Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@17:27:24 GMT

افزایش سهم شهرداری‌ها از مالیات‌های محلی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۹۵۵۳

افزایش سهم شهرداری‌ها از مالیات‌های محلی

در این بسته خبری از افزایش ۶۲ درصدی زباله‌های عفونی شهر سمنان تا درختکاری پنج هکتار از اراضی کشف رود مشهد و نوسازی ۳۰ دستگاه اتوبوس در اراک را بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هفته گذشته شهرهای کشور شاهد رویدادهای مهمی در عرصه‌های مختلف عمرانی، اجتماعی و فرهنگی بود. در بسته خبری ایمنا (کوتاه از شهرهای ایران) سر فصل مهمترین رویدادهای خبری را مرور می‌کنیم:

آتش سوزی در رشت با ۴ کشته و مصدوم

شهرام مومنی، معاون آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت گفت: آتش‌سوزی شدید در سبزه‌میدان رشت یک کشته و ۳ مصدوم بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش سهم شهرداری‌ها از مالیات‌های محلی

پیروز حناچی، شهردار تهران در صفحه توییتر خود اعلام کرد: سهم شهرداری‌ها از مالیات‌های محلی با تصویب مجلس شورای اسلامی افزایش یافت.

درختکاری پنج هکتار از اراضی کشف رود مشهد

مهدی یعقوبی، معاون خدمات و محیط زیست شهرداری مشهد گفت: در فروردین ماه امسال بیش از پنج هکتار از اراضی "کشف رود" در این شهرستان درختکاری شد.

افزایش ۶۲ درصدی زباله‌های عفونی شهر سمنان

حمیدرضا پیوندی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان گفت: پسماندهای عفونی شهر سمنان با شیوع کرونا با ۶۲ درصد افزایش به ۳۲ تُن و ۴۰۰ کیلوگرم در ماه رسید.

طرح برخورد با بساط گستران پیاده راه بوعلی همدان

محمد علی گلشن، مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری همدان گفت: طرح برخورد با بساط‌گستران و دستفروشان در قالب شب بازار پیاده راه بوعلی همدان اجرا شد.

نوسازی ۳۰ دستگاه اتوبوس در اراک در سال جاری

حجت الله مرادی، سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری اراک گفت: نوسازی ۳۰ دستگاه اتوبوس گاز سوز شهری در شهر اراک طی سال جاری انجام می‌شود.

تلاش شهرداری قم برای آماده سازی پروژه ۴۸ هکتاری پردیسان

ابراهیم معتمدی، قائم مقام شهردار قم گفت: در حال حاضر با همه کمبودها و مشکلات از نظر محدودیت بودجه، تلاش شهرداری قم، آماده سازی به موقع ۴۸ هکتاری پردیسان است.

۵۰ درصد بودجه کلان شهرها درحوزه حمل و نقل و عمران مصرف می‌شود

مناف هاشمی، معاون حمل و نقل شهرداری تهران با یادآوری مصرف بیش از ۵۰ درصد بودجه کلان شهرها در حوزه حمل و نقل و عمران، گفت: انتظار داریم پس از تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده منابع بیشتری به حوزه حمل و نقل اختصاص یابد.

آغاز فعالیت ناوگان حمل و نقل شهری مهاباد

شیرکو نورانی، سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری مهاباد گفت: ناوگان حمل و نقل درون شهری مهاباد از امروز فعالیت خود را برای جابه جایی مسافران و با یک دوم ظرفیت آغاز کرده است.

تخصیص ۳۷۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد

عزیز فیلی، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از تخصیص ۳۷۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان طی سال ۹۸ خبر داد.

کد خبر 420229

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرهاي ايران مالیات شهرداری قم حمل و نقل شهري تاکسیرانی شهرداری قزوین اراک شهرداری همدان شهرداری مشهد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۹۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال

به گزارش خبرنگار مهر، مالیات در ایران ذیل عنوان درآمدهای جاری دولت قرار می‌گیرد و تقریباً مهم‌ترین منبع درآمدی دولت محسوب می‌شود. درآمد مالیاتی دولت از دو رکن اصلی مالیات مستقیم و مالیات بر کالا و خدمات (غیرمستقیم) تشکیل می‌شود. مالیات مستقیم نیز خود از سه جز اصلی تشکیل شده که مالیات بر اشخاص حقوقی اصلی‌ترین آنها است، این نوع مالیات از شرکت‌ها و هر نوع درآمد انتفاعی اشخاص حقوقی دریافت می‌شود. اجزای بعدی نیز مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت نام دارند. همچنین یکی از مهم‌ترین سر فصل‌ها در مالیات غیر مستقیم مالیات بر واردات است.

در این بین با توجه به تاکید اسناد بالادستی بر کاهش اتکای کشور به درآمدهای نفتی، دولت‌ها از سال‌ها قبل به دنبال افزایش سهم سایر درآمدها از جمله درآمد مالیاتی بود. بر همین اساس هم از دهه ۹۰ سیاست گذاری ها مبنی بر افزایش درآمدهای مالیاتی از طرق مختلف در دستور کار قرار گرفت.

در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان اخذ مالیات از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ سیر صعودی محسوسی یافته است به گونه‌ای که از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۷ به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است.

این گزاره مهر تأییدی بر افزایش وزن درآمدهای مالیاتی در سبد درآمدی دولت و در نتیجه کاهش وابستگی به درآمدهای ناشی از خام‌فروشی انرژی‌های فسیلی در دهه گذشته می‌زند.

سرنوشت مالیات ۱۴۰۳

طبق داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، مجموع درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ برابر ۱,۲۹۰ هزار میلیارد تومان است. این عدد با مصوب بخش اول قانون بودجه (۱۳۶۵ هزار میلیارد تومان) سازگار نیست. بدون مالیات بر واردات، این درآمدها به ۱,۱۴۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد. نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۲، این رقم ٪۴۲+ افزایش داشته است. البته، بخشی از افزایش درآمدهای مالیاتی مربوط به اصلاحات قانونی است. مهم‌ترین اصلاحات شامل رفع ابهام از معافیت واحدهای صنعتی و معدنی مناطق کمترتوسعه یافته با درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومان و افزایش ۱ واحد درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده با درآمد ۵۵ هزار میلیارد تومان در سه فصل قابل وصول سال مالی ۱۴۰۳ است.

گفتنی است، منظور از درآمدهای مالیاتی دو نوع مستقیم و غیرمستقیم است. مالیات‌های مستقیم در ایران عبارت هستند از مالیات بر دارایی، مالیات بر تمبر، مالیات بر ارث، مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات درآمد حقوق مزدبگیران، مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، مالیات بر خانه‌های خالی و لوکس، مالیات بر درآمد اتفاقی (هدیه، جایزه و …)، مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف درآمدی.

حقوق و عوارض گمرکی، مالیات بر مصرف، مالیات بر ارزش افزوده (کالاهای خریداری شده و تراکنش‌های بانکی)، انواع مالیات غیرمستقیم را تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این موارد، لایحه مالیات بر عایدی سرمایه (capital gains tax) در سال ۱۴۰۰ در مجلس تصویب شد ولی هنوز مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفته‌است. طبق این طرح از بازارهای غیرمولد و موازی تولید بر اساس مازاد قیمت فروش دارایی‌ها نسبت به خرید آنها، مالیاتی خاص گرفته می‌شود.

کد خبر 6085296 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدا اراک
  • جرایم قطع درختان در اراک افزایش یافت
  • جشنواره بازی‌های محلی بانوان در بجنورد برگزار می‌شود
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • تکمیل تقاطع امام خمینی (ره) اراک اولویت اقدامات مسؤولان شهری باشد
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • واریزی‌های مالیاتی به حساب شهرداری‌ها برای عمران شهری هزینه شود
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال