Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی صفوی نائینی، متخصص گوش و حلق و بینی درباره ارتباط بین ویروس کرونا و اختلالات بویایی با اشاره به مشاهده افزایش اختلالات بویایی همزمان با شیوع کرونا در کشور گفت: به دنبال افزایش مراجعه بیماران به متخصصان گوش و حلق و بینی، در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری توسط گروه گوش و حلق و بینی مطالعه ای درباره اختلالات بویایی مبتلایان به کووید ۱۹ انجام شد که نتیجه این بررسی نشان داد از هر سه بیمار مبتلا به کرونا یک نفر دچار اختلالات بویایی بوده این در حالی است که طبق گزارش محققان چینی این عارضه فقط در پنج درصد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور چین دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین سن بیشتر افرادی را که دچار اختلالات بویایی شده اند متناسب با سن بیشتر مراجعان عنوان کرد و گفت: اختلالات بویایی در سنین حدود ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد است.

این متخصص با بیان اینکه تعداد مبتلایان به اختلالات بویایی در بین زنان و مردان تفاوت معناداری با یکدیگر ندارد، توضیح داد: از هر سه نفری که دچار اختلالات بویایی هستند، یک نفر قبل از بروز سایر علائم کرونا از جمله تنگی نفس و تب دچار این عارضه شده است.

او ادامه داد: همچنین از هر سه نفر که دچار اختلالات بویایی هستند یک نفر همزمان با سایر علائم کرونا و یک نفر بعد از سایر علائم دچار این اختلال شده است.

صفوی همچنین با بیان اینکه از هر چهار نفر بیمار مبتلا به کرونا یک نفر اختلال چشایی دارد، اضافه کرد: اما طبق نتایج این مطالعه رابطه ای بین شدت بیماری در فرد مبتلا با اختلالات بویایی و چشایی ثابت نشده است.

سردرد؛ علامت کمتر شناخته کرونا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بین ۲۰ درصد افراد مبتلا به کرونا، نخستین علامت اختلالات بویایی است، گفت: در این مطالعه رابطه معنا داری بین اختلالات بویایی و شدت بیماری مشاهده نشده است، اما بخشی از مبتلایان همزمان با اختلال بویایی دچار سردرد نیز بوده اند.

او همچنین با بیان اینکه طبق مطالعات انجام شده علائم التهابی مخاط بینی در بین بیماران کرونایی دارای اختلال بویایی چندان چشمگیر نیست، توضیح داد: این بدان معناست که علت اختلال بویایی در این افراد گرفتاری عصب بویایی است.

صفوی با بیان اینکه به احتمال زیاد اختلالات بویایی ناشی از کووید ۱۹ برگشت پذیر است، اضافه کرد: حس بویایی درصد چشمگیری از افراد مورد مطالعه بعد از بهبود بیماری بازگشت پیدا کرده است.

او در پایان تاکید کرد: در دوران اپیدمی اگر مردم دچار اختلالات بویایی شوند، حتی اگر در روزهای نخست دچار تب و تنگی نفس نیستند باید احتمال ابتلا به کرونا را در نظر بگیرند و تماس با اطرافیان خود را به حداقل برسانند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بیمارستان ویروس چین زنان مردان هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی چین شهید بهشتی علوم پزشکی شهید بهشتی ویروس هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دچار اختلالات بویایی اختلال بویایی یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، بنزین یا نفت سفید، تجهیزات گازسوز و مواد شیمیایی مراقبت از چمن، سه عامل خطر اصلی ابتلاء به ALS هستند که در گاراژها و پارکینگ‌ها یافت می‌شوند.

نتایج نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض هر یک از این موارد خطر ALS را حدود ۱۵ درصد افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، سایر مواد شیمیایی موجود در گاراژها که خطر ابتلاء به ALS را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد شامل آفت کش‌ها، رنگ و لوازم نجاری است.

این خطرات در خانه‌های با گاراژ متصل به محل سکونت، بیشتر بود. به گفته محققان، جریان هوا از پارکینگ به فضای زندگی احتمالاً علت این موضوع است.

محقق ارشد «استوارت باترمن» از دانشگاه میشیگان، گفت: «به خصوص در فصل سرما، هوای گاراژ وقتی درب ورودی باز می‌شود به داخل خانه هجوم می‌آورد و جریان هوا کم و بیش به طور مداوم از طریق شکاف‌ها و منافذ کوچک در دیوارها و کف‌ها رخ می‌دهد.»

باترمن در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «بنابراین، منطقی است که نگهداری مواد شیمیایی فرّار در یک گاراژ متصل، تأثیر قوی‌تری را نشان دهد.»

برای این مطالعه، محققان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی در خانه‌های بیش از ۶۰۰ نفر مبتلا به ALS و بدون ALS را ارزیابی کردند. این بیماری بر توانایی مغز برای کنترل عضلات بدن تأثیر می‌گذارد.

آنها دریافتند که به طور کلی، ذخیره مواد شیمیایی به طور قابل توجهی با خطر ALS مرتبط است.

به گفته محققان، این یافته با مطالعات قبلی که غلظت بالاتر آفت‌کش‌ها را در خون افراد مبتلا به ALS نشان می‌داد و همچنین آفت‌کش‌ها را با احتمال بقای بدتر برای ALS مرتبط می‌دانست، مطابقت دارد.

باترمن افزود: «اکنون باید بر اساس این اکتشافات بفهمیم چگونه این قرار گرفتن در معرض خطر ابتلاء به ALS را افزایش می‌دهد.»

کد خبر 6080439

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • بیش از ۷۰۰۰ هزار نظامی صهیونیست به اختلالات روانی مبتلا شدند
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان ۱۴۰۳+ تاریخچه و پوستر Adult Autism Awareness Day 2024
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد