه‌نویسی بیمه سلامت تا پایان هفته جاری
  • بازگشت نسخ کاغذی به بیمه سلامت با اختلال در سامانه نسخه الکترونیک
  • پیگیری اختلال سامانه نسخه الکترونیک سلامت
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک
  • اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک تا ۲۴ ساعت آینده برطرف خواهد شد
  • اختلال در سامانه نسخه نویسی الکترونیک
  • اختلال در سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت